Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Amerikansk Mad paa Dansk | ||
Forfatter: | Magnussen, Dutte; Herløv-Müller, Elisabeth; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Hagerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 104 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | amerikansk; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,75 | ||
Under et fleraarigt Ophold i Amerika har jeg haft Lejlighed til at lære den
amerikanske kvinde at kende som en dygtig Husmoder, der i de fleste Tilfælde selv passer, ikke blot sine Børn, men ogsaa sit Hus med alt, hvad dertil hører af Rengøring og Madlavning. Jeg har derfor faaet Lyst til at forsøge at ramme en Pæl gennem den herhjemme herskende Forestilling, »at en amerikansk Kvinde er giftefærdig, naar hun kan aabne en Kon-servesdaase«. Ved Hjælp af denne Bog, der bestaar af gennemprøvede Op-skrifter, som gode Venner fra de forskellige Stater venligst har overladt mig. haaber jeg at kunne dokumentere Rigtigheden af min Opfattelse. Efter at være begyndt paa Arbejdet blev jeg hurtigt klar over, al ikke alle amerikanske Heller passede for vore Forhold Og vor Smag. Jeg henvendte mig derfor til Fru E. Herløv-Müller, i hvis Store Erfaring og kendskab til dansk Kost jeg vidste, jeg vilde kunne faa den nødvendige Støtte til Udarbejdelse af Bogen. Sammen har vi gjort det Udvalg af mit medbragte, store. Materiale, som vi mener vil passe herhjemme. Vi har tænkt, det vilde more vore danske Lasere at lære de amerikanske Navne paa Retterne at kende, hvorfor vi har føjet dem til de danske. Desuden er alle amerikanske Maal i Opskrifterne omsat til de almindeligt brugte danske. Vi har selv haft megen Glæde af vort Arbejde med denne lille Bog, som vi haaber maa vække Interesse og bringe lidt nye Idéer ind i den hjemlige Husholdning. København 1935. DUTTE MAGNUSSEN E. HERLØV-MULLER | ||
Supper
Klar Tomatsuppe 5 Tomato Bisque 5 Suppe Mongolèse 6 Skotsk Supppe 6 Philadelphia Hot-Pot 7 Venetiansk Suppe 7 Spansk Sellerisuppe 7 Gumbo 8 Jævnet Kartoffelsuppe 8 Selleri- og Løgsuppe 9 Hvidkaalssuppe med Æg 9 Fiskesuppe 9 Hummersuppe 10 Østers Suppe 10 Champignons Bisque 11 Vegetarisk Champignonsuppe 11 Kastanjesuppe 11 Garniture til Supper Æggeboller 12 Spundet Æg 12 Marvboller 12 Spinatboller 13 Tomatblokke 13 Kolde Supper Stivet Bødbedebouillon 13 Stivet Selleribouillon 14 Stivet Agurkebouillon 14 Stivet Tomatbouillon I 15 Stivet Tomatbouillon 11 15 Kold Hønsebouillon 15 Kold Tomatcocklail I 15 Kold Tomatcocklail II 16 Kold Tomatcocktail III 16 Grønsager Bagte Kartofler 17 Fyldte, bagte Kartofler 17 Fyldte Kartofler med Ost 18 Fyldte Kartofler med Skinke 18 Kartoffelkroketter med Nødder 18 Gratinerede Kartofler 18 Løg, bagt i Mælk 19 Kogte Løg 19 Løgringe 20 Stuvede Gulerødder 20 Dampet Hvidkaal 20 Fyldt, grøn Peber 21 Champignons-Cocktail 21 Kogt Salat 21 Grønærter med Bis 22 Grønærter, kogt i Glas 22 Boston bagte Bønner 22 Majs 23 Fyldte Agurker 24 Stegte Bananer 24 Indbagt Blomkaal 24 Tomater i Friture 25 Tomat-Æggestand 25 Amerikansk Spinat 25 Bagt Spinat 26 Original indiansk Grøntret 26 Johnny Cakes 27 Fisk og Skaldyr Helstegt, fyldt Torsk 28 Fyld til Fisk 28 Tomatfyld til Fisk 29 Risfyld til Fisk 29 Torsk Créole-style 29 Torsk, stegt i Mælk 29 Dampkogte røgede Fileter 30 Bøgede Torskefileter med Æg 30 Kedgeree 30 Laks, stegt paa Grill 31 Torsk, stegt paa Grill 31 Laks, stegt paa Grill 31 Fyldte Fiskefileter 31 Laksebrød 32 Ovnstegt Hummer I 32 Ovnstegt Hummer II 33 Hummer å la Newburg 33 Hummer å la Louise 33 Hummer Nova Scotia 34 Hummer Créole 34 Krabbe-Bavigote 34 Krabber, gratineret i Skaller 35 Østers Cocktail 35 Østers med Krabbe 35 Østers i Bacon 36 Varme Sardiner paa ristet Brød 36 Fiskestuvning 36 Sauce til Fiskeretter Cocktailsauce I 37 Cocktailsauce II 37 Agurkesauce 37 Djævlesauce 37 Æggesauce 38 Stærk Tomatsauce 38 Tartarsauce 38 Kød Retter af Oksekød Okseroulade 39 Kød, bagt i Form 40 Garneret Steg 40 Kød å la Salisbury 41 Hazels Kødboller 41 Kødpie 42 Retter af Kalvekød Fyldte Koteletter 42 Fyld til Koteletter 43 1) Æg og Brødfyld 43 2) Nøddefyld 43 Kalvekoteletter i Gryde 43 Fyldt Kalvebov 43 Retter af Lammekød Lammekrone 44 Fyldte Bedekoteletter 45 Lammekoteletter i Slaabrok 45 Garnerede Lammekoteletter 45 Lam med Bis 46 Hot-pot 46 Retter af Svinekød Stegt, røget Skinke 47 Skinkebøf 47 Skinke, stegt i Mælk 48 Farserede Æbler 48 Retter af Fjerkræ Fyldt Kalkun 49 1) Selleri- og Olivenfyld 49 2) Kastanjefyld 49 3) Østersfyld 49 4) Brødfyld 50 Amerikansk Hønscragout ---- 50 Høne å la Maryland 50 Høne i Cocotte 51 Kold Hønsebudding 51 And, stegt med Appelsin 52 Desserter Frugtdesserter Jordbær å la New-York 53 Jordbærreder 54 Jordbærskum 51 Jordbærkage 54 Hindbærdessert 55 Kirsebærkage 66 Æble- og Ingefærkage 56 Æblemarengspie 56 Amerikansk Æblepie 56 Mince Pie 57 Citron-Marengspie 58 Kaffe- og Riscréme 58 Makroncréme 59 Ananascréme 59 Chokolade- og Sveskesoufflé 59 Is Almindelig amerikansk Is---- 60 Chokolade-, Hindbær- el Jord- bæris 60 Jordbærmousse 61 Gylden Parfait 61 Bisquit glacé 61 Nesselrodis 62 Bagt Is 62 Is-Sandwich 62 Banana-Split 63 Sundae 63 Saucer til Dessert Butterscotch Sauce 64 Chokoladesauce 64 Hard Sauce 64 Indiansk Budding 65 Smaa Lunchretter Æggeretter Baconringe med /lig 66 Æg Tartar 66 Æg a la diable 67 Æg a lu King 67 Bagte, fyldte Æg 68 Schweizeæg 68 George Washington Omelet 68 Æg, bagt i Cocotte 69 Æg bagt i grøn Peber 69 Bagte Æg i Tomater 69 Sandwiches Varme Bacon Sandwiches 70 Varme Tomat Sandwiches— 70 Varme Ægge Sandwiches ---- 70 Varme Oste Sandwiches I — 71 Varme Oste-Sandwiches II----71 Tomater, fyldt med Ost 71 Salater Laksesalat 72 Hønsesalat 72 Melon og Tomatsalat 73 Frokoslsalat 73 Smaaretter Skinke timbaler 73 Ostesauce 74 Omelet Créole 74 Æg og Skinke i Gelé 75 Frossen Ost 75 Hønsebryst i Aspic 76 Bagning Nøddebrød I 77 Nøddebrød II 78 Nødde- og Rosinbrød 78 Havregrynsbrød 79 Muffins Muffins 79 New England Muffins 79 Bacon Muffins 80 Scones Flødescones 80 Bisqults Bisquits I 81 Bisquits II 81 Kløverbladsbrød 81 Doughnuts 82 Cup Cakes (almindelige) 82 Orange Cup Cakes t>3 Cacao Cup Cakes 83 Glasurer 1) Almindelig Glasur 83 2) Moccaglasur 83 3) Kogt Kaffeglasur 84 4) Karamelglasur 84 5) Chokoladeglasur 84 6) Raa Glasur 85 7) Orange Frosting 85 Kager, bagt 1 Form Englekage 85 Bryllupskage 86 Krydderikage 80 Æblemoskage 87 Ingefærkage 87 Chokoladekage 87 Lagkager Fudge Cake 88 Kaffelagkage 89 Appelsinlagkage 89 Smaakager Ingefærkager 89 Kinesiske Mandelkager 90 Chokolade Indianere 90 Kniplingskager 90 Dadelkager 91 Lady fingers 91 Konfekt Panonchi 92 Smith College Fudge 93 Fudge-Nougat 93 Peanut Britthe 93 Sirup-Bolscher 93 Karameller 94 Baa Fondant 94 Frugt-Fondant 95 Kandiserede Valnødder 95 Æbler paa en Pind 95 Fyldte Svesker 95 Dadelboller 96 Tyrkisk Delight 96 Kandiserede Orangeskaller 96 Sommerdrikke Chokolade-Pebermyntedrik 97 Frugtpunsch 97 Ribs- og Hindbærdrik 98 Cocktails Bronx Cocktail 98 Golden Gate 98 Froth Bowler 98 Westindian Cocktail 98 Washington 99 Whisky Sour 99 White Lady 99 Old Fashioned 99 Clover Club 99 Garniturer til Cocktails Kaviarkiks 100 Ostekiks I100 Pølse paa Pind100 Salt Kød surprise100 Sardelkiks 100 | ||
Høne a la Maryland.
(Chicken Maryland.) 1 Høne lidt Salt 1 Æg 1 Spsk. hakket Persille. Rasp Hønen parieres, Stykkerne tørres i et Klæde og dyppes i Æg og Rasp og lidt hakket Persille. Steges i rigeligt Smør og serveres med en tyk, hvid Flødesauce. Hertil spises kogte Løg (se disse), bagte Kartofler (se disse) og en Raakostsalat. | ||