Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mine Opskrifter | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1903 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 156 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | blad; serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | |||
Aal i Gelée 70
Aaleroulade 104 Aborrer, stuvede 68 Agurker, illustrerede 152 Agurker, Lage- 106 Agurker til kogt Laks 5G Appelsinis 6 Aspargessæsonen 61 Asparges at tilberede 63 Asparges med Karotter 64 Aspargesragout 94 Asparges med Røræg 64 Benløse Fugle 28 Buddinger: Ambra 57 Ananas 48 Ananas 29 Brød 15 Chokolade 11 Chokolade 144 Chokolade, kold---- 125 Citron 113 Citron eller Appelsin 125 Creme 120 Daddel 40 Fisk, salt 38 Gulerods 177 Hummer,60, 101 Karamel 31 Karamel, tarvelig 15 Kødbudding med Ris 19 Makron 67 Side Mandel 101 Mel,engelsk 37 Mel med Vanille 105 Paradis , 139 Regent 13 Rom, kold 51 Russisk 154 Saft, kold 125 Sago 27 Spare 26 Spinat 119 Stikkelsbær 122 Tante Nellys 59 Ungersvend 139 Vanille, frossen 9 Vin, kold 126 Bøf med Champignons 30 Bøfkoteletter 17 Bøfomelet 8 Champignons 126 Chateaubriand 97 Desserter: Alteakarameller 32 Ananasgelee 110 Appelsinfromage 4 Aprikosmarmelade 27 Bajaderecreme 119 Bananer med Fløde 6 Biscuitomeletter 116 Blommemarmelade 133 Bondepige med Slør 60 Side Chokoladedessert 20 Chokoladefromage 3, 88 Chokoladekarameller 32 Citronfromage 4 Citronis 35 Citronkararmeller 32 Citronpastiller 33 Flødekage" 93 Fløderand 2 Flødeæbleskiver 2 Fromage med Frugt 137 Frugtbolde 139 Frugtdesserter 138 Frysning 35 Glacering 55 Hindbærfromage 112 Hindbærkarameller 32 Is med Fløde og Kanel 153 Jasmingelée 88 Jasminis 87 Jordbær Dessert 5ii Jordbærgrød 90 Kaffefromage 3 Kaffeomelet 114 Karameller 31 Karameller med Hindbærmarmelade 32 Katrineblommer med Fløde 71 Kropkager 8 Likør 129 Likør-Gelée 118 Marzipankage 90 Side Mandler, brændte 34 Morseller 33 Nougat 34 Omelet69, 112 Pandekager 2, 30, 90, 114 Rabarberkompot 128 Ris a la Malta____ 7, 24 Riscreme 113 Risfromage 99 Riskager 116 Rosenbrød 85 Rosengele 85 Rosenis 87 Rosensukker 87 Stikkelsbærcreme 123 Stikkelsbærgrød 74, 125 Stikkelsbærkage 96, 122 Stikkelsbærkompot 124 Svedske-Creme 40 | Svedskepie 13 i Teomelet 144 1 Trifli 31 I Vandbakkelser 103 Vanillecreme 121 Vingelée 3 Vingeleei»7, 137 Æblebolde 140 Æbleboller 136 Æbledessert 136 Æbleklatter HC ! Æbler, kogte med Fløde 11 i Æblekompot 155 ; Æblepie 18 Ælblesne 140, 141 Æggehvidefromage 3 Duer, dampede66, 75 Dueragout 115 Dyresteg, forloren 110 Drikke: Champagne-Ispunsch 34 Ispunech a la royale 35 Rhinskvinspunch 35 Fisk : Fiskeboller i Frikase 66 j Fiskerand 30 1 Side Fisk paa indisk Maade 20 Fisk stegt mod pikant kohl Sauce 75 Franskbrød 41 Franskbrød fyldte 81 Fricandeau af Oksekød 117 Gaas kogt med grønne Ærter 155 Gaas kogt i Vin 141 Galantine paa Laks 95 Geddefrikase 93 Gemyse af Løg 156 Grød-, Surmælks 61 Hummer å la Delmonica 102 Hummergratin 25 Hummer i Karry 59 Hummeromelet 17 Hummertimbale 9 Hønsepostej 13 Kaal og Flæsk 1 Kager: Kn nem Kage 26 Julekage 42 Vanillekranse 24 Wienerkage, der kan holde sig 24 Kalkun Frikasee 49 Kalkun med Kastanier 6, 19 Kalkun, kogt 48 Kalvebrissel Kotelet 78 Kalvebryst med Aspar- ges 69 Kalve- eller Lamme-bryst fyldt 51 Kalvefilet med Sauce tartare 99 Kalvekoteletter,hakkede 156 Kalvekoteletter med Rosenkaal 12 Kalvelever sautée 72 Side Kalveryg med Vinsance 95 Kalvesteg med Røræg 96 Kalvetunge, farceret 49 Karry 41 Kartoffelmos 16 Kartoffelspaaner 39 Kastanier, stuvede 16 Kaviar at opbevare 142 Kaviar at servere 143 Knas : Knas til Juletræet 149 Juletrækager 151 Mandelringe 150 Marzipanringe 150 Ottetaller 150 Pistacieringe 151 Koteletter af kogt Fisk 89 Koteletter af Grisetær 80 Koteletter med Prinses- sesauce 71 Kyllinger i Grønærter 67 Kødboller med Ris 21 Kød, kogt, salt 120 Laks i Mayonaise 100 Laksekoteletter 53 Lammekoteletter a la Italienne 111 Lammehoved, grilleret 73 Lammekølle i Gelee 98 Lammeryg, stegt 52 Leverpostej 112 Løg i Eddike 107 Løg, Perle, syltede____ 107 Macédoine 52 Makrel a la Prinsesse 78 Makrel, røget, ristet 74 Marvbriselettertil Suppe 65 Oksefilets 10, 18, 55 Oksegummer med Fars 79 Oksehaler med Spinat 5 Oksenyrer 60 Oksesteg 36 Oksetunge li, 152 Oliven med Karry 39 Piroger 10 i Ragout 27 Ret, nem til koldt Word 92 Risboller 20 Risoller• • ¦ 52 Risotte 28 Roastbeef, gratineret 9(i Rouletter 100 Rugsigtebrød 42 Rullesylte 91 Rødbeder at koge 143 Rødbeder at nedlægge 143 Rødspætter, Frikase 77 Rødspætter, kogte---- 29 Rødspætter, Norfolk 81 Røræg 2:1, 73 Saft og Syltetøj: Blommeomelet 133 Hindbærsaft og Gelee 130 Hindbærsaft og Hind- bærmos 131 Kirsebærsaft og Bær 132 Rhabarbergelee 129 Rhabarber paa Flasker 129 Ribssaft og Gelee 130 Solbærsaft og Gelee 131 Stikkelsbærgelee 123 Stikkelsbærgelee eng 128 Sur Saft 132 Salater: Agurkesalat 84 Aspargessalat 63 Fiskesalat 148, 149 Hovedsalat, fin 83 Hønsesalat 14«, 147 Italiensk Salat 153 Kraft 154 Makaroni 43 Side Makaroni med Hummer 43 Salater, forskellige Selleri 148 Sildesalat 44, 46 Strassburger 115 Urte 84 Salmi af Agerhøns 142 Salmi af Duer 11, 17 Sardiner med Æg 19 Sauce: Sauce a 1'Aurora 53 Bearnaise 75 Bechamel, fransk, hvid 54 Cumberland 146 Italiensk Sauce 58 Madeirasky 22 Remoulade 146 Sirups 37 Skarp, brun 50 Skarp til kold Steg 92 Sky til skarp Sauce 56 Tartar 57 Selleri, fyldt 8 Sild, Frokost 147, 148 Sild, marineret 97 Sild, Krydder 105, 106 Sild, Nedsaltning ---- 105 Sild med Persillesauce 65 Skinke, kogt, røget 38 Skinke med Mayonaise 89 Supper: Agurke IH Ben 37 Brun Bønne 22 Brun Hvidkaals---- 50 Brun 47 Brødsuppe 120 Forloren Skildpadde 46 Hvid 58 Hvid, jævn med Asparges H Side Kallun 72 Kalkun 7 Karry 94 Kærnemælks 76 Kørvel 91 Løg 84 Mandel— 58 Selleri 5 Spinat, engelsk 127 Stikkelsbær 74 Windsor «5 Syrer 73 Tomater 103 Tomatpuree 9 Tunge i pikant Sauce 17 Tørrede Blommer eller Kirsebær 109 Tørret Blomkaal 10» Tørrede Pærer 109 Tørrede Æbler 109 Tørrede Ærter 107,108 Vildsvinehoved 145 Volauvent paa Hummer 109 Æg, blødkogte 133 Æg, forlorne 22 Æg, forlorne i Flødesauce 104 Æg, forlorne i Sauce 135 Æg, fyldte 79 Æg, fyldte, i Mayonaise 25 Æggeboller med Bouillon 71 Æg med hollandsk Sauce 13f> Æg i russisk Mayonaise 114 Æg med Sennepssauce 135 Æg, Spejl 1»4 Æg, sure '35 Ølpølser | ||
Kaal og Flæsk.
Flæskekarbonade skæres i passende Stykker; et Hvidkaalshoved skæres ligeledes i mindre Stykker som til Hvidkaalssuppe. Ganske lidt Vand kommes paa Bunden af Gryden og nu lægges Kaalen og Flæsken ned lagvis og drysses med Salt og Peber. Det damper nu i 3—4 Timer ved sagte Ild, rystes af og til, og, om det er nødvendigt, kommes lidt kogende Vand ved. Det er en billig og udmærket kraftig Ret. Man kan Lørdag Aften sætte den ned i Høkassen, efter at den har staaet en halv Time paa Ilden. I Høkassen kan den staa lige til den skal bruges Søndag Middag; den behøver da blot at faa et Opkoge paa Ilden og er saaledes en nem Søndagsret. | ||