| Alle de Kogebøger, som til Dato er udkomne, lider alle sammen af en slem Fejl,
nemlig den, at deres Anvisninger er for dyre at følge, særlig da for ubemidlede
Folk eller Folk, som ønsker at leve tarveligt og billigt og dog sundt og godt.
Efter gentagne Opfordringer fra flere Sider skal jeg derfor søge at afhjælpe denne
Fejl saa godt, som jeg formaar, og nedskrive, hvad jeg af egen Erfaring gennem
en lang Aarrække har lært, og haaber jeg, at en Del deraf vil komme mange
tilgode, særlig blandt Borgerstanden og alle, som sætter Pris paa at leve saa
billigt og godt som muligt.
Idet jeg paa Forhaand vil bede mine Læserinder om en Undskyldning for den
tarvelige og ligefremme Maade, hvorpaa nærværende Bog vil blive skrevet, vil
jeg, før jeg gaar over til at omtale den egentlige Anvisning, tillade mig først at se
indenfor i Køkken og Spisekammer.
Renlighed og Orden er først og fremmest de Ting, som enhver Husholdning
fordrer, dernæst at hver Ting har sin bestemte Plads, saadan at man véd, hvor
man har sine Sager, naar de skal bruges; derved spares megen Tidsspilde og
megen Ærgrelse vil undgaas; dernæst maa man sørge for at købe sine Varer i saa
store Partier som muligt, for derved sparer man baade Tid og Penge, og saa har
man altid, hvad man skal bruge, ved Haanden.
Det er at anbefale at have en Tavle hængende i sit Køkken eller Spisekammer og
paa denne notere, hvad der mangler — for endelig en bestemt Dag om Ugen at
afhente alt, hvad der skal bruges for hele Ugen.
Ærbødigst
KIRSTINE KRESTENSEN. | |