Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Den Danske Mad | ||
Forfatter: | Skodshøj, Girly; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1956 | ||
Udgivelsessted: | |||
Forlag: | Nordens Bogforlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1958 | ||
Sider: | 368 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | national; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | |||
Pris i kr: | |||
Med den her foreliggende bog har jeg ønsket at samle så meget som muligt af,
hvad jeg ved om den danske mad. Den har fået titlen »Den danske mad«, idet jeg derved vil give udtryk for, at den skal rumme så meget som muligt af alt det, der forekommer herom. Der er ikke noget specielt, der hedder »dansk køkken«, ud fra samme betragtning som når vi taler om fransk, kinesisk eller italiensk køkken. Det, vi spiser i Danmark, er, bortset fra ganske enkelte retter af speciel nordisk oprindelse, tillempet alle mulige andre steder fra. Den danske husmoder har altid haft ord for — og sat pris på — at lave god, velsmagende mad. Hun har lært, hvor det var muligt at lære noget, hun har hentet inspiration fra det franske køkken, hørt om specialiteter fra Tyskland og tillempet italiensk smag efter den danske gane — det kan måske virke som et virvar, og alligevel er der blevet noget godt og særpræget ud af det. Den danske husmoders kulinariske præstation kan hun være stolt af. Det er alt det, den gamle, kloge husmoder med de uvurderlige erfaringer og den unge, idérige og eventyrlystne husmoder, alt det, de begge ved smager den danske tunge, der skulle rummes i »Den danske mad«. Naturligvis kan det hele ikke være der, men — mon ikke meget nær! Og så er »Den danske mad« suppleret med et broget indhold af det, der altid søges efter i en kogebog: mål og vægt, portionsberegning, indkøbsvejledning, udnyttelse af rester, tips om småting fra kælder til kvist, om modernisering af køkkenet og benyttelse af de moderne redskaber, om slagtning og konservering, om krydderurter og drikkevarer og m. m. Jeg håber, at 25 års arbejde med mad- og køkkenproblemer også må have givet mig en heldig hånd til den udvælgelse, der her foreligger med udsendelsen af »Den danske mad«. | ||
A
Aborre, kogt 33 Abrikosbiscuits 292 Abrikoscreme 207 Abrikos- gulerodsmarmelade 329 Abrikoskage 310 Abrikos-marence 196 Abrikosmarmelade 328 Afrimning 350 Agerbøns i kål 104 Agurker, salat ,syltning 332 Agurker, syltning 332 Agurkesalat 224 Alliancefromage 183 Alliance, rå 331 Alliancesyltetøj 327 Aluminiumsfolie 347 Amagergryde 117 Amagersalat 224 Amerikansk frugtpie 198 Amerikansk frugtsalat 175 Amerikansk kartoffelspecialitet 123 Ananasbudding 193 Ananaskage 310 And 97 And, ananas 98 And, gravensten 104 And, forloren 77 And, oliven 98 And, orangesauce 93 And, sprængt 98 Anna-kartofler 107 Ansjos, farseret 128 Ansjospostejer 122 Appelsincreme, kager 206 Appelsindrik 284 Appelsinfyld 207 Appelsingelé 180 Appelsinkage 297 Appelsinlagkage 310 Appelsinpletter 193 Appelsinpyramide 177 Appelsinris 187 Appelsinsalat 228 Appelsinskalsmarmelade 329 Appelsinskal, syltet 209 Arbejdsrationalisering 232 Arme riddere 195 Asparges 110 Aspargesanretning 112 Asparges med boller 73 Asparges pompadour 110 Asparges, stuvede 110 Aspargessoufflé 118 Aspargessuppe 18 Auberginer, fyldte 125 Australsk lam 55 B Bacalao, grønsags 112 Bacon 67 Bacondrømme 170 Bacon, engelsk 125 Bacon-torsk 36 Bagepulverbrød 286 Bagepulverdejg 286 Bagetemperaturer 285 Bagning 285 Bagværk, tilbebør og småting til 204 Baldersbækgratin 119 Banandessert 177 Bananer og ris 125 Bananlagkage 311 Bankekød 61 Bayerske pølser, anretning 261 Beignet-frugt 193 Bekkasiner 104 Benløse fugle 62 Biksemad 214 Biksemad, hollandsk 71 Biscuits, abrikos 292 Biscuits, rosin 300 Blitzlukning 323 Blodbudding 87 Blomkålbombe 114 Blomkål, farseret 75 Blomkålsgryde 112 Blomkål med garniture 116 Blomkålssalat 227 Blomkål, stuvet 109 Blomkålssuppe 17 Blommegrød 172 Blommekage, Katrine 187 Blommesyltetøj 327 Blåbærsyltetøj 327 Bollemælk 10 Boller, bagte, til suppe 24 Boller, fastelavn 291 Boller i asparges 73 Boller, jule 290 Boller i selleri 73 Boller i sølvbeder 73 Boller, kød 73 Boller, mandel 292 Boller, te 290 Bombay-høne 91 Bom med brunkål 73 Bondepige med slør 177 Bordvine 279 Bornholmermad 128 Bornholmersalat 228 Bortsch 16 Budding 188, 189 Budding, ingefær 200 Butterdejg 304 Butterdejgs-ostesnitter 168 Bouillabaisse 34, 37 Bouillon, kold 16 Bradepandekage 296 Brie, ovnbagt 169 Brissel 84 Brisler fiorentine 84 Brisselgratin 85 Brisler, grillerede 84 Brisler i champignons 84 Brisselgelé 131 Brisselkoteletter, spinat 128 Brissel med røræg 85 Brissel og høne i grønsager 132 Brisselrand 85, 257 Brisselspecialitet 85 Brissel, spinat 127 Broget gratin, grønsager 118 Brune bønner 111 *• Brunkål med bom 73 Brunkål med svinekam 46 Brunkålssuppe 21 Brunsviger 295 Brødbudding 195 Brødbudding med karamel 195 Brønd, fransk 289 Brød, fuldkorn 289 Brød, grahams 289 Brødrester 218 Brød, sigte 289 Brødsuppe 10 Brødsuppe med kærnemælk 11 Bryggerragout 86 Bøf 57 Bøf, engelsk 57 Bøf, fransk 58 Bøf Lindstrøm 71 Bøf med peberrod 58 Bøf med champignons 58 Bøf med løgsmør 58 Bøf med æble og leverpostej 58 Bøf til koldt bord 58 Bøf stroganoff 62 Bøf, søndags 65 Bøftartar, anretning 271 Bønner 111 Bønner, brune 111 Bønner, franske 113 Bønner, valske 111 Børnebord 177 Børnedessert 219 Børneselskab 257 Byggrynsgrød 8 Byggrød med blåbær 8 Bäckenkage 295 C Cacao 283 Cacaoruller 303 Canapeer, ideer til 277 Champignonscocktail 121 Champignonsfars til fjerkræ 100 Champignons, forlorne med fiskefars 41 Champignonsfyldte løg 122 Champignonssalat 226 Champignonssalat 256 Charlotte russe 181 Chiopino 34 Chocolade 283 Chocoladebudding 187 Chocoladecreme med mocca 207 Chocoladefromage 184 Chocoladelagkage 310 Chocoladekager, små 307 Chocolade-kikskage 298 Chocoladeknapper 208 Chocolade-mocca 186 Chocolademousse 187 Chocolade-overtræk 208 Chocoladesauce 206 Chocoladesauce, jævnet, billig 206 Chocoladesmør 208 Cboeoladetrøff eldessert 187 Chow-chow 66 Chutney 332 Citroncreme 200-207 Citroner, syltning 332 Citronfrom age 181 Citronkager 296 Citronkager 307 Citron-marence 196 Citronsmør 207 Citronsuppe 9 Cocktailbær 331 Cocktails 279 Cocktail-tilbehør 281 Creme fraiche 186 Cremefromage 180 Cremefyld, cognac 190 Creme, rå 205 Cremesauce, fin 205 Cremesauce, flødeskum 205 Creme-is 203 Cremesauce med kartoffelmel 205 Crepes suzette 190 D Dagmartærte 294 Damemiddag 257 Dejg, butter 304 Dejg, mør 303 Dejg, smør 304 Dejg, tartelet 303 Desserter 171 Desserter, bagte 189 Desserter, tilbehør og småting til 204 Dildfløde 217 Djævletungesalat 225 Drikke, kolde 283 Drikkevarer 279 Drikke, varme 282 Dronningebudding 189 Dronningemarmelade 330 Duer 96 Duebryster 97 Duer, fars 97 Duer i fad 96 Duer, kolde med salat 97 Duer, sprængte 97 Djævlebøf 58 Duer, stegte 96 Dyrekoteletter 103 Dyreryg eller -kølle 102 Dyresteg, champignons og oliven 103 Dyreryg i rødvinssauce 103 Dyreryg med kastanier 103 Drømme, kager 301 E Eddikesyltning 331 Efterårsmiddag 255 Eisbein 48 Engelske mål 339 Engledessert 176 Entre-cåtes 52 F Fade, ildfaste 346 Falske sardiner 42 Fars 71 Farseret kalv- eller lammebryst 45 Farspostej 76 Farsreder med spinat 75 Fars, skinke 72, 75 Farstarteletter m. grønsager 127 Fars, til pålæg 267 Fars, tips om 72 Fasan foyot 104 Fastefisk 38 Fastelavnsboller 291 Fastelavnsboller, fyldte 10 Fastelavnsmunke 291 Favoritgrød 173 Fedtebrød, kager 299 Fedtrester 219 Festmiddage 254 Figenkompot 173 Figen, sur fløde 176 Filbunka 188 Fingerbrød 290 Finker 83 Finsk brød 303 Fisk 27 Fiskeanretninger, kolde 41,42 Fiskeboller 25,41 Fiskeboller, Malles 41 Fiskebord 32 Fiskebudding 40,215 Fiskefad, gravesbys 39 Fiskefars 40 Fiskefars med grønsager 41 Fiskefilet, farseret 35 Fiskefilet, gratineret 37, 215 Fiskefilet, kogte og stegte, karry 39 Fiskefilet, midsommer 42 Fiskefilet, stegt, anretning 27 Fiskefilet, vestindisk 37 Fiskefrikadeller 41 Fiskegratin 39 Fiskeindmad 43 Fiskekage 41 Fiskekarbonader 216 Fiskekrebinetter 40 Fiskelåda 43, 215 Fiskemousse 40 Fiskeomelet 215 Fiskepluk 215 Fiskepyramide 39 Fiskeret, brun, italiensk 36 Fiskeret, indisk 37 Fiskeret, spansk 36 Fiskeroulader 35 Fiskeroulader, gratineret 127 Fiskesalat 216, 227 Fiskeschnitzel 37 Fiskestuvning, indbagt 38 Fiskesupper 16 Fisk, filering af 28 Fisk i bechamel 39 Fisk i fad 35 Fisk i fad, champignons 256 Fiske i gelé . 41, 130 Fisk i remoulade 41 Fisk i spinat 39 Fisk, kogning 28 Fisk med krabbestuvning 40 Fisk, ostegratineret 40 Fisk, stegning 34 Fisk, sæsontider 27, 340 Fjerkræ 88 Fjerkræfars 100 Fjerkræ, frysning 322 Fjerkræfyld med champignonsf ars 100 Fjerkræ-indmad 89 Fjerkræindmad med æble 126 Fjerkræ, kendetegn 88 Fjerkræ, kogetider 89 Fjerkræmousse på kogt kød 94 Fjerkræ, plukning 89 Fjerkræ, portionsberegning 90 Fjerkræ, rengøring 89 Fjerkræ, slagtning 88 Fjerkræ, sprængt 47 Flaskerensning 251 Flora danica 224 Florentinerkage 189, 306 Flæskesteg 53 Flæsk, stegt 67 Fløde, dild 217 Flødefromage 180 Flødekarameller 313 Flødekringler 300 Flødelapper 193 Flødepeberrod 26 Fløderand 184 Fløde, sur 218 Fondue, oste 169 Forårskage 195, 305 Forel, portions, kogt blå 30 Formad 7 Formkager 295 Forloren and 77 Forlorne champignons 41 Forloren hare 77 Forloren kråsesuppe 14 Forlorne kyllinger 62 Forloren skildpadde 46, 87 Forlorne spejlæg (kager) 307 Forretter, småting til 22 Forvandlingskage 303 Fragilité 306 Frangipane 306 Franskbrød 289 Franskbrødssnitter, ristede 23 Franskbrødsterninger, bagte 22 Franskbrødsterninger, ristede 23 Franske tomater 124 Franske vafler 305 Fransk steg med garniture 56 Fransk æblepie 200 Fricandeau 62 Frikadeller 72 Frikadeller, ungarske 68 Frikassé 45 Fricassé på haler 85 Frokostporrer 116 Frokostæg 125 Fromage 180 Fromage, oste 167 Fromage-lagkage 310 Frugt, beignet 193 Frugtbord 176 Frugtbrød 314 Frugtdessert i glas 178 Frugt, frysning 320 Frugtgelé 179 Fmgtgrød 171 Frugt, henkogning 323 Frugtis 204 Frugtkager 196 Frugtkage, skotsk 199 Frugtkompot 173 Frugtkræs 174 Frugtlagkage 310 Frugtmarence 195 Frugtrester 218 Frugtsaft, konservering 326 Frugtsaft, udvinding af 325 Frugtsalat 175, 176, 228 Frugtskum 174 Frugt, sortering 171,247 Frugtstand 198 Frugtsuppe af diverse frugt 11 Frugtsyltning 326 Frugttærte 198 Frugt, tørring af 320, 331 Frysning 319 Fryseemballage 318 Fugle, benløse 62 Fuglevildt, farseret 105 Fuglevildt, stegning 103 Fuldkornsbrød 289 Fyld, til wienerbrød o. s. v. 209 Fyld til diverse ting 129 Fyrkage, Varde 296 G Galop-hakkebøf 68 Galopkringle 290 Gedde i ovn 30 Gedde, kogt 30 Gelé 179, 330 Gelé, kulørt 210 Gelé med grønsager, fisk eller kød 22 Gelé, ting i 129 Gifler 290 Glasur 208 Glasur, amerikansk 209 Glasur, chocolade 208 Glasur, kransekage 208 Glasur, skrive 220 Glasur, vvhite mountain 208 Grahamsboller 292 Grahamsbrød 289 Grape 177 Grapesalat 229 Gaudar-salat 228 Gratinsauce til grønsager 118 Gravad sild 270 Gravesbys fiskefad 39 Gravlaks 30 Gretes frokostret 124 Grilleret kød 45 Grill, mixed 82 Grillstegning 51 Grisetæer i kål 66 Gris, partering af 336 Grundlovsdessert 176 Grydestegning 51 Græskar-ingefær 332 Græskarmarmelade 329 Græskar-sukat 328 Grød 7 Grød, kogetider 7 Grødrester 217 Grønkålssuppe 22 Grønlangkål 109 Grønlangkål, gammel opskrift 109 Grønlangkål med skinke 49 Grønsager 106 Grønsager, frysning 320 Grønsager, gratinerede 118 Grønsager, henkogning 324 Grønsager i bechamel 127 Grønsager, kogetider 107 Grønsager, kogte 108 Grønsager, maskerede 127 Grønsagsbacalao 112 Grønsager, sæsontider 340 Grønsagsbudding 119 Grønsagsbudding, ægge 119 Grønsagsfad 108 Grønsagsgratin 118, 119 Grønsagskarbonader 120 Grønsagskonserves 260 Grønsagsrand 118 Grønsagsrester 216 Grønsagsstegte pølser 113 Grønsagsstuvning 108 Grønsagssuppe 20 Grøntrand, ris 119 Grønærter med ris 108 Grønærtestuvning 108 Grønærtesuppe 18 Grynsvippe 8 Gråand 104 Guf 219,313 Gulerodskugler 108 Gulerødder, brunede 108 Gullasch, ungarsk 63 Gærbrød 285 Gærdejg 286 Gås 97 Gåsehals, fyldt 265 Gåseleverpostej 124, 264 Gåseleverpølse 24 Gås, sprængt 98 H Hachis 212 Hakkebøf 68 Hakkebøf, galop 68 Hakkebøf, fad 69 Hakkebøf med bacon 70 Hakkebøf med svampe 69 Hakkebøf, pikant 69 Hakkebøf, spansk 69 Hakkebøf, sømands 68 Hakkefad 113 Hakkekarbonader 68 Hamburger 76 Hamburger med æg 77 Hamburgerkoteletter 61, 213 Hamburgerpie 213 Hamburgerryg 48, 266 Halefricassé 85 Haler 85 Haler m. oliven og kastanier 86 Hane, marengo 63 Hane, rosmarin 95 Hare 103 Hare, forloren 77 Hare, gratineret 103 Haricots verts med ost 126 Havregrød 8 Havreguf 313 Havresuppe 9 Hellefisk 32 Henriettes frokostret 116 Herremiddag 257 Hindbærfromage 183 Hjerteragout 84 Hjerter 84 Hjerter, fyldte 84 Hjortetaksalt 286 Hofdessert 188 Hollandsk biksemad 71 Honninghjerter 302 Honningkage 297 Hornfisk, kogt 32 Hornfisk, stegt 35 Hors d'oeuvre 121, 255 Hotch-pot 66 Hoveder 86 Hovedsalat 224 Humm ercocktail 121 Husblas 178 Husholdningsrulle 34 7 Husholdningsråd, Statens 344 Husmandskost 66 »Husmoder, den lille« 351 Hveder 291 Hvidkål 110 Hvidkål, farseret 72 Hvidkål, fyldt 73 Hvidkål med kålfars 120 Hvidkål og fars med vindruer 73 Hvidkålsfrikadeller 113 Hvidkålssuppe 21 Hvidkål, stuvet 110 Hvidvine 279 Hybenmarmelade 329 Hyben-pærer 174 Hybenrand 179 Hybenris 187 Hybensuppe 12 Hyldebærsuppe 12 Høne a al king 91 Høne a la marengo 95 Høne, chaud-froid 92 Høne, bombay 91 Høne, farseret 92 Høne, farseret ni, leverpostej 92 Høne i asparges 91 Høne i fad 91 Høne i flødepeberrod 91 Høne i hollandaise 91 Høne, i karry 90 Høne, i legeret sauce 90 Høne i mayonnaise 130 Høne, indisk 90 Høne i sky 131 Høne, kogt 90 Høne og brissel i grønsager 132 Høne, paprika 92 Høne, ungarsk 95 Høns 90 Hønseanretning 96, 256 HØnsefars 94 Hønscefricassé 91 Hønsegratin 92 Hønsekødsuppe 14 Hønsekødsuppe, Muligatawny 16 Hønsemousse 94 Hønsepostej 94 Hønsepostejer, små 94 Hønsesalat 228 Hønsesandwich 132 Høns, udskæring 93 Høstpyt 113 Høstskildpadde 79 Høvlspåner 204 Håkonskager 298 I Ildfast fad 60 Indisk fiskeret 37 Indisk høne 90 Indisk ragout 64 Indisk ris 64 Indkøb 230 Indmad 78 Indmad, fjerkræ 89, 98, 100 Ingefærbudding 200 Irsk stuvning 66 Is 202 Isanretninger 203 Is, creme 203 Is, creme og frugt 203 Is, fra køleskab 204 Iskasse 349 Islagkage 203 Islandske pandekager 190 Is, rnoccacreme 203 Is napolitain 202 Is, pærer og chocolade 203 Is, saft 203 Italiensk fiskeret 36 Italiensk gryde 64 Italienske koteletter 59 Italiensk levergryde 80 Italiensk mørbrad 56 Italiensk osteret 169 ItaHensk restgryde 212 Italiensk salat 226 Italiensk spaghetti 71 Italiensk steg 77 Italiensk suppe 15 Italiensk tunge 79 J Joppes salt 227 Jordbærgelé 180 Jordbærkage 196 Jordbærrand 183 Jordbærskum 177 Jordbærsyltetøj 327 Jordskokker 109 Jordskokker, panerede 112 Jordskoksuppe 18 Juleboller 290 Julebordet 268 Julekage, verdens bedste 294 Julekrans 294 Julemiddag 256 Julesalat 225 Jødekager 299 K Kagecreme, husblas 205 Kagecreme, mel 205 Kagecreme, uden mælk 207 Kagedejg, æltet 288 Kagedejg, rørt 288 Kagepulver, færdige 262 Kagerester 218 Kalkun, kogt, stegt 98 Kalkun, indmad 98, 100 Kalorier 341 Kalvebrisler 84 Kalvebryst, farseret 45 Kalvebryst, fyldt 45 Kalvefilet med tomat og løg 56 Kalvehaler med oliven m. m. 86 Kalvehaleragout 85 Kalvehalesurtpe 15 Kalvekød, diverse slags 232 Kalvekød i flødeneberrod 45 Kalvekød i kørvel 46 Kalvelever 80 Kalvelever m. bacon 81 Kalvelever m. champignons 81 Kalvesylte 213 Kalvetunge i mayonnaise 130 Kalvemedailloner, ost, asparges 61 Kalvemedailloner, karry 60 Kalvemedailloner m. bønner 58 Kalvekotelet Singapore 59 Kalv, partering 337 Kalveroulade 54 Kalveryg, farseret ni. svampe 56 Kalveskank i fad 46 Kalveskank med grønsager 46 Kalvesteg 53 Kalvesteg med rosmarin 53 Kalv, marengo 63 Kammeronekage 296 Kanelkys 301 Kanelstænger 301 Kanin 105 Kaperstorsk 36 Karamel-brødbudding 195 Karamelpærer 178 Karamelrand 187 Karamel, ris 186 Karamelsauce 206 Karbonader 68 Karbonader, fisk 216 Karbonader, grønsags 120 Karbonader med marv 69 Karbonader, persille 69 Karbonader, tunge 213 Karins medister 78 Karpe, kogt 32 Karry-mcdailloner 60 Karrysuppe 16 Kartoffel, Anna 107 Kartoffelbjerg 107 Kartoffelbudding, rester 214 Kartoffelfrikadeller 108 Kartoffelgratin 112 Kartoffelgryde 116 Kartoffelmos, gratineret spinat 107 Kartoffelmosrand 111 Kartofler, nye, rengøring 245 Kartoffelpie 107 Kartoffelrester 216 Kartoffelsalat, diverse 229 Kartoffelsalat, jævnet 229 Kartoffelsalat, varm 229 Kartoffelsalat, mayonnaise 229 Kartoffelspecialitet, amerikansk 128 Kartoffelsuppe 15 Kastanier 25, 26, 114 Katrineblommekage 187 Kaviarlåda 39 Kaviarsmørgås 128 Kaviar, svensk 123 Kikskage, chocolade 298 Kiks, diverse 293 Kiks, oste 167 Kinesermiddag 63 Kineserrissotto 124 Kinesisk makaroni 83 Kirsebærgrød 172 Kirsebær, rå 330 Kirsebærsuppe 12 Klatkager 217 Kleiner 299 Klipfisk 33 Knas 313 Knive 236 Kogetider for fjerkræ 89 Kokosbrød 300 Kokoskager 200, 297 Kokosmakroner 300 Koldskål, kærnemælk 9 Koldskål, kørom 10 Koldskål med frugt 12 Koldskål med øl 11 Koldskål, Trines 9 Kommenskringler 291 Kompot, diverse 173, 174 Konditorkager 303 Konfettifromage 184 Konfettisalat 225 Kongestamme 312 Konservering 316 Konservering m. kærnemælk 47 Konserveringsmidler 318 Konservering, rå 330 Konserves, anvendelse 259 Korendekage 300 Kotelet 57, 58 Koteletfisk, karry 33 Kotelet, hamburger 61 Kotelet i garniture 61 Kotelet i papir 61 Kotelet, italiensk 59 Koteletter med løgpuré 60 Kotelet med peberrod 58 Kotelet med peberrodsmør 59 Kotelet med pocherede æg 59 Kotelet med svampefars 255 Kotelet na'mlitaine 61 Kotelet parma 60 Kotelet, Villes 61 Krabbekløer, farserede 41 Kramsfugle 104 Krebinetter 71 Krikand 104 Kringle 289 Kringler, fløde 300 Kringle, wales 305 Kroketter 212 Krustader, fyldte 129 Krydderboller, fyldte 212 Kryddere 292 Krydderi, det trcdie 335 Krydderier 334 Krydderkage 296 Kryddersild 269 Kryddersild, Knoldens 270 Krydderurter 334 Kræmmerhuse 194, 305 Kråseragout 84, 100 Kråsesuppe, ægte, forloren 14 Kvædebrød 314 Kvædemarmelade 329 Kvæderand 179 Kvædesyltetøj 327 Kvædeæblekage 200 Kærnemælksf romage 181 Kærnemælkskoldskål 9 Kærnemælkskonservering 47 Kærnemælksvælling 9 Kærnemælksvælling m. pærer 9 Kyllinger 95 Kyllinger, forlorne 62 Kyllinger i fad 95 Kyllinger i skilt sauce 96 Kyllinger, køkkenchefens 96 Kylling, marengo 63 Kyllinger med krydderurter 96 Kyllinger, Pericles 96 Kælder 349 Kød 44 Kødboller 24, 73 Kødfars 71 Kødfarsrand 75 Kødfarsrand med tomat 75 Kødfars, sodavand 241 Kødfars, svensk 72 Kød, frysning 321 Kød, henkogning 325 Kød i dild 45 Kød i karry 45 Kød i spidskål 45 Kød, kogning 44 Kødkonserves 260 Kød og kål 64 Kødretter, hakkede 68 Kødrissotto 70 Kød, røget 48 Kød, saltning 46 Kød, sprængt, anvendelse af 48 Kød, sprængt, anrettet koldt 49 Kødsuppe 12 Kødsuppe, karry 16 Kødsuppe, klaring 13 Kødsuppe, legeret 14 Kødsuppe, lys 13 Kødsuppe, Minestrone 15 Kødsuppe, opbagt el. jævnet 13 Kødsuppe, brun 13 Kødtemperatur for stegning 57 Køkkenet 345 Køleskab 348 Køleskabsis 204 Kørvelsuppe 17 Kørom 9 Kai, agerhøns i 104 Kåldolmer 73 Kål, farseret 69 Kål med grisetæer 66 Kål med lam 67 Kål og kød 64 Kålrouletter 73, 74 Kål, skipper 116 Kålsuppe, fransk 21 Kål, syv slags 109 L Lagkage 308,309 Lagkagebunde 308,310 Lagkage, chocolade 310 Lagkage, frugter 310 Lagkage, oldemors 312 Lagkage, oste 168 Laksekoteletter, spinat 128 Laks, kogt 30 Laks, kold anretning 42 Laks, røget, anretning 271 Laks, spinat 125 Lam, australsk 55 Lam i kål 67 Lam i tomat 57 Lam, marengo 63 Lammebryst, farseret 45 Lammchoved, grilleret 86 Lammekrone 54 Lammelever med æg 81 Lammeroulade 54 Lammesteg 53 Langkål 109 Langtidsstegning 50 Lever af vildt 105 Lever a la marengo 81 Leverbøf 81 Lever-champignonsmousse 132 Levergryde, italiensk 80 Leverhachis 212 Lever, helstegt 80 Lever i pakke 81 Lever, kalve 80 Lever, kalve med bacon 81 Lever, kalve med champignons 81 Lever, lamme m. æg 81 Levermedailloner m. æbler 81 Leverpostej i sky 130 Leverpostej i skyreder 254 Leverpostejmader, stegte 127 Lever, til pålæg 267 Leverrand 81 Leverroulader 81 Lever, som bøf 80 Leversouffle 80 Lever, stegt m. citron 80 Lever, stegt m. løg 80 Lever, stroganoff 80 Lige-dele-kage 298 Likør 282 Linsemakroner 305 Linser 304 Linser, oste 168 Lobescowes, skipper 66 Lunchpande 123 Løg, champignonsfyldte 122 Løg, farseret 75, 76 Løg, fyldte 75, 76, 214 Løggratin 119 Løg, kogte 112 Løglåda, oste 117 Løg- og tomatfad 127 Løgskæring 236 Løgsuppe 19 Løgsuppe, solid 19 Løg, syltning 333 Lada, med forskelligt 127 M Madhygiejne 334 Maizcnabudding 188, 217 MaizenagrØd 8 Majdrik 284 Majs 111 Malles fiskeboller 41 Makaroni 25 Makaronibudding 212 Makaroni, kinesisk 83 Makaronipie 127 Makrel i fad 32 Makrel, røget 42 Makrel, stegte 35 Makroner 205, 301 Makroner, kokos 300 Makroner, linse 305 Makronmasse 209 Mandagssteg 213 Mandelboller 292 Mandelbrød 300 Mandelcreme 207 Mandelbudding 181 Mandelkage 200 Mandelmasse 304 Mandelrand 187 Mandelæblekage 199 Mandler, brændte 314 Manna 188 Mannabudding 188 Mannagrød 8 Marcipan 209, 314 Marcipan, kunstig 209 Marence 301 Marencedessert 196 Marence, diverse 195-196 Marence, fyldte 305 Marencepyramide 196 Marencetærte 219 Marengs 204 Marengo 63 Marengo, høne a la 95 Marengo, lever 81 Marinade til vildt 104 Marinade, sukker til kager 308 Marmelade 328 Marmelade, blandet 329 Marvkarbonader 69 Matjessild 270 Maskiner i køkkenet 345 Maskintorsk 36 Mayonnaise 222 Mayonnaise, forloren 224 Medailler 304 Medailler, oste 168 Medister, Karins 78 Medister på pande 78 Medisterpølse 78 Mellemretter 121 Melondessert 179 Melonfromage 181 Melonsalat 229 Mexikansk salat 225 Middage til fester 254 Middag uden hjælp 256 Middagsplaner for hele året 235 Minestrone 15 Minut-kødsuppe 16 Miroton 83 Mixed grill 82 Mixed grill på pinde 82 Moccacreme 207 Mocca-cremeis 203 Moccafromage 183 Moccaparfait 202 Mors dag, middag 254 Mousse, chocolade 187 Mousse, hønse 94 Mousse, lever og champignons 132 Mousse, skinke 50 Mousse, stikkelsbær 183 Muffins 292 Muldvarpeskud 175, 176 Muligatawnysuppe 16 Muslingesuppe 17 Musling, tomatgelé 131 Mælke-flødedesserter 186 Mælkegelé 180 Mælk, oplagt 188 Mørbrad, italiensk 56 Mørbrad med tomat og løg 56 Mørbrad i fad 65 Mørbradsbøf 58 Mørdejg, fin 303 Mål og vægt 339 N Napoleonshatte 305 Napoleonskage 305 Negerboller 313 Nilles fiskeret 35 Norske skorper 293 Nougatfromage 181 Nougat, hård 209, 314 Nougatparfait 202 Nyre 82 Nyrebrød 84 Nyre, helstegt 83 Nyre, kinesisk makaroni 83 Nyre, lam med grønærter 83 Nyre-lækkeri 83 Nyre med røræg 126 Nyre, Miroton 83 Nyreragout 83 Nyre, ristet med røræg 126 Nyrerullesteg 53 Nyre, stegte 82 Nyre, æble m. bacon 83 Nytårsmiddag 258 Næringsværdi 341 Nøddekage 297 Nødde-karamel 209 Nødder 300 Nødder, opbevaring 331 o Oksebryst med marinerede porrer 131 Oksefilet 52 Oksefilet, gratineret 55 Oksefilet med spansk peber 55 Oksegryde 213 Oksehalesuppe 15 Oksekød, diverse slags 231 Oksekød, kogning 44 Oksekød m. peberrodssauce 45 Okse, partering 338 Oksesteg 52 Oksesteg med krøllefedt 52 Oksetunge med spejlæg 126 Oktobergryde 65 Oldemors lagkage 311 Olivenbrød 126 Olivenragout 65 Omeletter 129-194 Omelet, diverse bær 195 Omelet, oste 169 Omelet surprise 194 Orangemarmelade 330 Osteboller 170 Ostebrød 23,217 Oste-brødterninger 23 Ostefingre 170 Ostefondue 169 Ostefritter 168 Ostefromage 167 Ostegratineret fisk 40 Ostehuer 23 Ostekartofler 107 Ostekiks 167 Ostekringler 168 Ostelagkage 168 Ostelagkage, pumpernickel 168 Ostelinser 168 Oste-løglåda 117 Ostelåda 170 Ostemedailler 168 Osteomelet 169 Ostepandekager 169 Ostepinde 168 Ostepletter 169 Osterester 217 Osterivning 238 Osteroulader 23 Ostesalat 227 Ostesandwich 168 Ostesmørcreme 167 Ostesmørgås, svensk 169 Ostesnitter, butterdejg 168 Ostesoufflé 170 Ostestænger 167 Ostetarteletter 167 Osteterninger, paprika 23 Ostetærte 168 Ostevafler 167 Ost, ovnbagt 169 Ost, til suppe 23 Othellokage 310 Overtræk, chocolade 208, 313 Ovn, den elektriske 353 Ovnsomelet 195 P Pandegrød 217 Pandekager 189 Pandekagecreme, rå 190 Pandekager, crepes suzette 190 Pandekagefyld, æble 190 Pandekager, fyldte 128, 130 Pandekager, islandske 190 Pandekager, marencelåg 191,219 Pandekager, oste 169 Pandekager, pariser 191 Pandekager, rådhus 190 Pandekage, stå 191 Pandekage, til suppe 23 Pandeål 33 Paprikahøne 92 Paraffinlåg 318 Parfait 202 Parfait med abrikos 202 Parisere 68 Pariserpandekager 191 Partering af dyr 336-338 Pebermyntepastiller 220 Pebernødder 301 Peberrodssalat 225 Pericles-kyllinger 96 Persillebrød 23 Petit-fours 307 Petit-suissefrugt 229 Pickles, syltning 332 Pic-nic 258 Pie, amerikansk 198 Pie, fransk æble 200 Pie, hamburger 213 Pie, makaroni 127 Pie med pærer 197 Pie, slots 199 Pie, skinke 212 Pigvar, kogt 29, 32 Pilaff, svinekød 64 Pindemad 275 Pinsemiddag 254 Piroque, æble 199 Pletdessert 176 Plukfisk 215 Plumkage 297 Porrer 110 Porrer, farserede 74 Porrer, frokost 116 Porrer i svøb 116 Porrer, marinerede, med oksebryst 131 Porrer, stjerne 74 Portioner 339 Portionsberegning for fjerkræ 90 Portugisere, kager 301 Postejer, ansjos 122 Postejer, skinke 122 Postejfyld 129 Potaske 286 Potkase 217 Prins es sebudding 189 Præstegårdssild 269 Punch 281 Purering 317 Purésuppe 17 Pynt til desserter, kager 210 Pyt i pande 116 Pære, hyben 174 Pære i chocolade 178 Pære i karamel 178 Pære i milanaise 178 Pærepie 197 Pærevælling 9 Pølsebord 33 Pølsepyt 124 Pølser, bayerske, anretning 115 Pølseret, svensk 125 Pølser, grønsagsstegte 113 Pølser og røræg 125 Pølser, vårmlands 114 Pølsesalat 226 Pålæg 263 Påskebord 193 Påskemiddag 254 Påskeæg, chocolade 313 R Rabarberdrik 284 Rabarbergrød 172 Rabarber-kompot 173 Rabarbermarmelade 329 Rabarbersuppe 9, 11 Ragout af hjerter 84 Ragout, brygger 86 Ragout, indisk 64 Ragout, kråse 84-100 Ragout, oliven 65 Ragout på haler 85 Raita 91 Randers bradepandekage 296 Rarebit 169 Rasp 219 Rationaliseringsarbejde 232 Rejer og spinat 114 Rester 211 Ribbenssteg 53 Ribs, ryste 173 Ridder, arme 195 Ridder, rige 195 Riijstafel 49, 67 Ris a l'amande 184 Ris, appelsin 187 Risengrød 8 Ris, frokost 128 Ris gratin 216 Risgryde 114 Ris-grøntrand 119 Ris, hyben 187 Ris, indisk 64 Riskaramel 186, 189 Risklatter 194 Ris, løse 26 Rismelsgrød 8 Ris-mix 82 Ris og bananer 125 Ris-overraskelse 129 Ris (rice), puffed 26 Ris, skinke 122 Rissotto, kineser 124 Rissotto, kød 70 Rissotto, rester 213 Ristoppe 26 Rollmops 270 Romcreme, til pandekager 191 Romfrom a ge 181 Romsauce 206 Rosenkål 110 Rosenkål, farserede 74 Rosenkålsurrpe 19 Rosinbiscuits 300 Rosentoppe 314 Rosinsauce, kager 206 Rosmarin-hane 95 Roulade 311 Roulader, lever 81 Roulader, ungarske 62 Rubindessert 186 RugbrØdsfromage 183 Rugbrødstcrningcr, bagte 23 Rugbrødsterninger, ristede 23 Rugbrødstoppe 22 Rugkiks 293 Rullepølse 265 Rundstykker 291 Rungstedkage 295 Rysteribs 173 Rødbeder 111 Rødbeder, ovnbagte 111 Rødbeder, syltede 111,272 Rødgrød 172 Rødkål 110 Rødkålssalat 225 Rødspættefilet, dampet på tallerken 29 Rødspættefilet, kogte, i turban 30 Rødspættefilet med rejer m. m. 39 Rødspætter, dampet i hvidvin 29 Rødspætte, kogt 29 Rødspætter, stegning 34 Rødt, hvidt og grønt 126 Rødvine 279 Rødvin, dryp 249 Rødvinsrester 220 Rødvinssteg 55 Røgning af kød 48 Rønnchærsyltetøj 327 Røremaskine 348 Røræg og pølser 125 Råger 104 Råger i fad 104 Råkostsalat, anretning 223 Råkostsalater 226 Rådhuspandekager 190 s Saftis 203 Saftkonservering 326 Saftsauee 206 Sagosuppe 8 Sagosuppe med abrikos 9 Sagoøl 11 Salater 221 Salat, agurke 224 Salatanretning 224, 255 Salat, chamnignons 256 Salat, diverse 225, 227 Salat, flora danica 224 Salat, kartoffel 229 Salat, kartoffel, mayonnaise 229 Salatsauce 221 Salatsauce, opbagt 224 Salat-savoy 224 Salat, silde 228 Salmi 212 Saltekar 47 Saltkringler 294 Saltkødsruller 122 Saltlage 47 Saltmad 266 Saltning af kød 46 Saltstænger 26 Sammenkogte retter 62 Samsøgryde 128 Sandkager 295 Sandwiches 276 Sandwiches, dobbelte 279 Sandwichblandinger 278 Sandwich-roulade 276 Sardinbrød 125 Sardiner 268 Sardiner, falske 42 Saucerester 220 Sauce til hønsesandwich 132 Schweizermedailloner 58 Schweizerpastiller 314 Scones 292 Sct. Hansmiddag 2,54 Selleri 109 Sellerifisk 215 Sellerigratin 111 Sellerikoteletter, fyldte 111 Selleri med boller 73 Sellerimedailloner 124 Selleriparisere 76 Sellerisuppe 21 Sennepssild 128 Sherrybrandysauce 206 Sherrydessert 185 Sigtebrød 289 Sildeboller, røgede 124 Sildesalat 228 Sild, Dortheas spegesild 269 Sild, gravad 270 Sild i fad 31 Sild i gelé 43 Sild, kogt 33 Sild, krydder 269 Sild, krydder, Knoldens 270 Sild, marinerede 269 Sild, marinerede, røgede 270 Sild, matjes 270 Sild og kartofler 123 Sild, præstegårds 269 Sild, rollmops 270 Sild, røgede 270 Sild, røget og spinat 114 Sild, stegte 34 Sild, æg, grønærter 126 Sirupskager 302 Sirunsæbler 174 Skaller 307 Skildpadde, forloren 46, 87 Skildpadde, høst 79 Skildpaddesuppe 15 Skinkebrød 126 Skinkefars med flæsk 72 Skinkefars med kalv 72 Skinke gourmet 49 Skinke, grilleret 57 Skinke i ovn 49 Skinke-kartofler 116 Skinke-kartofler, ovnbagte 116 Skinke, kogt 49 Skinkelåda 123 Skinke, maskeret 122 Skinke med grønlangkål 49 Skinkemousse 50 Skinke og fars 75 Skinke-ostebrød 125 Skinkepostejer 122 Skinkerand 122 Skinkeris 122 Skinkeroulader, med ost 23 Skinkeruller, varme 122 Skinkesoufflé 49,211 Skinke, til pålæg 266 Skipperkål 116 Skipper-lobescowes 66 Skorzonerrødder med tunge 79 Skorzonerrødder, stuvede 109 Skotsk frugtkage 199 Skrubbe, kogt 29 Skrubber, stegning 34 Skørost 218 Slagtning, partering 336 Sletvar, kogt 29 Sletvar, stegning 34 Slotspie 199 Smørcreme 208 Smørcreme, chocolade 208 Smørcreme, citron 208 Smørcreme, mocca 208 Smørcreme, nougat 209 Smørdejg 304 Smørgrød 8 Smørkage 294 Smørkringle 290 Smørrebrød 273 Smørrebrødsbord 192 Smørrebrød, ideer til 273 Småkager 298 Småretter 121 Snaps 282 Sneboller 194 Sneppe 104 Sneppebrød 105 Solbær, glaserede 174 Solbærsuppe 12 Solbærsyltetøj 327 Sommergryde 114 Sommerrand 118 Sommersalat 225 Sommersoupé 255 Sommersuppe 20 Soufflé, asparges 118 Soufflé, lever 80 Soufflé, mandel 201 Soufflé, oste 170 Soufflé, skinkerester 211 Sorbet, orange 204 Spaghetti 25 Sphaghetti, italiensk 71 Sphaghetti, tomater 114 Spansk fiskeret 36 Spansk hakkebøf 69 Specier 299 Spegepølse 264 Spegesild, Dortheas 269 Spejlæg 241 Spejlæg, forlorne (kager) 307 Spidskål 111 Spidskål med kød 45 Spidskålsrouletter 73 Spinat 109 Spinat, gratineret 107 Spinat og rejer 114 Spinat og røget sild 114 Spinatrand 114 Spinatsuppe 17 Spinattoppe 23 S prækkringler, vestjydske 299 Sprøjtning af boller 239 Stege 50 Stegeflæsk 67 Stegetider 51 Stegetider for fjerkræ 89 Steg i rødvin 55 Stenbider 32 Stenbider i gelé 32 Stikkelsbærbudding 198 Stikkelsbærgrød 172 Stikkelsbærmousse 183 Stikkelsbærrand 179 Stikkelsbærsuppe 12 Stikkelsbærsyltetøj 328 Stikkelsbærtrekanter 198 Stjerneporrer 74 Stjerneskud 123 Strandsand, kage 300 Strasburger, kager 301 Stroganoff, bøf 62 Stroganoff-lever 80 Studenterbord 48 Studentergilde 255 Ståpandekager 191 Sukkermarinade 308 Surflødesauce 218 Surkål HO Supperester 216 Svampesuppe 20 Svartsuppe 14 Svensk hare 211 Svensk kaviar 123 Svesketærte 198 Svinehjerter 84 Svinekam i brunkål 46 Svinekam, pikant 49 Svinekam, sprængt 257 Svinekam, æbler og tomat 57 Svinekød, diverse slags 231 Svinekød, pilaff 64 Svinemørbrad, fyldt 55 Svinemørbrad, helstegt 55 Svineryg a la vildsvin 56 Sylte 86,266 Syltekrukker 318 Syltepapir 318 Syltning med eddike 331 Sæsontider 340 Sø-cocktail med rødspættefilet 121 Sødgrød 8 Sødsuppe 8 Sølvbeder, gratinerede 113 Sølvbeder med boller 73 Sølvbeder, stuvede 109 Sølvkage 220 Sømands-hakkebøf 68 Søndagsbøf 65 T Tartar 123 Tartar, maskeret 123 Tarteletdejg 303 Tarteletter 167 Tarteletter, fyldte 129 Teboller 290 Teboller, oste 170 Tehom 292 Termostatovn 353 Toast med fisk 215 Tobbington 75 Tomatbøf 116 Tomater, farseret 75 Tomater, franske 124 Tomater, opbevaring 331 Tomater, ostefyldte 170 Tomater, syltning, grønne 333 Toniatflåning 244 Tomatgelé med musling 131 Tomatketchup 333 Tomatmarmelade 330 Tomatsaft, syltning af 333 Tomatsuppe 20 Tomatsuppe, frisk 20 Torsk, anvendelse 232 Torsk, bacon 36 Torskelever 43 Torskelever, marineret 43 Torskerogns-karbonader 43 Torskerognslåda 123 Torskerognsmedailloner 128 Torskerognsrand 43 Torskerogn, ristet 43 Torskerogn, røget 267 Torskerogn, til pålæg 267 Torsk, farseret 36 Torsk, kapers 36 Torsk, kogt 28 Torsk, maskin 36 Torsk, ovnkogt 28 Torsk, stegt 34 Torsk, tartar 28 Torsk, tranekær 35 Toscatærte 306 Tout paris 38 Tranekærtorsk 35 Triflis 174, 175 Trykkoger 351 Trøffeldessert, chokolade 187 Trøfler, chokolade 315 Trådrist 251 Tunfisk, anretning 271 Tunfiskbøf 34 Tunfisk med rygeost 123 Tun, tomater 123 Tunge 78,256 Tungeanretning, kold 130 Tunge, asparges 79 Tunge, farseret 79 Tunge, (fisk), kogt 29 Tunge, forårs 78 Tunge, glasseret og salat 131 Tunge, gratinerede m. skorzonerrødder 79 Tunge i oliven 79 Tunge, italiensk 79 Tunge m. leverpostej i sky 131 Tunge, sprængt 78 Tutti-frutti 186 Tvebakker 293 Tykmælk 188, 218 Tyrolerfilet 58 Tyttebærgrød 173 Tyttebærkræs 174 Tyttebærpigen 177 Tyttebærris 184 Tyttebærsyltetøj 328 Tærte, Dagmar 294 Tærte, frugt 198 Tærte, oste 168 Tærte, sveske 198 Tærte, tosca 306 Tørsaltning 47 u Ungarske frikadeller 68 Ungarsk gullasch 63 Ungarsk høne 95 Ungarsk nationalret 69 Ungarske roulader 62 Ungt selskab 257 Ungkarleost 168 Uppsalastuvning 65 V Vafler 192 Vafler, Bedstemoders 193 Vafler, franske 305 Vafler, oste 167 Waleskringle 305 Valnødder, syltede 328 Valnødfromage 185 Vandbakkelser 303 Vandbakkelser, til suppe 26 Vanillekranse 299 Varde fyrkage 296 Varmeskab 354 Vegetarfars 120 Vestindisk fiskefilet 37 Vestindisk kage 295 White mountain glasur 208 Wienerbrød 288 Wienerbrødskringle 290 Wienerschnitzel 59 Vildand 104 Vildt 101 Vildt, behandling 102 Vildt, fugle, stegning 103 Vildt, frysning 322 Vildt, kendetegn 102 Vildtlever 105 Vildtleverbrød 105 Vildt-marinade 104 Vildtmiddag 255 Vildt, portionsberegning 102 Vildtpostej 105 Vildt, sæsontider 101, 340 Villes koteletter 61 Vindruer, opbevaring 331 Vine, hede 279 Vine, hvide 279 Vine, røde 279 Vingelé 179 Vinteromelet 112 Vintersuppe 20 Vitaminsalat 226 Vrøvl 302 Vægt og mål 339 Vælling 8 Vårmlandspølser 114 Y Ymerkræs 188 z Zabayone 200 Æ Æblefedt 272 Æbleflæsk 67 Æbleflæsk, vaskekone 67 Æblefyld til pandekager 190 Æblegrød 173 Æblegrød, pureret 173 Æblekage, bagt 198 Æblekage, mandel 199 Æblemarence 219 Æblemost 284 Æblemostcremesauce 206 Æblemostfromage 182 Æblenyre m. bacon 83 Æblerasp 177 Æbler, indbagte 199 Æbleringe 174 Æbler, piroque 199 Æbler, sirups 174 Æbleskiver 191 Æbleskiver, at varme 192 Æbleskiver, fnuglette 192 Æbleskiver, gær 192 llliliililll Æbleskiver, kærnemælk 192 Æbler, snehvide 173 Æblesuppe 12 Æg, farserede 75, 272 Æggeblomme, opbevaring 219 Æggeblomme, rå 23 Æggefromage 180 Æggegrød 8 Æggegrønsagsbudding 119 Æggehvide, børnedessert 219 Æggehvidekage 220 Æggehvide, marencetærte 219 Æggehvider, anvendelse 219 Æggehvider, piskede 253 Æggehvide, sølvkage 220 Æggereder 24 Æggestand 24 Æggestand med rester 214 Æg, hakket 272 Æg i karrymayonnaise 126 Æg og tomat 126 Æg og tomat i gelé 129 Æg, pocherede 24 Æg, stegte 272 Ærtebælgesuppe 18 Ærtepuré 111 Ærter, gule 21 Ærtesuppe, Ris- 18 ø Økonomi 230 Øl-koldskål 11 Øllebrød 10 Øllebrød, norsk 11 Ølrest 242 Å Ål i gelé 43 Ål, i pande 33 Ål, kogt 32 Ål, saltning af 33 Ål, stegt 35 Appelsinsalat 140 Aspargessauce 161 Aubergine 141 Bananer 142 Bechamelsauce 158 Beignet 143 Bernaisesauce 158 Brisselgelé 131 Brissel, høne og grønsager 132 Brødfars til kalkun 142 Butterdej gssnitter 144 Champignons 154 Champignonssauce 159 Citronsauce 159 Cumberlandssauce 160 Dildsauce 160 Fars til fyld, diverse 142 Fedt, afsmeltning af 138 Fi ske garniture 139 Florentinske æg 149 Flæskepandekage 152 Flødepeberrod 160 Fuglereder 138 Fyld til omelet 150 Garniture, diverse 139 Gulerodskrustader 140 Hasselbacks-kartofler 135 Hollandaise-sauce 157 Hot-orange 161 Hummer 155 Hvidvinssauce 161 Høne i sky 131 Høne og brissel, grønsager 132 Hønse-sandwich 132 Ispunch 281 Jomfruhummer 155 Kalkunfyld, diverse 142 Kaperssauce 159 Karry-ris 143 Karrysauce 158 Kartoffelboller 136 Kartoffelkrustader 138 Kartoffelmos 135 Kartoffelmos, kørvel, peberrod 135 Kartoffelmosrand 135 Kartoffelsalat 134 Kartoffelsne 135 Kartofler 133 Kartofler, bagte 135 Kartofler, brasede 136 Kartofler, brunede 138 Kartofler, kogt i fedt 136 Kartofler, ovnbagte 138 Kartofler, pommes surprise 138 Kartoffelroser 138 Kartofler, stuvede 134 Kastaniemos 141 Kedgerry sauce 158 Kongeæg 149 Krabbekløer 155 Krebs 155 Krustader 144 Krustader, gulerod 140 Krustader, kartoffel 138 Kuvertbrød 143 Legeret sauce 157 Lever-champignonsmousse 132 Leverpostej 263 Leverpostej, henkogning 263 Leverpostej, tunge, i sky 131 Løg, glaserede 139 Løgpuré 141 Løgsauce 160 Madeirasky 160 Marv 142 Mintsauce 160 Mouselinsauce 157 Mousse, lever og champign. 132 Muslinger 155 Muslinger i tomatgelé 131 Oksebryst, raar. porrer 131 Olivensauce 161 Omelet 149-150 Omeletfyld 150 Orangesauce 160 Ost 163 Osteanretning 164 Ostebombe 164 Oste, diverse former 164 Ostegilde 165 Ostesouffleer, små1 144 Osteterninger, frosne 164 Ovnsomelet 150 Paddehatteæg 148 Peberrod, diverse 139 Peberrodssauce 159 Persillesauce 160 Persillesmør 161 Pilaff-æg 149 Pirogier 144 Pommes surprise 138 Prager-postejer 154 Puffed rice 144 Rejer 155 Rejeæg 149 Ris, diverse 143 Ris, løse 142 Risrand 143 Rissotto 143 Rødvinssauce 159 Røræg 150 Råkostgelé 140 Sandwich, hønse 132 Sauce 156 Sauce, diverse 157 Saucer, pikante, kolde 162 Sauce vin blanc 161 Sennepsfløde (til fisk) 160 Sennepsgelé 161 Sennepssauce 160 Skaldyr 155 Skarp sauce 161 Skidne æg 147 Skilt sauce 157 Smør, til diverse sauce 162 Spaghettisauce 161 Spansk sauce 159 Spansk æggekage 151 Spegepølsereder 143 Spinattoppe 141 Stikkelsbærsauce 161 Svampe 153 Svampesmør 162 Svampestuvning 153 Tartarsmør 162 Tarteletter 145 Timianfars til fyld 142 Tomater, flåede 141 Tomater, fyldte 140 Tomatfløde, frossen 140 Tomatgelé, muslingefyld 131 Tomatsauce 159 Tomatsmør 159 Tunge, glasseret med salat 131 Tunge, leverpostej i sky 131 Vandbakkelsesreder 144 Vildtsauce 161 Vol au vent 145 Æg 146 Æg, diverse 147-149 Æggehvider 152 Æggekage 150-152 Æg, nedlægning af 152 Østers 155 | ||
Sommer-æggekage
Bacon i tynde skiver ristes og tages af panden med hulske. I fedtet herfra ristes tomatskiver drysset med salt og peber, de tages af panden, og derefter kommes en stor tallerken kogte, pillede, nye kartofler i skiver på panden. 4 hele æg piskes sammen med 1 spiseskf. mel, 8 spiseskf. mælk og hældes over, og det bages til en lys, lækker æggekage, der dækkes med tomat, bacon og purløg. | ||