| Gulerodsuppe med ristede franskbrødsterninger. — Mannasnitter med
Kartoffelsalat.
Gulerodsuppe. Skrabede Gulerødder koges fuldstændig møre i lidt Vand, hvori
ogsaa koges en Suppevisk. De moses, i. Eks. i Kødhakkemaskinen, og spædes op
med Gulerodsuppen, Vand eller Urtesuppe, hvis man har en saadan staaende.
Suppen gives et Opkog, smages til med Salt og jævnes med lidt Hvedemel.
Mannasnitter. En stiv Grød kogt af 1 1/2 L Mælk og 1/2 kg Mannagryn hældes op i
et dybt Fad. Naar Grøden er fuldstændig afsvalet og stiv, skæres den i Skiver.
Disse paneres, d. v. s. vendes først i en Meljævning og dernæst i Rasp, og steges
smukt lysebrune. Dertil gives Kartoffelsalat, der laves uf kogte, kolde, faste
Kartofler. Disse skæres i Skiver og gennemvarmes forsigtig i en Sauce, der laves
ved at koge udvandede Løgskiver i Vand, tilsætte lidt Margarine, Salt, Peber,
Sennep, Eddike og Sukker. En Kartoffelsalat til Mannasnitter maa være temmelig
syrlig. Har man Raad til ogsaa at give brunet Margarine til Retten, bliver den
selvfølgelig bedre og federe. — Boghvedegrød kan steges paa samme Maade. | |