Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Æbler paa 144 Maader | ||
Forfatter: | J. B.; | ||
Pseudonym: | J.B. | ||
Årstal: | 1915 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Gyldendal | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 49 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 0,75 | ||
Det er ikke blot Vegetarianerne, der indser den store Betydning, som Fortæring af
Frugt har for det menneskelige Velbefindende. Mer og mer faar man Øjnene op for, hvor gavnlig al Plantekost, men især Frugt er for Helbredet, ikke mindst til Forebyggelse af mange alvorlige Sygdomme, som op-staar eller fremmes ved ensidig animalsk Kost. Ved Behandlingen af de forskellige Stofskiftesygdomme, hvoriblandt særlig Gigt og urinsur Diatese kan nævnes,- ved Nyrelidelse og ved Fordøjelsessygdom-me af forskellig Art benyttes Plantekosten mere og mere af Lægerne. Et andet af Lægerne anerkendt Faktum er, at Appetitten, — og med den en Hovedbetingelse for en god Udnytning af Føden —, let kan gaa tabt, hvis der ikke sørges for saa stor Afveksling som muligt i den daglige Kost. Derfor er et Tal som 144 forskellige Æbleretter ikke for stort, naar det gælder om at skaffe Afveksling i Kosten, thi blandt alle Frugtsorter spiller her hos os vel nok Æblet — dette uundværlige, velsmagende og sunde Næringsmiddel — den største Rolle. | ||
Bagte Æbler I—II 5
Brændende Æblekage 43 Cider , 39 Confetti-Æbler 37 Engelsk Æblebudding 18 Franske Æbler 31 Fransk Æblekage 20 Frosne Æbler I—II 46 Fyldte Æbler 7 Glacerede Æbler 8 Grillerede Æbler 8 Kogning af Æbler 28 Maraschino-Æbler 38 Marengs med Æbler 37 Maskerede Æbler 35 Opbevaring af Æbler I—III 47 Polsk Æblekage 42 Ris med Æbler 33 Rugbrødsæblekage 10 Raa Æbler med Nougat, Parfait eller Flødeskum 30 Smaa Æblekager 12 Sne-Æbler 20 Stegte Æbler I—III 22 Syltede Æbler 45 Tysk Æblekage 11 Tørrede Æbler I—II 48 Æble-Budding I—IX 15—18 Æble-Champagne I—III ,, 40—41 Æble-Charlotter 20 Æblemos med Ananas 44 Æblemos med Arrak 37 Æblemunker I—II 29 Æbleomelet I—II 30 Æble-Pandekage I—II 14—15 Æble-Pickles 46 Æble-Pie I—IV 13—14 Æble-Pletter , 15 Æble-Postejer• • 14 Æble-Pyramide 32 Æbler i Gelé 29 — i rød Gelé 20 — i Slobrok36 — med Chocoladesauce 32 — med Fromage 31 — med Ingefær••• 31 • — med Is• 32 — med Korender••••• 21 — med Makroner¦ 38 — med Sagogryn 25 — med Svedsker 31 — med Syltetøj 21 — med Æggecréme 23 — som Garniture 36 Æbleref med Vin ,•"•• 21 Æble-Ringe *9 Æbleris 8 Æble-Risbudding I—III • 18—19 Æbleris-Marengs• 28 Æble-Risoller•* 33 Æble-Roulader I—II 33 Æblecréme med Abrikos 36 Æbledrik 40 Æble-Drik ••41 Æble-Firkanter • 2^ Æble-Gelé•43 Æble-Gelé i Champagneglas ; 38 Æbler med Rismel 8 'Side Æblegrød I—II 27 Æblegrød med Chocolade 6 Æble-Is 7 Æblekage I—III* 9 — med Butterdej g 12 — med Creme " IQ — med Mandeldej g 10 — med Rasp 12 Æblekager kogt i Fedt 11 Æblekanonkugler— 31 Æble-Kartofler 34 Æble-Klumper I—II 26 Æble-Kompot I—II 26—27 Æblekompot med Is 36 Æble-Kranse I—III 6—7 Æble-Kroketter 42 Æble-Krustader med Karamelsauce 35 Æble-Lachen 42 Æble-Lagkage 35 Æble-Marengs I—III 27—28 Æble-Marmelade 44 Æble-Mos I—II 24 Æble Mos III—IV 44—45 Æblemos i Form 25 Æble-Salat' 34 Æble-Sauce , 34 Æble-Smør I—II 45 Æble-Sneboller 19 Æblesufflé 21 Æble-Suppe I—IV -- 23—24 Æble-Tarteletter 35 Æble-The 38 Æble-Trollmos 23 Æble-Vand 39 Æble-Vin I—II 39 Æblevin (Cider) 39 | ||
20. FRANSK ÆBLEKAGE.
6 Æg piskes med godt 1 Liter Mælk blandet med Fløde, den revne Skal af 1/2 Citron og Sukker efter Smag, og heri dyppes tynde Skiver af Mandelkage el. lign., hvormed Bunden og Siderne i en smurt Form bedækkes. Formen fyldes med vekslende Lag af Kageskiver, kogte Æblestykker og lidt Syltetøj (det øverste Lag skal være Kage). Æggecrémen hældes over, hakkede Mandler strøes paa, og Formen sættes i Ovnen. Serveres varm eller kold med Flødeskum til. | ||