Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Stor Kogebog for større og mindre Husholdninger kogning bagnings Syltning vinlægning slagtning henkogning sygekost menyer anretning | ||
Forfatter: | Erken, Henriette Schønberg; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1921 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Aschehoug & Co. | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1946; 1950; 1953 | ||
Sider: | 597 | ||
Oversætter: | Torrild, Inger; Martens, Elise | ||
Stikord: | norsk; skolekøkken; oversat; | ||
Samlet oplag: | 4 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 18 | ||
Aal, kogt 98
Aal, røget 99 Aal, stegt med Remouladesauce 99 Aalesuppe 35 Aborre 100 Aborre, dampkogt100 Aborre, stegt 100 Abrikoser à la Condé394 Abrikoser à la favorite 394 Abrikoser, henkogte 503 Abrikoser i Gelé 429 Abrikoskompot394 Abrikosmarmelade 450 Abrikossuppe 58 Agurker 525 Agurker, farcerede, I, II 344 Agurker, Lage 525 Agurker, salte 525 Agurker og Græskar344 Agurker, Opbevaring af, til Salat 526 Agurkesalat 352 Agurkesalat til Opbevaring 522 Agerhøns279 Agerhøns à la française 280 Allehaandeomelet 368 Alliancesuppe 35 Alliancetærte 453 Amerikansk Kage478 Amtmandindens Kiks 479 Ananas med Vanilleris 391 Ananasfromage391 Ananasgelé 431 Ananasis I 432 Ananasis II 446 Ananasbudding391 Ananassauce 437 Anden234 And à la Carmen235 And à la creme 237 And, Filet af 237 And, Galantine af238 Side And, glaceret, med Appelsi- ner 236 And i Gelé 232 And, Salmi af 236 And, sprengt med Grønsager 238 And, stegt med Kastanier 235 And, stegt med Oliven 234 Andesalat 363 Anne-Johannekager 478 Ansjos108 Ansjosbrød I, II 5 Ansjossoufflé 119 Appelsinbavaroise389 Appelsinbowle 535 Appelsinbudding390 Appelsinessens 438, 505 Appelsin Flødeis443 Appelsinfromage I, II 390, 391 Appelsingelé 429 Appelsinis 446 Appelsinkage 451 Appelsinkager 478 Appelsinkoldskaal 63 Appelsinkompot 393 Appelsinmarmelade 503, 504 Appelsinmarmelade, engelsk 504 Appelsinparfait445 Appelsinsalat 364 Appelsinsauce 434 Appelsinskaller, glacerede 504 Appelsinskaller, syltede 505 Appelsinsoufflé390 Appelsinsukker 389 Appelsintærte392 Appelsin og Banankompot 393 Appelsin og Banansalat 365 Appelsin og Citronis447 Arendalskager 478 Arme Riddere397 Artiskokker, kogte 317 Artiskokker, farcerede 318 Artistkompot 391 Asier 526 Asier, sure 526 Asier, søde 526 Asparges 318 Asparges Canapé368 Asparges, henkogte523 Asparges, Slik 319 Aspargesbrød 3 Aspargesbudding 319 Aspargesbønneomelet 372 Aspargesbønner 343, 523 Aspargesbønner, saltede 343, 522 Aspargesgratin 319 Aspargessalat352 Aspargessauce 294 Aspargessmør 293 Aspargessuppe 35 Aspic 22, 289 Aspic, Tunge i 22 Aubergines, stegte 320 Aubergines i Mayonnaise 320 Aubergines i Tomatsauce 320 Aubergines som Asparges 319 Aubergines (Æggeplanter) 319 Aubergines med Parmesanost 321 Aubergines, fyldte 320 Aubergines a la tyrolienne 320 Aubergines med forlorne Æg 320 Auberginessalat 319 Aubin 170 Aurorasuppe 35 Baccalao en salsa 77 Bagepulver 476 Bagepulverbrød 475 Bagepulverfranskbrød 479 Bagning 463 Bagning med Gær 463 Bananis 443, 446 Banankage457 Banansoufflé 396 Bankekød 155 Bavaroise 398, 399 Bayonneskinke, glaceret 221 Bearnaiseessens 305 Bearnaisesauce, kold 303 Bearnaisesauce, lys 302 Bearnaisesauce, varm 303 Beignetdejg 388 Bekkasiner280 Benløse Fugle 156, 546 Berlinerbrød 481 Berlinerkranse 481 Berlinerpfannkuchen 480 Beuf 151 Beuf å la Bearnaise 152 Beuf å la Mirabeau 153 Beuf å la mode 150 Beuf å la régence 152 Beuf, dansk159 Beuf, engelsk 151 Beuf, Hamburger 151 Beuf med Peberrod 152 Beuf med Tomater 152 Beuf, ristet152 Beuf, svensk 158 Beufkarbonader 156 Biksemad 169 Bisp 535 Blaabær 521 Blaabærgrød 433 Blaabær, henkogte 505 Blaabær med Eddike 505 Blaabær og Stikkelsbærsaft og Syltetøj 506 Blaabær paa Flasker 505 j Blaabærpandekage 416 Blaabærsaft 506 Blaabærsaft 563 Blaabærsuppe 59 Blaabærsuppe 557 Blaabærsyltetøj 505 Bladselleri, kogt 326 Bladselleri327 Blanc-manger398 Blandet Kompot 506 Blandet Salat 352, 353 Blandingssafter 519 Blodbudding 550 Blodpølser550 Blomkaal 338, 523 Blomkaalsbudding 339 Blomkaal, farceret 169 Blomkaalsgratin 339 Blomkaal, indbagt 340 Blomkaalskarbonader 340 Blomkaal med Krebsesauce 21 Blomkaal med reven Ost 339 Blomkaal med Tomatsauce 340 Blomkaalsrand 339 Blomkaalssalat 364 Blomkaalssauce 298 Blomkaalssuppe 38 Blommer521 Blommer, blaa 513 Blommer, grønne 512 Blommer, hele513 Blommemarmelade 513 Blommesuppe 59 Brioche a la parisienne 400 Briocher 474 Brissel a la financiére 190 Brissel å la moderne 191 Brissel med Spinat 191 Brisselragout 190 Brisselragout med Butterdeig 13 Brisselsuppe 36 Brun Bouillon 37 Brun Champignonssauce 290 Brun Kaalsuppe 49 Brun Kødsuppe 33 Brun Sauce 289 Brun Stegesauce 289 Brun Suppe 36 Brun Tomatsauce290 Brune Bønner 349 Brune Kager I, II480 Bruning af Suppe 34 Brændesnude 39 Brændte Mandler537 Brød563 Brød, stegt å la parisienne 397 Brødbagning 463 Brødboller 70 Brødbudding I, II402 Brødpie 402 Brødsauce 296 Brød og Smørbudding402 Brødsuppe 62, 558 Bouillon 36 Bouillon af Kalvekød 32 Bouillon, brun 37 Budding a la russe406 Buddinger, dampede387 Buddinger, Geléer, Is etc 386 Buddinger, kogte 387 Butterdejg 13 Butterdejg til Postejer 13 Butterdejg til Tærter 15 Butterdejg til Vol-au-vent 15 Butterdejgsskaller 15 Bygsuppe 558 Bælgfrugter 347 Bælgfrugtbudding 349 Bælgfrugtfrikadeller 347 Bær opbevaret i Vand519 Bønner 521 Bønner, brune 349 Bønner, hvide 349 Bønnebudding, hvid348 Bønner, snittede522 Bønner, vælske 521 Bønnesalat 362 Bønnesuppe å la Napoli 40 Bønnesuppe, brun 39 Bønnesuppe, vælsk 40 Cacao 566, 576 Cacaolikør 532 Cervelatpølse 547 Champagnegranite 449 Champignons 346 Champignonspostejer 346 Champignonspurée 346 Champignonssauce ,290 Champignonssauce, brun 290 Champignons Ketchup306 Champignonsstuvning 17 Champignonssuppe 40 Chantillycreme447 Chateaubriand 150 Chateaubriand Smør302 Chaudfroid af Lammekotelet- ter 208 Chaudfroid paa Jerper 281 Chaudfroidsauce, brun 298 Chaudfroidsauce, hvid 298 Chaudfroidsauce med Spinatgrønt 298 Chaudfroidsauce med Tomater298 Chocolade 566, 576 Chocoladebudding396 Chocoladefromage395 Chocoladeglassur 388, 458 Chocoladekager 458 Chocolademakroner 481, 538 Chocoladepraliner539 Chocoladesauce 436 Chocoladetoppe 538 Citronbudding 395 Citrondrik 534 Citronessens 438, 508 Citronfanchonettes 458 Citron-Flødeis 443 Citronfromage 395 Citrongelé 431 Citronis 446 Citronkage454 Citronkager 481 Citroncreme 563, 565 Citronlimonade 556 Citronmarmelade 507 Citron og Gulerodsmarme- lade 507 Citronsauce 434 Citronsauce med Fløde 436 Citronsauce til Fisk 75 Citronskaller, syltede 508 Citronsukker 389 Cognacsauce435 Creme til bløde Kager451 Creme til Hertugindekage 452 Creme til Kagefyld458 Creme til Fløderuller 460 creme til Linser 459 Cremekager461 Cremesauce 434, 565 Dadler, fyldte 537 Dagmarsuppe 38 Dampet Kalvekølle med Trøffelsauce 178 Dampkogt Gaas 231 Dampkogt Poulard a l'aurora 244 Daphnesuppe 41 Den hvide Dame398 Desserter 386 Dessertsauce 434 Diplomatsauce 295 Doktorkage 481 Drammenskager 482 Drikke for Syge556 Dronning Louisebudding 396 Dronningekager 482 Dronningepunch 533 Dronningesuppe 41 Druesorbet 449 Duer260 Duer, farcerede 262 Duer i Gelé 23, 262 Duer med Olivensauce 261 Dueragout 261 Duesteg 260 Dyrefileter, Salmi af266 Dyrefricandeau264 Dyrehachis 266 Dyrekoteletter 265 Dyrekoteletter à la Diable 265 Dyrekoteletter, marinerede 265 Dyrekød, Beuf af 264 Dyrekød, Labskovs af266 Dyrekød med Peberrod 264 Dyrekød, røget550 Dyreragout I, II 265, 266 Dyreryg à la Conti263 Deler 482 Eckernførdekager 482 Edwards-Snipper 482 Endivie 332 Engelsk Formkage 438 Entrecotes (Yderfilet) 154 Entrecotes à la grand chef 155 Entrecotes med Macaroni 155 Estragoneddike 585 Faarehjerte 212 Faar i Kaal208 Faarekoteletter 203 Faarekoteletter à l'italienne 204 Faarekoteletter à la Mainte-non 203 Faarekoteletter à la Rose Marie 205 Faarekoteletter à la Saint Cloud 205 Faarekød med Bønner209 Faarekød og Lammekød 198 Faarelaar à l'anglaise 200 Faarelaar â la bourgeoise 198 Faarelaar à la provençale 199 Faarelaar, røget 550 Faareragout 208 Faaresaddel 200 Faaresaddel à la Trianon 200 i Faaresaddel å la Victoria 202 i Faaresteg 198 | Faaretunger 211 | Faaretunger, stegte211 ! Farceret Blomkaal 169 j Farceret Kalkun 240 | Farceret Kalkun med Kasta- ! nier 240 i Farceret Kalvebryst186 | Farceret Oksetunge163 | Farceret Porre167 Fasan 277 | Fasanau la riche278 i Fasan a la Rotchild 279 j Fasanragout 279 j Fastelavnsboller 470 ] Fastelavnsboller, fyldte 470 Fastelavnsbrød 469 Favoritbudding 4ll Fedt, Kogning af 141 | Fedtkogning140 Figener, fyldte537 Filet af And237 Finsk Salat358 Ferskvandsfisk 72 Fisk 71 Fisk, kogt 560 Fisk, dampkogt 559 Fisk i hvid Sauce med Kartofler 118 Fisk i Karrysauce121 : Fisk, Kogning af 71 i Fisk med Macaroni118 i Fisk med Tomat120 i Fisk, mindre Saltning af 73 j Fisk, Opsætning af 72 j Fisk, Rensning af 71 j Fisk, Ristning af 72 | Fisk, Saltning af 73 \ Fisk, Stegning af 72 i Fisk, tilsløret117 \ Fiskeboller, brunede114 | Fiskeboller i brun Selleri- I sauce 114 ! Fiskeboller i Hummersauce 113 j Fiskeboller i Krebsesauce 113 | Fiskeboller i Rejesauce 114 Fiskeboller i skarp Sauce 114 ! Fiskeboller i Tomatsauce 114 j Fiskebouillon 584 l Fiskefars I 88 \ Fiskefars II, raa Fiskefars 89 Fiskefars af Gedde103 i Fiskefars med Butterdejg 115 | Fiskefarsrouletter 20 | Fiskefilet å la marquise 582 i Fiskefrikadeller med forlorne | Æg 119 I Fiskegelé 289 | Fiskegratin115 j Fiskeindmad, stuved 136 ! Fiskekarbonader 118 • Fiskekarbonader, brune 120 i Fiskekarbonader, engelske 120- \ Fiskeomelet 116, 560 Fiskepostejer 120' Fiskepostejer med Butterdejg 115 Fiskeragout i Skaller120' Fiskesalat354 | Fiskesoufflé -116 Fiskesuppe 32 Fiskesuppe 42, 43, 565 Fisketimbaler med Rejer etc 114 Fjerkræ og Vildt226 j Fjerkræ, Opskæring af 227 ! Fjerkræ, Opsætning af 227 l Fjerkræ, Svidning af 226' Fjerkræ, Udtagning af 227 | Flageolets 344 ; Flæskelage544 ; Flæskeomelet 370- Flæskepandekage 370° Flæsk, stegt223 : Fløjelsgrød 67 Flødegrød 66 : Flødehorn 484 | Flødekager484 i Flødekarameller 539 ! Flødeomelet 403 ! Fløderuller 460- | Forhaandskogning501 Forloren Hare af Okse- og Svinekød 15» Forloren Hummersalat 354 | Forlorne Kyllinger 183" i Formet Fløde I, II, III____583 Franskbrød 474 j Franskbrødsbudding, 402" i Fransk Melbudding406 Fransk Omelet med Cham- | pignons 366 i Fransk Salatsauce 351 Fricco, spansk ¦ 166 Frikadeller 170- Frikadelledejg af Bælgfrugter 348 Frikassé af Høns eller Kanin 561 | Frokosttvebakker 471 Frokostsalet 355 ! Frokostsild 107 Frokostæg 384 Frossen Fløde til Jordbær 443 Frossen Frugtbudding 443 Frossen Limonade 534 Frugtgrød 431, 433 Frugtgrød med Ris433 | Frugtis 445 j Frugtkage 455 j Frugtkop 440- | Frugtmos uden Sukker 519' I Frugtomelet 424 i Frugtpie 400' i Frugtpuneh 534, 566 I Frugtsalat 365 | Frugtsaft57& | Frugtsauce af friske Bær 435 \ Frugtsoufflé 562frysning af Sorbet 448 \ ¦Fugl 277 Fuglesteg 584 i Fuglesuppe 43 j Fyldt Hvidkaalshoved 166 ! Fyldte Kaalblade 167 Fyldte Sellerier 168 Fyldt Spædgris 214 Fyldte Æbler 410 \ Fyrsteæbler 410 | Fødselsdagskringle 471 \ Fødselsdagskrans 471 j Gaas230 Gaas, dampkogt 231 Gaas, Galantine af 232 Gaas i Gelé232 Gaas i hvid Sauce 230 Gaas, kogt med Tomatsauce 231 Gaas, sprengt I, II 231 Gaas, stegt med Kastanier 229 Gaas, stegt med Oliven230 Gaasekraaser 233 Gaaselever 233 ! Gaaseleverbrioche 3 i Gaaselever i Gelé 23 Gaaselever i Timbale 234 Gaaselever med Trøfler 233 Gaaseleverpostej233 Gaasen 228 Gaaasesteg228 Galantine af And 238 Galantine af Gaas 232 Galantine af Høns 249 Galantine af Kalkun 244 Gelatin (Husblas) 427 I Gelatin, Brug af 427 Gelé 427, 501 Gelé, at klare 428 Gelé til Chaudfroid 282 Geléforme, at vende428 Geléforme, Behandling af 427 Genfersauce584 Genoisekage457 Gibs 498 Gedde100 Gedde, kogt100 Gedde å la Chambord 102 Gedde, Fiskefars af 103 Gedde, Kroketter af 101 Gedde med Krebseragout 101 Gedde, ristet 101 Gedde, røget 102 Gedde som Kalvesteg 102 Gedde, stuved102 Gedden100 Glaceret And med Appelsiner 236 Glassur388 Glassur, grøn 388 Glassur, Rom 388 Glassur, (til Hertugindekage) 452 Glassur til Udsprøjtning 388 Glassursukker 388 Glutenbrød 565 Gourmetis 447 Grahamsbrød 471 Grilleret Kalvebryst 184 Grilleret Tunge med Champignons 163 Gris, helstegt214 Gris, fyldt 214 Grisetæer 224 Græskar med Ingefær527 Græskar som Sukat 527 Grønkaal 336 Grønne Bønner 343 Grønne tørrede Ærter349 Grøntret 332 Grønsagebudding 374 Grønsagefarve 305 Grønsager, henkogte523 Grønsager i Karrysauce 375 Grønsalat356 Grøn Sauce 302 Grøn Sauce, kold 302 Grød, Forhold af Gryn eller Mel og Vand eller Mælk 64 Grød559 Gullasch 160 Guldkage484 Guldsuppe 44 Gulerodskrustader 322 Gulerodssmør 528 Gulerodssuppe 44 Gulerødder 321, 525 Gulerødder à la maître d'hôtel 322 Gulerødder, farcerede322 Gulerødder, indbagte 322 Gulerødder, stuvede 321 Gær, hjemmelavet465 Hachis 167 Hakkebeuf561 Halvøreskager 495 Hamburgerbeuf 151 Hamburgersalat 356 Hamburgersuppe 45 Hare 267 Hare, forloren 159 Harefilet 270 Harefilet à la Montpensier 270 Harepostej270 Hareragout 269 Haresteg I267 Haresteg III 268 Haresteg II med sur Fløde 268 Havrekiks496 Havremelsvælling 558 Havresuppe 559 Havrevand556 Helkogt mindre Fisk 88 Helleflynder, kogt 85 Helleflynder à la régence 86 Helleflynder med Karry 87 Helleflynder paa Fad 86 i Helleflynder, ristet 88 I Helleflynder som Beuf 87 ! Helleflynder som Frikassé 87 Hermetisk Henkogning 499 Hermetisk Henkogning af Kød 545 Hertugindekage 452 Hestefedt 544 Hestekød551 Hjemmebrygget Øl536 Hindbærfromage 398 Hindbærgelé 506 Hindbær, hele 507 Hindbær, henkogte5Û7 Hindbærmarmelade507 Hindbærsaft I 506 Hindbærsaft II 507 Hindbærsauce 435 Hjort 267 Hjortetak485 Hofdessert 403 Hollandsksauce I, II294 Hollandsk Sildesalat353 Honningkage I, II485 Honningkage med Creme 486 Honningkage uden Honning 485 Horn 475 Hovedsalat322 Hovedsalat med Fløde 352 Hovedsalat med Olie 351 1 Hovedsalat med Æg 351 ; Hummer, Aabning af 127 Hummer à l'américaine 130 Hummerbudding130 Hummer au naturel 127 Hummer i Gelé 129 Hummer i Mayonnaise 129 Hummer i Skaller 132 Hummer, Kogning af 127 Hummergranade129 Hummergratin 130 Hummer med Mayonnaise 128 Hummerkroketter131 Hummer, stuvede129 Hummermousseline130 Hummersalat 355 Hummersalat, forloren 354 Hummersauce 295 Hummer, Valg af god127 Hummersuppe 45 Husblas427 Husblas, Brug af 427 Husholdningssaft 510 Hverdagsgelé 430 Hvermandssuppe 45 Hvedebasser 469 Hvedekringler 475 Hvide Bønner 349 Hvid Bønnebudding 348 Hvid Limonade 533 Hvid Sagosuppe 60 Hvid Sauce I, II 293 Hvidkaalsbudding 335 Hvidvinssauce 401, 584 Hvidvinssuppe ti() Hyhensuppe 60 Hyldebærsaft 563 Hyldebærsuppe 60 Hævning, kold 464 Hævning, varm 464 Høkassekogning 578 Høns 244 Høns a la honne femme 244 Høns ¡1 la royale 247 Høns, Galantine af249 Høns i Chaudfroidsauce 259 Høns i Gelérand 249 Høns i Karry248 Høns og Selleri i Skaller 384 Høns, kogte248 Høns med Asparges 2^5 Høns med Blomkaal247 Høns med Krebs 246 Høns med Ris 248 Høns med Ris og Tomater 246 Høns, russiske244 Hønsefars l,Hønsemousseline 256 Hønsefars ll257 Hønsefrikassé 248 Hønsegratin 558 Hønsekødfars379 Hensekødsuppe 45 Hønsemousseline å la Saint Claire 256 Hønsepølser å la Rossini 257 Hønsesalat med Østers 362 Hønsesalat352 Høvlspaaner486 Indkøb 577 Ingefæris 443 Irish stew 209 Is 439 Is af henkogt Frugt 446 Is, Formning af 440 Is, Tilberedning af 439 Isbombecréme 445 Isfyldte Mandariner eller Appelsiner 447 Iscreme 441 Is Souffléer 448 Italiensk Salat 357 Jagtsuppe 46 Jenapostejer 21 Jenny Lind Suppe 47, 559 Jerpe281 Jerper, Chaudfroid paa 281 Jerper i Gelé281 Jerper, stegte281 Jerusalemsuppe 46 Jordbærbowle535 Jordbærfromage 399 Jordbærgelé 431 Jordbærgrød434 Jordbær, henkogte 511 Jordbæris I 443 Kalv i Karry 185- Kalvebrissel 189, 560- Kalvebrissel a la favorite 385 Kalvebrissel a la Richelieu 192 Kalvebrissel i Butterdejg 192' Kalvebrissel med Peberrod 385-Kalvebrissel med Tomater 191 Kalvebrissel, ristet 191 Kalvebryst, grilleret 184 Kalvebrød 186- Kalvebouillon558 Kalvebouillon med Høns 559= Kalvefilet m Bearnaisesauce 174 Kalvefricandeau 178 Kalvefricandeu a la Talleyrand 178 Kalvefricandeu, smaa 179' Kalvefrikadeller 187 Kalvefrikassé 185 Kalvehjerne å la Milanaise 193 Kalvehjerner 192, 194 Kalvehjerneboller 193- Kalvehjerner, stegte 193- Kalvehjerte og Tunge i brun Sauce 197 Kalvehovede, farceret 189' Kalvehovede, kogt 189' Kalvehovede med Tomatsauce 188- Kalvekarbonade 184 Kalvekød172 Kalvekød og Nyrebudding 196 Kalvekødsuppe 49 Kalvekotelet 180' Kalvekotelet, spækket 182- Kalvekotelet m Champignons 183 Kalvekoteletter565 Kalvekoteletter a la Victoria 181 Kalvekoteletter en cocotte 181 Kalvekoteletter en papilotte 181 Kalvekoteletter, kolde, a la reine183- Kalvekoteletter med Macaroni 180 Kalvekyllinger, forlorne 183 Kalvekølle, dampet med Trøffelsauce 17S Kalvelever 194 Kalvelever i Marinade195 Kalvelever som Beuf 194 Kalvelever som Fugl194 Kalvelever, stegt 194 Kalvenyrer196 Kalvenyrer, ristede196 Kalvenyresteg173 Kalveragout185 Kalveroulade 186 Kalverullepølse 545 Kalveryg174 Kalveryg a la jardiniere 175 Kalveryg a la Rossini 176 Kalveryg a la russe 176 Kalveryg å la Villeroi 177 Kalveryg med Macaroni 175 Kalveryg med Trøfler 175 Jordbæris II446 Jordbærkoldskaal 63 ! Jordbærlikør 533 | Jordbærsaft 510 j Jordbærsauce 435 ! Jordbærsorbet 449 | Jordbærsyltetøj510 j Jordbærtapioca 424 | Jordbær, rørte 511 | Jordskokker, brunede 327 ! Jordskokker i Cocotte 328 i Jordskokker, indbagte 328 j Jordskokker m Aspargessmør 328 | Jordskokker, stuvede 327 j Jordskokbudding327 Jordskoksuppe 46 ! Jubilæumsbudding 424 j Julekage I 472 i Julekage II 473 ! Juleomelet 403 i Julesalat 332 ; Jævning til Sauce287 Jødekager 486 i Kaal 521 Kaal med Fars, brunet 170 Kaal med Smør 334 Kaalblade, fyldte 335 Kaalbudding171 Kaalhovede, fyldt 166 Kaalhovede med Grønsager 335 Kaalrabi 340 Kaalrabi, overjordisk340 Kaalrabi som Surkaal 340 Kaalrouletter 167 Kaalrouletter, stegte 167 Kaalsalat 356 Kaalsuppe, brun 49 Kabinetsbudding 425 Kaffe 566, 576 Kaffefromage 404 Kaffeis 442 Kaffekager, billige 489 Kaffekranse 489 Kaffetærte 473 Kajas Krumkager 489 Kager til Dessert450 Kalkun 238 Kalkun a la chipolata 243 Kalkun a la daube 584 Kalkun a la Milanaise241 Kalkun å la reine242 Kalkun a la Toulouse 241 Kalkun, farceret240 Kalkun, farceret m Kastanier 240 Kalkun, Galantine af 232 Kalkun i brun Sauce243 Kalkun i Gelérand 24 Kalkun i Krebsesauce242 Kalkun, Salmi af 243 Kalkun, stegt 239 Kalkunfrikassé 242 Kalv i Kaal 187 Kalvesteg173 Kalvetunge, grilleret 197 Kalvetunger à la Clairmont 197 Kandiseret Frugt 540 Kanelkager 487 Kanelsukker389 Kanin 271 Kanin à l'américaine273 Kanin à la française275 Kanin à la minute 273 Kanin i hvid Sauce275 Kanin i Karry 276 Kanin med Tartarsauce 274 Kanin og Bønneragout 274 Kanin, stegt561 Kaninboller 383 Kaninfrikassé274 Kaninlever276 Kaninpie 273 Kaninsoufflé276 Kaninsteg I, II 271, 272 Kaninsuppe 48 Kaniner488 Kantareller, stegte 346 Kantareller, stuvede 345 Kapers 585 Kaperssauce297 Kapuner 244 Karamelbudding I, II 404 Karamelbudding uden Æg 405 Karamelrisbudding 405 Karamelfromage404 Karamelis 441 Karamelsauce til Æblekage 415 Kardinalsuppe 46 Karpe, kogt103 Karrysauce 299 Karrysauce til kogt Aal 99 Karse 329 Kartofler, Kogning af 308 Kartofler à la duchesse 312 Kartofler à la hongioise 313 Kartofler à la maître d'hôtel 310 Kartoffelbudding313 Kartofler, brunede 311 Kartoffelbrød 417 Kartofler, engelske 309 Kartofler, farcerede312 Kartofler, fyldte 311 Kartofler m fersk røget Fisk 315 Kartofler m Flæsk315 Kartofler m Ost 314 Kartofler m Skinke 315 Kartofler m Tomater 314 Kartofler, stegte 311 Kartofler, stuvede309 Kartofler, tyske 312 Kartoffelfrikadeller 314 Kartoffelklatter314 Kartoffelgratin, enkel 315 Kartoffelmelsboller til Suppe 69 Kartoffelpüree med Flæsk 314 Kartoffelrand 310 Kartoffelrouletter 310 Kartoffelsalat 358 Kartoffelsalat, kogt358 Kartoffelsalat, svensk 359 Kartoffelskiver, stegte 310 Kartoffelstraa310 Kartoffelsuppe 51 Kartoffeltærter 313 Kartoffelmos 309, 562 Kartoffelmuslinger 312 Kastanier a la creme 584 Kastanier, glacerede 333 Kastaniepurée 334 Kastanier, ristede334 Keisersuppe 47 Kirsebær 521 Kirsebær, sure, henkogte 511 Kirsebær, søde, henkogte 511 Kirsebærlikør ,534 Kirsebærsaft 511 Kirsebærsaft, sur 512 Kirsebærsuppe 61 Kirsebærsyltetøj 511 Kirsebærvin 531 Klejner I483 Klejner II 484 Klipfisk, kogt 76 Klipfisk a la russe 76 Klipfisk med Tomater 77 Klipfiskbudding 76 Knepkager488 Kogning af Fedt141 Kogt, fersk Oksetunge 162 Kogt Gaas med Tomatsauce 231 Kogt, røget, salt Oksebryst 165 Kogt, røget Skinke i Gelé 221 Kogt Oksefilet 161 Kogt Oksekød med Sauce 168 Kokosmakroner 489 Koldskaal af Vin 63 Koldskaal af 01 63 Koldskaal af Saft 556 Koldskaal af Jordbær 63 Koteletter a la Nelson159 Kotelet, dampkogt 561 Kraasesuppe 47 Kraasesuppe, forloren 48 Krabbe i Skaller 135 Krabbe, nedlagt 135 Krabbe, stuvet134 Kraftbouillon til Syge 558 Kramsfugl en cocotte 285 Kramsfugl, stegt 284 Kransekage 456 Krebs 132 Krebs i Gelé 134 Krebs i Skaller 135 Krebs med Remouladesauce 132 Krebsdyr126 Krebsebudding133 Krebsesauce 294 Krebsesmør 6 Krebsesoufflé 133 Krebsesuppe 49> Krebsetimbale 133 Krikand, stegt 286 Krikandebryst med Trøffelsauce 286 Krimsalat 359 Kringle med Bagepulver 479 Kringle med Fyld 472 Kroketter af Gedde 101 Kroketter af kogt Fisk 20 Kroketter og Rouletter 19 Kroningskager 488 Krumkager '489 Krustader 11 Krustader med Asparges etc 12 Krustader med Champignons 12 Krustader med Kalvebrissel 13-Krustader med Rejer og Asparges 11 Krustader med Skinke og Grønsager 13 Krustader med Vildt 12: Krustader, Vildstuvning til 12 Krydderier og Essenser 304 Kryddersild 106 Kræmmerhuse 488 Kulør til Sauce 307 Kuvertbrød 475 Kylling, dampkogt 560 Kylling, stegt 249 Kylling à la cardinal 252 Kylling à la française 250- Kylling à la Marengo 250- Kylling à la parisienne 251 Kylling à la reine 252 Kylling i Cocotte 251 Kylling med Tomater 253 Kylling med Tomater og Ris 250 Kyllinger249 Kyllingfrikassé 253 Kyllingfilet au raifort 256 Kyllingfilet à la prinsesse 255 Kyllingfilet à la Rose Marie 255 Kyllingfilet à la Tua 256 Kyllingfileter med Asparges 256 Kyllingfileter, spækkede 253 Kyllingsoufflé258 Kyllingesteg 249 Kylling suprêmer à la cardinal 255 Kylling suprêmer à la favorite : • 254 Kylling suprêmer med Su- prêmesauce 255 Kærnemælksgrød 66 Kærnemælkskrance487 Kærnemælksæbleskiver 417 Kærnemælkssuppe, kold 65 Køkkenet 577 Kørvel 329 Kørvelsuppe 49 Kød 137 Kød i Kaal 161 Lammekoteletter i Aspic 207 Lammekoteletter med Spinat 203 Lammelaar, kogt 199 Lammelever213 Lammemedailloner 200 Lammenyrepostejer 213 Lammenyretoast 213 Lammeryg 201 Lammeryg à la duchesse 202 Lemon squash535 Levergaas 195 Leverpalse 550 Likørchocolade 539 Likørcreme til Lagkage 456 Limonade 566 Limonade, frossen 534 Linser 459 Linseaubin 348 Linsefrikadeller 347 Linsekager 461 Linsekroketter 348 Linsesuppe 47 Luccakage 450 Lucifersild109 Løg 340 Løg, fyldt 22, 341 Løg, glacerede 341 Løg, helkogt 341 Løg, sødsyltede 527 Løgomelet 341 Løgpurée341 Løgsauce 296 Løgsauce med Tomater 296 Lørdagssuppe (norsk Øllebrød) 65 Madeirasauce 291, 292 Madeirasky 292 Madeleines 490 Mairoer, stuvede 324 Maître d'hotel Smør302 Maizenabudding 406 Macaroni 377 Macaroni, stuvede377 Macaroni å l'italienne 377 Macaroni à la napolitaine 377 Macaroni med Krebs 378 Macaroni med Tomatsauce 378 Macaronibudding 406 Macaroniragout 160 Macaronirand378 Macaronisalat361 Macaronisalat med Fløde 361 Macaronisuppe 50 Macaronitimbale 378 Makrel 89 Makrel, helkogt '91 Markrel, stegt 90 Makrel i Beignetdejg 91 Makrel, kogt, kold, og Makrelsuppe 92 Makrel, røget 92 Makrel, saltet 92 Kød, Kogning af 138 Kød og Bønneragout 169 Kød og Bønnefrikadeller 157 Kød, presset, salt166 Kød, Ristning af 139 Kød, Stegning af, i Ovn 139 Kød, Stegning af, i Gryde 139 Kød, Stegning paa Pande 140 Kødaubin med Kartoffellaag • 171 Kødboller 157, 547 Kødfars 157, 546 Kødfilet 149 Kød frikadeller 156 Kødgelé (Aspic) 22 Kødgelé, Tunge i 22 Kødgratin 170 Kødpostejer med Grønsager 166 Kødpølser 548 Kødrand med Grønsager 157 Kødrouletter med Persille 158 Kødtimbaler, smaa170 Kødsalat 361 Kødsuppe, Regler for Tillavning af 30 Kødsuppe, Klaring af 31 Kødsuppe og Kød181 Kødsuppe I 32 Kødsuppe II af Høns 32 Kødsuppe, brun 33 Kødsuppe af Vildt 33 Laartunge 546 Labskovs 160, 170 Labskovs af Dyrekød 266 Labskovs, Lever 195 Labskovs, tysk170 Lage 498 Laks 93 Laks a la Doria 95 Laks a la génoise 94 Laks, kogt 93 Laks, helkogt 93 Laks, kold 97 Laks, marineret 95 Laks, ristet 95 Laksekoteletter 96 Laksesalat 355 Laksesandwiches 4 Laksørred, kogt 97 I ammebryst, letsprengt 211 Lammebryst med Dil!210 Lammebryst med Krebs 210 Lammebryst med Ærter 210 Lammefrikassé 209 Lammehoved, grilleret 211 Lammehoveder, grillerede 212 Lammekød a la Murillo 210 Lammekoteletter å la gastro- nome 204 Lammekoteletter a la Mila- naise 203 Lammekoteletter, Chaudfroid af 208 Makrelboller 90 Makrelbudding 90 Makrelfilet 91 Makrelfrikassé 89 Makrelfrikadeller 90 Makroner 489 Makroner med Hasselnødder 489 Makronfromage 406 Makronpleskner 489 Makrontærte 455 Maltesersauce 297 Mandarin-Is 447 Mandelbudding 407 Mandler, brændte 537 Mandler, ristede 456 Mandler, salte 538 Mandelkager 491 Mandelkage m Citroncreme 452 Mandelpleskner 490 Mandelsauce 436 Marengs 490 Marengspandekage 416 Marengstærte 450 Margitkager 491 Marvbudding 418 Marzipan 536 Marcipanbrød 536 Marzipangulerødder 537 Marzipanjordbær 537 Marzipanleverpølse 537 Marzipanmasse 536 Marzipankartofler 536 Marzipanradiser 537 Marzipanschweitzerost536 Marzipansmørrebrød 536 Marzipanæg 536 Maximomelet 368 Mayonnaise, ægte 300 Mayonnaise, forloren301 Mayonnaise, grøn 301 Mayonnaise, rød301 Mayonnaise til Salater 304 Mayonnaise, pisket300 Mayonnaisesauce, ægte 300 Medisterfars 547 Medisterpølser 547 Melboller 70 Melon, henkogt 512 Melon-Is 447 Menuer for Sukkersyge 564 Mignonfilet af Lammekød 206 Mirepoix 305 Mor Monsen 490 Moreller, henkogte512 Morelfritters ' 397 Morelsyltetøj 512 Mousse-Is447 Muslinger125 Muslinger, kogte 126 Muslinger, henkogte 126 Muslinger, stegte 126 Muslinger, stuvede 126 Musselinsauce 297 Mælk 566 j Mælk, kogt 55? Mælk med Cacoa557 Mælk oplagt 66 Mælkegelé 557 Mælkegrødkogning, Regler for 66 Mælkelimonade 556 Mælkepunch 533 Mælkeretter 63 Mælkesuppe med Gryn 64 Mælkevælling m Meljævning 64 Mælk, tyk 65 Mørbradsteg 144 Nantuasauce 368 Napoleonskager 460, 491 Napoleonssuppe 50 Noisetter af Faarekød 205 Noisetter af Lam 206 Nougat 538 Nougatbudding 418 Nougat-Is 444 Nougatpulver 456 Nudelsuppe 50 Nudler 378 Nyrebrød 196 Nyreragout 196 Nælder, stuvede 332 Nældesuppe 56 Nøddekarameller 539 nøddecreme til Lagkage 456 Oksebryst, kogt, røget, saltet 165 Oksebryst, salt 545 Oksefilet 145 Oksefilet a la Diane 148 Oksebryst a la duchesse 147 Oksefilet å la Godard 146 Oksefilet a la jardiniére 147 Oksefilet å la Rossini 148 Oksefilet, kogt 161 Oksefilet, kold 24 Oksefilet med Champinons 147 Oksefilet med Macaroni 146 Oksehale å la polonaise 164 Oksehale, ristet 165 Oksehaleragout 164 Oksehalesuppe 51 Oksekød, kogt i Sauce 168 Oksekød, Retter af143 Oksekød, salt 165 Okserullepølse 545 Oksesteg 143 Oksesteg, engelsk 144 Oksesteg, oprullet 144 Oksetunge 162 Oksetunge å la favorite 163 Oksetunge, farceret 163 Oksetunge, fersk, kogt 162 Oksetunge, fersk, stegt 162 Oksetunge, fersk stegt med Parmesanost 162 Oksetunge, glaceret med Spinat 376 Oksetunge, kogt 163 Oksetunge med Grønsager 163 Oksetunge med Spejlæg 9 Oliven, fyldte376 Olivensauce 291 Omelet 563 Omelet à la Rossini 367 Omelet, fransk, med Champignons 366 Omelet, Maxim 368 Omelet med Citron565 Omelet med Fisk etc561 Omelet med Grønsager 367 Omelet med Kødrester 370 Omelet med Rejer og Blom- kaal 374 Omelet med Skinke 563 Omelet med Spinat563 Omelet med Syltetøj403 Omelet, Ost 370 Omelet, Skinke 369 Omelet, Skinke og Macaroni 371 Omelet à la bonne femme 367 Omeletter 366 Opbevaring i Eddike eller sur Mælk545 Opbevaring under Fedtbund 545 Oplagt Mælk 66 Opvadsk 577 Ost- og Ansjosbrød 5 Ost Is Croutons 4 Ost med Selleri 28 Ost, Tarteletter med 29 Osteboller 26 Ostebudding 28 Ostebrød 69 Ostekager 26 Ostekiks24, 25 Osteomelet370 Ostepostejer 25 Ostesoufflé 27 Ostestraa 25 Ostestænger 69, 583 Pandekage, russisk416 Pandekager 416 Pandekager, glacerede416 Pandekager, tykke 415 Papirkogning579 Paradissyltetøj 514 Parfaitcreme 444 Parfait, prince Pûckler 445 Parfait, Tutti Frutti 445 Pariserkartofler 311 Pastinakker 323 Pastinakker, stuvede323 Pastinakker, stegte 323 Pastinakboller 324 Pastiknakpurée 323 Peberkager 491, 492 Pebernødder 492 Pebernødder, brune 492 Peberrodssauce 296 Peberrodssauce, frossen 296 Peberrodssmør 7 Pebersauce 300 Persille 521, 522 Persille, stegt329 Persillerod325 Persillesauce 299 Persillesauce til kogt Aal 99 Persillesmør 302 Pickles 526 Pighvar 85 Pighvar, kogt 84 Pighvar med Aubergines 85 Pilaff Ris379 Pistacieis444 Piskning af Æggehvide 388 Pleskner492 Plukfisk117 Plumbudding I418 Plumbudding II (ekstra) 418 Plumbudding III 419 Plumbuddingsauce 435 Pommeransfugle286 Pommeranssauce 292 Portulak 332 Porre 342 Porreomelet342 Porre 524 Poularder 244 Poularde, dampkogt à l'aurore 244 Pragerskinke 220 Prallner539 Presset salt Kød166 Prinsessebudding 405 Prinsessesuppe 51 Propper498 Pumpernikler493 Punch, svensk 534 Purée af grønne Ærter 349 Purre printannière 52 Purløg 522 Pærer à la bonne femme 461 Pærer à la Hélène 584 Pærer, henkogte513 Pærer i Tyttebærsaft514 Pærer, tørrede 520 Pæresyltetøj513 Pølsestopning544 Raadyr 267 Rabarber 521 Rabarber i Vand 514' Rabarber paa Flasker 514 Rabarbervin 531 Rabarberdrik 534 Rabarbergelé med Bananer 429 Rabarbergrød 432 Rabarberkage 419 Rabarberkompot 420 Rabarbermarengs 420 Salat af Kalvehjerne og Kalvebrissel 362 Salat af Banan og spansk Peber 364 Salat, blandet 352, 353 Salat i Gelé 360 Salat i Olie 351 Salat, fransk 358 Salat Françillon 363 Salat, italiensk 357 Salat, russisk352 Salatsauce 304 Salatsauce, fransk351 Salmi af Dyrefileter 266 Salmi af Kalkun243 Salmi af Ænder 236 Salt Oksekød 165 Salt Sild i Papir108 Salt Sild, nedlagt 112 Salt Sild, stegt108 Salte Mandler538 Saltet Sild 108 Saltlage til Kød og Skinke 543 Saltlager, forskellige543 Saltning af Grønsager522 Saltstænger med Ost 28 Sammenlagte Kager494 Sandkage 494 Sandkager I, II, norske 494 Sandwiches 4 Sause à la financière 292 Sauce à la génoise 94 Sauce à la Toulouse 295 Sauce, brændende435 Sause, hollandaise 294 Sauce, remoulade 99 Sauce Robert 300 Sause til søde Buddinger 436 Sauce 289 Sauce, Jævning ril289 Sause, Sky til 288 Savoykaal 336 Scones 479 Selleri, Blad327 Selleri325 Selleri, stegt 326 Selleri, stuved 325 Selleri og Appelsinsalat I 364 Selleri og Appelsinsalat II 365 Selleri, fyldte168 Sellerikroketter325 Selleripurée 326 Sellerisalat med Kylling 359 Sellerisauce299 Sellerisuppe 52 Selskabsmenuer 580 Semouillevælling558 Sennep 307 Sennepssauce 299 Sennepssmør til Sandwiches 4 Sennepssmør 7 Serinakager 494 Servering567 Romsauce 436 Rooseveltsalat360 Rosenkaal 337 Rosenkaal med Smør 337 Rosenkaal, stuved337 Rosenkaalsomelet 33S Rosenkaalspurée 338 Rouletter 19 Rouletter af Høns og Selleri 20 Rouletter uf Fiskefars 20 Rouletter af Kalvebrissel 20 Rouletter af Kalvetunger 20 Rugbrød 467 Rugbrødsbudding 422 Rugkiks496 Rugringe 493 Rullebov 549 Russisk Salat357 Russiske Ærter343 Rype2S3 Ryper, kogte 2S3 Rypepostej284 Rødbeder 328, 527 Rødbeder med Maitre d'h6tel Smør328 Rødgrød 432 Rød Sauce434 Rødkaal, Surkaal 336 Rødvinsgelé 430 Rødvinssauce 437 Rødspætte, kogt 77 Rødspætte, stegt 78 Rødspætte, farceret 79 Rødspættefilet 80 Rødspætte med Champignons 78 Rødspætte med Tomater 80 Rødspætte med grønne Ærter 81 Rødspætte med Rejesmør 79 Rødspætte Poupietter 84 Rodspætte ii la royale SO Røget Dyrekød 550 Røget Laks 112 Røget Faarelaar 550 Røget Svinehovede, kogt 223 Safranbrød468 Saft502 Saftekstrakt 503 Saftgelé 430, 562 Saftkoldskaal 556 Saftsuppe I, 11 61 Saftsuppe med Gryn 62 Sagobudding 422 Sagosuppe, hvid 60 Sagovælling 558 Salamipølser547 Salater350 Salat, Grønsalat, Karse, Selleri 350 Salat å la Rachel 359 Salat å la reine359 Salat af Agurk og spansk Peber ----364 Rabarbermarmelade515 Rabarbermarmelade m Gulerødder 515 Raharberbudding (enkel) 420 Rabarbersaft514 Rabarbersmør528 Rabarbersuppe (il, 558 Rabarbersyltetoj 515 Ragout i Skaller171 Reddiker, sorte 329 Rejer135 Rejer med Torskerogn 135 Rejer, stuvede 135 Rejesandwiches 4 Rejesauce 295 Rejesmør (i Rejesuppe 52 Regnskab 579 Remouladesuuce 99, 132 Reraouladesauce 301 Rensdyrryg203 Rensdyrsteg262 Rensdyrsuppe 41 Retter af tillavet Fisk112 Ribbensteg215 Ribsgelé 516 Ribs- og Hindbærgelé516 Ribssaft, sur 515 Ribssaft, sød 515 Ribsvin 531 Rige Riddere397 Ris til Kød 378 Risengrynsgrød 66 Risengrynskage421 Risengrynsklatter 421 Risengrynsbudding 422 Risformgrød421 Risfromage 421 Riscréme421 Rismelsboller til Suppe 70 Rismelsomelet 422 Rismelsbudding 422 Rismelsvælling 558 Risbudding562 Rissoller 17 Rissoldejg ¦ 18 Rissolles de volallle 18 Rissuppe med Vin557 Ristede Mandler 456 Ristet Beuf 152 Ristet Brød eller Toast 5 Ristet Brød med Hummer 6 Ristet Brød med røget Laks 6 Ristet Brød med Rejer 6 Ristet Brød med Skinke 6 Ristet Brød med Spegesild 6 Risvand556 Risvandgrød562 Rizotto 379 Roastbeef150 Romkager ,459 Rombudding423 Romomelet 403 Servietlægning 567 Sherry-cobbler 535 Sherrybudding 423 Sigtebrød 468 Sild 103 Sild a la russe 109 Sild at salte 107 Sild, kogt, fersk 104 Sild, fersk nedlagt 106 Sild, fersk, stegt 104 Sild, Frokost 107 Sild i Remouladesauce 111 Sild, Lucifer 109 Sild, marineret 111 Sild med Æg i Form 110 Sild med Olie 110 Sild med Kartofler 111 Sild paa russisk 110 Sild, ristet 106 Sild, Rulle 111 Sild, røget 107 Sild, saltet 108 Sild, salt, stegt 108 Sild, salt, i Papir 108 Sild, salt, nedlagt 112 Sild, salt, i Form 109 Sild, salt, med Ærter 110 Sildebeuf 106 Sildefrikassé 104 Sildefrikadeller 104 Sildekarbonader og Sildesuppe 105 Sildepandekage 107 Sildebudding I, II 108, 109 Sildesalat353 Sildesalat, hollandsk 353 Sildesalat med Rødbeder 353 Sildesuppe 105 Sildesuppe, brun 105 Sirupskager 493 Skaldyr 121 Skildpadde, forloren, I 188 Skildpadde, forloren, II 188 Skildpaddesuppe, ægte 54 Skildpaddesuppe, forloren 54 Skildpaddesuppe, Jævn 53 Skildpaddesuppe, klar 53 Skildpaddesuppe, henkogt 55 Skinke, glaceret 221 Skinke, kogt, røget i Gelé 221 Skinke med Macaroni 371 Skinke med Spejlæg 370 Skinke med Trøfler 222 Skinke og Macaronikroketter 372 Skinke og Macaroniomelet 371 Skinkeomelet 369 Skinkesteg 214 Skinketimbaler i Gelé 374 Skolekøkkenkage 494 Skorzonerrødder 324 Skorzonerrødder, indbagte 325 Sky til Sauce 288 Slagtning 541 Smaakagebagning 475 Smaakagebagning, Regler for 477 Smaa Kalvefricandeau179 Smaa Souffléer m Champignons 372 Smaa Souffléer m Jordskokker 375 Smaa Souffléer med Rejer 373 Smaa Vandbakkelser mHum- merpurée 69 Smaa Vandbakkelser m Høn- sepurée 69 Smaa Vandbakkelser mVildt- purée 69 Smaa Vandbakkelser t Suppe 68 Smaaørred 97 Smør, brunet297 Smør, smeltet, til kogt Fisk 297 Smør, smeltet, til stegt Fisk 297 Smør, sort303 Smørgrød 67 Smørkranse493 Sneboller460 Snebudding 426 Snittebønner343 Snitter462 Solbær- og Ribssaft519 Solbærgelé516 Solbærlikør 533 Solbærsaft 516 Solbærsuppe 61 Solbærsyltetøj516 Sommersandwiches 5 Sorbet, Drue 449 Sorbet, Frysninger 448 Sorbet, Jordbær 449 Sorbet'er448 Souffléer og Omeletter 387 Soufflé med Krebs og Rejer 372 Soufflé med Agerhøns373 Soya 307 Spansk Peber 333 Spansk Peber, farceret 333 Spansk Sauce 116 Spejlæg 7 Spegepølser 550 Spinat 329, 521, 562 Spinatbudding 331 Spinat, nedlagt524 Spinat, stuved, I, II 329, 330 Spinat med Champignons 331 Spinat med Sardeller 331 Spinat til Steg 331 Spinatgratin med Hønsekød 330 Spinatgrønt 305 Spinatomelet 330 Spinatsoufflé 331 Spinatsuppe 55, 565 Spædgris, fyldt214 Spækket Kalvekotelet 182 Sprengt And med Grønsager 238 Stegt And med Kastanier 235 Stegt And med Oliven234 Stegt Brød å la parisienne 397 Stegt, fersk Oksetunge 162 Stegt, fersk Oksetunge med Parmesanost162 Stegt Flæsk ,223 Stegt Gaas med Kastanier , 229 Stegt Gaas med Oliven 230 Stegte Kantareller346 Steriliseringsapparat 499 Stikkelsbærgelé516 Stikkelsbærgrød 432 Stikkelsbær, henkogte517 Stikkelsbæris 444 Stikkelsbærkage 425 Stikkelsbær paa Flasker 517 Stikkelsbærsaft517 Stikkelsbærsauce 436 Stikkelsbærsoufflé 61 Stikkelsbærvin 532 Stuved Fiskeindmad 136 Stuved, saltet Fisk 117 Stuved Skinke m Grønsager 374 Sukker til Smag (forskellige) 389 Sukkerglassur 388 Sukkerlage til Skinke 544, 548 Sukkersyge, Menuer for 564 Sukkerærter, saltede522 Sukkerærter, snittede 522 Sundhedsbrød475 Suppe à la Brunon 39 Suppe à la Bismarck 583 Suppe à la Clairmont 41 Suppe à la Faubonne 56 Suppe, brun 36 Suppe financière 43 Suppegryden 31 Suppevisk 34 Supper 30 Supper, Tilsætning til 67 Supper, Bruning af 34 Suprêmer, dampkogte 254 Suprêmer, lyse254 Supremesauce 293 Surkaal 336 Surmælkssuppe ' 65 Surmælkssuppe, fin 65 Surmælksgrød 67 Surmælksbudding 423 Sursteg 144 Svedsketærte 453 Svedskekompot433 Svedsker med Butterdejg 423 Svensk Punch 534 Svinebeuf218 Svinefedt 542, 543 Svinehjerte, stegt 224 Svinehoved, røget, kogt 223 Svinekam, fyldt 216 Svinekam à la Florentine 217 Svinekam med Kaal 223 Svinekam med Rosenkaal 217 Svinekam, røget, kogt223 Svinekam,saltet 222 Svinekød 214 Svinekoteletter 218 Svinekoteletter à la Dystingbo 218 Svinekoteletter à la Flamande 218 Svinekoteletter, fyldte219 Svinekoteletter m Tomatsauce 219 Svinelever 225 ¦ Svineleverpostej 225 Svinemørbrad , 216 Svinemørbrad med Persille 215 Svinemørbrad som Vildt 216 Svineryg 223 Svinerygsuppe 56 Svineskank 223 Svinet 542 Svinetunge224 Sygemad 552 Sygepleje552 Sygesaft564 Sylte549 Syltelage 544 Syltetøj 501 Syltetøjsfromage 426 Syltning497 Syresuppe 56 Syrepurée 332 Sæbe551 Søndagsrabarberkage419 Tapiocabudding 424 Tapiocasuppe 57 Tartarsalat;361 Tartarsmør I, II 301, 302 Tarteletdejg 18 Tarteletter 18 Tarteletter, indiske 19 Tarteletter med Krebs 19 Tarteletter med Ost 29 The 566, 576 Thegelé565 Theiserème 444 Thekage, tysk495 The- og Kaffekage495 Tilsløret Fisk 117 Tilsætning til Suppe 67 Timbale med Tungefilet 83 Tiur 280 Tobbington 172 Tomater344 Tomater, fyldte 379 Tomater, fyldte 345 Tomater, fyldte med Fisk, Kød eller Hønsefars 379 Tomater, hele 524 Tomater med Champignons 380 Tomater med Æg380 Tomater med Grønsager 381 Tomater, stegte 344 Tomatgratin 345 Tomat Ketchup 306 Tomat og Ærtesuppe 58 Tomatpurée 524 Tomatsalat362 Tomatsandwîehes 4 Tomatsauce I, II 290 Tomatsauce, brun290 Tomatsuppe559 Tomatsuppe 57 Tomatsyltetøj 517 Torsk 73 Torsk ä la l'anglaise 75 Torsk ä la flamande 74 Torsk fl la nobledame 75 Torsk, kogt 73 Torsk, letsaltet 76 Torsk, stegt 74 Torskekaviar 136 Torskeleverboller 136 Torskerogn, stegt136 Tournedos 153 Tournedos ä l'anglaise 154 Tournedos å la bordelaise 154 Tournedos ü la duchesse 154 Tranebærgelé 518 Tranebærkompet518 Tranebærsaft 518 Tranebærsuppe 61 Trøffelsauce291 Trøfler, stuvede346 Tunge ä la Villeroi 81 Tunge, grilleret med Champignons 163 Tunge i Aspic 22 Tungerfilet å la parisienne 81 Tungefilet ä la creme 82 Tungerilet å la surprice 83 Tungefilet med Rejer 82 Tungefilet, paupietter af 83 Tunger, Fiske 77 Tvebakker I, II 468 Tykmælk 65 Tyttebær, hele518 Tyttebær med Frugt 518 Tyttebær, ukogte 519 Tyttebærdrik 535 Tyttebærgelé 518 Tyttebærgrød 519 Tyttebærsyltetøj 518 Tyttebærsyltetøj, rørt 518 Tørring af Frugt og Grønsager 520 Tørsaltning 544 Urfugl 281 Urtesuppe I, II 34 Urtesuppe 44 Vafler 495 Vagtler 285 Vagtler å la Carmen285 Valnøddebavaroise 399 Valnødder med Marzipan 538 Valnøddeis444 Valnøddekage451 Valnødde Ketchup 306 Valnøddeeréme427 Valnøddeparfait 445 Vand 557 Vandbakkelser 460 Vandbakkelser fyldt med Ost 381 Vandbakkelser, smaa, fyldt med Hummerpurée 69 Vandbakkelser, smaa, fyldt med Hønsepurée 69 Vandbakkelser, smaa, fyldt med Vildtpurée 69 Vandbakkelser, smaa, til Suppe ,---- 68 Vandbrød 469 Vandgrød 559 Vanillebudding 427 Vanilleis 441 Vanilleis med Frugt 442 Vanilleis med varm Choco- ladesauce 441 Vanillecreme til Lagkage 456 Vanillemousse 448 Vanillenødder 495 Vanillesauce 437 Vanillesukker 389 Varme og kolde Smaaretter (hors d'oeuvres) 1 Varme Sandwiches 5 Vermiceller 50 Vildand, stegt 286 Vildtsalat 363 Vildt 262 Vildtsauce 260, 292 Vildtsky 289 Vildtstuvning til Krustader 12 Vildsvin 267 Vildsvineryg 267 Vin- og Frugtsupper 58 Vincentsauce 303 Vingelé 428, 562 Vingelé med Bladguld 430 Vinlægning og Likører etc, 529 Vinsauce 436 Voksbønner 343, 523 Voksbønner, stuvede 344 Vol au vent 15 Vol au vent af Smørdejg med Champignons 16 Vol au vent med Fisk 15 Vol au vent med Høns 16 Vælsk Bønnesuppe 40 Vørterkage467 Welsh rarebit 27 Wienerbrød 473 Wienerschnitzel 184 Wienerwurst 548 Worchestersauce 306 Æblebrød 509 Æble-Charlotte 408 Æble-fritters413 Æblegelé503 Æblegrød 432 Æblegrød til Vinterbrug 509 Æblekage I, II4C8 Æblekage med Karamel 415 Æblekage med Mandler 409 Æblekage med Rom 414 Æblekage med Syltetøj 415 Æblekasser 413 Æblekompot 407 Æblemarengs 409 Æblemarmelade 508 Æblemarmelade uden Sukker 509 Æbleomelet 411 Æhlesauce 437 Æblesauce, engelsk 303 Æblesauce med Peberrod 303 Æbleskiver 417 Æblesmør 528 Æblesuppe 59 Æbletryllecreme 413 Æblevand 556 Æblevin 530 Æblevin, Dessertvin 531 Æbler 412 Æbler à la française413 Æbler à la vanille 414 Æbler, bagte 410 Æbler, fyldte410 Æbler, Fyrste 410 Æbler, henkogte509 Æbler i Karamel 411 Æbler i Slaabrok 412 Æbler med Butterdejg 424 Æbler med Dadler 412 Æbler med Makroner 411 Æbler med Mandler 410 Æbler, rødmussede, med Appelsinsauce 411 Æbler, stegte407 Æbler, tørrede520 Ærtebælgsuppe 42 Ærtepurée 342 Ærter, grønne 524 Ærter, russiske 343 Ærter, Sukker 343 Ærtesuppe, grøn 42 Ærtesuppe, gul 42 Ærter 342, 521 Æg à la Jeanette 381 Æg à la Margot 382 Æg, blødkogte 7 Æg, farcerede 8 "Æg, farcerede, med Champignons 8 Æg, forlorne 7 Æg, Frokost 384 Æg, haardkogte 7 Æg i Cocette382 Æg i Cocotte à la Colbert 383 Æg i Form 561 Æg i Kødfars 382 Æg, Kaninboiler og Macaroni 383 Æg med Asparges 382 Æg med Karse ,382 Æg med ristet Sild 9 Æg med Spinat 9 Æg med Tomatsauce 10 Æg, Spejl 7 Ægge Aftenret 10 Æggeblommer med Vin 557 Æggeboller 67 Æggeboller med Trøfler 67 Æggedrik ?556 Æggesnaps 557 Æggehvidekager 483 Æggehvideomelet 407 Æggehvidevand 556 Æggehvidekroketter 382 Æggemælk 557 Æggeomelet 366 Æggeomelet med Citron 565 Æg, Røræg 10 Æg, Røræg m Champignons 11 Æg, Røræg med Rejer eller Krebs 11 Æg, Røræg, Foraars 10 Æg, Rørægbrioche 10 Æggestand til Supper I 67 Æggestand til Supper II 68 Æggestand med Grønsager 68 Æggestand med Fisk, Høns, Vildt eller Gemyse 68 Æggetraade 69 Æggeøl 62 01, hjemmebrygget536 Ølsuppe (Øllebrød) 62 Ørred, kold 98 Ørred, ristet 98 Ørred, smaa 97 Østers 121 Østers à la carême123 Østers à la diable122 Østers à la favorite 123 Østers à la Marguerite 124 Østers à la reine Margot 384 Østers à la Rose Marie 385 Østers à la Villeroi 125 Østers i Skal 122 Østers med Kaviar 125 Østers med Macaroni 124 Østers, ristede122 Østerssauce 295 Østerssoufflé 124 Østersstuvning til Skaller 124 Østerssuppe 58 | ||
Gedde med Krebseragout.
2 1/2 kg- Gedde 1 1. Fiskesuppe 30 Krebs 250 gr. Smør 30 gr. Hvedemel 1/2 L Kødsuppe 1/2 Citron 1 Dessertske Sardelsmør. Gedden renses, vadskes. flaaes, tørres og lægges i saltet Vand 4—5 Timer. Derefter lægges Fisken i Fiskegryden med den kogende Fiskesuppe og dampes mør ca. 1/2 Time under Laag og over svag Varme. De kogte Krebs renses pænt; Skallerne og Rognen stødes med Smørret og presses igennem en Sigte. Krebsesmørret kommes i Gryden. Melet bages deri. spædes med Suppen og Sardelsmørret (den som intet har af dette, kan tage en Theskefuld Ansjoslage) og Citronsaften kommes deri. Saucen koger 1/4 Time. sies. og den kogte Fiskelever, som er skaa-ret i smaa Firkanter, samt Krebsekødet varmes i Saucen. Vil man spendere Champignons eller kogte Asparges, giver dette jo Saucen et Plus. Saucen hældes over den kogende, varme, kogte Fisk. som er lagt op paa Fiskefadet. | ||