Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Koge- og Bagebog for alle Hjem | ||
Forfatter: | Strunge, Mariane; Strunge, Fru A.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1915 | ||
Udgivelsessted: | Århus | ||
Forlag: | Busch Petersen | ||
Varianttitel: | Nye Koge- og Bagebog for alle Hjem: udarbejdet med Hensyntagen til den nuværende Dyrtid | ||
Genudgivelsesår: | 1915, 1921; 1922; 1924; 1924; 1925; 1926; 1927; 1928; 1930; | ||
Sider: | 223 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | kursus; | ||
Samlet oplag: | 11 | ||
Trykkested: | Århus | ||
Pris i kr: | 1,5 | ||
Supper
A) Brune og klare Supper B) Supper af Grøntsager samt jævne Supper C) Søde Supper D) Frugtsupper E) Fiskesupper Nr Side Praktisk Anvendelse af el Stykke Kød 18 Supper 18 A Brune og klare Supper 1 Brun Suppe (lieret) Nr 1 18 2 Brun Suppe Nr 2 19 3 Sparesuppe til Brun Suppe 19 4 Oksehalesuppe 19 5 Oksekødsuppe 20 6 Hønsekødsuppe 20 7 Kalkunsuppe 20 8 Kalvekødsuppe 20 9 Lammekødsuppe 20 10 Kraase-Suppe 21 11 Suppe a la Douglas 21 12 Suppe a l'espagnole 21 13 Dyrekød-Suppe 21 14 Hare-Suppe 22 15 Suppe a la Julienne Nr 1 22 16 Suppe a la Julienne Nr 2 22 17 Forloren Skildpadde-Suppe 22 B Supper af Grøntsager samt jævne Supper 18 Hvidkaalssuppe 22 19 Grønkaalssuppe 23 20 Kørvelsuppe 23 21 Brunkaalssuppe 23 22 Kartoffelsuppe 23 23 Foraarssuppe 24 24 Aspargessuppe 24 25 Champignonssuppe 24 26 Suppe af Gule Ærter 25 27 Jævnet brun Suppe 25 28 Meljævning til Supper 25 29 Æggeblommejævning til Supper 25 C Søde Supper 30 Sagosuppe---- 26 31 Hvid Sagosuppe Nr 1 26 32 Hvid Sagosuppe Nr 2 26 33 Rød Sagosuppe 26 34 Hvid Risengrynsuppe 27 35 Rød Risengrynssuppe 27 36 Byggrynssuppe 27 37 Perlegrynssuppe 27 38 Havresuppe 27 D Frugtsupper 39 Æblesuppe 28 40 Rhabarbersuppe Nr 1 28 41 Rhabarbersuppe Nr 2 28 42 Abrikossuppe 28 43 Sølvblommesuppe 29 44 Kirsebærsuppe 29 45 Blaabærsuppe 29 46 Tomatsuppe 29 47 Hyldebærsuppe29 E Fiskesupper 48 Aalesuppe Nr 1 29 49 Aalesuppe Nr 2 30 50 Torskesuppe 30 II Kødretter A) Af Oksen B) - Kalven C) - Svinet D) - Lammet A Oksekødretter 51 Oksesteg 32 52 Benløse Fugle 32 53 Hakkebøf 33 54 Engelsk Bøf 33 55 Oksemørbradsteg 33 56 Oksefilet 33 57 Oksefars 34 58 Okselever 34 59 Oksetunge 34 60 Oksekød med Peberrods- Sauce og Svedske-Kompot 34 61 Bankekød 34 62 Sprængt Kød 34 63 Oksehjerter, stegte 35 64 Ragout 35 65 Kød med Æbler 35 B Kalvekødsretter 66 Kalvesteg 35 67 Kalve-Koteletter 35 68 Kalve-Karbonade 36 69 Kalvelever, stegt 36 70 Kalvehjerter 36 71 Forloren Skildpadde 37 72 Kalvefricassé 37 73 Kalvekød i Karry med Ris 37 74 Farseret Kalvebryst 37 75 Wiener-Schnitzel 37 76 Kalvebrissel 38 77 Kalvekødsfars 38 C Svinekødsretter 78 Flæskesteg 38 79 Mørbrad med Svedsker 38 80 Stegt Svinemørbrad 39 81 Svinehjerter 39 82 Leverpostej 39 83 Ribbenssteg 39 84 Blodpølse 39 85 Rullesteg 39 S6 Flæskeroulade v 39 87 Nyrebrød 40 88 Stegt Flæsk 40 89 Engelsk Flæsk 40 90 Skinkekarbonade 40 D Lammekødsretter 91 Lammesteg 40 92 Lammefricassé 40 93 Lammelever 41 94 Lammehjerte 41 95 Lammekød i Dillsauce 41 III Fars 96 Fars af Oksekød 44 97 Fars af Kalvekød 44 98 Fars af Hønsekød 44 99 Fin Fars af Svinekød 44 100 Fars af Fisk 45 IV Retter af Fars 101 Boller med Sellerier 48 102 Forloren Hareryg 48 103 Fyldt Hvidkaalshoved 48 104 Kødrand 49 105 Flæsk, stegt 49 106 Hvidkaalsrouletter 49 107 Fyldt Selleri 49 108 Frikadeller 50 109 Fiskebudding 50 110 Kødtopper 50 V Kødresters Anvendelse 111 Hachis 52 112 Forlorne Frikadeller 52 113 Kroketter 52 VI Boller 114 Fine, billige Brødboller 54 115 Melboller 54 116 Smørboller 54 117 Billige Rismelsboller 54 118 Kødboller 55 119 Fiskeboller 55 120 Kød- og Fiskeboller 55 121 Æggestand Nr 1 55 122 Æggestand Nr 2 55 123 Flormels-Boller 56 VII Saucer 124 Brun Sauce til Steg 58 125 Skarp Sauce 58 126 Vildtsauce Nr 1 58 127 Vildtsauce Nr 2 58 128 Tomatsauce 58 129 Karrysauce Nr 1 58 130 Karrysauce Nr 2 59 131 Peberrodssauce 59 13? Champignonsauce 59 133 Kaperssauce, 59 134 Persillesauce 59 135 Sennepssauce 59 136 Løgsauce Nr 1 59 137 Løgsauce Nr 2 60 138 Bechamelsauce 60 139 Hollandaisesauce (ægte) 60 140 Hollandsk Sauce Nr 1 60 141 Hollandsk Sauce Nr 2 60 142 Hollandsk Sauce (forloren) 60 143 Bearnaise-Sauce 61 144 Saftsauce 61 145 Vinskumsauce 61 146 Crémesauce 61 147 Karamelsauce - 61 148 Chokoladesauce 62 149 Mayonaisesauce (ægte) 62 150 Mayonaisesauce (falsk) 62 151 Remouladesauce 62 152 Rørt Smør til Grøntsager Nrl 62 153 Persillesmør 63 154 Peberrodssmør 63 155 Ansjossmør 63 156 Rørt Smør til Grøntsager 63 VIII Fjerkræ 157 Stegt Høne 66 158 Kogt Høne 66 159 Kylling 66 160 Gaasesteg 67 161 Andesteg 67 162 Kalkun, stegt 67 163 Due, stegt 67 IX Vildt 164 Dyreryg 70 165 Dyrekølle 70 166 Dyrebov 70 167 Dyrekoteletter 70 168 Hachis af Dyresteg 70 169 Haresteg 70 170 Kaniner 71 171 Fasan 71 172 Agerhøne 71 173 Vildand 71 174 Rype¦ 72 175 Urhøns 72 176 Kramsfugl 72 177 Jærpe 72 178 Sneppe 72 X Fisk 179 Kogt Torsk 74 180 Stegt Torsk 74 181 Kogt Gedde 75 182 Ovnstegt Gedde 75 183 Farseret Gedde 75 184 Stenbider 76 185 Kogt Laks 76 186 Laksekoteletter 76 187 Aborre 77 188 Klipfisk 77 189 Sardiner 77 190 Spegesild 77 191 Rødspætter, stegt 78 192 Rødspætte, kogt 78 193 Rødspættefilet med Tartarsmør 78 194 Hornfisk, stegt 79 195 Hornfisk, kogt 79 196 Makrel, kogt 79 197 Makrel, stegt 79 198 Helleflynder 79 199 Aal, stegt 80 200 Kryddersild 80 201 Stegt Fiskefilet 80 202 Kogt Fiskefilet 80 203 Fiskefilet med Blomkaal og Tomater 81 204 Fiskerand 81 XI Led- og Bløddyr 205 Østers 84 206 Krebs 84 207 Krabber 84 208 Hummer 85 209 Rejer 85 210 Muslinger 85 XII Pølser (Herunder Slagtning af Svin, Saltning, Saltlage) 211 Servelatpølse 88 212 Rullepølse 88 213 Medisterpølse Nr 1 88 214 Medisterpølse Nr 2 89 215 Fin Solemapølse 89 216 Spegepølse Nr 1 89 217 Spegepølse Nr 2 89 218 Leverpølser (som røges) 90 219 Sylte 90 220 Bayerske Pølser 90 221 Lakspølse 91 222 Blodpølse 91 223 Slagtning af Svin 91 224 Saltning 9i 225 Mild Saltlage 92 226 Stærk Saltlage 92 XIII Mælkemad Mælkemad 94 227 Maizenagrød 9* 228 Kartoffelmelsgrød 94 229 Smørgrød 95 230 Rismelsgrød 95 231 Risgrød 95 232 Boghvedegrød 95 233 Byggrynsgrød 96 234 Pærevælling 96 235 Fin Kærnemælkssuppe 96 236 Rismels Kærnemælkssuppe 96 237 Kærnemælksvælling 96 238 Kærnemælkssuppe m Maizena 97 239 Chokoladesuppe Nr 1 97 240 Chokoladesuppe Nr 2 97 241 Chokoladesuppe Nr 3 97 242 Vestindisk Æggemælk 98 243 Bollemælk 98 244 Kakaosuppe 98 245 Flormelsvælling 98 246 Sagovælling 98 247 Risvælling 99 248 Kærnemælkskoldskaal 99 249 Tykmælk 99 250 Kartoffelgrød 99 XIV Vandgrød 251 Risgrød 102 252 Ris-Vandgrød med Æbler 102 253 Byggrynsvandgrød 102 254 Havregrød 102 255 Ris til Rand 103 256 Ris til Suppe 103 XV Øl- og Brødsuppe 257 Brødsuppe 106 258 Øllebrød 106 259 Norsk Øllebrød 106 260 Sagoøl 106 261 Æggeøl 106 262 Øl-Koldskaal 106 XVI Æggeretter 263 Æggerand med Skorzoner- rødder eller Macaronni 108 264 Pocherede Æg 108 265 Amerikansk Æg 108 266 Æg med Skinke 108 267 „Indretning" 109 268 Æg med Tomatsauce 109 269 Æg med Sennepssauce 109 270 Æg i Carry-Sauce m Risrand 109 271 Spejlæg med Spinat 109 272 Æg i Madeira 109 273 Æggeomelet 110 274 Omelet med Skinke 110 275 Omelet med Grøntsager 110 276 Æggeflæsk 110 277 Æggebrød 110 278 Blødkogte Æg 110 279 Haardkogte Æg 111 280 Spejlæg 111 281 Røræg 111 XVII Gratin'er 282 Kød-Gratin 114 283 Klipfiske-Gratin 114 284 Blomkaals-Gratin 114 285 Macaronni-Gratin m Tomat- puré 114 286 Skorzonnerrods-Gratin 114 287 Jordskokke-Gratin 114 288 Gummer-Gratin 114 289 Grønærte-Gratin 114 XVIII Kolde Retter 290 Kødgelé 116 291 Fiskegelé 116 292 Sild i Gelé 116 293 Aal i Gelé 116 294 Laks i Mayonnaise 116 295 Skinke og Æg i Sky 117 296 Hakkesild med Æg 117 297 Grøntsager i Mayonnaise 117 298 Leverpostej Nr 1 117 299 Leverpostej Nr 2 118 300 Gaaseleverpostej 118 301 Sylte 118 302 Rand af Sky og Leverpostej 1 IS XIX Grøntsager, Rodfrugter o lign 303 Grønlangkaal 120 304 Rødkaal 120 305 Rosenkaal 120 306 Savoykaal 120 307 Spidskaal 121 308 Knudekaal 121 309 Perlebønner 121 310 Snittebønner 121 311 Voksbønner 121 312 Saltet Snittebønner 122 313 Slik-Porre 122 314 Skorzoner-Rødder, stuvede i Mælk 122 315 Blomkaal (kogt) 122 316 Blomkaal (stuvet) 123 317 Blomkaal (paneret) 123 318 Blomkaalspuré 123 319 Hvidkaal (kogt) 123 320 Hvidkaal (stuvet) 123 321 Kaalrabi 123 322 Majroer 124 323 Gulerødder (Puré) 124 324 Gulerødder (stuvede) 124 325 Asparges (slik) 124 326 Asparges (stuvede) 124 327 Radiser 125 328 Brunkaal 125 329 Grønærter 125 330 Grønærter (stuvede) 125 331 Urtekrystader 125 332 Sellerikoteletter 125 333 Knudekaalskoteletter 126 334 Rødbeder 126 335 Spinat (stuvet) 126 336 Spinat-Budding 126 337 Løg (brunede) 126 338 Syre 126 339 Kartofler (franske) 127 340 Kartofler (brunede) 127 341 Kartofler (stuvede) 127 342 Kartoffelmos Nr 1 127 343 Kartoffelmos Nr 2 128 344 Kartoffelmos-Rand 128 345 Kartoffel-Rouletter 128 346 Kartoffelfrikadeller 128 347 Champinons 129 348 Tomatpuré 129 349 Macaronni 129 350 Macaronnigratin 129 351 Macaronni med Skinke 129 XX Salater Salater 132 352 Italiensk Salat 132 353 Fiskesalat i Mayonnaise 133 354 Salat af Blomkaal, Radiser og Ærter 133 355 Rødbedesalat 133 356 Sellerisalat med Skinke 133 357 Macaronnisalat 134 358 Macaronni-Salat med Fløde- skum og Peberrod 134 359 Kartoffelsalat Nr 1 134 360 Kartoffelsalat Nr 2 134 361 Muslinge-Salat 135 362 Salat af Tomater 135 363 Silde-Salat Nr 1 135 364 Silde-Salat Nr 2 135 365 Silde-Salat Nr 3 136 366 Salat med Mælk 136 367 Salat med Fløde 137 368 Agurke-Salat 137 369 Bleg Selleri-Salat til Vildt 137 370 Hoved-Salat 138 371 Hønse-Salat 138 372 Asparges-Salat 138 373 Champignons-Salat 138 374 Hummer-Salat 139 375 Tomat-Salat 139 376 Krebse-Salat 139 377 Salatsauce 139 378 Kød-Salat 140 379 Urte-Salat XXI Frugtgrød Frugtgrød 142 380 Abrikosgrød Nr 1 142 381 Abrikosgrød Nr 2 142 382 Rhabarbergrød Nr 1 143 383 Rhabarbergrød Nr 2 143 384 Æblegrød Nr 1 143 385 Æblegrød Nr 2 144 386 Forloren Æblegrød 144 387 Fin Stikkelsbærgrød Nr 1 144 388 Stikkelsbærgrød Nr 2 145 389 Stikkelsbærgrød Nr 3 145 390 Jordbærgrød 145 391 Tyttebærgrød 145 392 Tyttebær med Ris 145 393 Rødgrød Nr 1 146 394 Rødgrød Nr 2 146 395 Svedskegrød 146 396 Guavagrød 146 XXII Desserter 397 Rombudding Nr 1 148 398 Rombudding Nr 2 148 399 Rombudding Nr 3 148 400 Rombudding Nr 4 148 401 Kold Mandelbudding 148 402 Risbudding Nr 1 149 403 Risbudding Nr 2 149 404 Risbudding Nr 3 149 405 Rismelsbudding Nr 1 149 406 Rismelsbudding Nr 2 150 407 Risgrynsbudding 150 408 Semulegrynsbudding 150 409 Mannagrynsbudding 150 410 Sagobudding 151 411 Prinsessebudding 151 412 Appelsinbudding 151 413 Frugtbudding 151 414 Saftbudding 152 415 Chokoladebudding 152 416 Snebudding Nr 1 152 417 Snebudding Nr 2 152 418 Skumbudding 152 419 Tvebaksbudding 153 420 Kærnemælksbudding 153 421 Romfromage 153 422 Annanasfromage 153 423 Appelsinfromage Nr 1 154 424 Appelsinfromage Nr 2 154 425 Citronfromage Nr 1 154 426 Citronfromage Nr 2 154 427 Citronfromage Nr 3 154 428 Chokoladefromage Nr 1 155 429 Chokoladefromage Nr 2 155 430 Sne 155 431 Snetoppe 155 432 Citronpie 156 433 Risfløderand som Dessert 156 434 Svedskegrød 156 435 Figengrød' 156 436 Jordbærgelé 157 437 Æblekage 157 438 Æblekage med Butterdejg 157 439 Æblegratin med Ris 157 440 Æble-Sne 157 441 Rhabarberkage Nr 1 158 442 Rhabarberkage Nr 2 158 443 Svedskekage 158 444 Risengrynskage med Frugt 159 445 Flydende Æbleskiver 159 446 Æbleskiver 159 447 Billige Æbleskiver og Vafler 160 448 Risblomster 160 449 Risgrynsgratin 160 450 Arme Riddere 160 451 Herthas Brødkage 160 452 Krystader 161 453 Krystader med Creme 161 454 Smaa Kartoffelmels-Omeletter 161 455 Brødkage 161 456 Tynde Pandekager 161 457 Risrouletter 162 458 Bondepige med Slør 162 459 Til smaa Desserter 162 460 Trifli 162 XXIII Kompotter 461 Æblekompot 164 462 Pærekompot 164 463 Stikkelsbærkompot 164 464 Jordbærkompot 164 465 Hindbærkompot 164 466 Ribskompot 165 467 Solbærkompot 165 468 Brombærkompot 165 469 Kirsebærkompot 165 470 Blommekompot 165 471 Tomatkompot 165 472 Abrikoskompot 165 473 Ferskenkompot 165 474 Appelsinkompot 166 475 Rharbarberkompot 166 XXIV Marmelader 476 Æblemarmelade 168 477 Æblepuré 168 478 Pæremarmelade 168 479 Appelsinmarmelade 168 480 Blommemarmelade Nr 1 168 481 Blommemarmelade Nr 2 168 482 Hindbærmarmelade 169 483 Jordbærmarmelade 169 XXV Syltning etc 484 Stikkelsbær, hele 172 485 Tomater, grønne 172 486 Mirabella 172 487 Brombær 173 488 Tyttebær med Pærer 173 489 Æble-Gelé 173 490 Ribs-Gelé 173 491 Stikkelsbær-Gelé 174 492 Mørbær 174 493 Kirsebær med Eddike 174 494 Hindbærsaft 175 495 Hyldebærsaft 175 496 Ribssaft 175 497 Solbærsaft 176 498 Rhabarbersaft 176 499 Kandiseret Flugt 176 500 Søde Asier 176 501 Græskar som søde Asier 177 502 Pickles 177 503 Kapers m 504 Mirabeller 178 505 Kirsebærstene 178 506 Syltede Pærer 178 507 Sukat Nr 1 178 508 Sukat Nr 2 179 509 Grønne Stikkelsbær Nr 1 179 510 Grønne Stikkelsbær Nr 2 180 511 Grønne Tomater 180 512 Asier 180 XXVI Konfekt 513 Farver 182 514 Marcipandejg 182 515 Æbler og Pærer 182 516 Abrikoser 182 517 Gulerødder 183 518 Radiser 181 519 Pølse 182 520 Roks 188 521 Hindbær-Roks 188 522 Snegle-Roks 188 523 Snitter Nr 1 188 524 Snitter Nr 2 188 525 Snitter Nr 3 168 526 Sigtebrød 184 527 Marcipan til Dessert 528 Hindbær Dessert 529 Dessert med Sølv-Dragée 530 Dessert med 1/4 Valnød 184 531 Mocca-Dessert 184 532 Hele Valnødder med Marcipan i Midten 184 533 Port Arthur-Dessert 184 534 Blød Nuga 185 535 Brændte Mandler 185 536 Dadler med Marcipan 185 537 Overtræk-Chokolade 185 538 Marcipan-Schweitzerost 185 539 Marcipan-Æg 186 540 Marcipan-Smørrebrød 186 541 Marcipan-Rullepølse 186 542 Marcipan-Kartofler 187 543 Marcipan-Leverpølse 187 544 Marcipan-Spegepølse 187 XXVII Bagning Bagning A 545 Margarine 190 546 Mel 190 547 Bagepulver 190 548 Kartoffelbrød 190 549 Grahamsbrød 190 550 Billig Lagkage 191 551 Fin Lagkage 191 552 Billigt Sukkerbrød 191 553 Butterdejg 191 554 Halvbutterdejgskringler 192 555 Brændte Mandler 192 556 Chokolade-Glassur 192 557 Flesong 192 558 Franskbrød med Gær 193 559 Galop-Franskbrød 193 560 Galop-Smaakager 193 561 Smaa Honningkager Nr 1 193 562 Honningkager Nr 2 193 563 Honningkage m Smørcréme 194 564 Creme til Honningkagen 194 Hurtig Bakkelser 194 860 Kiks 194 661 Klejner Nr i 194 668 Klejner Nr 2 195 669 Kokoskager 195 570 Kransekage 195 571 Kransekage af Kransekage- masse 195 172 Cremepulver 195 573 Linser 195 574 Linse Makroner 196 575 Mandel-Creme 196 576 Marengs 196 577 Medaljer 196 678 Napoleonskager 196 579 Pariser- eller Smørcréme 196 680 Pebernødder 196 581 Rombudding 197 582 Romfromage 197 583 Romsnegle 197 584 Sandkage 197 585 Smaa Sandkager i Linseform 197 586 Sirupskager Nr 1 198 587 Sirupskager Nr 2 198 588 Creme til Sirupskagen 198 589 Sodakager 198 590 Skrive-Glassur til Kransekage 198 591 Sultana-Rosiner 198 592 Svedskemos 199 593 Svissrol eller Roulade 199 594 Tarteletter 1Q9 595 Vandbakkelser 199 596 Vand-Glassur 199 597 Vanille-Horn 200 598 Waleskringler 200 599 Wienerbrød 200 600 Æggeblommekager 200 601 Kokosmakroner 201 602 Plumkage 201 603 Kaffekringle Nr 1 201 604 Kaffekringle Nr 2 201 Bagning B 605 Franskbrød 201 606 Sigtebrød 201 607 Landsigtebrød 202 608 Kryddertvebakker 202 609 Sandkage Nr 1 202 610 Sandkage Nr 2 202 611 Billig Sandkage 202 612 Kager 202 613 Kaffekage 202 614 Chokoladekage Nr 1 203 615 Chokoladekage Nr 2 203 616 Kiks 203 617 Boller 203 618 Wienerbrød 203 619 Tvebakker 203 620 Lagkage Nr 1 204 621 Lagkage Nr 2 204 622 Lagkage Nr 3 204 623 Medailler 204 624 Flødekager 204 625 Sirupskage 204 626 Vandkringle 204 627 Kærnemælkskage 205 628 Othellokage 205 629 Dansk Julekage Nr 1 205 630 Julekage Nr 2 205 631 Julekage Nr 3 206 632 Julekage Nr 4 206 633 Billig Julekage Nr 5 206 634 Mandelkage 206 635 Fin Visitkage 206 636 Klejner Nr 1 207 637 Annakage 207 638 Jødekager 207 639 Marengs 207 640 Nürnbergerkager 207 641 Engelske Bakkeiser 208 642 Flader 208 643 Kræmmerhuse 208 644 Vanille-Kager 208 645 Engelsk Korende-Kage 208 646 Smaa Kringler 209 647 Brunsvigerkager 209 648 Æggeblommekager 209 649 Fedt-Makroner 209 650 Pebernødder 209 651 Hvide Pebernødder 209 652 Kaffekringle 209 653 Asta-Kage 210 XXVIII Is Is 211 654 Vanille-Is 212 655 Chokolade-Is 212 656 Karamel-is 212 657 Kaffe-Is 212 658 Citron-Is 212 659 Appelsin-Is 212 660 Annanas-is 212 661 Fløde-is 213 662 Saft-Is 213 663 Nougat af 1 Pot Fløde 2!3 664 Vanille-Parfait 213 665 Kaffe-Parfait 213 XXIX Vingelé 666 Hvidvinsgelé 214 667 Vingelé med Druer 214 668 Rødvinsgelé 214 669 Rødvinsgelé med Druer 214 670 Annanasgelé 215 671 Appelsingelé 215 672 Gelé af blandet Frugtsaft 215 XXX Sommerdrikke 673 Rhabarberdrik 216 674 Appelsinlimonade 216 675 Citronvand 216 676 Ribsvin 216 677 Stikkelsbærvin 217 678 Solbærrom Nr 1 217 679 Jordbærlikør Nr 1 217 680 Kirsebærrom 217 681 Citronessens 218 682 Appelsinessens 218 683 Jordbærlikør Nr 2 218 684 Solbærrom Nr 2 218 XXXI Henkogning i Glas eller Krukker 685 Pærer (henkogte) 220 686 Æbler (henkogte) 220 687 Reinecloder (henkogte) 220 688 Kirsebær (henkogte) 220 689 Modne Stikkelsbær (henk) 220 690 Umodne Stikkelsbær (henk) 220 691 Jordbær (henkogte) 220 692 Ribs og Hindbær (henkogte) 220 XXXII Henkogning af Grøntsager Grøntsager 222 693 Ærter (henkogte) 222 694 Rosenkaal (henkogt) 222 695 Asparges (henkogte) 222 696 Karotter (henkogte) 222 697 Blomkaal (henkogte) 222 698 Perlebønner (henkogte) 222 699 Spinat (henkogt) 223 700 Champignons (henkogt) 223 701 Syre (henkogt) 223 702 Tomater (henkogte) 223 | ||
14. Hare-Suppe.
Rester af Ben og Kød af Haren (raa eller stegte) hugges og koges i en brun Sparesuppe. Laves iøvrigt som Dyrekød-Suppe. | ||