| RISTET KYLLING. 20 Minutter.
Slagt Kyllingerne Dagen før de skal bruges, pluk dem forsigtigt, svid Fjerresterne
af over en Spritflamme, tag Indvoldene ud og skyl Kyllingerne. Aftør dem godt
indvendig med et rent Klæde. Knæk Brystbenene og flæk Kyllingerne. Gnid dem
med Salt og Peber, væd dem godt med bedste Oliven-Olje, smeltet Smør eller
Klaret (sker lettest med en Pensel). Læg én ad Gangen i den med samme Væde
smurte Rist, først med den indvendige Side mod Ilden. Vend Kyllingen c. 10
Minutter over klar Kulild eller modereret Gasild.
Læg Kyllingen med den indvendige Side nedad i et varmt Fad, kom en
Spiseskefuld koldt Smør over og lad den staa tildækket i den varme Ovn c. 10
Minutter. Den Jus, der herved fremkommer, er tilstrækkelig som Sauce.
(Se Risotto Side 14). | |