Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Illustreret Kogebog | ||
Forfatter: | Spies, Ida; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1928 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Aschehoug & Co. | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 252 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustrationer; reklame; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5 | ||
Fru IDA SPIES har her samlet en vekslende række af hendes baade fornøjelige og
praktiske Opskrifter, hvis Fremkomst i Kogebogsform uden Tvivl vil blive hilst med Glæde af Fruens store Læsekreds. Bogen er klart og anskueligt sat op, let at finde sig til Rette i, og let læselig, trykt som den er med klare, gode Typer og forsynet med en udmærket Serie til kolorerede Tavler, der navnlig vil være til Hjælp for den unge Husmoder. KAREN BRAAE | ||
A.
265 Aal i Gelé. 264 Aal i Karry. 262 Aal, kogte. 263 Aal, stegte. 266 Aborrer. 1010 Abrikos med Rom. 749 Abrikosgrød. 996 Abrikos-Marmelade. 158 Abrikossuppe. 488 Agerhøns. 1078 Agurker, Lage-. 1077 Agurker, sur-søde. 673 Agurkesalat. 772 Alliancekage. 979 Amer Picon med Grenadine, 705 Ananas å la Gastronome. 714 Ananasfromage. 727 Ananas-Gelé. 689 Ananas-Is. 701 Ananas-Parfait. 449 And, farseret med Trøfler. 447 And, stegt. 448 And, sprængt. 450 Andebryst og Tunge. 1 Ansjovis-Filét. 2 Ansjovis-Medaljons. 540 Ansjovissmør. 989 Appelsin-Bowle. 729 Appelsin-Budding. 735 Appelsin-Dessert. 728 Appelsin-Gelé. 963 Appelsin-Likør. 997 Appelsin-Marmelade. 1)98 Appelsin Marmelade Pomerancer 999 Appelsin Marmelade, skotsk 833 Appelsin Pastiller limo Appelsinsaft 1(11 I Appelsinskaller, syltede 816 Arme Riddere r>7i Artiskok, 572 Artiskok kogt med Grøntsager 573 1074 Asier. 107(1 Asier, fyldte 571 Asparges, Slik 575 Asparges, stuvede Il Asparges og Rejer 57 Aspargesbudding 522 Aspargesbuddingsauce 131 Aspargessuppe 1(1 Aspic (sky) 310 Aubain 577 Aubergines. B. 862 Bagepulver. 861—958 Bagning. 824 Bananbudding. 316 Bankekød. 426 Bayonneskinke. 528 Bearnaise Sauce, forloren 537 Bearnaise Sauce, kold 529 Bearnaise Sauce, svensk Op skrift. 527 Bearnaise Sauce, ægte. 396 Bederyg (Faarekød). 818 Beignets. 317 Benløse Fugle. 961 Berliner Pfankuchen. 795 Betty Henningskage. 306 Beuf å la mode. 309 Beuf Bernaise. 307 Beuf, engelsk. 308 Beuf, fransk. 343 Biksemad. 931 Bisquit. 1013 Blaabær med Eddike. 1012 Blaabær med Ribs. 1057 Blaabærsaft. 1058 Blaabærsaft og Brombærsaft. 162 Blaabærsuppe. 781 Black cake (Wedding cake). 608 Blomkaal. 58 Blomkaal, gratineret. 57 Blomkaal meridionale. 347 Blomkaal som Champignons. 610 Blomkaalsbudding. 609 Blomkaalsgratin. 1000 Blomme-Marmelade. 135 Blomkaalssuppe. 197 Boghvedegrød. 886 Bolischer, jødisk Opskrift. 887—892 Boller. 761 Bondepige med Slør. 578 Botfeldtske Boer. 119 Bouillon. 989 Bowle, Appelsin-. 987 Bowle, Sherry-. 988 Bowle, Strawberry-. 377 Brisler. 379 Brisler å l'Anglaise. 376 Brisler, Kalve-, at blanchere 380 Brisler, stegte. 378 Brisler, varme. 140 Brisselsuppe. 1058 Brombærsaft og Blaabærsaft 1014 Brombærsylletøj. 604 Brunkaal. 130 Brunkaalssuppe. 129 Brunkaalssuppe med Flæsk. 861 Brødbagning. 146 Brødboller. 822 Brødbudding. 173 Brødsuppe. 156 Brødterninger. 821 Budding, Forme til. 821—829 Buddinge, varme, søde. 46 Butterdejg. 167 Byggrynsuppe. 199 Byggrynvælling. 182 Byggrød med Mælk. 183 Byggrød med Vand. 905 Backenkage. 628 Bælgfrugter. 632 Bønner, brune og Tomater. 133 Bønner, Suppe af brune. 623 Bønner grønne (Haricots verts). 631 Bønner, hvide og Gulerødder. 441 Bønner, hvide med Flæsk. C. 964 Cacao-Likør. 6 Canapés. 15 Canapés med Ansjovis. 10 Canapés med Fisk. 8 Canapés med Hummer. 17 Canapés med Kaviar. 18 Canapés med Krebs. 13 Canapés med Laks. 12 Canapés med Musling. 14 Cunapés med Sardin. 16 Canapés med Tomat. 7 Canapés med Tunge. 9 Canapés med Æg. 19 Canapés med Æg og Rejer. 11 Canapés med Østers. 855 Caramel, lys. 856 Caramel, mørk. 754 Caramelbudding uden Æg. 720 Caramelfromage. 753 Caramelrand. 550 Caramel-Sauce. 638 Champignons. 639 Champignons i Eddike. 521 Champignons-Sauce. 640 Champignons-Soya. 136 Champignons-Suppe. 965 Chartreuse. 315 Chateaubriand. 538 Chaud-froid-Sauce. 1090 Chauw-Chauw. 933 Chokoladebrød. 793 Chokolade-Glasur. 908 Chokoladekage. 922 Chokoladekage som ikke bages. 932 Chokoladekager, smaa. 846 Chokolade-Konfekt Nr. 1. 847 Chokolade-Konfekt Nr. 2. 958 Chokolade-Marengs. 1079 Chutney. 972 Citronade Nr. 1. 973 Citronade Nr. 2. 971 Citrondrinks. 1080 Citroner, syltede. 715 Citronfromage. 690 Citron-Is. 941 Citronkranse. 1059 Citronsaft (ægte). 1060 Citronsaft (kunstig). 1061 Citronskal-Tinktur. 159 Citronsuppe. 982 Cocktail. 983 Coffee-Cocktail. 789 Creme til Lagkager. 3 Croutons. 5 Croutons med hakket Nyre. 4 Croutons med hakket Skinke. 536 Cumberland-Sauce. D. 859 Dadel-Hasselnød Marmelade. 1044 Druer, grønne (Gelé). 468 Duer. 470 Duer, farserede. 472 Duer med Chaud-froid-Sauce. 471 Duer med Løg. 469 Duer, stegte. 478 Dyrefilét i Gelé. 476 Dyrekølle. 477 Dyre-Ragout. 475 Dyreryg. E. 984 Egg-Beer (mod Forkølelse). 203 Ekscellent Vælling. 909 Englekage. F. 396 Faarekød, Bederyg. 463 Fars af Hønsekød. 348 Fars med Blomkaal. 353 Farserede Løg. 372 Farseret Kalvebryst. 352 Farseret Selleri. 487 Fasan. 890 Fastelavnsboller. 300 Fedt. 436 Fedt til Brød, fint. 750 Fersken, Frugtgrød af. 733 Figen-Dessert. 777 Figen-Kage. 345 Finker. 214 Fisk. 278 Fisk med Tomat. 43 Fisk, stuvet. 276 Fiskeboller, kogte. 272 Fiskefars Nr. 1. 273 Fiskefars Nr. 2. 274 Fiskefars af Gedde. 233—235 Fiskefilets, kogte og stegte. 277 Fiskefrikadeller. 275 Fiskegelé. 282 Fiskegratin med Kartofler. 284 Fiske-Koteletter. 223 Fiskerand med Muslingesauce. 236 Fiskeret med Macaroni. 655 Fiskesalat. 281 Fiskesoufflé. 143—145 Fiskesuppe. 279 Fisketimbale. 280 Fisketimbale med Kabliau. 441 Flæsk med hvide Bønner. 429 Flæsk, sprængt. 428 Flæsk, stegt. 684 Flæskepandekage. 414 Flæskesteg. 692 Fløde, frossen. 805 Flødeboller. 806 Flødeboller med Chokolade sauce. 854 Flødebonbons. 938 Flødekager. 926 Flødekringler. 716 Fløderand med Kompot. 807 Fløderuller med Chokoladeglasur. 523 Flødepeberrods-Sauce. 191 Fløjelsgrød. 831 Fondant. 366 Forloren And. 324 Forloren Hare. 365 Forlorne Kyllinger. 375 Forloren Skildpadde. 821 Forme til varme Buddinger. 192 Forundringsgrød. 865 Franskbrød i Form. 866 Franskbrød med Bagepulver. 864 Franskbrød med kold Hævning. 863 Franskbrød med varm Hævning. 360 Fricandeau, stor. 361 Fricandeau, smaa. 889 Frokostboller. 723 Fromage Charlotte russe. 713 Fromage-Gelé. 713—726 Fromager. 858 Frugter, glaserede. 1051 Frugt-Gelé. 750 Frugtgrød af Fersken og Pærer (tørrede). 1054 Frugtsaft med Vinsprit. 1055 Frugtsaft med Vinstensyre. 674 Frugt-Salat. 165 Frugtsuppe, frisk. 986 Fruit-Cobbler. 6S6 Frysning. 502 Fuglereder af Kartofler. 186 Fuglevildt. 900 Fødselsdagskage. G. 442 Gaasen. 446 Gaas i Gelé. 444 Gaas, fransk. 445 Gaas, sprængt. 443 Gaas, stegt. 895 Galopkringle. 267 Gedde, kogt. 268 Gedde, ovnstegt. 269 Geddefilet a la Normande. 713 Gelé. 731 Gelé af blandet Frugtsaft. 727—740 Geléer og Frugtanretninger. 1044—1051 Geléer ved Frugtsyltning. 798 Genferkage. 792 Glasur. 793 Glasur, Chokolade-. 794 Glasur, Sprøjte-. 857 Glasur, Sukkerkogning til. 1017 Graapærer, syltede. 867 Grahamsbrød. 977 Granit. 738 Grape Frugt. 421 Gris i Gelé. 434 Grisesylte. 433 Grisetæer. 1015 Græskar med Ingefær. 1016 Græskar med Vanille. 1081 Græskar, ostindisk. 126 Græskarsuppe. 182—198 Grød. 128 Grønkaalsuppe. 605 Grønlangkaal. 68 Grønsagbudding. '093 Grønsager, Nedsaltning. 1995 Grønsager, Saltning af. 617 Grønne Ærter. 620 Grønærtebudding. 121 Grønærtesuppe. 119 Gulerodsuppe med Bouillon. 120 Gulerodsuppe uden Bouillon. 580 Gulerødder. 581 Gulerødder, brunede. 582 Gulerødder, stuvede. 583 Gulerødder med Ærter. 132 Gule Ærter, Suppe af. 318 Gullasch. 527 Gullasch (Hotchpotch). H. 346 Hachis. 45 Hachis af Vildt og Fjerkræ. 936 Hamborgerkager. 176 Hamborgsk Ølsuppe. 427 Hamburgerryg. 510 Hamburgerryg, Sauce til. 321 Hakkebeuf. 323 Hakkebeuf i Tomatsauce. 322 Hakkebeuf med Kartofler. 479 Hare. 482 Harelever, stegt. 480 Haresteg Nr. 1. 481 Haresteg Nr. 2. 184 Havregrød. 881 Havrekiks. 178 Havresuppe. 240 Helleflynder, kogt. 241 Helleflynder, stegt. 1094 Henkogning af Frugt. 1018 Hindbær, hele. 739 Hindbær og Melon. 976 Hindbærdrik. 717 Hindbærfromage. 1019 Hindbærgrød. 1001 Hindbær-Marmelade. 1063 Hindbærsaft, kogt. 1062 Hindbærsaft, raa. 381 Hjerner. 382 Hjerner, ristede. 760 Hofdessert. 929 Hollændere. 917 Honningbrød, billigt. 919 Honningkage Nr. 1. 920 Honningkage Nr. 2. 918 Honningkage, gammeldags. 944 Honningkager, glaserede. 874 Horn, hurtigbagte. 883 Horn, smaa. 627 Hotchpotch (Gullasch). 293 Hummer. 294 Hummer å la Cardinal. 296 Hummer å la Parisienne. 295 Hummer i Gelé. 661 Hummersalat. 671 Hummersalat (Ritz Carlton). 522 Hummer-Sauce. 144 Hummer-Suppe. 601 Hvidkaal. 637 Hvidkaal, farseret med Ris. 636 Hvidkaal, fyldt. 603 Hvidkaal med Mayonnaise. 602 Hvidkaal med Smør. 341 Hvidkaalshoved, fyldt. 1020 Hyben, syltede. 1066 Hyldebærsaft, kogt. 1065 Hyldebærsaft, raa. 161 Hyldebærsuppe. 181 Høkogning. 461 Høne, fyldt. 462 Høne i Gelé. 459 Høne i Macaroni. 460 Høne, sprængt med Grønsa ger. 455 Høns. 458 Høns, kogte. 110 Hønsekødsuppe. I. 708 Ice-Cream-Soda. 849 Ingefær-Morceller. 796 Irenekage. 406 Irish stew. 686—712 Is. 711 Is å la Melba. 694 Is å la Nesselrode. 709 Is med Jordbær i høje Gla 686 Is-Frysning. 710 Is-Kaffe i Glas. 704 Iskage. 968 Is-The. 656 Italiensk Salat, fin. 657 Italiensk Salat, daglig. J- 1022 Jordbær, rørte. 1021 Jordbær, syltede. 736 Jordbær-Dessert Nr. 1. 737 Jordbær-Dessert Nr. 2. 1045 Jordbær-Gelé. 743 Jordbærgrød. 706 Jordbær-Is i Melon. 797 Jordbærkage. 966 Jordbær-Likør. 1002 Jordbær-Marmelade. 707 Jordbær-Mousse. 967 Jordbær-Punsch. 1064 Jordbærsaft. 163 Jordbærsuppe, svensk. 585 Jordskokker. 891 Juleboller, smaa, Nr. 1. 892 Juleboller, smaa, Nr. 2. 896 Julekage Nr. 1. 897 Julekage Nr. 2. 646 Julesalat. 934 Jødekager. K. 342 Kaaldolmer. 579 Kaalrabi, brunede. 227 Kabliau Nr. 1. 228 Kabliau Nr. 2. 225 Kabliau, hel, kogt. 226 Kabliau, hel, stegt. 888 Kaffeboller, glaserede. 874 Kaffebrød. 718 Kaffefromage. 907 Kaffekage. 893—923 Kaffekager. 773 Kage med forskell. Frugter. 912 Kage uden Æg. 921 Kage, engelsk. 930 Kager, engelske. 946 Kager, brune. 945 Kager, billige brune. 451 Kalkunen. 454 Kalkun (kold Anretning). 453 Kalkun, dampet. 452 Kalkun, stegt. 344 Kallops. 141 Kallunsuppe. 371 Kalv i Karry-Sauce. 354 Kalvekød. 373 Kalvekød, bagt. 355—394 Kalvekød, Retter af. 377 Kalvebrisler. 376 Kalvebrisler, blancherede. 54 Kalvebrissel, Rouletter af. 42 Kalvebrissel, stuvet. 378 Kalvbrisler, varme. 372 Kalvebryst, farseret. 368 Kalvebryst, grilleret. 359 Kalvefilet. 370 Kalvefrikassé. 381 Kalvehjerne. 382 Kalvehjerne, ristet. 291 Kalvehjerte. 393 Kalvehjerte med Kastanier. 392 Kalvehjerte stegt som Kylling. 367 Kalvekarbonade. 362 Kalvekoteletter. 363 Kalvekoteletter, svenske. 373 Kalvekød, bagt. 383 Kalvelever. 386 Kalvelever à l'Italienne. 384 Kalvelever med stegte Løg. 385 Kalvelever, spækket. 387 Kalvenyrer. 389 Kalvenyrer, Frokostret. 390 Kalvenyrer, marinerede. 388 Kalvenyrer, ristet. 356 Kalvenyresteg. 369 Kalve-Ragout. 357 Kalveryg. 358 Kalveryg med Trøfler. 355 Kalvesteg. 511 Kalvesteg, opbagt Sauce til. 512 Kalvesteg, jævnet Sauce til. 942 Kanelkager, smaa. 943 Kanelstænger. 483 Kaniner. 484 Kanin, stegt som Vildt. 485 Kaninkød i Fiskefars. 643 Kantareller. 535 Kaperssauce. 457 Kapuner. 1026 Karotter, syltede. 270 Karpe. 525 Karry-Sauce. 552 Kartofler. 563 Kartofler, brunede. 561 Kartofler, franske. 562 Kartofler, Fuglereder af. 564 Kartofler, fyldte. 560 Kartofler, stegte. 553 Kartofler, stuvede. 570 Kartofler i Fad med grøn Salat. 150 Kartoffelboller. 566 Kartoffelbudding med Grønsager. 777 Kartoffelkage. 554 Kartoffelmos. 557 Kartoffelmos à l'Irma. 558 Kartoffelmos, indisk. 555 Kartoffelmos med Bouillon. 567 Kartoffelmos med Tomater. 556 Kartoffelmosrand. 559 Kartoffelpuffer. 55 Kartoffelrouletter. 650 Kartoffelsalat, kold. 651 Kartoffelsalat med Rødbeder. 648 Kartoffelsalat, varm, Nr. 1. 649 Kartoffelsalat, varm, Nr. 2. 568 Kartoffelsoufflé. 569 Kartoffelsoufflé, pikant. 123 Kartoffelsuppe Nr. 1. 124 Kartoffelsuppe Nr. 2. 599 Kastanier, glaserede. 598 Kastanier, ristede. 1025 Kastanier, syltede. 724 Kastaniecréme. 67 Kastaniegratin. 775 Kastaniekage. 808 Kastaniekager, smaa. 600 Kastaniepuré. 127 Kastaniesuppe. 93 Kaviar Duchesse. 92 Kaviar med Citron. 758 Kejserbudding. 879 Kiks. 880 Kiks, billige. 881 Kiks, Havre-. 667 Kinesisk Salat. 1023 Kirsebær med Eddike. 1024 Kirsebær uden Sten. 996 Kirsebær-Brændevin. 160 Kirsebærsuppe. 960 Klejner. 959 Klejner (gammeldags Opskrift) . 229 Klipfisk. 287 Klipfisk, stuvet. 230 Klipfiskebudding. 78 Knapost. 877 Knækbrød Nr. 1. 878 Knækbrød Nr. 2. 823 Kokusbudding. 906 Kokuskage. 940 Kokuskranse. 835 Kokusnød-Toppe. 209 Koldskaal af Jordbær. 208 Koldskaal af Rabarber. 207 Koldskaal af Stikkelsbær. 206 Koldskaal af 01. 882 Kommenskringler. 830—860 Konfekt. 837 Konfektmasse, fransk. 956 Korendekager, tynde. 142 Kraasesuppe. 782 Kransekage (Overflødighedshorn) . 811 Krappelurer. 299 Krebs. 522 Krebse-Sauce. 143 Krebsesuppe. 924 Kringler, smaa billige. 925 Kringler, smaa fine. 51 Kroquetter og Rouletter. 52 Kroquetter af kogt Fisk. 40 Krustader. 254 Kryddersild. 860 Kunsthonning. 1028 Kvæder, syltede. 1009 Kvæde-Marmelade. 465 Kylling a la Languedoc. 466 Kylling a la Tatare. 467 Kyllinger i Mayonnaise. 464 Kyllinger, stegte. 180 Kærnemælkbrød. 719 Kærnemælkfromage. 179 Kærnemælksuppe. 810 Kærnemælks-Æbleskiver. 300 Kød. Fedt. 301 Kød, Nedsaltning af. 151 Kødboller. 349 Kødbudding med Risgryn. 325 Kødfars. 338 Kødrand med Brisselsauce. 337 Kødrand med Grønsager. 97 Kødsuppe. 98 Kødsuppe, Klaring af. 339 Kødtimbaler med Tomatsauce. 211 Kørom. 115 Kørvelsuppe. L. 783 Lagkager. 789 Lagkager, Crème til. 784 Lagkagebunde, Dejg til. 683 Lag-Æggekage med stuvet Spinat og reven Ost. 257 Laks og Laksørred. 260 Laks i Gelé. 261 Laks i Mayonnaise. 258 Laks, kogt. 94 Laks, Kræmmerhuse af. 259 Laksekoteletter. 402 Lam à la Marengo. 407 Lam à la Provençale. 406 Lam i Kaal (Irish stew). 405 Lam i Karry. 404 Lam i brun Karry. 399 Lammebov, stegt. 408 Lammebov, sprængt og stegt. 411 Lammebryst med Grønærter. 403 Lammefrikassé. 410 Lammehoved, grilleret. 401 Lammekoteletter. 109 Lammekødsuppe. 400 Lammekølle, stegt, marineret. 413 Lammelever i Cocotte. 412 Lammelever, stegt. 398 Lammesaddel, dobbelt Nyre-stykke. 397 Lammesteg. 975 Lemonsquash (engelsk). 974 Lemonsquash (tysk). 394 Leverpostej. 395 Leverpostej, fin. 435 Leverpostej af Svinelever. 386 Lever à l'Italienne. 384 Lever med stegte Løg. 385 Lever, spækket. 950 Linser (Kager). 788 Linsebunde (Lagkagebunde). 630 Linsekoteletter. 629 Linsesteg. 374 Lobescoves. 611 Løg. 353 Løg, farcerede. 613 Løg, glaserede. 612 Løg, stegte. 614 Løgboller i Karrysauce. 526 Løgsauce, hvid. 116 Løgsuppe Nr. 1. 117 Løgsuppe Nr. 2. M. 65 Macaroni, gratineret. 63 Macaroni, Ret af. 62 Macaroni, Sommerret med. 825 Macaronibudding. 64 Macaronirand med Rosen-kaal. 658 Macaronisalat Nr. 1. 659 Macaronisalat Nr. 2. 660 Macaronisalat Nr. 3. 530 Maitre d'hotel Sauce. 193 Maizenagrød. 195 Majsflagegrød. 194 Majsgrød. 242 Makrel, kogt. 243 Makrel, stegt. 244 Makrelboller. 927 Makroner. 928 Makroner, Chokolade-. 726 Malteser-Ris. 756 Mandelbudding, billig. 755 Mandelbudding, fin. 786 Mandelbunde (til Lagkager). 954 Mandelforme med Frugtmos. 957 Mandelkranse. 939 Mandelstænger. 836 Mandel-Toppe. 853 Mandler, brændte. 185 Mannagrød. 841 Marcipanmasse. 843 Marcipanbrød, smaa. 958 Marengs, Chokolade-. 791 Marengsdejg. 996—1043 Marmelader og Syltetøj. 334 Marvbrød. 952 Masariner. 224 Maskintorsk. 256 Matjes-Sild. 546 Mayonnaise, farvet. 545 Mayonnaise, halv. 544 Mayonnaise, uden Olie. 543 Mayonnaise, ægte. 951 Medaillekager. 440 Medisterpølse. 147 Melboller, bagte. 148 Melboller, som ikke bages. 827 Melbudding. 739 Melon og Hindbær. 1029 Melon syltet med Sukat. 923 Mince Pie. 1030 Mirabeller. 1003 Mirabel-Marmelade. 409 Mironton. 994 Mjød. 799 Mocca-Chokoladekage. 1027 Morbær. 848 Morceller. 851 Morceller, Chokolade-. 849 Morceller, Ingefær-. 850 Morceller, Kejser-. 852 Morcel-Krydderi. 496 Moseand å l'Americaine. 495 Moseand å la Gourmet. 291 Muslinger. 953 Mørdejskager med Mandelmasse. 212 Mælk, oplagt. 981 Mælkepunsch. N. 800 Napoleonskage. 1082 Nasturtiumfrø, syltet som Kapers. 1093 Nedsaltning af Grønsager. 688 Nougat. 691 Nougat-Is. 840 Nougat- Konfekt. 697 Nougat-Parfait. 387—390 Nyrer (Kalv). 721 Nøddefromage. O. 333 Oksebryst, sprængt. 332 Oksebryst, tysk Opskrift. 304 Oksefilet. 331 Oksehale-Ragout. 107 Oksehalesuppe. 99 Oksekødsuppe, klar. 100 Oksekødsuppe med Peberrodskød. 335 Oksemarv. 303 Oksemørbradstykket. 319 Okseroulade. 302 Oksesteg. 326 Oksetunge. 329 Oksetunge, grilleret med Grønsager. 330 Oksetunge i Sky med Fløde-skumspeberrod. 327 Oksetunge med friske Agurker og tyrkisk Sauce. 328 Oksetunge med Oliven. 90 Oliven, fyldte. 507 Olivensauce, brun. 676—685 Omeletler. 679 Omelet med Fisk, Kød, Grønsager. 677 Omelet med friske, ristede Champignons. 681 Omelet med Hachis. 682 Omelet med Ost. 678 Omelet med røget Sild. 680 Omelet med Skinke. 685 Omelet med Syltetøj. 75 Oste-Anretning. 71 Osteboller. 72 Ostebrød, gratineret. 69 Osteret, kold. 73 Ostekiks, varme. 74 Ostesoufflé. 76 Oste-Stænger. 70 Ostetoppe. 801 Othellokage. 842 Overtræk-Chokolade. P. 962 Paaskeæg, jødiske. 198 Pandegrød. 813 Pandekager. 814 Pandekager, russiske. 1031 Paradisæbler. 700 Parfait d'Amour. 702 Parfait d'Harlequin. 703 Parfait Fürst Pückler. 937 Pariserbrød. 776 Pariserkage. 565 Pariserkartofler. 832 Pebermynte-Pastiller. 947 Pebernødder, brune. 948 Pebernødder, hvide. 523 Peberrodssauce. 534 Peberrodssauce med Kødsuppe. 169 Perlegrynssuppe. 1083 Perleløg. 591 Persille, stegt. 961 Pfankuchen, Berliner. 1089 Picalily. 982 Pick me up Cocktail. 1086 Pickles. 1087 Pickles, hakkede. 1088 Pickles i klar Eddike. 238 Pigvar. 50 Pirogier. 834 Pistache-Pastiller. 285 Plukfisk i Skaller. 286 Plukfisk paa ristet Franskbrød. 828 Plumbudding, brændende. 829 Plumbudding, lettere. 551 Plumbudding-Sauce. 27—30 Pocherede Æg. 616 Porrer, hvide og brune. 615 Porrer, Slik-. 1084 Portulakstilke i Eddike. 1085 Portulakstilke med Sukker. 77 Pot-Kåse. 456 Poularder, stegte. 944 Praliné. 826 Prinsessebudding. 904 Pundkage, gammeldags. 980 Punsch å la Romaine. 1004 Pære-Marmelade. 204 Pærevælling. 439 Pølser, hvide (af Risgryn). 438 Pølser, sorte. R. 734 Rabarber-Gelé. 741 Rabarbergrød. 742 Rabarbergrød, fin. 1005 Rabarber-Marmelade. 1067 Rabarbersaft. 1068 Rabarberstilke paa Flasker. 164 Rabarbersuppe. 491 Regnspover. 492 Regnspover, stegt med Flødesauce. 1032 Reine-Clauder. 298 Rejer. 44 Rejer og Asparges. 522 Reje-Sauce. 541 Remouladesauce. 474 Rensdyrryg. 417 Ribbensteg. 1033 Ribs, hele. 1034 Ribs, kandiserede. 1069 Ribs uden Sukker. 1046 Ribsgelé. 1047 Ribsgelé, raa. 1070 Ribssaft, raa. 1071 Ribssaft, med Sukker. 992 Ribsvin. 725 Ris å l'amande. 66 Ris, Sommerret med. 814 Risgryn-Klatter. 439 Risgrynpølser. 168 Risgrynsuppe. 187 Risgrød. 780 Riskage med Frugt. 149 Rismelboller. 186 Rismelgrød. 201 Rismelvælling. 95 Risotto Nr. 1. 96 Risotto Nr. 2. 351 Risotto med Kød. 155 Ristoppe med Rosiner. 188 Risvandgrød med Æbler. 200 Risvælling. 578 Roer, Botfeltske. 757 Rombudding. 722 Romfromage. 607 Rosenkaal. 839 Rosen-Konfekt. 319 Roulader af Oksekød. 320 Roulader, Polske. 901 Roulade (Kage). 51 Rouletter og Kroquetter. 54 Rouletter af Kalvebrissel. 55 Rouletter af Kartofler. 56 Rouletter af Spinat. 53 Rouletter med Østers. 157 Rugbrød-Toppe. 174 Rugmelsuppe. 336 Rullepølse. 253 Rullesild. 870 Rundstykker. 668 Russisk Salat. 619 Russiske Ærter. 499 Ryper, islandske. 498 Ryper, norske. 589 Rødbeder Nr. 1. 590 Rødbeder Nr. 2. 744 Rødgrød. 745 Rødgrød, fin. 606 Rødkaal (Surkaal). 539 Rød Saftsauce. 231 Rødspætte, kogt. 232 Rødspætte, stegt. 233 Rødspættefilét, kogt. 234 Rødspættefilét, stegt. 235 Rødspættefilét, stegt og kogt. 497 Røj. 1048 Rønnebærgelé. 1072 Rønnebærsaft. 990 Rønnebærvin. 641 Rørhatte. 642 Rørhatte, indbagte. 26 Røræg med Spinat. S. 1052 Saft, Flasker til. 732 Saft-blanc-manger (Gelé). 547 Saft-Sauce, rød. 171 Sagosuppe, hvid. 170 Sagosuppe, rød. 202 Sagovælling. 175 Sago-Øl. 645—675 Salater. 645 Salater, Salatsauce. 670 Salat à la Sarah Bernhard. 675 Salat i Glas. 656—657 Salat, italiensk. 667 Salat, kinesisk. 671 Salat, Ritz Carlton. 668 Salat, russisk. 663 Salat, spansk. 669 Salat, svensk. 665 Salat, Valdorf. 664 Salat, veneziansk. 903 Sandkage, billig. 902 Sandkage, fin. 20 Sandwiches. 21 Sandwiches, søde. 502 Sauce. 521 Sauce af Champignons. 505 Sauce af Champignons, brun. 507 Sauce af Oliven, brun. 509 Sauce bordelaise. 504 Sauce, brun jævnet. 503 Sauce, brun opbagt. 508 Sauce financière. 620 Sauce hollandaise, forloren. 519 Sauce hollandaise, ægte. 515 Sauce, Kulør til Farvning af. 532 Sauce mousseline. 506 Sauce, skarp brun. 514 Sauce, skilt. 510 Sauce til Hamburgerryg. 512 Sauce til Kalvesteg, jævnet. 511 Sauce til Kalvesteg, opbagt. 513 Sauce til Vildt. 539 Sauce verts. 531 Sauce vin blanc. 502—516 Saucer, brune. 517—535 Saucer, hvide. 536— 546 Saucer, kolde. 547—551 Saucer, søde. 872 Scones. 587 Selleri. 352 Selleri, farceret. 588 Selleribunde med Champignons og Tomatpuré. 647 Sellerisalat. 118 Sellerisuppe. 533 Sennepssauce til Torsk. 987 Sherry-Bowle. 985 Sherry-Cobbler. 868 Sigtebrød. 869 Sigtebrød, bagt af Flormel og gammelt Rugbrød. 245 Sild. 247 Sild i Gelé. 246 Sild, kogte. 250 Sild, marinerede. 251 Sild, Nedlægning af saltet. 252 Sild med Olie. 248 Sild, stegte. 249 Sild, stegte med Tomater og Persille. 654 Sildesalat, hvid. 653 Sildesalat, rød. 871 Simler. 666 Singapore Salat. 189 Skaansk Grød. 424 Skinke, hjemmesaltet. 41 Skinke og Grønærter. 423 Skinke, røget, kogt. 425 Skinke-Koteletter. 60 Skinkepie med Macaroni. 59 Skinkeret. 61 Skinketimbales. 672 Skodsborg-Salat. 584 Skorzonerrødder. 91 Sky (Aspic). 255 Slobroksild. 970 Slaaen-Likør. 991 Slaaen-Vin. 239 Sletvar. 574 Slik-Asparges. 615 Slikporrer. 687 Slør til Is. 790 Smørcréme. 804 Smørcrémekage. 190 Smørgrød. 893 Smørkage til The. 812 Sneboller. 292 Snegle. 894 Sneglekage, stor. 489 Snepper. 490 Sneppebrød. 621 Snittebønner. 501 Sokler af Brød og Ris. 1035 Solbær, hele. 968 Solbær-Rom. 1073 Solbærsaft. 62 Sommerret med Macaroni. 66 Sommerret med Ris. 516 Soya. 663 Spansk Salat. 955 Specie-Kager. 24 Spejlæg. 25 Spejlæg i Madeirasky. 592 Spinat. 593 Spinat å la Normande. 596 Spinat og Syre. 594 Spinalbudding. 595a. Spinatkroketter. 56 Spinatrouletter. 114 Spinatsuppe. 595 Spinat-Æggekage. 1036 Stikkelsbær, hele modne. 1049 Stikkelsbærgelé (af umodne grønne Bær). 746 Stikkelsbærgrød. 1006 Stikkelsbær-Marmelade. 993 Stikkelsbærvin. 988 Strawberry-Bowle. 586 Stuvning til Grønsager. 644 Støvbold. 271 Suder. 911 Sukkerbrødkage med Nødder. 618 Sukkerærter. 915 Sultanakage. 102 Suppe å la Florentine. 137 Suppe å la Beine. 110 Suppe af Hønsekød. 109 Suppe af Lammekød. 107 Suppe af Oksehale. 99 Suppe af Oksekød. 100 Suppe af Oksekød med Peberrodskød. 108 Suppe, engelsk. 103 Suppe Julienne. 105 Suppe, klar brun Nr. 1. 106 Suppe, klar brun Nr. 2. 139 Suppe, klar brun Nr. 3. 125 Suppe med Kaalrabi. 104 Suppe Mikado. 101 Suppe Royal. 112—131 Supper af Grønsager. 134—142 Supper, jævnede. 158—180 Supper, søde. 606 Surkaal. 305 Sursteg. 910 Svampekage (Spongecake). 787 Svampekage til Lagkagebunde. 1037 Sveskeblommer. 1038 Sveskeblommer, Tørring af. 779 Sveskedessert. 751 Sveskegrød. 752 Sveskegrød, fin. 778 Sveskekage. 415 Svinebov, stegt. 431 Svinehjerter, stegte. 416 Svinekam, helstegt. 430 Svinekam i Gelé, sprængt. 420 Svine-Koteletter. 414—441 Svinekød, Better af. 418 Svinemørbrader. 419 Svinemørbrader stegt som Beuf. 422 Svineryg. 131 Svinerygsuppe med Hvid-kaal. 432 Svinetunger, grillerede. 1053 Syltegryder. 996—1092 Syltning. 898 Søsterkage. 899 Søsterkage, svensk. 913 Sølvkage. T. 437 Tarme, Rensning af. 542 Tartarsmør. 49 Tarteletter. 297 Taskekrabber. 774 Tenna-Kage. 887 The-Boller. 914 Thekage, amerikansk. 916 Thekage med Smørcréme. 893—923 Thekager. 497 Tjur og Bøj. 350 Tobbington. 624 Tomater. 83 Tomater, bagte. 86 Tomater, Frokost-Bet af. 1007 Tomater, Marmelade af grønne. 84 Tomater med Bacon. 82 Tomater med grøn Salat. 85 Tomater med Bis. 1041 Tomater med Vanille, røde. 81 Tomater med Æg. 626 Tomater og Agurker. 88 Tomater paa bagt Fransk- brød. 1042 Tomater, smaa grønne. 89 Tomatgelérand med Grønsager. 1092 Tomat-Puré. 87 Tomatret, spansk. 652 Tomatsalat. 725 Tomatskiver, stegte. 112 Tomatsuppe af friske Tomater. 113 Tomatsuppe af Puré. 215 Torsk. 803 Tourte d'amour. 218 Torsk å la Bachel. 219 Torsk å ITtalienne. 217 Torsk, fyldt. 216 Torsk med Champignons. 222 Torsk og Porrer. 533 Torsk, Sennepssauce til. 220 Torsk, stegt. 221 Torskefilet, stegt. 283 Torskegratin. 145 Torskesuppe. 310 Tournedos. 314 Tournedos à la Massena. 313 Tournedos à la Niçoise. 311 Tournedos à la renaissance. 312 Tournedos med Trøfler. 759 Trifli med Æbler. 845 Trøfler (Konfekt). 237 Tunger (Fisk). 695 Tuitifrulti-Is. 875 Tvebakker med Bagepulver. 876 Tvebakker med Gær. 210 Tykmælk. 662 Tyrkisk Salat. 1039 Tyttebær, hele med Pærer. 1040 Tyttebær, rørte. u. 500 Urfugle. 635 Urtefrikadeller. 111 Urtesuppe. V. 518 Vandbad. 80 Vandbakkelser med Ost. 154 Vandbakkelser, smaa. 949 Vafler. 493 Vagtler. 838 Valnød-Konfekt. 1043 Valnødder, syltede. 789 Vanille-Crème. 548 Vanille-Crème-Sauce. 693 Vanille-Is. 935 Vanile-Kranse. 696 Vanille-Parfait. 699 Vanille-Parfait med Chokoladepudder. 698 Vanille-Parfait med Jordbær og Ananas. 781 Wedding cake. 634 Vegetarens Gaas. 633 Vegetarisk Steg. 661 Veneziansk Salat. 205 Vestindisk Æggemælk. 884 Wienerbrød. 885 Wienerbrødsnegle. 785 Wienerbunde (til Lagkage). 364 Wienerschnitzel. 473 Vildt. 513 Vildt, Sauce til. 494 Vildænder. 802 Williamskage. 549 Vin Creme-Sauce. 730 Vingelé. 622 Voksbønner. 47 Vol au vent. 48 Vol au vent med Tomater. 199—205 Vælling. Y. 213 Yoghurt. Æ. 817 Æbler, bagte. 740 Æbler med Creme. 819 Æbler, stegte. 1050 Æblegelé. 738 Æblegrød. 737 Æblegrød, fin. 712 Æble-Is. 762 Æblekage Nr. 1. 763 Æblekage Nr. 2. 768 Æblekage, engelsk. 769 Æblekage, fransk. 764 Æblekage, jødisk. 765 Æblekage med Kartofler. 766 Æblekage, svensk. 767 Æblekage, tysk. 820 Æble-Marengs. 1008 Æble-Marmelade. 166 Æblesuppe. 809 Æbleskiver. 770 Æbletærte, Mormors. 22 Æg, blødkogte. 23 Æg, haardkogte. 37 Æg i Gelé. 33 Æg i Mayonnaise. 38 Æg og Tomater i Gelé. 27 Æg, pocherede. 29 Æg, pocherede å la Lafay ette. 30 Æg, pocherede med Champignons. 28 Æg, pocherede med Laks. 35 Æg, russiske. 26 Æg, Røræg. 31 Æg, skidne. 24 Æg, spejlede. 25 Æg, spejlede i Madeirasky. 152 Æggeboller. 196 Æggegrød. 683 Æggekage. 34 Æggekoteletter. 205 Æggemælk, vestindisk. 676 Ægge-Omelet. 32 Æggeret med Rejer og Asparges. 153 Æggestand. 39 Æggestand med grøn Salat. 177 Æggesøbe. 617 Ærter, grønne. 619 Ærter, russiske. 132 Ærter, Suppe af gule. 122 Ærtesuppe med Roller. 0. 995 Øl, hjemmebrygget. 172 Øllebrød. 176 Ølsuppe, hamborgsk. 288 Østers. 290 Østers i Skyrand med Kabliau i Mayonnaise. 289 Østers, ristede å la Florentine. 524 Østers-Sauce. | ||
34. Æggekoteletter. (5 Prs.)
2 Æg, 25 g Margarine, 15 g Flormel, 50 g sigtet Rasp, 100 g reven Ost, 1 flad Theskefuld Karrypulver, Salt, 1 Æggeblomme, Palmin til at stege i. Æggene koges haarde og hakkes fint, Margarine og Mel bages sammen og spædes med et Par Skefulde kogende Vand, til det er blødt og jævnt; saa irøres de hakkede Æg, Rasp, Ost, Karry, Salt; naar alt er godt blandet, røres den raa Æggeblomme i; Massen lægges paa en Tallerken, til den er kold. Æggemassen deles i lige store Dele og formes som Koteletter, der vendes i udpisket Æggehvide og fin Rasp og koges lysebrune i Palmin; derefter lægges de paa et Stykke brunt Papir, for at Fedtet kan trække af. De serveres med Grønærter til. | ||