Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Frøken Stokholms Kogebog for større og mindre Husholdninger paa Land og i By. Udarbejdet efter 20 Aars Erfaring | ||
Forfatter: | Stokholm, M. A.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1915 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Gyldendal | ||
Varianttitel: | Stokholms Kogebog for større og mindre Husholdninger paa Land og i By | ||
Genudgivelsesår: | 1929; 1930; | ||
Sider: | 222 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1,5 | ||
Min Kogebog er skrevet med det Maal for Øje at have alt, hvad der hører til
Husvæsenet samlet i eet. En Begynder ved sjældent hvilken Kogebog, der skal anskaffes, for at man kan klare sig helt og holdent, der er een Bog til fine Retter, en anden til Bagning, en tredje til Syltning eta, og skal man anskaffe alle disse forskellige Bøger eller Tillæg, bliver det dyrt og vanskeligt at finde ud af. Jeg har derfor i min Kogebog samlet alt, hvad der hører ind under Hus-væsnet, og dog er den ikke dyrere, end at enhver kan overkomme at købe den. Alt hvad der findes i min Kogebog, har jeg selv tilberedt Gang paa Gang, og jeg har samlet min Kogebog saaledes, at intet kan eller maa skilles fra og sælges i særskilte Hæfter. Det skal være saaledes, at den, der køber min Bog, finder alt, hvad vedkommende har Brug for; hist og her er der en Opskrift lidt dyrere og en lidt billigere, men jeg overlader til hver især at indskrænke sig efter Evne. I Haab om at min med Omhu og Samvittighedsfuldhed samlede Kogebog maa blive til Glæde og Lettelse for mangen ung Husmoder og Husjomfru, vil jeg lade den gaa ud i den vide Verden. | ||
1 Afdeling: Grundsupper og klare Supper 1
2 — Hvide, jævne og legerede Supper 6 3 — Gennemstrøgne Supper, Kaal og Ærter 9 4 — Kraft-, Sky- og brune Supper 12 5 — Fiskesupper 15 6 — Frugt- og søde Supper 16 7 — Mælkeretter, Grød og Vælling 21 8 — Boller, Ristoppe, Brødcroutons 25 9 — Anvisning til Fars 26 10 — Farsretter 29 11 — Timbaler, Chartreuse, Pie, Postejer 34 12 — Volauvent, Tarteletter, Krustader, Rouletter, Gratinskaller 37 13 — Æggeretter 42 14 — Varme Buddinger 48 15 — Osteretter 50 16 — Grundsauce og alle Slags Saucer 53 17 — Hvide, legerede Saucer 55 18 — Kolde Saucer 58 19 — Søde Saucer 61 20 — Grønsager 63 21 — Puré 78 22 — Salater 79 23 Retter til koldt Bord 83 24 — Anvendelse af Oksekød og dets Tilberedning 90 25 — Anvendelse af Kalvekød og dets Tilberedning 100 26 — Anvendelse af Lammekød og dets Tilberedning 106 27 — Anvendelse af Svinekød og dets Tilberedning 108 28 — Anvendelse af tamt Fjerkræ 115 29 — Anvendelse af Dyrevildt 122 30 — Anvendelse af Fuglevildt 125 31 — Fisk 129 32 — Skal-, Blød- og Leddyr 138 33 — Syltebog 139 34 — Bagning: Smaakager, Wienerbrød, Sand-og Sodakage, Hvede- brød 155 35 Afdeling: Store Kager til Dessert 168 36 — Smaa Dessertkager 171 37 — Glasur 173 38 — Iskager og forskellige Slags Is 174 39 — Crème, Fromage og kolde Buddinger 177 40 — Æble-Dessert, Frugtgrød-Kompot 184 41-42 — Frugtgelé, Vinskum og Vincrème 189 43 — Vin, Likør og Sommerdrik 191 44 — Omelet og varm Dessert 194 45 — Marcipan etc 198 46 — Sammensætning af Middage og Høstgilde 199 47 - Slagtning 202 1 Afdeling Grundsupper og klare Supper 1 Klar Suppe af Oksekød 2 Sparesuppe 3 Kalvesuppe 4 Hønsesuppe 5 Fiskesuppe 6 Duesuppe 7 Lammekødsuppe 8 Kalkunsuppe 9 Matrossuppe 10 Printaniéresuppe 11 Juliennesuppe 12 Suppe med Æg-Royal 13 Suppe med fyldt Kaal 14 Suppe med Fuglereder 15 Gemysesuppe med Hønsetoppe 16 Marvsuppe 16 a Klar Suppe 17 Svinerygsuppe 2 Afdeling Hvide, Jævne og Legerede Supper 18 Aspargessuppe 19 Blomkaalssuppe 20 Makaronisuppe 21 Suppe med Ris og Æg 22 Brisselsuppe 23 Champignonsuppe 24 Hollandsksuppe 25 Carrysuppe 26 Hønsesuppe 27 Kraasesuppe 28 Sommersuppe eller Salatsuppe 29 Østerssuppe 30 Hummersuppe 31 Krebsesuppe 32 Rejesuppe 3 Afdeling Gennemstrøgne Supper, Kaal og Ærter 33 Tomatsuppe 34 Tomatsuppe med Ris 35 Kastanjesuppe 36 Kartoffelsuppe 37 Sellerisuppe 38 Gulerodsuppe 39 Grønærtesuppe 40 Spinatsuppe 41 Kørvelsuppe 42 Grønkaalsuppe 43 Hvidkaalsuppe 44 Gule Ærter 45 Linsesuppe 46 Suppe af Brune Bønner 4 Afdeling Kraft-, Sky- og Brune Supper 47 Forklaring af Brun Suppe 48 At klare Sky 49 Sparesky 50 Brun Kraftsuppe 51 Brun Kraftsuppe af Vildt 52 Oksehalesuppe 53 Brun Dyresuppe eller Jagtsuppe 54 Haresuppe 55 Skildpaddesuppe 56 Forloren Skildpaddesuppe 57 Suppe Financière 58 Brun Suppe af Kalv eller Okse 59 Kastanjesuppe 60 Brunkaalsuppe 5 Afdeling Fiskesupper 61 Torskesuppe 62 Aalesuppe 6 Afdeling Frugt- og Søde Supper 63 Rabarbersuppe 64 Stikkelsbærsuppe 65 Hindbærsuppe 66 Solbærsuppe el blandet Saftsuppe 67 Kirsebærsuppe 68 Jordbærsuppe 69 Hyldebærsuppe 70 Blommesuppe 71 Æblesuppe 72 Blaabærsuppe 73 Blaabærsuppe af tørrede Bær 74 Kirsebærsuppe af tørrede Bær 75 Sødsuppe, Byggrynsuppe 76 Sødsuppe med Risengryn 77 Sødsuppe med Perlegryn 78 Sødsuppe med Sagogryn 79 Havresuppe 80 Brødsuppe 81 Brødsuppe med Æg 82 Æggesøbe 83 Hvid Sagosuppe 84 Sagoøl 85 Æggeøl 85 a Hamborgsk Æggesøbe 86 Top-Øllebrød 87 Øllebrød 88 Koldskaal af 01 89 Koldskaal af Rødvin 90 Koldskaal af Jordbær eller Hind- bær 91 Koldskaal af Kærnemælk 92 Tykmælk 93 Oplagt Mælk 94 Kærnemælksgrød 7 Afdeling Mælkeretter, Grød og Vælling 95 Risengrød 96 Risenvandgrød 97 Risenvandgrød med Æbler 98 Byggrynsgrød 99 Byggryns Vandgrød 100 Perlegrynsgrød 10! Perlegrynsgrød af Kærnemælk 102 Boghvedegrød 103 Vælling af Ris, Byg- eller Perle- gryn 104 Kærnemælksvælling 105 Kærnemælkssuppe 106 Kærnemælksvælling med Sago- gryn 107 Sagovælling af sød Mælk 108 Bollemælk 109 Mælk med Fastelavnsboller 110 Chokoladesuppe med Fastelavns- boller 111 Vestindisk Æggemælk 112 Billig Æggemælk 113 Æggegrød 114 Fløjelsgrød af Kartoffel-og Rismel 115 Smørgrød 116 Silkegrød 117 Kartoffelmelsgrød 118 Rismelsgrød 8 Afdeling Boller 119 Melboller 120 Kartoffelmelsboller 121 Brødboller 122 Daglige Rismelsboller 123 Ristoppe til Suppe 124 Bagt Brød 125 Brød Croutons 126 Kødboller 127 Fiskeboller 9 Afdeling Anvisning til Fars 128 Oksekødfars 129 Kalvefars 130 Hønsefars 131 Hønsecréme 132 Fin Fiskefars af Gedde 133 Fars af Torsk og Kuller 134 Fars af Fuglevildt 135 Fars af Dyrevildt 136 Farstoppe 137 Skinkefarscréme 138 Skinkefars og Rand 139 Smaa Bajerske Pølser af Skinke 10 Afdeling Forskellige Farsretter 140 Fyldt Hvidkaalshoved 141 Hvidkaalsrouletter 142 Fuglereder 143 Fyldt Hvidkaal eller Spidskaal 144 Kødrand med Gemyse 145 Kødrand med Makaroni og Tomat 146 Paneret Fars 147 Kødboller i brun Sauce 148 Boller i Sellerisauce 149 Farserede Sellerier 150 Farserede Løg 151 Farserede Tomater 152 Kød Jærpe 153 Kødbudding med Brunkaal 154 Kødbudding med Makaroni 155 Kødbudding med Blomkaal 156 Farseret Blomkaal 157 Okseroulader 158 Roulader af Kalve- eller Svine- kød 159 Benløse Fugle 160 Farserede Agurker 161 Frikadeller 162 Smaa Buddinger med Hachis 163 Smaa Buddinger med Grøn- sager 11 Afdeling Timbaler Chartreuse Pie Postejer 164 Smaa Timbaler 165 Stor Timbale 166 Timbale af Makaroni 166 a Timbale med Tunge og Oliven 167 Timbale med Brissel og Tunge 168 Chartreuse med Agerhøns 169 Chartreuse af sprængt Gaas eller And 170 Fiskerand 171 Fiskebudding 172 Fiskepie 173 Fiskepie med Hummer, Krebs og Rejer 174 Vildtpie 175 Postej med Duer 176 Hønsepie med Tomat 177 Bagte Timbaler 12 Afdeling Vol-au-vent Tarteletter Krustader Rouletter Gratinskaller 178 Stor Vol-au-vent 179 Vol-au-vent med Høns i Cham- pignons 180 Vol-au-vent med Kalkun og Østers 181 med Kalkun i Trøffelsauce 182 med Dyrevildt 183 med Hare 184 med Fuglevildt 185 med Fasan og Trøfler 186 med Krikand 187 Smaa Vol-au-vent 188 Tarteletter 189 Tarteletter med Brissel og Cham- pignons 190 — med salt Tunge og Trøfler 191 — med Vildt 192 — med Fuglevildt 193 — med Hummer og Torsk 194 — med Rejer og Aspar- ges 195 — med Hachis 196 — med Grønsøger 197 Krustader 198 Krustader med Ærter 199 Risolier 200 Risoller med Hummer og Torsk 201 Risoller med Vildt 202 Pirogier 203 Kroketter 204 Fiskebakkelser eller Rouletter 205 Fiskeboller i Tomatsauce 206 Fiskeboller i Østerssauce 207 Gratinskaller 208 Fiskeskaller 209 Blomkaal i Gratinskaller 210 Makaroni i Gratinskaller 13 Afdeling Æggeretter 211 Røræg 212 Røræg med Purløg 213 — med røget Gaasebryst 214 — med Bajerske Pølser 215 — med røget Laks 216 — med Tunge og Skinke 217 — med forskellige Delika- tesser 218 — med Tomatpuré 219 Omelet 220 Omelet med Brisler 221 — med Skinke, Tunge el- ler salt Kød 222 — med Hachis 223 — med Champignons 224 — med Høns i Champig- nons 225 — med hakket Sild 226 — med Rejer og Asparges 227 — med røget Laks 228 — med Persille 229 — med Spinat 230 Æggekage med Flæsk 231 Æggekage med Tomat 232 Blødkogte Æg 233 Haardkogte Æg 234 Æg i Skaale 235 Pocherede Æg 236 Pocherede Æg i Sennepsauce 237 — i Carry 238 i Skysauce 239 i Tomatsauce 240 i Sky 241 Spejlæg 242 Spejlæg paa Brødcroutons 243 Spejlæg paa ristet Skinke 244 Spejlæg i Tomatsauce 245 Farserede Æg 246 Blomkaalsgratin 247 Aspargesgratin 248 Fiskegratin 249 Makaronipie 250 Sød Makaronipie 251 Kødpie med Kartoffelmos 252 Kødpie med Ris 253 Makaronirand 254 Kartoffelrand 255 Risrand 256 Sildegratin 14 Afdeling Varme Buddinger 257 Klipfiskebudding 258 Klipfiskebudding med Brøddejg 259 Spinatbudding 260 Krebsebudding 261 Rejebudding 262 Aspargesbudding 263 Blomkaalsbudding 264 Brødbudding 265 Marvbudding 266 Kartoffelbudding 267 Rismelsbudding 268 Risbudding 269 Prinsessebudding 15 Afdeling Osteretter 270 Ostekroketter 271 Osteboller 272 Ostetarteletter 273 Ostepinde 274 Ostestænger 275 Ostekiks 276 Osterevioler 277 Ostecréme 278 Opbagt Ostecréme 279 Ostetarteletter eller Timbaler 280 Pocherede Æg med Parmesanost 281 Ostestraa 282 Ostestænger, sammenlagte 283 Rumkings 284 Osterouletter 285 Ostestænger 286 Osteboller 287 Ostebrød 16 Afdeling Grundsauce og alle Slags Saucer 288 Brun Sauce 289 Skarp brun Sauce 290 Skildpaddesauce 291 Chutneysauce 292 Cumberlandsauce 293 Olivensauce 294 Trøffelsauce 295 Kastanjesauce 296 Sauce Pikant 297 Sauce til Sursteg 298 Vildtsauce 17 Afdeling Hvide, legerede Saucer 299 Hollandsk Sauce 300 Forloren Hollandsk Sauce 301 Hummer-, Reje- og Krebse- sauce 302 Østerssauce 303 Kaperssauce 304 Champignonsauce 305 Persillesauce A 306 Persillesauce B 307 Sennepsauce til Fisk 308 Sennepsauce til Æg 309 Løgsauce 310 Peberrodsauce 311 Fløde-Peberrodsauce 312 Carrysauce 313 Carrysauce B 314 Sardelsauce 315 Savigortsauce 316 Béarnaise-Sauce 317 Flødesauce 318 Frikassésauce 319 Maître d'hotel Sauce 320 Fiskesauce 321 Tomatsauce 322 Sellerisauce 18 Afdeling Kolde Saucer 323 Mayonnaise 323 B Mayonnaise à la provençale 323 C Russisk Mayonnaise 323 D Ungarnsk Mayonnaise 324 Jugelheim-Sauce 325 Forloren Mayonnaise 326 Remouladesauce 327 Rørt Smør 328 Maître d'hotel Smør 329 Peberrod-Smør 330 Tartar-Smør 331 Ansjos-Smør 332 Tomat-Smør 333 Trøffel-Smør 334 Ravigote-Smør 335 Champignon-Smør 336 Smeltet og brunet Smør 19 Afdeling Søde Saucer 337 Kirsebærsauce 338 Jordbær og Ribssauce 339 Hindbær og Ribssauce 340 Rødvinsauce 341 Hvidvinsauce 342 Appelsinsauce 343 Arraksauce 344 Vinskumsauce 345 Rødvins-Creme 346 Cremesauce 347 Crémesauce med Flødeskum og Frugtsaft 348 Flødeskumsauce 349 Chokoladesauce 20 Afdeling Grønsager 350 Kartofler 351 Kartoffelmos 352 Kartoffelsne 353 Kartoffelrouletter 354 Kartoffelrand 355 Kartoffelkager 356 Kartoffelklatter 357 Kartoffelsalat med Persille 358 Kartoffelsalat med Løg 359 Kartoffelsalat Hollando 360 Stuvede Kartofler 361 Brunede Kartofler 362 Franske Kartofler 363 Brunede Kartofler i Skiver 364 Jordskokker 365 Engelske Stachys 366 Artiskokker 367 Panerede Artiskokbunde 368 Stuvede Artiskokker 369 Fyldte Artiskokbunde 370 Cardonner 371 Stuvede Skorzonerrødder 372 Panerede Skorzonerrødder 373 Slikasparges 374 Stuvede Asparges 375 Stuvede Gulerødder 376 Glaserede Gulerødder 377 Persillerødder 378 Stuvede Sellerier 379 Engelske Selleri eller Blegselleri 380 Kogte Blegselleri 381 Slikporrer 382 Stuvede Porrer 383 Pur- eller Græsløg 384 Stuvede Hvid- eller Majroer 385 Glaserede Hvidroer 386 Brunede Botfeldske Roer 387 Kaalrabi 388 Ruskomsnusk 389 Radiser 390 Kogte Radiser 391 Sorte Ræddiker 392 Rødbeder 393 Chalotter 394 Hvidløg 395 Perleløg 396 Glaserede Løg 397 Stuvede Snittebønner 398 Nedsaltede Snittebønner 399 Perlebønner som Slikbønner 400 Voksbønner 401 Tørrede hvide eller brune Bøn ner 402 Slik-Ærter 403 Stuvede Grønærter og Gulerød der 404 Ærter à la française 405 Ærter à l'anglaise 406 Tørrede, russiske Ærter 407 Blomkaal au naturel 408 Stuvet Blomkaal 409 Indbagt Blomkaal 410 Blomkaal med Parmesanost 411 Strandkaal au naturel 412 Stuvet Strandkaal 413 Rosenkaal 414 Stuvet Rosenkaal 415 Stuvet Hvidkaal 416 Brunkaal 417 Savojkaal 418 Spidskaal 419 Rødkaal 420 Grønlangkaal 421 Stuvet Spinat 422 Spinat med Smør 423 Syre 424 Stuvet Hoved-Salat 425 Endivie 426 Portulakstilke 427 Karse 428 Persille kogt i Klaret 429 Trøfler 430 Oliven 431 Champignons 432 Tomater 433 Glaserede Kastanjer 434 Stuvede Kastanjer 435 Ristede Kastanjer 436 Stuvet Makaroni 437 Makaroni med Smør og Fløde 438 — med Parmesan 439 — à l'anglaise 440 — i Tomatsauce 441 — i Cumberlandsauce 442 Makaroni-Rouletter 443 Risotto 21 Afdeling Puré 444 Tomat-Puré 445 Gulerod-Puré 446 Selleri-Puré 447 Puré af Jordskokker 448 Puré af Kastanjer 449 Puré af Bønner 450 Puré af Ærter 22 Afdeling Salater 451 Sollerup-Salat 452 Silde- — 453 Fiske- — 454 Hønse- — 455 Østers- — 456 Vildt- — 457 Hoved- — A 458 Hoved- — B 459 Agurke- — 460 Agurke-Salat med Olie 461 Hoved- — 462 Endivie-Salat 463 Kartoffel-Salat 464 Makaroni-- 465 Makaroni med Fløde og Peberrod 466 Selleri - Salat 467 Italiensk — 468 Urte- — 469 Gemyse- — 470 Tomat- — 471 Ræddike- — 23 Afdeling Retter til koldt Bord 472 Kryddersild 473 Spegesild 474 Marinerede Sild 475 Sild i Remoulade 476 Slaabrok-Sild 477 Matjes Sild 478 Røgede Sild 479 Rulle-Aal 480 Rejer 481 Krebs 482 Hummer å la provengale 483 Kaviar 484 Sardeller 485 Sardiner 486 Benfri Sild 487 Ansjos 488 Flødeost 489 Grøn Smørost 490 Ristet Franskbrød 491 Sandwiches 492 Ko-Øjne 493 Levermos 494 Kyllinge-Leverpostej 495 Gaaseleverpostej 496 Svine-Leverpostej 497 Gaas i Gelé 498 Høns i Gelé 499 Høns i Mayonnaise 500 Fisk i Mayonnaise 501 Fisk i Hollando 502 Fisk i Gelé 503 Stegt Gaas eller And 504 Stegte Kyllinger i Sky 505 Stegt Kalkun 506 Fuglevildt ' — 507 Dyrevildt — 508 Oksesteg — 509 Kold Bøf 24 Afdeling Anvendelse af Oksekød og dets Tilberedning 510 Oksen 511 Oksesteg 512 Oksefilet au naturel 513 — med Grønsager 514 — med Puré 515 — med Makaronitoppe og Tomater 516 — med Trøfler 517 — med Champignons 518 Gratineret Oksefilet 519 Oksefilet med Oliven og Ka- stanjer 520 — med farcerede Agurker 521 — med farcerede Løg 522 — med glaserede Løg 523 — med skrabet Peberrod 524 Oksemørbrød au naturel 525 Fransk Bøf 526 Engelsk Bøf 527 Bøf med Peberrod 528 — med Trøfler 529 — med Champignons 530 — med Tomater 531 Bøf-Kotelet 532 Bøf à la mode 533 Hakkebøf eller Karbonadebøf 534 Oksesteg som Vildt 535 Chateaubriand-Bøf-Béarnaise 536 Tournedos 537 Bankekød 538 Gullasch 539 Labskovs 540 Forloren Bøf 541 Sursteg 542 Peberrodskød 543 Oksekød i skarp Sauce 544 Oksekød i Tomatsauce 545 Epigram af Oksekød 546 Hachis 547 Aubain 548 Oksetunge 549 Oksetunge à la Villeroy 550 — financière 551 med Gemyser 552 — med Oliven og Ka- stanjer 553 Sprængt Oksebryst 25 Afdeling Anvendelse af Kalvekød og dets Tilberedning 554 Kalven 555 Kalvesteg 556 Kalveryg 557 Kalve-Fricandeau 558 Kalvekotelet au naturel 559 — med Trøfler 560 med Kastanjepuré 561 Kalve-Mørbrad 562 Kalvesnitter 563 Wiener-Schnitzel 564 Kalve-Karbonade 565 Kalve-Bøf 566 — Kallops 567 Smaa Kalve-Fricandeauer 568 Forlorne Kyllinger 569 Grilleret Kalvebryst 570 Farseret Kalvebryst 571 Kalve-Frikassé 572 Sprængt Kalvebryst 573 Stegte Kalvebrisler 574 Grillerede Kalvetunger 575 Forloren Skildpadde 576 Stegt Kalvelever 577 Stegte Nyrer 578 Nyreragout 579 Kalvehjerter 26 Afdeling Anvendelse af Lammekød og dets Tilberedning 580 Lammet 581 Lammesteg 582 Farseret Lammesteg 583 Lammekotelet 584 Lammekotelet å la Dreyfus 585 Lammefrikassé 586 Lam i Carry 587 Lammehoved 588 Sprængt Lammebryst 589 Faar og Beder 27 Afdeling Anvendelse af Svinekød og dets Tilberedning 590 Svinet 591 Flæskesteg 592 Ribbensteg 593 Kotelet au naturel 594 Paneret Kotelet 595 Kotelet med Æbler 596 Svinekotelet en lorgnette 597 Svinefilet au naturel 598 Svinekam å la diable 599 Karbonade 600 Bøf af Svinekød 601 Mørbrad au naturel 602 Mørbrad fyldt med Æbler 603 Kogt, røget Skinke 604 Glaseret Bayonne Skinke 605 Pressesylte af Svinehoved 606 Sprængt Ribben 607 Ribben i Carry 608 Svineryg 609 Stegt eller paneret Flæsk 610 Flæsk i Kaal 611 Napoleonsfrikadeller 612 Medisterpølser 613 Kødpølser 614 Bajerske Pølser 615 Blodpølser 616 Hel, stegt Gris 28 Afdeling Anvendelse af tamt Fjerkræ 617 Gæs 618 Stegt Gaas 619 Stegt Gaas med Kastanjer 620 Henkogt Gaas 621 Sprængt Gaas 622 Kraaseragout 623 Ænder 624 Stegt And 625 Sprængt And 626 Kalkun 627 Stegt Kalkun 628 Farseret Kalkun med Trøfler 629 Kalkun à la financière 630 Dampkogt Kalkun med Østers 631 Kalkun med Champignons 632 Kalkun med Tomatsauce 633 Kalkun med Peberrodsauce 634 Kalkun i Frikassé 635 Kalkun i Mayonnaise 636 Kapuner og Poularder 637 Høns 638 Høns i Carry 639 — i Frikassé 640 — i Champignonsauce 641 — med Østers 642 — i Caperssauce 643 Høns à la reine 644 Høns i Tomatsauce 645 Panerede Høns 646 Russiske Høns 647 Kyllinger 648 Farserede Kyllinger 649 Duer 29 Afdeling Anvendelse af Dyrevildt 650 Dyrevildt 651 Dyreryg 652 Dyrekølle 653 Dyrefricandeau 654 Dyrekotelet 655 Dyrebøf 656 Smaa Dyrefileter 657 Dyreragout 658 Hachis af Dyrekød 659 Dyrelever 660 Rensdyr 661 Vildsvin 662 Vildsvinehoved 663 Haren 664 Haresteg 665 Hareragout 666 Kaniner 30 Afdeling Anvendelse af Fuglevildt 667 Fasan 668 Stegt Fasan 669 Farseret Fasan 670 Agerhøns 671 Tjur og Røj 672 Stegte Urhøns 673 Snepper 674 Bekkasiner 675 Kramsfugle 676 Andre Vildtfugle 677 Spurve 678 Krageunger 679 Hjerper 680 Karbonade af Hjerper 681 Skovduer 682 Ryper 683 Raager 684 Vildand 685 Edderfugle 686 Vildgæs 687 Svaner 31 Afdeling Fisk / Ferskvandsfisk 688 Laks 689 Ristede Laksefileter 690 Laksforeller 691 Gedde 692 Ristet Gedde med Tomat 693 Stegt Gedde 694 Levninger af Gedde 695 Stør 696 Sandart 697 Aborre 698 Stegt Aborre 699 Aborre paa Fad 700 Aal 701 Aal i Carry eller Frikassé 702 Stegt Aal 703 Røget Aal 704 Suder 705 Brasen 706 Karudser 707 Karper 2 Saltvandsfisk 708 Kogt Rødspætte 709 Rødspættefilet 710 Stegt Rødspætte 711 Roulader af Rødspætte 712 Tunger 713 Sletvarre 714 Kogt Pigvarre 715 Kogt Helleflynder 716 Helleflynder som Bøf 717 Helleflynder som Kotelet 718 Kogt Torsk 719 Stegte Torskehaler 720 Torskefileter 721 Torsk paa Fad 722 Kuller 723 Hvidling 724 Klipfisk 725 Plukfisk af Klipfisk 726 Bergfisk 727 Makrel 728 Indbagt Makrel 729 Ristet Makrel 730 Røget Makrel 731 Stenbider 732 Tobis 733 Hornfisk 734 Sild 735 Kogt Sild 736 Stegt Sild 737 Benløse Sild 32 Afdeling Skal-, Blød- og Leddyr 738 Østers 739 Østers au naturel 740 Muslinger 741 Hummer au naturel 742 Hummer i Mayonnaise 743 Krabber 744 Krebs 745 Rejer 746 Stuvede Rejer 33 Afdeling Syltebog 1 Henkogning 141 Henkogte Asparges 748 — Ærter 749 — Perlebønner 750 Henkogte Voksbønner 751 — Karotter 752 — Champignons 753 — modne Tomater 754 Tomatpuré 755 Henkogte Jordbær 756 — Moreller 757 — Ribs 758 — Solbær 759 — Melon 760 — Blommer 761 — Pærer 762 — Æbler 763 — Abrikoser 2 Syltede Frugter og Mos 764 Abrikosmos 765 Melon med Eddike 766 Hele Stikkelsbær 767 Hele Jordbær 768 Hindbærmarmelade 769 Kirsebærmarmelade 770 Ribs- og Solbærmarmelade 771 Brombær 772 Morbær 773 Tyttebær 774 Grønne Blommer til Kager 775 Grønne Blommer til Steg 776 Blommemarmelade og Mos 777 Sveskeblommer 778 Syltede Pærer 779 Paradisæbler 780 Rønnebær 781 Kvæder 782 Kvædebrød 783 Pickles 783 a Agurker 783 b Lageagurker 784 Asier 784 a Saltede Asier 785 Græskar 785 a Græskar med Ingefær 785 b Græskar med Vanille 785 c Sukat 785 d Appelsinmarmelade 3 Forskellig Frugtsaft 786 Rabarbersaft 787 Ribssaft 788 Raa Ribssaft 789 Solbærsaft 790 Raa Hindbærsaft 791 Hindbærsaft 791 a Hindbærsaft paa anden Maade 792 Kirsebærsaft 792 a Kirsebærsaft paa anden Maade 793 Raa Kirsebærsaft 794 Hvldebærsaft 795 Æblesaft 795 a Æblemos 4 Frugtgelé 796 Stikkelsbær-Gelé 797 Ribs-Gelé I 798 Ribs-Gelé II 799 Hindbær-Gelé 800 Æble-Gelé 5 At tørre Frugt 1 Tørrede Æbler 2 — Pærer 3 — Sveskeblommer 4 — Stikkelsbær paa Flasker 5 — Kirsebær 34 Afdeling Bagning Smaakager, Wienerbrød, Soda- og Sandkager, Hvedebrød 1 Smaakager 801 Kanelstænger 802 Yndlingskager 803 Vanillekranse 804 Vanillekranse uden Æg 805 Tekranse 806 Smaa Kaffekringler 806 A Smaa Kringler med Æg 807 Mandelsnitter 808 Jødekager 809 Jødekager med Mandler 810 Alexandra-Kringler 811 Citron-Pleskner 812 Nationalkager 813 Flødeskæg 814 Vrøvl 815 Finsk Brød 816 Guffer 817 Kræmmerhuse 818 Mandel-Marengs 819 Marengs 820 Chocolade-Marengs 821 Mandelstænger 822 Kiks med Vand 823 Kiks med Fløde 824 Brune Kager A 825 Brune Kager B 826 Pebernødder A 827 Pebernødder B 828 Sukkernødder 829- Falske Makroner 830 Makroner 831 Kanelkager 832 Kokoskager 833 Butterdejgskringler 834 Sukkerpleskner 835 Linsekager 836 Krokaner 837 Klejner 2 Større Kager, Kringle, Wienerbrød, Brød 838 Sandkage 839 Smaa Sandkager 840 Sodakage 841 Fin Sodakage 842 Sukkerbrødskage A 843 Sukkerbrødskage B 844 Sukkerbrødskage C 845 Smaa Honningkager 846 God Honningkage i Form 847 Brun, engelsk Kage 848 Rullekage 849 Biscuit-Rullekage 850 Søsterkage 851 Billig Søsterkage 852 Plumkage • 853 Julekage 854 Julekage uden Æg 855 Fastelavnsboller 856 Fødselsdagskringle 857 Galopkringle 858 Tvebakker med Gær 859 Fine Tvebakker uden Gær 860 Wienerbrød 861 Horn og Snitter 862 Wienerbrød uden Æg 863 Knækbrød 864 Kommenskringler 865 Franskbrød med Mælk 866 Franskbrød med Vand 867 Sigtebrød 35 Afdeling Store Kager til Dessert 868 Billig Lagkage 869 Skør Lagkage 870 Wienerkage 871 Napolitansk Kage 872 Theresekage 873 Othellokage 874 Napoleonskage 875 Abrikoskage 876 Svesketærte 877 Marengskage 878 Kransekage 36 Afdeling Smaa Dessertkager 879 Flødeskumskager 879 A Flødeskumskager med Laag 880 Konvolutter 881 Fløderuller 882 Tarteletter 883 Linser 884 Kræmmerhuse 885 Smaa Muffer 886 Vandbakkelser 887 Fromagekager 888 Smaa Sukkerbrødskager 889 Wienerkager 890 Fankonetter 37 Afdeling Glasur 1 Vandglasur 2 Æggehvideglasur 3 Chocoladeglasur 38 Afdeling Iskager og forskellige Slags Is 891 Smaa Iskager 892 Stor Iskage 893 Lagkagerand med Is 894 Vanille-Is 895 Nougat-Is 896 Ananas-Is 897 Fløde-Is med Frugter 898 Kaffe-Is 899 Makron-Is 900 Chocolade-Is 901 Karamel-Is 902 Ribs-Is 903 Engelsk-Is 904 Rugbrøds-Is 905 Citron-Is 39 Afdeling Crème, Fromage og kolde Buddinger 906 Karamel-Crème 907 Nougat-Crème 908 Frugt-Crème 909 Kaffe-Crème 910 Chocolade-Crème 911 Bager-Crème 912 Smør-Creme A 913 Smør-Creme B 914 Dessert-Crème, Crèmerand 915 Kaffe-Fromage 916 Chocolade-Fromage 917 Billig Chocolade-Fromage 918 Appelsin-Fromage 919 Citron-Fromage 920 Rom-Fromage 921 Hindbær-Fromage 922 Ananas-Budding 923 Æble-Fromage, 925 Mandel-Budding 926 Mandel-Budding med Rismel 927 Rombudding med Rismel 928 Rombudding 929 Garibaldi-Büdding 930 Karamel-Budding 931 Berliner-Chocoladebudding 932 Budding å l'italien 933 Ris å l'amande 934 Arrak-Budding 935 Jordbær-Budding 936 Trifli 936 a Hof-Dessert 40 Afdeling Æble-Dessert Frugtgrød Kompot 937 Æblekage med Rugbrød 938 — med Tvebakker 939 — som ikke bages 940 — med Makroner 941 Bondepige med Slør 942 Smaa, firkantede Æblekager 942 a Æble-Lagkage 943 Indbagte Æbler 943 a Æbler i Pirogier 944 Æbleringe 945 Æblegrød 946 Rabarbergrød 947 Rødgrød 948 Stikkelsbærgrød 949 Stikkelsbærgrød med Bærrene i 950 Jordbærgrød 951 Tyttebærgrød 952 Sveskegrød 953 Blommegrød 954 Abrikosgrød 955 Abrikos med Makroner og Fløde- skum 956 Abrikos-Kompot 957 Fersken-Kompot 958 Æble-Kompot 959 Pære-Kompot 960 Blomme-Kompot 961 Kvæde-Kompot 962 Rabarber-Kompot 963 Stikkelsbær-Kompot 664 Ribs-Kompot uden Kogning 965 Kirsebær-Kompot 41 Afdeling Omfatter ogsaa 42 Afdeling Frugtgelé, Vinskum og Vin-Creme 966 Rabarber-Gelé 967 Stikkelsbær-Gelé 968 Jordbær-Gelé 970 Rødvin-Gelé 971 Hvidvin-Gelé 972 Gelé af Ribs- eller Stikkelsbær- vin 973 Vinskum 974 Vincréme 43 Afdeling Vin, Likør og Sommerdrik 975 Stikkelsbærvin 976 Ribsvin 977 Slaaenvin 978 Kirsebærvin 979 Kirsebær-Likør 980 Jordbær-Likør 981 Ribs-Likør 982 Appelsin-Likør 983 Solbærrom 984 Solbærbrændevin 985 Appelsinsaft 44 Afdeling Omelet og varm Dessert 986 Fløde-Omelet 987 Omelet-Souffé 988 Russisk Pandekage 989 Pandekager 990 Lag-Pandekager 991 Pandekager med Gær 992 Risklatter 993 Flødelapper 994 Æbleskiver med Gær 995 Æbleskiver uden Gær 996 Vafler med Gær 997 Flødevafler 998 Arme Riddere 999 Sneboller 1000 Florentinerkage 1001 Kartoffelkage 1002 Kartoffelklatter 1003 Frugt-Pie 1004 Snebjerg 1005 Smaa Bemærkninger 45 Afdeling Marcipan etc 1006 Marcipan 1007 At overtrække med Chocolade 1008 Nougat 1009 Brændte Mandler 46 Afdeling 1010 Sammensætning af Middage — Høstgilde 47 Afdeling Slagtning 1011 Blodpølser 1012 Medisterpølse 1013 Lungepølse 1014 Leverpølse 1015 Rullepølse 1016 Spegepølse 1017 Bajerske Pølser 1018 Cervelatpølse 1019 Nedsaltning 1020 Søde Skinker 1021 At smelte Flomme 1022 Finker 1023 Saltet Gaasebryst 1024 Sæbekogning | ||
Franske Kartofler.
Raa Kartofler skrælles og skæres i Skiver eller i aflange Strimler. Man kan ogsaa skære Kartoflerne igennem paa langs og dele hver Halvdel i Skiver paa tværs, saa de bliver halvmaaneformede. Skiverne skylles, tørres i et Klæde og kommes i kogende Klaret. Efter faa Minutters Forløb er de gule og sprøde, hvorpaa de tages op, lægges paa graat Papir, bestrøes med Salt og serveres straks garneret om forskellig Slags Steg. | ||