| Naar jeg hermed vover mig frem for Offentligheden med denne Kogebog, er det
først efter mange Betænkeligheder og lange Overvejelser, skønt det Gang paa
Gang er blevet mig fortalt, at jeg burde delagtiggøre andre i min Kendskab til
Husholdning (Kogning, Bagning, etc). Det er jo nu engang lettere at tilberede
Fødemidlerne, naar man ad praktisk Vej har høstet sine Erfaringer, end naar man
som Husmoder skal begynde Ægteskabet i Tillid til en Kogebogs Opskrifter og sin
Mands Overbærenhed paa det gastronomiske Omraade; derfor henvender jeg mig
nærmest til Husmødre, som har lært Madlavning, men som i Ny og Næ ønsker
Raad og Vejledning, hvad enten det er Sammensætning af Selskabsmiddage eller
et Tvivlsspørgsmaal om en Ret, en Kage eller lign.
Selv har jeg lært Madlavning hos Kgl. Hotelejer Neiiendam paa Hotel Phønix,
hvilket iøvrigt turde være en tilstrækkelig Anbefaling for min Bog; ydermere har
jeg flere Aars Erfaring som selvstændig Husmoder i et almindeligt borgerligt Hjem,
og hvad jeg har nævnt i denne Bog, er kun Ting, enhver Husmoder til Stadighed
har Brug for.
Man anvender med samme Nytte Margarine i Stedet for Smør. Jeg har brugt
Betegnelsen i Flæng, og jeg vil benytte Lejligheden til at raade enhver Husmoder
til at anvende Margarinen. Blot man søger kun at anvende friske, gode Produkter,
kan ingen smage Forskel, og man anvender Margarinen med fleste Fordele. De vil
ligeledes finde nogle Anvisninger her i Bogen, og der er draget Omsorg for, at kun
Firmaer, der tilbereder sine Produkter af første Klasses, sunde Varer, er optagne.
Forsyner De Dem med nævnte Firmaers Fabrikata, vil De sikkert blive tilfreds, og
De vil være bedre tjent med at handle hos Firmaer, hvis Navne er Garanti for
Varernes Kvalitet, end lade Deres Købmand give Dem den Vare, han i Øjeblikket
har størst Avance paa. Har han ikke det, De ønsker, saa lad ham skaffe det, og
forsøger De engang de her nævnte Firmaers Varer, bruger De for Fremtiden ikke
andre.
Fru Salvine Petersen. | |