| 160. Kartofler med Lammekød og Majroer (Hodge-Podge).
Man skærer skrællede og i kogende vand dyppede Majroer i uregelmæssige, ikke
for smaa Stykker og til en topfuld, dyb tallerken tilbereder man paa samme
Maade halvt saa mange Kartofler; begge Dele blandes med hinanden, idet
man drysser dem med Salt og Slikker og deler dem i fire lige store Dele.
Man skiærer derpaa ligeledes en tallerken Lammekød. der er indgnedet med
Peber og Salt. Paa samme Maade som Kartoflerne og Roerne, deler det i 3 Dele.
En Buddingeform med Smør, en Del af Roerne og Kartoflerne lægges ned
i denne med smaa Stykker Smør over, derpaa en Del af Kødet, ligeledes med
smaa Stykker Smør over, og skifter saaledes indtil det hele er lagt ned. 1/2
Teskefuld Kartoffelmel ud i en halv liter Vand hældes over, Formen tildækkes
med Laag, og den maa koge 2 -2 1/2 Time i Vandbad, der igen maa være
dækket et Laag. Naar denne meget kraftfulde Ret skal serveres hældes den op i
et dybt, opvarmet Fad og serveres saa. varm som muligt. | |