Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Karen Braae: Fiskekogebog udgivet af Københavns Kommunes Fiskehal og Dansk Fiskeriforening. | ||
Forfatter: | Braae, Karen; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1925 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Engelsen & Schrøder | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 60 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; fisk; kommunel; reklame | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 0,5 | ||
Aborren 35
Andalusisk Mayonnaise 22 Anretning af Fisk 2 B Baccalao 11 Blaamuslinger 51 Blandede Fiskeretter 37 Brasen 36 C Citron-Smør 46 Croutons m Rejer og Laksekaviar 50 F Fangsttider for forsk Fiskesorter 3 Fiskeanretning m Hummersauce 20 Fiskebeignets 21 Fiskeboller 38 Fiskebudding 38 Fiskefars 37 do fin, af Gedde 38 Fiskefileter 7 do gratinerede 8 do indbagte 9 do til Sygemad 9 Fiskefrikadeller 38 Fiskegratin I 38 do II 39 Fiskepostejer m Butterdejg 39 Fiskerand 38 Fiskerouletter 40 Fisketimbaler m Asparges og Rejer 39 Fiskesalat 41 Fiskesaucer 43 Fiskesupper 42 Fiskesuppe, brun 42 do lieret 42 do norsk 42 do m Carry 42 do m Tomat 43 Foreller 31 G Gedden 30 Geddefars 38 Gedde, farseret 30 do kogt 30 do polsk 31 Grundsauce ' 43 Helleflynder 23 do grilleret 24 do kogt 23 do ovnstegt 24 Helleflynder-Koteletter 23 Hornfisk 25 do kogt 25 do- kold, stegt 26 do do do marineret 26 do stegt 26 do i Frikassé 25 do i Gelé 26 Hummer 48 do bagt 50 do Kogning 49 do i blandede Retter 49 do i Mayonnaise 49 Hummergratin i Skaller 50 Hvidling 13 I Indbagt Fiskefilet 9 K Karpen 35 Karpe, kogt 35 do kogt i Rødvin 35 Kaviar, af Torskerogn 10 do svensk 17 Klipfisk, kogt i Mælk 11 do spansk 11 Klipfiskebudding I 40 do II 40 do med Ris 40 Kogning af Fisk 2 Kogning af Torsk 6 Kongeaal 29 do kogt 29 do stegt 29 do i Gelé 29 Krebs 51 Kryddersild I 17 do II 17 Kuller 12 do bagt i Fad 13 do kogt, fersk 12 do kogt, røget 12 do ristet, røget 12 do stegt 12 Laks 31 Laks, kogt 31 do marineret 32 do i Mayonnaise 32 do røget 33 Laksekoteletter 32 Laksørred 31 M Makrel 27 do kogt m sur Sauce 27 do kogt, kold, m Peberrods-sauce 27 Makrelfileter i Spinat 28 do stegte, m Tomat 27 Makrelgratin 27 Makrel i Gelé 28 Mayonnaise 46 do andalusisk 22 Muslinger 51 do naturel 52 dq indbagte 52 do marinerede 52 do m Bacon 52 do i forsk Variationer 52 Muslinge-Salat 52 Muslinger, Fiskefilet med 52 N Norske Rejer 51 Næringstabel 5 Næringsværdi, Fiskekødets 4 P Pighvar 22 do kold, m Mayonnaise 22 Plukfisk I 41 do II m Kartoffelmosrand 41 Pressetorsk 10 R Rejer, Kogning af 50 do norske 51 do i smaa Frokostretter 51 do Croutons med 50 Rejesalat 50 Rengøring af Fisk 1 Rødspætter 19 do Rengøring af 19 do kogt 19 do stegt ' 20 Rødspætte-Souflée 21 Rødspættefileter, dampede 20 do i Gelé 21 Røget Sild som Paalæg 17 S Saucer 43 Sauce Béarnaise, kold 45 Sauce, Carry- 44 do Champignons 44 do Citron 44 do Fløde 44 do Flødepeberrods- 44 do Hollandaise 45 do Hvidvins 45 do Kapers 44 do lieret 44 do Mayonnaise46 do Oste- 44 do Persille- 44 do Reje-, Hummer-, Krebse- 45 do Remoulade 45 do Rødvins- 45 do Sennops- 44 do Tomat- 44 do Østers 45 Sild 14 do Rensning og Udbening 14 do a la bonne femme 15 do farserede 15 do i Gelé 16 do kogte med Flødesauce 15 do Krydder- 17 do Nedlægning af 16 do røget, som Paalæg 17 do stegte 14 do i Marinade 17 do Spege 16 Sildesalat I 18 do II 18 do III 18 do IV 18 Skrubben 23 Slagtning af Fisk 1 Slethvarren 23 Spansk Klipfisk 11 Stenbider 28 do i Gelé 28 do røget 28 do stegt 28 Stegning af Fisk 2 Suderen 36 Svensk Kaviar 17 Svind ved Rengøring 5 Søtunge 21 T Tabel over Fangsttider 3 do over Næringsindhold 5 do over Svind ved Rengøring 5 Torsk, Kendetegn 6 do Kogning af 6 do engelsk Maade 9 do flamsk Maade 9 do i Mayonnaise 10 do stegt 9 Torskefileter, kogte 8 do stegte 8 Torskeindmad 10 Torskenakker 10 Torskekaviar 10 Tungen 21 V Vol-au-vent m Fiskestuvning 40 Ø Ørred 31 Østers 47 do naturel 47 do m Røræg 48 Østers-Omelet 48 Østers-Salat 48 Aa Aalen ' 33 Aal i Carry 34 do kogt 34 do kold, marineret 34 do Rengøring af 33 do sprængt 34 do stegt 34 Aalekvabben 29 Aalesuppe 43 28 | ||
Stegt Stenbider.
Fisken flækkes og skæres fra Benet, Skindet fjernes, og den overhældes med Eddikevand (fortyndet Eddikesyre kan anvendes), hvormed den trækker nogle Timer. Den skylles derefter af, tørres og skæres i tykke Skiver. Disse vendes i Mel, Salt og Peber og steges i Margarine eller Olie. | ||