| Ost er et værdifuldt Næringsmiddel og for mange indenlandske Sorters
Vedkommende tillige et billigt. Ost burde derfor benyttes meget mere i
Husholdningen, end Tilfældet er, og ikke alene som Paalæg paa Smørrebrød, men
som Tilsætning til mange varme Retter (Ris, Macaroni, Æg, Skinke, Fisk o. s. v.).
I Sverrig f. Eks. spises Ostsmørgåser eller Ost i en eller anden Form i
Almindelighed sammen med den daglige Kødsuppe. I denne Bog er det dog mest
selvstændige Osteretter, der er behandlet. Mange af disse kan, lavet af
indenlandsk Ost, udmærket anvendes ved den daglige Middag, enten som 3die
Ret, eller til Afveksling med vore almindelige Dagligdesserter; navnlig ovenpaa
solide Hovedretter med Tilsætning af sødt og surt, (som brune Bønner, Aale-,
Kraase-suppe, Ragout osv.), efter hvilke en sød Efterret ikke vilde være paa sin
Plads.
Desuden trænger "Ostepinden" til Selskabsbrug meget til at varieres; denne
Anretning kan, fikst serveret i en ny Form, give hele Middagen sit Præg. | |