| Denne Samling Middagsretter og Opskrifter er nærmest beregnet for Husmødre,
der gerne vil have et Vink om, hvorledes man kan sammenstille en vegetarisk
Middag uden altfor megen Af vigen fra almindelig Mad. Opskrifter paa Grød og
andre Retter, som bruges i den almindelige Husholdning, er ikke taget med, da
der jo ikke er nogen Grund til at fylde et saa lille Hefte med noget, der findes i
enhver Kogebog.
Jeg vil her gøre et Par vejledende Bemærkninger, Alt Vand, hvori Urter, Kaal,
skrællede Kartofler, Bønner o. s, v, har været kogt, bør opbevares og bruges ved
Tilberedning af Sauce og Supper.
Giv altid Brød til Middagsmaden, særlig til Suppe; det giver Anledning til at tygge
den og i det Hele taget Maden bedre.
Giv saa vidt muligt frisk Frugt eller en Frugtret til Middag. Husk nemlig paa, at
Frugt er den naturbestemte Føde for Mennesket og derfor maa betragtes som den
bedste Mad, man kan byde sin Husstand.
Køb paa rette Tid af Aaret saa megen Frugt som muligt og henkog til
Vinterforbruget, Den sædvanlig anvendte Syltning med meget Sukker kan ikke
anbefales. Køb ind af det, der er billigt. Hver Aars-tid har sine billige Varer.
Tillav efterhånden Maden saa enkelt som muligt; det sparer baade Tid og Penge,
MAJA SCHRØDER. | |