Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Salater, to hundrede Opskrifter | ||
Forfatter: | Jensen, Mahren; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1911 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Hagerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 64 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | Salat; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1 | ||
Der vises Salater altfor lidt Interesse, skønt man i de forskellige Salater har en
fremragende Delikatesse saa vel til Stegen som til det kolde Bord. Salater kan varieres paa saa mange Maader, at det vil blive enhver Husmoder en let Sag at bringe rigelig Afveksling i Tilberedningen og faa forskellige pyntelige, ja kunstfærdige, Anretninger paa den mest appetitvækkende og ligefremme Maade. Til Salater kan anvendes alle Slags kogte Urter og Grøntsager: Gulerødder, Kaalrabi, Hvidkaal, Rød-kaal, Blomkaal o. fl., som man vil se af de følgende Opskrifter. En Del af dem kan ogsaa benyttes raa. Opmærksomheden henledes paa, at raa Kaal lettelig taales af dem, der ikke kan nyde den kogt. Ligeledes kan man til Salater anvende alle Slags Bælgfrugter samt Nødder og Frugter. Af Kød og Fisk hver for sig eller blandet med Grøntsager, Kartofler, Rødbeder el. lign. faas delikate Salater. Paa en heldig Maade kan man saaledes faa anvendt forskellige Levninger, som ofte ellers ikke vilde blive brugte. Der kan f. Eks. være fra Middagen lidt kogt eller stegt Fisk, et lille Stykke Kød af en eller anden Slags, lidt stegt Lever, Bajerske Pølser eller andet. | ||
Salatsovse
Mayonnaise 1 Forloren Mayonnaise 2 Russisk Mayonnaise 3 Ungarsk Mayonnaise 4 Kogt Mayonnaise 5 Salatsovs 1 6 Salatsovs 2 7 Salatsovs 3 8 Salatsovs 4 9 Salatsovs 5 10 Salatsovs 6 11 Kogt Salatsovs12 Nøddesovs til Salat 13 Sovs til Grøntsalat 14 Salatsovs 7 15 Salatfløde 16 Fransk Salatsovs 17 Russisk Salatsovs 18 Krem Salatsovs 19 Sovs til Sildesalat 20 Sovs til Russisk Sildesalat 21 Remuladesovs 22 Salatsovs 8 23 Grøn Remuladesovs 24 Peberodsfløde25 Salat-Piskefløde 26 Frugt Salatfløde 27 Frugt-Salatsovs 28 Rød Frugt-Salatsovs 29 Romersk Salatsovs 30 Sylvestersovs 31 Salatsovs 9 32 Spinatgrønt 33 Vildt-Salatsovs 1 34 Vildt-Salatsovs 2 35 Grønne Salater Hovedsalat 36 Endivien 37 Løvetandsalat 38 Karsesalat 39 Kørvelsalat40 Spinatsalat 41 Salat af raa Kaal42 Salat af raa Blomkaal43 Blegsellerisalat 144 Blegsellerisalat 245 Blegsellerisalat 346 Radissalat 47 Salat af Ræddiker48 Salat af raa Gulerødder 1 49 Salat af raa Gulerødder 2 50 Blandet Salat, raa51 Kaalrabisalat 52 Salater af Bælgfrugter Salat af Linser og hvide Bønner 53 Salat af hvide Bønner 54 Salat af Linser og Svesker 55 Frokostsalat 56 Salat af veg Fiskebudding 57 Salat af veg Levninger 58 Frugt-Salater Æble-Pæresalat59 Ananassalat60 Blandet Frugtsalat 61 Ferskensalat 62 Rabarbersalat 63 Melonsalat64 Nr Melon-Æblesalat 65 Banansalat 1 66 Banansalat 2 67 Banansalat 3 68 Æblesalat 1 69 Æblesalat 2 70 Bærsalat 71 Tomatsalat 1 72 Tomatsalat 2 73 Tamatsalat i Rand 74 Tomatsalat i Gelee 75 Tomatsalat med Champignons 1 76 Tomatsalat med Champignons 2 77 Tomat-Agurksalat 78 Kastanjesalat 1 79 Kastanjesalat 2 80 Salat af raa Æbler og Kastanjer 81 Salat af Kastanjer og engelsk Selleri 82 Salat af Champignons og Kastanjer 83 Salat af Champignons, Kastanjer og Tomater 84 Champignons-Salat 1 85 Champignons-Salat 2 86 Salat af Artiskokbunde 1 87 Salat af Artiskokbunde 2 88 Olivensalat 1 89 Olivensalat 2 90 Makaronisalater Makaronisalat 1 91 Italiensk Salat 92 Makaronisalat 2 93 Makaronisalat 3 94 Makaronisalat 4 95 Makaronisalat m Kastanjer 96 Makaronisalat 5 97 Salater af Grøntsager m m Kartoffelsalat 1 98 Kartoffelsalat 2 99 Nr Kartoffelsalat 3 100 Kartoffelsalat 4 101 Kartoffelsalat 5 102 Kartoffelsalat 6 103 Kartoffelsalat 7 104 Kartoffelsalat i Mayonnaise 105 Kartoffel-Rødbedesalat---- 106 Rødbedesalat 1 107 Rødbedesalat 2 108 Rødbedesalat 3 109 Sellerisalat 1 110 Sellerisalat 2 111 Sellerisalat 3 112 Gulerodssalat 113 Salat af Jordskokker 1 114 Salat af Jordskokker 2 115 Salat af Jordskokker 3 116 Salat af Jordskokker 4 117 Salat af Blomkaal, Gulerødder og Bønner 118 Russisk Mayonnaise med Æg 119 Blomkaalssalat 120 Blandet Salat 121 Russisk Salat, hvid 122 Russisk Salat, rød 123 Salat af Rød- og Hvidkaal 124 Blomstersalat 125 Bønnesalat 126 Salat af Sukkerærter 1 127 Salat af Sukkerærter 2 128 Salat af Stackys 129 Aspargessalat 1 130 Aspargessalat 2 131 Porresalat 132 Protosesalat 1 133 Protosesalat 2 134 Sylvestersalat 135 Parisersalat 136 Dagligsalat 137 Tysk Salat 138 Rapunselsalat 139 Salat af spanske Løg 140 Kartoffelsalat i Rand 141 Gemysesalat i Rand 142 Spinatsalat 143 Rosenkaalsalat 144 Nr Æggesalater Æggesalat i Sky 145 Æg-Tomatsalat 146 Æg i Mayonnaise 147 Æg i Tomatmayonnaise 148 Forlorne Æg som Salat J49 Spejlægsalat 150 Blødkogte Æg som Salat 151 Æggesalat 152 Solsikkesalat 153 Æg-Ansjossalat 1 154 Æg-Ansjossalat 2 155 Æggesalat med Kaviar 156 Salater af Fisk m m Fiskesalat 157 Ungarsk Salat 158 Fiskesalat med Fløde 159 Fiskesalat med Olie 160 Salat af Laks 1 161 Salat af Laks 2 162 Laks i Gelee med Mayonnaise 163 Østerssalat 164 Muslingesalat 165 Hummersalat 1 166 Hummersalat 2167 Hummersalat m Makaroni 168 Hummersalat i Mayonnaise 169 Salat af Hummer og Asparg 170 Salat af Rejer i Artiskokbunde 171 Salat af Rejer 172 Sildesalat 1 173 Sildesalat 2 174 Salat af stegte Sild 175 Russisk Sildesalat 176 Sildesalat med Makaroni 177 Ansjossalat 1 178 Ansjossalat 2 179 Ansjossalat 3 180 Salat af Klipfisk 1 181 Salat af Klipfisk 2 182 Salat af Klipfisk 3 183 Salater af Kød m m Salat af Hønsekød 184 Hønsesalat 185 Hønsesalat i Gelee 186 Hønsesalat med Østers 187 Hønsesalat med Krebs 188 Salat af Duer 189 Salat af Kalvekød 190 Salat af Fjerkræ eller Kalvekød 191 Salat af Kalvekød med Asparges 192 Salat af Kalvebrissel 1 193 Salat af Kalvebrissel 2 194 Salat af Kalvehjerne 195 Vildtsalat 1 196 Vildtsalat 2 197 Vildtsalat 3 198 Salat af stegt Lever 199 Salat af Bajerske Pølser 1 200 Salat af Bajerske Pølser 2 201 Salat af Sylte 1 202 Salat af Sylte 2 203 | ||
33. Spinatgrønt.
12 Liter (1/2 Skp.) Spinat pilles og skylles, dampes mørt i ganske lidt Vand og trykkes gennem Sigten, heldes paa smaa Flasker eller Glas og tilbindes. Naar man vil bruge Spinatgrøntet, røres det ud i lidt koldt Vand. Anvendes til forskellige Sovse. | ||