Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mine Opskrifter | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1900 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 124 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | blad; serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | |||
Agerhøns i Salmi 108 —
i Vindrueblade 101 Agurker, fyldte 91 And i Kaal 20 Appelsinkompot 24 Aprikosmarmelade 7 Blomkaalspurée 80 Blommemarmelade 109 Buddinger: Ananas 21 Appelsin 14 Fløde, sur 24 Franskbrøds 20 Kalvekøds 8 Klipfisk 10 Maizena 110 Marv 117 Mos 25 Plum, engelsk 10 Prinsesse 8 Ris 9, 21, 115, 121 Rom 9, 19 Saft 15 Sago 7 Spare 0 Søndags 22 Vermicelli og Tomater 93 Chokolade konfekt 123 — kugler 123 — pralinés 123 Dueragout t<>5 Duer, unge 68 Eddike 82 ] Estragon- 82 ; Urte- 82 | Filet Rossini 14 Fisk: Aal i Karry 59 ; Aal i Sauce 109 Aborre, kogt Brasen, kold 54 — stegt 55 _ m Vinsauce 54 Fiskegratin54 — souflé 108 Gedde med Fars 59 _ - Tomat 3 - Æg og Karry &3 Kabliau, stegt 90 Laks,fersk i Garniture 60 — kogt 55 — kold 57 — ristet 57 — Graf 59 — i Papillot 00 — med Salat 100 Makrel, kogt 53 Sandart filet 3 Klammeri 10 Fromager og Cremer : Appelsinfromage 37 Blanc-Manger 11 Cremeis 18, 19, 26 Fløderand 38 Victoriacreme 108 Æblecreme 98 Frugt at opbevare 85 Gaas at skære for 122 Gaasefedt 110 Gaaseragout 117 Gelee 2S Gelee, Vin- 2« 97 115 Gemyse af Rhabarber- blade 05 Glasur - Chocolade m m 29 Grøntsager 84 Gris i Gelee 27 Gullasch *1 Himmelspise 113 Hindbær 79 Høns med hollandsk Sauce 08 Hønsesalat 31 Kaffeis 02 Kager : i Chocolade- 11 Butterdeig 111 Frugt- 11» Horn- 124 Kartoffel- 111 Kleiner 124 Kræmmerhuse- i 7 Musses- '22 Peber- 124 Plum- 122 Punschtærte 91 Rugbrøds- 03 Sand- 66 Tvebakker 92 Æble- 120 Ærkebiskop- 116 Kalkun, dampet 35 Kalvebryst15 44 — brissel 23 27 — fricandeau 109 — frikassé 112 — fødder 107 — steg 113 — snitter 68 -— tunge 23 Kartoffelretter 2, 16, 31, 38, 40 41, 42, 43, 67, 97, 98, 118 Kapun, dampet 91 Katrineblommer 44 Koteletter af Oxetunge 48 Kropkager 108 Kødkager C Lammenyrer 90 Limonader 5 Macedoine "79 Makaroni m Tomater 80 — vælling 100 Mandler, br og glas 13 184 Mandelmælk 26 Mayonnaise 31, 32, 58 Nougat 123 Omeletter: — , bagt 19 — , Lag 21 — , fyldt 101 Omeletter, Ris 10, 122 Oksesteg 11; Oksetunger 45, 46, 47, 50 i Paradisæbler 114 | Pickles 93 Porrer, stuvede 94 Pærer, dampede 92 121 Pærekompot 99 Risflammeri 1 Rugbrødstærninger 34 Rullebøf 52 Rødspætteragout 105 Saftgeleer 99 | Saucer : Creme- 19 Engelsk- 83 Fløde- 8 Hollandsk- 33 Løg- 41 Mayonnaise- 51 Oliven- 46 Peberrod, hvid 30 Persille- 40 Remoulade- 34 \ Sauce til Fisk 30 1 Skarp, brun 30 Tomat Ketchup 72 I Tartarsmør 59 ¦ Vanille- 10 Vin- 20 Ægge- 40 Osiers- 56 Skildpadderagout 13 Skinker 5, 106 Sukkervand 73 Supper : Asparges- 67 Blomkaals- 100 Fiske- 11, 12 ! Gulerods- 35 Grønt- 43 Havre- 15, 90 Hønse- 100 I Julienne- 107 Kejser- 25 Kirsebær- 43 Nudel- 43 Pære- 10 1 Østers- 23 Surkaal- 114 Svinekoteletter 1 Vanilleis 22 Æblefromage 117 — omelet 4 — pandekage 3 — ris 79 — skiver12, 13 — Souflée 119 Æg, varme 81 — , at opbevare 83 Østerspostej 5 Øllebrød 34 Syltning: Agurker 78, 05, 00 07 Appelsinmarmelade 21, 25 Aprikoser ils Asier i)i; Asparges i Daaser 95 Blommer 80 Blomkaal 88 Græskar 87, 88 Jordbær 01, 02, 03, 05 Kirsebær «9, 70, 71 Kvæder 114, 115 Nødder 03, (14 Pærer¦ 89 Ribs 70, 77, 7N Stikkelsbær 05 Svedskeblommer 87 Tomater 73 Tyttebær 103, 104 Vink ang Syltning 74 Æblegelee 101 | ||
Strassburgerkartofler.
2 finthakkede Løg koges i 25 Kvint Smør uden at brunes, 2 Spiseskefulde Mel røres i og spædes op med 2 Pægle Fløde og lige saa meget Kalvebouillon. Saucen krydres med Salt, Peber og gennem-strøgen Sildemælk. Med denne Sauce blander man 2 Potter kogte og i Skiver skaarne Kartofler og 2 Sild, der har været lagt i Mælk, er befriet for Benene og er skaarne i smaa Tærninger. Hele Massen hældes i et Fad eller en Form, hvor der er lagt en Dejgrand om. Retten strøs over med Parmesanost og Rasp og dryppes med Smør, hvorpaa den bages en god Time i Ovnen. Hertil Lammesteg eller Bøf. | ||