| 1. KARTOFFELSUPPE MED KØD.
Man sætter 2 kg Oksekød paa Ilden i 4 L. koldt Vand; naar det koger, skummes det og saltes. En lille Time før der skal spises lægger man i Suppen skrællede Kartofler, der er skaarne paa langs i fire Dele. Franskbrødsskiver ristes uden Smør, naar de er haarde, lægges de i Suppeterrinen, og man hælder en Smule af Suppen over for at opbløde dem. Derpaa hælder man den øvrige Suppe gennem et Dørslag. Kødet skæres i Skiver, lægges paa et aflangt Fad, garneres med Kartoflerne og serveres tilligemed Sennep, Rødbeder og Lageagurker. Paa denne Maade tillavet kan denne Kartoffelsuppe — paa samme Maade som i Frankrig den verdensberømte Pot-au-feu, som er en staaende Ret paa den franske Borgers Bord — udgøre et helt Middagsmaaltid, og adskiller sig fra Pot-au-feu kun derved, at i denne, foruden Kartofler, der kun anvendes i ringe Mængde, tillige koges Savoykaal, Gulerødder, Porre og Selleri sammen med Kødet, der serveres garneret med dette. Hertil serveres da kun Sennep. | |