Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kogebog for alle Hjem. Ordnet, bearb. og suppleret af Krogh-Lind. Gennemset af Jul. Freitag. Arrangeret af J. S. Jensen | ||
Forfatter: | Jensen, Eva; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1915 | ||
Udgivelsessted: | Århus | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | Alfa’s Kogebog for alle Hjem ved Eva Jensen | ||
Genudgivelsesår: | 1925; 1928; | ||
Sider: | 391 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | margarine; genreintern; | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | Århus | ||
Pris i kr: | 2 | ||
Siden Madam Mangor for næsten et Hundrede Aar siden udgav sin epokegørende
Kogebog, har Tiden ikke staaet stille paa Kogekunstens Omraade. Det borgerlige Køkken er under-gaaet store Forandringer, især fremkaldte ved den stigende Pris paa alle Fødevarer og den deraf opstaaede Nødvendighed af at faa det størst mulige Udbytte af disse. Videnskaben har ogsaa her rakt sin hjælpende Haand ved at belære Husmoderen om Fødemidlernes Næringsværdi og derved omstyrtet mange fejle Begreber og yde Grundlaget for en virkelig økonomisk Husholdning. Til Trods for, at det hidtil ikke har skortet paa Kogebøger og der stadigt opdukker nye, baade for smaa og store Husholdninger, for jævn og den fineste Madlavning, viser deres hurtige Forsvinden, at de, hvor fortræffelige de end kan være i Enkelthederne, som Helhed dog ikke har forstaaet at rette sig efter Tidens Krav; de er enten for specielle eller ikke omfattende nok. Denne Bog fremtræder som en virkelig »Haandbog i Kogekunsten«. Den skal ikke blot vejlede den unge, uprøvede Husmoder i alt, hvad der falder indenfor Køkkenets Omraade, men tillige oplyse den gamle, erfarne Husmoder, der vil forsøge sig i nye Tilberedningsmaader eller i den højere Kogekunst. Som Følge deraf er den ligesom lignende Haandbøger paa andre Omraader Resultatet af fleres Samarbejde. En erfaren og dygtig Husmoder, Fru Eva Jensen, en udlært Kender og Udøver af Kogekunsten i alle dens Former, Hr. Køkkenchef Krogh-Lind, har arbejdet Haand i Haand for at belære om, hvorledes man laver baade god og billig Mad, og Manuskriptet er yderligere gennemset af en saa fremragende Dygtighed som fh. kgl. Mundkok J. Freitag. Forfatteren af den baade herhjemme og i Udlandet meget benyttede og anerkendte »Dictionaire des Menus« har bearbejdet Opskrifterne, saaledes at de fremtræder i en kort og tydelig Affattelse og korrigeret fremmede Betegnelser. Bogens Omfang, ca. 400 Sider, og et Blik paa den alfabetiske Indholdsfortegnelse, der omfatter ikke mindre end c. 1700 Opskrifter, fordelte i 28 Afdelinger, viser, at den indeholder enhver Oplysning, ligefra de borgerlige »Gule Ærter« til den raffinerede »Bagte Is«. Der er taget Hensyn til Nutidens stigende Anvendelse af Grøntsager og saaledes ogsaa af vegetariske Retter; Bagning, Syltning, Fremstilling af Drikkevarer, derunder Frugtvine, Likører og Essenser, er udførligt behandlet, og foruden Lister over alt, hvad der hører til et koldt Bord med diverse varme Retter, gives en Vejledning til Sammensætning af Menuer, baade til Hverdag og Fest, arrangerede efter Aarstiden. En Række Tavler med tilhørende Forklaring, en Køkkenkalender etc. forøger Bogens Værd, en Vejledning i Varekundskab vil give Husmoderen mangt et velkomment økonomisk Vink, og en Artikel om Køkkenet og dets Udstyr vil have Betydning, især for den unge Husmoder. En systematisk Indholdsfortegnelse giver et Overblik over Bogens forskellige Afdelinger, ligesom den alfabetiske gør det let at finde den Opskrift, man netop har Brug for. Og der er hverken sparet Omhu eller Flid for at ingen skal savne en ønsket Oplysning eller Vejledning. | ||
Aal 59
AaleSuppe 19 Aal i Gelée 60 Aborre 59 AbrikosBeignets 198 Abrikoser 272 Abrikoser med Cognac 272 Abrikoser med Flødeskum 216 Abrikosgrød 221 AbrikosIs 213 Abrikos IsPunch 291 Abrikoskage 240 AbrikosKompot 191 AbrikosLikør 297 AbrikosMarmelade 277 AbrikosSuppe 27 AbsinthCocktail 289 Afkogte Bær 255 Agerhøns 119 Agerhøns i Kaal 119 Agerhøns med Vindruer 119 Agurker 81 Agurker 280 Agurker, Stuvede 81 Agurker til Salat281 AgurkeSalat 183 Alliancekage 239 Ananas272 AnanasBeignets 198 Ananasbudding 177 AnanasFromage a 205 AnanasFromage b 205 Side AnanasGelée 203 Ananasls 213 AnanasLikør 296 AnanasPariait 214 AnanasPunch 286 And128 And i Chipolata 128 And i Salmi 128 Andre Mælkeretter 39 og følg AppelsinBeignets 198 AppelsinBowle 288 Appelsiner, syltede 270 AppelsinEssens 299 AppelsinFromage 205 AppelsinGelée — 203 AppelsinGelée 271 AppelsinIs — 213 AppelsinKoldskaal 32 AppelsinKompot 191 AppelsinMarmelade • 275 Appelsinsaft 271 AppelsinSalat 185 Appelsinskaller, syltede 270 Appelsinsukker••• 248 Aristokrater 231 Arme Riddere a 196 Arme Riddere b • — 196 ArrakPunch286 Artiskok à la Villeroi 74 Artiskok Florentine — 74 Artiskokker 74 Artiskok Reynier • 75 Blødkogte Æg med Sennepsauce , 149 Boghvedegrød — 35 Bollemælk39 Boller af Mel m m 136 og følg Bondepige med Slør 217 BordelaiseSauce 159 Borgmesterkotelet — 111 Bouillon 1 Bowle Amour 288 Brasen 59 Briocher' 244 Briocher med CamembertOst 201 BrisselGratin 146 Brisselkroketter 103 BrisselSuppe 18 Brokfugle 121 Brombær260 Brombærgelée 261 Brombærgelée, ukogt ,261 Brombærgrød 220 BrombærKompot 189 Brombær med Ribssaft 261 Brombærsaft 261 Brombærsuppe 26 Brun Champignonsauce 158 Brune Bønner 21 Brune Bønner 83 Brunede Agurker 82 Brune Kager 231 Brunede Kartofler 67 Brune Pebernødder 232 Brune Saucer 157 og følg Brune Supper 8 og følg Brunet Surkaal • 77 | Brunkaal• ¦ • • 76 BrunkaalSuppe 4 Brun Sauce 321 Brun Suppe• • • • * 8 Brushøns —• • • 121 Brændte Mandler 251 Brødboller 137 Brødboller 322 Brødbudding • • 173 BrødCroutons , ¦ 138 Asiegratin 329 Asier a 279 Asier b 280 Asier, sure 274 Asier, søde 274 Asier, søde 280 Asiesnitzler 329 Asparges 72 Asparges a la Indienne 73 Asparges a la Pompadour 72 AspargesBudding 73 AspargesBudding 171 AspargesGratin 146 AspargesSauce 161 Aspargessuppe 12 At glasere Kager 238 At klare Husblas 202 At klare Sukker 202 Aubain 103 Bagepulver 222 Bagning 222 og følg Bagning 222 Bagt Brød 138 Bagte Bananer 217 Bagte Kartofler 322 Bagt Grød 36 Bagt Kartoffelmos 68 Balloner af Gedde 61 Bananbudding 174 BananIs 211 Bankebeuf 93 Banko 298 Bayerske Pølser 115 BearnaiseEssens 169 BechamelSauce (Mælkesauce) 163 Bedekoteletter 109 Bedekød 108 og følg Bedekølle 108 Bederyg 109 Bederyg som Vildt 109 Beignets 197 og følg Beignets 197 Bekkasiner 121 Benløse Fugle 93 Brøddejg 137 Brødklatter 196 Brød med Gær 242 og følg Brødsuppe 29 Brødsuppe med Æggeblommer 29 Budding af saltet Sild 55 Buddinger 171 Buddinger og Pier 171 og følg Budding med Grøntsager 172 Byggrynsgrød 35 Byggrynssuppe — 28 ByggrynsVandgrød 35 Byggrynsvælling 37 Cacao Likør a 294 Cacao Likør b294 CarrySauce 161 CayenneEssens 300 CervelatPølse 130 ChampagneBowle 287 ChampagneGelée 203 ChampagneIs 213 Champignons 85 Champignons 283 ChampignonSauce161 Champignons i Smør 283 Charlottekager 234 Chartreuse • • 147 Chartreuse med bayerske Pølser 147 Chartreuse med Brunkaal— 147 Chartreuse med Ragout 147 Chartreuse med smaa Fugle 147 Chartreuser og Timbalaer 147 og følg Chateaubriant 92 Chateaubriant 92 ChipolataPølser 130 Chokoladebudding 178 ChokoladeCrèmekugler 250 ChokoladeFromage, 206 ChokoladeGlasur 223 ChokoladeIs 211 ChokoladeKarameller 250 ChokoladeKonfekt 249 Berberissaft 264 Berberissaft uden Sukker 264 Berberisser 264 Bergfisk 51 BerlinerPfannkuchen 194 Beuf a la Meyer 312 Beuf a la Mode 89 Beufkarbonade 93 Beuf Lindstrøm 312 BeufPostej 140 Beuf tartare 315 Biksemad 304 BirkesFranskbrød 246 BirkesHorn 243 BirkesStænger 243 Biscuitkage eller Sukkerkage 236 Biskop 290 BiskopEssens 299 Blaabærsaft 262 BlaabærSuppe a 23 BlaabærSuppe b 23 BlandetBeignets 198 Blandet Is 211 Blandet Kompot 191 Blandet Marmelade 279 Blandet Parfait 215 Blodpølse 130 Blodpølser 115 Blomkaal 78 Blomkaal 328 BlomkaalGratin 146 Blomkaal maitre d'Hotel 78 BlomkaalsBudding 79 BlomkaalsBudding 172 BlomkaalsBudding 328 Blomkaalsmos 328 Blomkaal, stuvet 77 t Blomkaalssuppe 11 i BlommeBeignets 198; Blommegelée 266; BlommeMarmelade 277J Blommer, Raa 265j BlommeSuppe 26 Blødkogte Æg 149 Chokolade Marengs 230 Chokoladesauce 168 Chatreubriant 92 ChakoladeSoufflé 199 Chokoladesuppe med Æggeskum 40 Chokolade Vandbakkelser 228 Chutney Sauce 159 Citronboller 137 Citroner 271 CitronEssens 300 CitronFromage a205 CitronFromage b205 CitronQelée 272 CitronIs 213 Citronkage — 235 CitronKoldskaal 32 Citron Kranse 226 CitronMarmelade 276 CitronOmelet 155 Citronsaft 272 Citronsauce 321 Citronskaller, syltede 271 CitronSoufflé 199 Citronsukker 248 CitronSuppe 27 Claret Cup 287 Cocktail 289 ComtesseSuppe 16 ConfettiSuppe — 7 Coup 211 CremeLagkage — 238 Creme til Fyld 238 CumberlandSauce 159 DanzigerLikør 298 Dekoration med Marcipan249 Diverse Supper og Sky 20 og følg Drikkevarer 285 og følg Duepostej 141 Duer 126 Duer i Champignonsauce 126 Duer i Frikassé 126 Duer som Vildt 126 Dyrebov 116 DyreRagout 117 Dyreryg 116 Edderfugle 121 EndivieSalat 185 EndivieSalat, stuvet 80 Engelsk Beuf 93 Engelsk Salat 184 Engelsk Selleri — • • • 73 Engelsk Sellerisuppe 15 Engelsk Vælling 39 EntreCote 93 EsdragonEddike 169 Fars af Gaaselever 135 Fars af Gedde 61 Fars af Gedde a 135 Fars af Gedde b 135 Fars af Kalvekød 133 Fars af Oksekød 133 Fars af Svinekød 134 Farseret Gaas 127 Farseret Gedde 61 Farseret Hvidkaal 75 Farseret Hvidkaal 135 Farseret Kalvebryst 97 Farseret Kalvebryst, stegt — 98 Farseret Selleri 135 Fars og Boller 133 og følg Farvede Pastiller 251 Fasan 119 Fersken — 272 FerskenBeignets — 198 Ferskengrød 221 FerskenIs 213 Fersken IsPunch 291 FerskenKompot 191 FerskenLikør f 296 FerskenMarmelade — 277 Fersken med Cognac — 272 FerskenSuppe 27 Fersk Oksetunge — 95 Ferskvandsfisk 56 og følg Firespeciesdejg 225 FigenBeignets ,,> 198 Figengrød 221 FigenKompot 192 Filet af Makrel 51 Fileter af Torsk 49 Financière af Vildtrester 306 Fine Boller 244 Fine Riddere ; 196 Finker 303 Fin Kødfars 134 Fisk 42 og følg Fiskeboller 136 FiskeBudding 136 FiskeBudding 172 Fiskefars 135 og følg Fiskefars 135 Fiskefilet au Vinblanc — 46 Fiskefilet Diplomat 46 Fiskefilet Fines Herbes — 46 Fiskefilet Hollandaise 45 Fiskefilet Jubilæum 46 Fiskefilet Marguerite 46 Fiskefilet med Spinat — 47 Fiskefilet Meunière 47 Fiskefilet Mousseline 46 Fiskefilet Royal 47 Fiskefilet Sarah Bernhard 47 Fiskefilet Tartar 47 Fiskefilet Victoria 47 Fiskefrikadeller '' 136 FiskeGratin 145 Fiskegratin"'307 Fiskepostej 142 Fiskerand — 136 FiskeRouletter 308 FiskeSalat 181 FiskeSuppe 19 FiskeSupper 19 og følg Fisketunge — — • 43 Fisketunge à la Colbert ', 44 Fisketungefilet— 43 Fisk i Gelée•• 306 Fisk i Mayonnaise 307 Fisk og Grøntsager i Carry 307 Fjerkræ 122 og følg Fjerkræ i Sky ¦ 30o FlækkeSild Flæsk — Flæskeskank i Brunkaal Flæskesteg a Flæskesteg b Flæsk med Kaal (FedtKaal) Flæsk med Surkaal Flæsk som Beuf Flødebudding FlødeKarameller Flødeklatter Fløde Kranse Fløde Kringler Flødepeberrod Flødepeberrod Fløderuller— Flødesauce Flødeskum Flødeskum • Flødeæbleskiver Fløjlsgrød eller Maizenagrød, ForaarsSalat— Forklaring af fremmede Betegnelser Forloren Gaas Forloren Hare— • Forloren Hollandsk Sauce a Forloren Hollandsk Sauce b Forloren Mayonnaise Forloren Skildpadde Forloren Æblegrød Forlorne Kyllinger Forlorne Æg 150 og Forskellig Dessert 216 og Fransk Beuf¦ Franskbrød, bagt i Form Franskbrød, bagt paa Plade Franske Kartofler Fransk Mayonnaise Fransk Suppe•• Frikadeller••• Frikadeller•< Frikadeller Frikadeller af Klipfisk Frikadeller af Klipfisk Frikadeller af Sild 53 Frikadeller af Silderogn 54 Frikadeller med kogt Kød 302 Frikassé af Kalvebryst 98 Frikassé af Kanin 118 FrikasséSauce 161 Fromager 204 og følg Fromager 204 Fromage af sur Fløde 208 FrugtBowle 288 FrugtCobler 288 Frugtgrød 219 og følg Frugt Is 212 og følg Frugt Is 212 Frugt Likør 294 Frugtsaft med Salicyl 255 Frugtsauce af friske Frugter 168 Frugtsauce af Marmelade — 168 Frugtsauce af Saft 168 Frugtsauce af tørrede Frugter 168 FrugtSoufflé 199 Frugtsupper 22 og følg Frugtvin• 292 Frugtvine og Likører 292 Frysning af Is 209 Fuglevildt i Sky 306 Fyldte Agurker 329 Fyldte Asier 328 Fyldte Kartofler 69 Fyldte Løg 70 Fyldte Løg 327 Fyldte Pandekager 194 Fyldte Æg 149 Fyldt Hvidkaal 75 Fyldt Hvidkaal 327 Fyld til smaa Postejer 144 Fyldt Selleri 73 Fyldt Svinekam 111 Fyldt Svinemørbrad 113 Gaasefedt 127 Gaaselever 128 Gaaseleverpostej 128 Gaaseleverpostej 143 Gaase og Andepostej 141 Gaas med Kastanjer 126 Gaas, stegt 126 Galantine af Høns318 Gedde 60 Geddefilet å la Chambord — 61 Gelée 202 Gelée af blandede Bær 259 Gelée af blandet Frugtsaft 204 Gelée af forskellig Farve — 203 Gelée af hvid Vin 202 Gelée af modne Stikkelsbær 256 Gelée af Rødvin 203 Geléer 202 og følg Geléer og Fromager 202 og følg Genferkage 239 Glaserede Appelsinskiver 251 Glaserede Blommer 252 Glaserede Frugter 251 Glaserede Gulerødder 71 Glaserede Jordbær 252 Glaserede Kirsebær 252 Glaserede Ribs 252 Glaserede Roer 69 Glaserede Vindruer 252 Glaseret Skinke 112 Glasur ;—223 Glasur med Smør 223 Glasur med Æggehvide 223 Goulas (Gulasch) 95 Goulas af Kalvekød 103 Graa Ærter 22 Graa Ærter 83 Grahamsbrød 247 Granit 289 Gratin ' 145 og følg Gratin 145 Gratin af Jordskokker 70 Gratin af Kød 146 Gratin af Makaroni 86 Gratin af Pighvarre (Levninger af Pighvarre) 43 Gratin af Spinat 79 Gratin af Tomater 81 Gratin af Torsk 5Q Gratineret Blomkaal 78 Gratin med Suppekød 301 Gratinskaller 308 Grilleret Kalvebryst 97 Grilleret Kalvetunge 104 Grilleret Lammebryst 105 Grilleret Lammehoved 108 Hachis 303 Hachis af Dyresteg 117 Hachis af Kalvekød 103 Hachis af kogt Fjerkræ 306 Hachis af Vildt 306 Hachis Kroketter 304 Hamborger Salat 183 Hamborger Suppe 10 Hamborger Æggesøbe 31 Hare 118 Harepostej 141 HareRagout 118 Havregrynsuppe 29 Havregrød a 35 Havregrød b 36 Havrekiks — — 241 Havresuppe 29 Helleflynder 48 Helleflynder, stegt som Beuf 48 Hel stegt Laks 57 Hindbær259 HindbærFromage 207 HindbærGelée 204 HindbærGelée259 HindbærGelée, ukogt 259 HindbærIs 212 HindbærKompot 188 HindbærLikør 296 HindbærMarmelade 279 HindbærParfait 214 Hindbær, raa 259 Hindbærsaft 259 HindbærSuppe 26 Hjerpe 119 HofDessert• 216 Hollandsk Sauce 164 Honningkage 231 Hornfisk — 52 HovedSalat 80 HovedSalat 183 HovedSalat 185 HovedSalat, stuvet ; 80 Hummer•¦• 63 Hummerbudding 172 HummerGratin 146 Hummer i Garry 64 Hummer i Gelée , 64 Hummer i Mayonnaise 64 Hummer i smaa Postejer — 64 Hummerkoteletter 64 Hummer og AspargesSauce 162 Hummerpostej 142 HummsrRagout 64 HummerSalat 186 HummerSauce 162 Hummersmør 170 HummerSuppe 19 Hurtig Saltning af Kød 132 Husmoderens Varekundskab 348 Hvide Bønner 83 Hvide Ribs 256 HvidkaalsSuppe 21 Hvidkaal, stuvet 75 Hvid Kastaniesuppe 15 Hvidling 50 Hvidling å la maitre d'Hotel 50 Hvid Ribsgelée 258 Hvid Sagosuppe 28 Hvid Sauce 160 Hvid Sauce 321 Hyben 266 HybenSuppe a 25 HybenSuppe b 25 Hyldebærsaft 262 Hyldebærsaft uden Sukker 262 HyldebærSuppe a 24 HyldebærSuppe b 24 Høns 123 Høns å la Marengo — 124 Hønsefilet Ravigote 318 Hønsekødfars 134 Hønsekødsuppe 2 Hønsepostej 141 HønseSalat a 181 HønseSalat b 182 Høns i Carry 124 Høns i Frikassé 124 Høns i Mayonnaise 124 Høns i Skaller 305 Høns, kogte 123 Høns, stegte 124 Høns Tartare 318 Indbagte Skorzonerrødder 71 Indbagt Rødspættefilet å la Oiiy 45 Indbagt røget Skinke 112 Indbagt Steg 302 IngefærCocktail — 289 IngefærFromage 206 IngefærParfait 214 Irish Stew 195 Is 209 og følg Is å la Melba 211 Is Americaine 211 IsKaffe 288 Islandsk Lammekød 105 Is og Parfait 209 og følg IsPunch 290 IsPunch Americaine 291 IsThe 288 Italiensk Salat 183 Jordbær 258 JordbærBeignets 198 JordbærBowle 287 JordbærFromage 207 JordbærGelée 204 JordbærGelée 259 JordbærGelée, ukogt 259 Jordbærgrød 220 JordbærIs 212 Jordbærkage 240 JordbærKompot 189 JordbærLikør 295 JordbærMarmelade 279 JordbærParfait 214 Jordbær, raa 258 Jordbærsaft 258 JordbærSuppe 25 Jordskokker 70 JordskokSalat 185 JordskokSalat 333 JordskokSuppe 15 Julekage • 235 Julekage, uden Æg244 JulienneSuppe 4 Juliette Kager 229 Jødekager 230 Jødekager med Glasur 230 KaalDolmer 135 Kaaldolmer — 76 Kaalrabi 79 Kabinetbudding 174 Kaffebrød 243 KaffeFromage 207 KaffeIs 211 KaffeKarameller 250 Kage til Kaffe 235 Kalkun 122 Kalkun med Fiskefars 123 Kalkun, stegt 122 Kalkunsuppe ' 2 KallunSuppe — 17 Kalv å la Marengo 98 Kalv å la turque 98 Kalvebrissel— 102 Kalvebryst, kogt 97 KalveFricandeau 100 Kalvefødder 104 KalvehaleRagout 104 Kalvehjerte¦ 102 Kalvehjerte, stegt 102 Kalvekarbonade — 101 Kalvekoteletter 100 Kalvekoteletter med Trøffelsauce 100 Kalvekød 97 og følg Kalvelever 101 Kalvelever som Beuf 101 Kalvenyre 101 Kalveryg 99 Kalveskank 98 Kalvesteg 99 Kanin 118 Kaninpostej 141 Kapers * 281 KapersSauce • 160 Kapuner og Poularder 125 Karamelbudding ,, — 178 Kiks 241 os følg Kiks a (Hvedekiks) 241 Kiks b241 Kiks c 241 KirschwasserSauce 169 Kirsebær a 260 Kirsebær b 260 Kirsebær i Eddike 281 KirsebærKompot — 189 Kirsebær Likør 295 KirsebærMarmelade 277 KirsebærRom 299 Kirsebærsaft a260 Kirsebærsaft b260 KirsebærSuppe a 24 KirsebærSuppe b 24 Kirsebærvin 293 Klare Supper 1 og følg Kleiner 232 Klipfisk ; 50 Klipfiskebudding 51 Klipfiskebudding 173 Klipfiskekroketter 308 Knækbrød 242 Kogt engelsk Selleri 74 Kogte Ris 87 Kogte Vibeæg 150 Kogte Æbler 332 Kogt Kalkun 122 Kogt Kapun eller Poulard med Tomat 125 Kogt Lammebryst 104 Kogt Oksebryst 88 Kogt Oksekød med Æg 302 Kogt Pighvarre 42 Kogt røget Skinke 112 Kogt røget Skinke med Madeira 112 Kogt saltet Oksebryst 88 Kogt Svinehoved 115 Kokosbudding 331 KokosKager 233 Kolde Buddinger 176 og følg Kolde Buddinger 176 Kolde Saucer 166 og følg Side Kolde stegte eller kogte Sild 53 Kold, fersk Oksetunge 96 Kold Oksesteg 304 Kold Punch 285 Koldskaal 31 og følg Koldskaal af Hindbær 32 Koldskaal af Jordbær 32 Koldskaal af Vin 31 Koldskaal af 01 31 Koldt Bord 313 og følg KommenLikør 298 Kommenskringler 246 Kompot 188 Kompot af Græskar a 189 Kompot af Græskar b189 Kompot af grønne Blommer 189 Kompot af Svedskeblommer 189 Kompotter 188 og følg Kompotter af friske Frugter 188 og følg Kompotter af tørrede Frugter 191 Konserverede, friske Blommer 265 Korendeboller 137 KorendeKager 230 Koteletter af Dyr 116 Koteletter af kogt Suppekød 302 KraaseRagout 127 Kraasesuppe 18 Krabber 64 Kraftsuppe (Bouillon) 1 Krager 122 Kramsfugle 121 Kransekage — 240 Krebs 65 Krebsebudding 173 KrebseGratin 146 Krebse og RejeSauce 162 Krebsepostej 142 KrebseSalat 186 KrebseSuppe 19 Kringle 245 Kringler med Glasur 227 Kroketter 138 og følg Kroketter 138 Kroketter303 Krumkager — 229 KrusemynteLikør 297 Krustadedejg 144 Krustader— 144 Krustader med Fisk 308 Krustader med Grøntsager 311 Krustader med Ærter og Skinke 310 Kryddersild 132 Kræmmerhuse a 228 Kræmmerhuse b — — 228 Kræmmerhuse med Flødeskum 216 Kuller 50 KvædeGelée 269 KvædeKompot 190 Kvæder a 269 Kvæder b 269 KvædeSuppe 23 Kylling å la Marengo 125 Kyllingepostej 141 Kyllinger 125 Kylling i Frikassé 125 Kylling, kogt 125 Kys 233 Kødboller 134 Kødboller i Carry 94 Kødboller i skarp Sauce 94 KødBudding 101 KødBudding 135 KødBudding 173 Kødfars 133 Kødpølser — 115 Kødpølser 129 Kødrand 134 Kødretter 88 og følg Kødsuppe og Urtesupper 1 og følg Køkkenet og dets Udstyr 345 Kørorn 41 Kørvelsuppe — 13 LageAgurker 281 Lagkager — 237 Laks å la Daumont 57 Laksefilet å la Coutin 57 Laks i Gelée 58 Laks i Mayonnaise , 57 Laks, kogt 56 Laksørred og Laksforel 58 Lam à la Marengo 106 Lammebryst à la Villeroi 105 Lammefrikassé 105 Lammehjerter108 Lammekallun 108 Lammekotelet , 106 Lammekotelet à la Maréchal 107 Lammekotelet à la Marie Louise — 107 Lammekotelet à la Nelson 107 Lammekotelet à la Toulouse 107 Lammekotelet en Papillote 107 Lammekød 104 og følg Lammekød — 132 Lammelever —— 108 Lammenyrer 108 Lammenyresteg 106 Lammeryg — 107 Lammeryg à la Renaissance,; 107 Lammesteg 106 Legerede og opbagte Supper 11 og følg LemonSquash 288 Lever à l'anglaise 101 Leverbrød305 Leverpostej¦ 113 Leverpostej 143 Leverpostej i Sky 304 Leverpølse 130 Likør af Appelsinskaller 298 Likør af Citronskaller 298 Likør d'Amour297 Likør Soufflé "199 Linsefrikadeller¦• 323 Linsefrikassé¦< 323 Linsehachis• • • 323 : LinseMakroner 233 Linsepostej • 324 Linser 84 Linser• 232 LinseSuppe¦¦• 14 Linsesteg 323 Lobscouse a 95 Lobscouse b 95 LybækkerMarcipan 249 Lærker — 121 Løg 70 Løgboller i Carry 328 Løgfrikadeller 328 LøgSauce 164 Madeirabudding — — 178 MadeiraKranse — 226 Madeirasauce 158 Madeirasky • 158 'Maitre D'Hotel Smør 168 MaizenaKiks 241 Maizenavælling 38 Majdrik 287 Major , 290 Majsflagevælling 38 Makaroni — 86 Makaroni 329 Makaronibudding 172 Makaronigratin 330 MakaroniGratin med Tomater 146 Makaroni med Skinke 86 Makaroni med Skinke 309 Makaroni med Tomat 330 Makaroni Milanaise 86 Makaroni, Nudler og Ris 86 og følg MakaroniSalat 186 Makrel 51 Makroner 233 MaltaLikør 296 MandarinIs 213 Mandelbudding 177 Mandeldejg a 225 Mandeldejg b 225 MandelFromage 206 Mandel IsPunch 291 Mandelkage 236 Mandelmælk 40 Mannagrynsvælling 37 MaraschinoLikør 298 Marcipandejg 225 MarcipanKonfekt 249 Marengs — 229 MarengsDessert 216 Marengskage — 240 Marengsmasse, 225 MarengsPandekage 194 Marinerede Sild 55 Marineret Skinke •• 112 Marmelader, 275 og følg Marmelade — 275 Marmelade af Ribs a 278 Marmelade af Ribs b 278 Marvben— 97 Marvbudding —• • 174 Mayonnaise 166 Medisterpølse 114 Medisterpølse 129 Melboller 136 Melon 270 MelonCocktail 289 MelonIs 213 MelonKompot a — 190 MelonKompot b 190 MelonParfait 214 Melvælling 39 Menuer, større og mindre 337 Miroton 303 Misella 289 Morbær— 261 MorbærKompot — 189 Mosede Kaalrabi 79 Mousse af Gaaselever 318 MuskatLikør 298 Muslingepostej 143 Muslinger 63 MuslingeSalat a — 181 MuslingeSalat b 181 MuslingeSauce 162 Muslingeskaller 229 Mælkemad 33 og følg MælkePunch 286 Mælkesaucer 163 og følg Mælk med Tvebakker 40 Mørdejg a— 224 Mørdejg b 224 Napoleon Lagkage 238 NapoleonLikør 297 NapoleonSuppe 7 Nonneletter 230 Norfolkboller 137 Norsk Brun Sildesuppe 20 Norsk Æggesøbe 30 Norsk Øllebrød 30 NougatFromage 206 NougatIs 210 NougatParfait 215 Nudeldejg 86 Nudler 86 Nyre à la Meyerbeer 102 Nyre med Grøntsager 102 NyreRagout ; — 102 Nyresteg 99 Nøddebudding 324 NøddeFromage 206 Nøddekoteletter 324 NøddeLikør 297 Oksebryst med Svedsker 301 Oksefilet à la Dusseldorf 91 Oksefilet Italienne — 91 Oksefilet med Champignons 91 Oksefilet med Grøntsager 91 Oksefilet med Madeira 90 Oksefilet med Trøffelsauce — 91 Oksefilet Parisienne 92 Oksefilet Renaissance 92 Oksefilet Vigneronne — 92 Oksehaleragout 96 OksehaleSuppe 9 Oksehoved 96 Oksekød 88 og følg Oksekød 88 Oksekød 131 Oksekød med Løg 301 Oksekødsuppe, alm — 2 Oksesteg 89 Oksesteg som Vildt 90 Oksetunge — 131 Oliven • 85 OlivenSauce 158 Omelet 152 Omelet å la Neige 155 Omelet aux fines Herbes 154 Omelet Espagnole 154 Omelet med Champignons 153 Omelet med Grøntsager 153 Omelet med Hachis ell Ragout 154 Omelet med Nyrer 154 Omelet med Rom 155 Omelet med røget Sild 153 Omelet med Skinke 153 Omelet med Skinke , 310 Omelet med Syltetøj 154 Omelet med Tomat 153 Omelet med Vanille 155 Omelet Renaissance 154 Omelet Soufflé 155 Omelet Soufflé 199 Omelet, Æggekage og Æggestand 152 og følg Opbagte hvide og legerede Saucer 160 og følg Opbagt Mælk a 40 Opbagt Mælk b 40 OrangeLikør — — 297 Ostekasser 200 Ostekiks 201 Osteretter 200 og følg OsteSmør 311 Ostesoufflé200 Ostestænger av 200 Ostestænger b 200 Othellokage 238 Pandekager med Bagepulver 193 Pandekager m m 193 og følg Panerede Høns 124 Paneret Oksetunge 96 ParadisæbleGelée 268 Paradisæbler 268 Parfait 214 og følg Parfait d'amour —— 215 Parfait med Kaffe 214 Parfait TuttiFrutti 215 Pastiller 251 PebermynteLikør 297 Pebernødder 232 PeberrodSauce 160 Peberrodsmør '' 168 Perlebønner 82 Perlegrynsuppe 28 Perlegrynsvælling 37 Perleløg 282 Persille 74 PersilleSauce 160 PersilleSauce 163 PersilleSmør 168 Persillerødder — 74 Pickles 282 Pickles med Sennep 282 PicklesSauce 159 Pillaw af Lam 106 Piroger 309 Pisket Gelée 203 PistacieFromage 206 PistacieIs 210 Plukfisk 50 Plukfisk 307 Plumbudding 174 Plumkage 234 Plæskener 231 Pocherede eller forlorne Æg 150 Pommeranser 271 Pommeransfugle 121 PommeransMarmelade 276 Pommeransskaller — 271 Postej af Hare 118 Postejdeig a 140 Postejdejg b 140 Postejer 140 og følg Postej med Agerhøns 141 Postej med Fasan 141 Postej med Fiskefilet 142 Postej med Hjerpe 141 Postej med Rype 141 Potkæs 311 Poularder 125 Prinsessebudding a 175 Prinsessebudding b 175 Pumpernickel 231 Punch af hvid Vin 286 Purée af Gulerødder 71 PæreBeignets 198 Pæregelée 269 PæreIs 212 PæreKompot 190 PæreKompot 192 PæreParfait 214 Pærer 268 Pærer Condé 218 Pærer Kardinal 218 PæreMarmelade 276 Pærer med Ingefær 268 PæreSaft 269 PæreSuppe 23 Pølser 128 og følg Raager 122 Radiser 69 Ragout 302 Ragout af Kanin 118 Rasp 138 Regnspover 121 ReineclaudeMarmelade 277 Reineclauder 265 Rejebudding 173 RejeGratin 146 Rejepostej 142 Rejer 65 RemouladeSauce 167 Rensdyr 117 Rhabarber a 266 Rhabarber b 266 RhabarberGelée 204 RhabarberGelée 267 Rhabarbergrød 219 RhabarberKompot 188 Rhabarbersaft 266 RhabarberSuppe 25 Rhabarbervin 293 Ribbenssteg 110 Ribsgelée 257 Ribsgelée, ukogt 257 Ribs, hele 256 RibsLikør 295 RibsKompot 189 Ribssaft med Sukker — 257 Ribssaft uden Sukker 257 Ribsvin 293 Ris å la Trautmannsdorf 180 Ris å la Mande 179 Ris å la Pompadour 180 Risbudding 175 Risbudding a 330 Risbudding b 331 Risgrynspølser 130 Risgrynsuppe — — 28 Risgrød 33 Risgrød med Karamel 33 Risklatter 195 RisKroketter 139 Ris med Rosiner 330 Ris med Tomat 330 Ris med Tyttebær 330 Rismelsboller 137 Rismelsbudding 174 Rismelsgrød 34 Rismelsvælling 38 Ris Montreuse 180 Risotto med Skinke 309 Rissoler 308 Ristede Champignons — 85 Ristede Ris330 Ristede Østers, 62 Ristet Blodpølse — 115 Ristet Brissel 103 Ristet Brød 138 Ristet Brød med Asparges 73 Ristet Helleflynder 48 Ristet Hornfisk med Persille 52 Ristet Laks 57 Ristet Pighvarre 42 Ristet røget Skinke — 112 Risvælling 37 Roastbeef (engelsk Oksesteg) 89 Roer 69 Rokke48 Rollmops 56 RomFromage a 207 RomFromage b 207 Rombudding 178 Romkager 234 RosenLikør 297 RomPunch 285 Rosenkaal 7j| RosenkaalSuppe 15 Rugkiks a 242 Rugkiks b 242 Rugmelsgrød 36 RulleAal 60 Rullepølse 129 RulleSild 54 Rundstykker 243 Ruskomsnusk 311 Russiske Ærter 84 Russisk IsPunch 290 Russisk Marmelade 276 Russisk Mayonnaise 167 Russisk Pandekage 194 Russisk Salat 183 Ryler 121 Rype 120 Rype, kold 120 Rødbeder 282 Rødbeder 72 RødbedeSalat 185 Rød Farve248 Rødgrød 220 Røde Tomater 274 Rødkaal 77 Rødløg 282 Rød Sagosuppe (Sødsuppe) 28 Rødspættefilet 45 Rødspætter 44 Rødt Sukker 248 Rødvinsbudding 179 RødvinsPunch 286 Rødvinssauce169 RødvinsToddy 287 Røget Aal 60 Røget Gaasebryst 127 Røget Laks 57 Røget Makrel 52 Røget Oksetunge 96 Røget Skinke 111 Røget Svinehoved 113 Røjer 120 Rørt Smør 167 Røræg ' 156 og følg Røræg a¦ 156 Røræg b 156 Røræg med ChipolataPølser 156 Røræg med Blomkaal 156 Røræg med Rejer og Asparges 156 Røræg med salt Ret 156 Røræg med Sky 156 Røræg med Trøfler 156 Sagobudding 331 Sagovælling 37 Salat333 Salat af grønne Asparges — 185 Salat af Grøntsager 184 Salat af Vildt 182 Salater 181 og følg Salater 304 Salat Francilion 187 Salat Lucifer 186 Salat Waldorf 186 Salater med Olie 183 og følg Salater uden Olie — 181 og følg Saltede Snittebønner 82 Saltet Flæsk 114 Saltet Oksetunge 96 Saltlage 131 Saltning 131 og følg Saltning af Spegesild 132 Saltvandsfisk 42 og følg Salmi af Hare 118 SaltStænger 244 Sandart 59 Sandkage 234 Sandwichs 317 Sauce à la Maitre d'Hotel 161 Sauce à la Rossini 159 Sauce à la Soubise 164 Sauce å la Villeroi 162 " Sauce au Vin Blanc 166 Sauce aux fines Herbes 166 Sauce aux pois français 166 sideSauce Bearnaise 165 Sauce Cardinal 16'6 Sauce Diplomate 164 Sauce Financière 160 Sauce Jourville 163 Sauce Mousseline 16(5 Sauce Mornay 163 Sauce Nantua 166 Sauce Napolitaine— 159 Sauce Normande 163 Sauce Piquante 159 Saucer 157 og følg Sauce Ravigote 167 Sauce Robert 160 Sauce Suprême 162 Sauce til Ragout af Kød 158 Sauce Toulouse 163 Sauce Venaison „ 159 Sauce Westminster 166 SavarinKrans 245 Sayojkaal 77 Selleri 73 Selleribeuf 325 Selleribudding 325 SelleriEssens 300 Sèllerihachis 324 Sellerikoteletter 325 Sellerimos 325 SelleriSalat 182 SelleriSalat 185 SelleriSauce 161 Sellerisuppe 11 Semoulegrød 35 SennepSauce 161 SherryCobler 288 SennepSauce 164 SherryFromage :207 Sigtebrød 246 Sild 52 Sildefrikassé 54 SildeSalat182 Sild i Carry 54 Sild som Beuf 53 Simler 243 Skaansk Grød 36 Skaldyr 62 og følg Skalotteløg 281 SkildpaddeSuppe (Forloren) 8 SkildpaddeSuppe (Ægte) 9 Skinke131 SkinkeHachis til Smørrebrød 310 Skinkekoteletter 310 SkinkePostejer 310 Skorzonerrødder 71 Skovduer 120 Skumsauce 169 Sky 22 Skysauce — 157 Skøre Kringler — 227 Skørost 333 Slethvarre — 43 Slikporrer 78 Slobroksild 54 Smaa Timbaler 148 Smaa Kager226 Smaa Postejer 144 Smaa Postejer Financière 144 Smaa Postejer med Skildpadderagout 144 Smaa Postejer m m 144 og følg Smørdejg (Butterdejg) 223 SmørdejgsKranse 226 SmørdejgsKringler 227 SmørdejgsÆblekager 226 Smørdejgsrand med Kirsebær 240 Smørkage — 236 Smør grød— • 34 Sneboller 196 Snebudding 176 Snebudding 177 SneCobbler 289 Snepper— 120 Snittebønner, stuvede 82 Sodakage 234 Soiréebudding 177 Solbær261 Solbærgelée 262 Solbærgelée, ukogt 262 SolbærKompot 189 SolbærLikør a 295 SolbærLikør b 295 SolbærMarmelade 278 SolbærRom 299 Solbærsaft 262 SolbærSuppe 26 Solsorter 121 Sommeruger, 1 Uge 336 Sommeruger, 2 Uge 336 Sorbet 290 Sorbet med Frugt 290 Soufflé 198, Soufflé, Charlotte 198 og følg Spaaner 229 Spansk Sauce (Sauce Espag nole) 158 SpareSuppe 11 Specier 230 Spegepølse 129 Spegesild med Løgsauce 55 Spegeskinke 111 Spejlæg 151 og følg Spejlæg å la Diable 152 Spejlæg å l'opera 152 Spejlæg å la Meyerbeer 152 Spejlæg med ChipolataPølser 152 Spejlæg med Madeirasky 152 Spejlæg med ristet Skinke eller Bacon 152 Spejlæg med Spinat — 152 Spidskaal 77 Spinatbudding 79 Spinatbudding — 172 Spinatbudding 327 Spinat, stuvet —¦¦<¦ 79 Spiseseddel (Carte de Menue) Sprøde Pandekager 193 Sprøde Rugkiks242 Sprængt And ,128 Sprængt Gaas 127 Sprængt Lammebryst 105 Spurve — • • • • • 121 Stegt Aborre 59 Stegt Bov eller Mellembryst 110 Stegt Dyrekølle —— — 116 Stegte Aal 60 8ide Stegte Agurker 329 Stegte Kartofler 67 Stegte saltede Sild 55 Stegte Sild 53 Stegte Tomater 326 Stegte Æbler 217 Stegt Fisketunge 44 Stegt Flæsk 114 Stegt Gedde 61 Stegt Hvidling 50 Stegt Kalvebov 99 Stegt Kalvebrissel 103 Stegt Karpe 59 Stegt Oksefilet 90 Stegt Rokke 48 Stegt Rødspætte 45 Stegt Svinekam 110 Stegt Torsk 49 Stenbider 52 StikkelsbærFromage 208 StikkelsbærGelée 203 StikkelsbærGelée • • • 255 Stikkelsbærgrød a 219 Stikkelsbærgrød b 219 Stikkelsbær, hele 255 StikkelsbærIs 212 StikkelsbærKompot 188 Stikkelsbær, konserverede — 284 StikkelsbærMarmelade a — 278 StikkelsbærMarmelade b 278 Stikkelsbærsaft 255 StikkelsbærSoufflé 199 StikkelsbærSuppe 26 Stikkelsbærvin 293 Store Kager 234 Store Postejer 140 og følg Strassburger 231 Stuvede Asparges 72 Stuvede Gulerødder 71 Stuvede Kartofler— 67 Stuvede Muslinger 63 • Stuvet Blomkaal 78 Stuvet Brissel 103 Stuvet Makaroni 330 Stuvet Selleri 324 Side Stuvet Surkaal 77 Suder 59' Sukkeragurker 280' Sukkerkogning m m 247 og følg SukkerKringler, tynde 227 Sukkerprøver 254 SukkerSirup 248 Sukkervafler 197 SukkerÆrter 83 Suppe af Duer 2 Suppe à la Reine • 16 Suppe Cardinal 17 Suppe Celestine 7 Suppe Colbert 5 Suppe Crecy 13 Suppe Crème de Riz 4 Suppe Dubarry 7 Suppe Espagnole 10 Suppe Italienne IQ Suppe Jardinieres • 4 Suppe Lamartine 10 Suppe l'imperatrice 5 Suppe Marechal 5 Suppe MarieLouise 16 Suppe Marie Stuart 16 Suppe Matelot 6 Suppe med Byggryn 3 Suppe med Makaroni 3 Suppe med Nudler 3 Suppe med Ris 3 Suppe med Sago 2 Suppe med Tapioka 3 Suppe Mikado 7 Suppe Monaco 7 Suppe Montmorency 8 Suppe National 6 Suppe Normande 15 Suppe Palestine 6 •Suppe Pompadour 10 Suppe Printanière 4 Supper 1 og følg Suppe Royal 5 Suppe Rossini— 6 Suppe Windsor 17 Surbrød 24? Side Surkaal — 76 Sursteg 89 Svaner 121 Svedskeblommer 264 Svedskegrød 221 SvedskeKompot 192 Svenske Tarteletter 217 Svedsketærte 239 Svensk Punch 285 Svinehjerter 113 Svinehjerter, hele 114 Svinehjerter som Goulas 114 Svinekam å l'anglaise 111 Svinekam som Vildt — 111 Svinekotelet 111 Svinekød 109 og følg Svinelever 113 Svinemørbrad 113 Svinemørbrad som Beuf 113 Svineryg 111 Sylte af Svinehoved — 115 Syltning 253 og følg Syltning i Eddike og Konservering i Vand 279 og følg Syltning i Sukker 255 og følg Syltning med Salicyl 254 Syrer, stuvede 79 Søde Omeletter 154 og følg Søde Saucer 168 og følg Sølvkage 234 Søsterkage 235 Tarme til Pølser 128 Tartarsmør 167 Tarteletter 145 Tarteletter med Fyld 229 TheKarameller 250 ThePunch 285 Timbale 148 Tjurer 120 TokayerPunch 286 Tomater 80 Tomater, farserede 81 Tomater, henkogte 283 Tomater, stegte 80 ¦"Bide Tomater, stuvede 80 Tomatfrikadeller 81 Tomatfrikadeller 325 Tomatgratin 326 TomatKompot 189 Tomatmos326 TomatPurée 274 TomatPurée 81 Tomatpurée a — 283" Tomatpurée b 284 TomatSalat 182 TomatSalat 184 TomatSauce 161 Tomatsuppe a — 12" Tomatsuppe b 13 Tomatsuppe c 13 TopØllebrød 30 Tournedos J>2 Tournedos å la Gourmet 92 Tournedos Bordelaise 92 Tournedos Rossini 92 Torsk 48 Torsk Hollandaise 49" Torsk paa norsk Vis 49 Trekantede Hatte 233 Trifli a 208 Trifli b208 Troldtøj 208 TrøffelSauce 158 Trøfler 85 Tunge med Grøntsager 304 Tvebakker 242 Tykmælk 40 Tynde Pandekager 193 Tyrkisk Salat 184 Tysk Øllebrød 30 Tyttebær 262 Tyttebærgelée 263 Tyttebærgelée, ukogt 263 Tyttebærgrød 220 Tyttebær, konserverede 284 Tyttebær, raa 263 Tyttebærsaft a 263 Tyttebærsaft b 264 TyttebærSuppe 27 Side Udbenet, farseret Kalkun 123 Ukogt JordbærKompot 189 Ungarsk Mayonnaise 167 Urhøns 120 Urtefrikadeller 327 Urtesuppe 321 Vafler 197 Vafler med Gær 197 Valnødder, syltede 273 Valske Bønner — 83 Vandbakkelser 228 Vandbakkelser til Suppe228 Vandgrød af Ris 33 Vandkringle 245 Vanillebudding 175 Vanillebudding 177 VanilleEssens 300 VanilleEsser 226 VanilleFromage 204 VanilleIsCréme , 210 VanilleIs med Frugt 210 VanilleIs med varm ChokoladeSauce 210 VanilleKranse a 226 VanilleKranse b 226 VanilleKringler a 227 VanilleKringler b 228 VanilleSoufflé 199 Vanillesauce (Crémesauce) — 169 Vanillesukker 248 VanilleVrøvl 232 Varme Buddinger — 171 og følg Varme og kolde Retter af Levninger 301 Varme Retter til koldt Bord 319 Varm Punch 285 Vegetariske Opskrifter 321 og følg Viber 121 Vibeæg å la Columbus — 150 Vibeæg å la Harlekin 150 Victoriabudding 179 Wienerbrød 244 Wienerkage 239 Wienersnitzel , 100 Side Vildgæs 121 Vildsvin — Vildsvinehoved 117 Vildsvinekølle 118 Vildsvineryg 117 Vildt 116 og føjji Vildtsauce 157 VildtSuppe 8 Vildænder 121 Vine til Maaltiderne 341 Vin, Gryn og Brødsupper 28 og følg Voksbønner — 82 Vælling 37 og følg Yorkbudding 172 ÆbleBeignets 197 Æblebudding 331 Æblebudding eller Æblekage 179 ÆbleCharlotte 199 Æblegelée 267 Æblegrød a 220 Æblegrød b 220 Æblekage 239 ÆbleKoldskaal 332 ÆbleKompot 190 ÆbleKompot 192 Æblekroketter 138 ÆbleMarmelade 276 ÆbleMarmelade med Vanille 276 Æbler med Leverpostej 305 ÆblePie 176 Æblepostej 143 Æbler 267 Æbler med Karamel 217 Æblepostej 332 Æblesaft 267 ÆbleSalat 332 Æbleskiver m m 195 og følg Æbleskiver med Kernemælk 195 Æblesne217 ÆbleSneboller 196 Æblesnitter332 ÆbleSuppe a 22 ÆbleSuppe b 23 ÆbleTrifli 332 Æg à la Madame Sans Gene 151 Æg à la Oscar 151 Æg à la Paulette 151 Æg à la Rossini 151 Æg à la Toupinel 151 Æg Américaine 151 Æggegrød 34 Æggekage 154 Æggemælk 39 ÆggePunch 286 Æggeretter 149 og følg Æggesuppe 6 Æggesøbe 30 Æggesøbe med Sago 31 ÆggeToddy 287 Æggevælling 39 Æg med Tomat 151 Side Æg Orleans 151 Æg Royale eller Æggestand 154 Ægte Sauce 164 Ægte Saucer 164 og følg Ærtebudding 326 Ærtemos med Ris 326 Øllebrød 30 Ølretter 30 og følg Ølretter og Koldskaal 30 og følg Østers 62 Østers å la Rothschild 62 Østers å la Wladimir : 62 Østers med Mayonnaise 63 Østerspostej 143 ØstersSalat 181 ØstersSauce 162 ØstersSuppe 20 | ||
HAVREGRØD a. 4-5 Pers. 2 l (2 Pt.) Vand, 1/4 kg (1/2 Pd.) Havregryn.
I det kogende Vand røres Havregrynene og koges langsomt c. 3/4 Time. Lidt Smør og Salt tilsættes, og Grøden serveres med Mælk til. | ||