| Kiks.
3/4 Pd. Hvedemel, 1/4 Pd. Kartoffelmel, 35 Kvint Margarine 12 Kvint Melis, 1 Æg,
6 Spiseskef. Vand.
Det hele blandes, udrulles, prikkes med en Gaffel, stikkes af med en rund Form.
Kransekagedejg. 60 Kvint søde Mandler, 6 Kvint bitre Mandler, 60 Kvint Flormelis,
2 a 3 Æggehvider, Mandlerne skoldes, smuttes, tørres, gaar 2 Gange gennem
Kødmaskinen med lidt af Sukkeret og maaske den ene Æggehvide, lunkes i en
Gryde med Resten af Sukkeret og Æggehviderne, afkøles, trilles til Stænger eller
Kranse. Lidt Rismel tages paa Brædtet, naar Dejgen trilles, de stilles paa Pladen
og henstaar 1/4 Time, toppes med 3 Fingre, bages ved ret god Varme 10 el. 15
Min. glasseres mens de er varme, med Kransekageglassur sprøjtet gennem
Kræmmerhus. | |