Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Grete Scharling's nye vegetariske Kogebog; den sundeste Hverdagsmad; den festligste Selskabsmad; alt det nyeste fra det franske og danske Køkken | ||
Forfatter: | Scharling, Grete Abild; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | I. Fr. Clausens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 176 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | fransk; dansk; vegetarisk; underviser; læge; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,5 | ||
DET har været min Hensigt med Udgivelsen af denne Bog at give de Mennesker,
der, helt eller delvis, ønsker at leve af vegetarisk Kost, en saa god og fornuftig Vejledning, som det har været mig muligt. Bogen indeholder derfor ikke alene Opskrifter paa enkelte og sundhedsmæssige Retter, men ogsaa paa en Mængde sammensatte og tilberedte Retter af Grøntsager, Frugt og andre Fødemidler, saa-ledes at baade de, der foretrækker en enkelt Levevis efter Vegetarismens strengere Principper, og de, der er mere alsidige i Nydelsen af vegetarisk Kost, kan finde Vejledning i Tilberedningen af det, der tilfredsstiller deres Krav. Bogens Opskrifter, saavel de, der findes under Grøntsager, som de, der findes under Desserter og Bagning, er et skønsomt Udvalg af de Opskrifter, jeg i Aarenes Løb har samlet i Ind. og Udland, specielt i Frankrig. De er alle gennemprøvede og anvendt i vegetariske Huse. Nogle Opskrifter er født af gamle Idéer, andre er nye og ukendte. Det vil være mig en Glæde, om denne Bog maatte blive modtaget med Velvilje, saavel af de mange overbeviste Vegetarer, som af de talrige, der maaske gerne udelod eller indskrænkede Brugen af Kød og Fisk, men savner Kendskab til Grøntsagernes alsidige Anvendelighed, og at det maa vise sig, at den maa blive til Gavn og Støtte i mange Hjem. GRETE SCHARLING, Raakost- og Vegetarkurstedet, Ulriksdal, Fredensborg. Forord. EN af de almindeligste Indvendinger mod udelukkende Plantekost er den, at dette maa blive en meget ensformig Kost. Den foreliggende Bog vil vise noget helt andet. Og enhver, der sætter sig ind i den praktiske Udnyttelse af Planteprodukterne, vil hurtigt gøre den Erfaring, at Variationsmuligheden her er langt større end med Kødkosten, som i Virkeligheden er en ensidig og ensformig Kost. Det er ogsaa værd at betænke, at selv om vi tilbereder Svinekød paa femogtyve eller endnu flere Maader, saa er og bliver det dog helt igennem Svinekød. Ved Plantekosten er det anderledes. Her repræsenterer hvert eneste Produkt i sig selv en Variation, — en særlig Forbindelse af Mineralstoffer, Vitaminer og Duftstoffer. Dette muliggør ikke alene en langt rigere og finere Smagsvariation, — endnu vigtigere er det, at hver eneste af disse forskellige Stofforbindelser i sig indeslutter særlige Næ- rings-Værdier for Legemet. Om Raakostens Betydning og sundhedsmæssige Værdi er der talt og skrevet saa meget, at alle har hørt derom, og mange har gjort den til et Led i den daglige Kost. Men endnu er det kun faa, der kan eller ønsker at holde sig udelukkende til Raakosten, eller blot gøre den til det hovedsagelige i den daglige Ernæring. Her vil de efterfølgende Opskrifter blive en uvurderlig Hjælp for enhver Husholdning, fordi den indeholder alt, hvad der kan blive Brug for og til alle Lejligheder. Her er da endelig et virkeligt Fremskridt for Kogebøgernes vedkommende: Sundere Kost i smagfuld, tidssvarende Anretning. Stefan Vøldan. | ||
Forord 5
Indledning 9 Hvorfor ikke Kød? 9 Frugt 13 Grøntsager m m 15 Maaltiderne 19 Sommermiddage 19 Efteraarsmiddage 20 Vintermiddage 20 Foraarsmiddage 21 Selskabsmenuer 21 Supper 23 Klare, lyse Supper 24 Brune Supper 26 Jævnede Supper 27 Legerede Supper 29 Supper, jævnede med Grøntsager 29 Frugtsupper 31 Mælkemad 33 Kærnemælk 33 Mælk 34 Vælling 34 Grød 35 Grøntretter m m 37 Stegning og Kogning af Grøntsager 37 Gulerødder 38 Sellerier 40 Pastinakker 42 Persillerødder 42 Rødbeder 42 Roer 43 Radiser og Ræddiker 43 Jordskokker 44 Kartofler 44 Kaal 49 Hvidkaal og Spidskaal 49 Savoykaal 51 Blomkaal 51 Rosenkaal 54 Grønkaal 55 Rødkaal 55 Spinat 56 Syre 57 Sølvbeder 57 Salat 58 Endivie 58 Blegselleri 59 Brændenælder 59 Ærter 59 Porrer 63 Løg 64 Asparges 65 Skorzonerrødder 66 Tomater 67 Agurker 69 Græskar 11 Aubergines 71 Artiskokker 72 Svampe 74 Kastanier 76 Nødder 77 Ris ; 77 Maccaroni, Nudler, Vermicelles, Spaghetti o s v 78 Retter af blandede Grøntsager og Levninger 80 Osteretter 85 Æggeretter 89 Koldt Bord 91 Salater 91 Sandwiches og Canapées 93 Sauce 95 Brune Sauce 96 Lyse » 97 Gule » 97 Kolde » 98 Søde » 98 Forskelligt Tilbehør 101 Desserter 103 Frugt-Desserter 103 Rabarber 105 Stikkelsbær 106 Jordbær 106 Hindbær 107 Melon 107 Kirsebær 108 Æbler 109 Blommer 112 Pærer 113 Brombær 114 Tyttebær 114 Ferskner og Abrikoser 114 Kvæder 115 Desserter af indførte Frugter 115 Bananer 116 Morgenretter 117 Mellemretter 117 Varme Desserter 118 Kolde » 119 Ananas 121 Tørrede Frugter 121 Andre Desserter 123 Ris Desserter 125 Fromager, Buddinger og lignende 126 Varme Desserter 129 Bagning 133 Brød 134 Julekager og Kringler 138 Ostebagværk 139 Formkager 140 Smaakager 142 Dessertkager 146 Tilbehør 151 ALFABETISK FORTEGNELSE OVER OPSKRIFTERNE SUPPER Abrikossuppe 31 Aspargessuppe 27, 29 Blomkaalssuppe 27, 29 Brødsuppe 32 Champignonsuppe 28 Foraarssuppe 29 Fransk Kaalsuppe 25 Fransk Syresuppe 28 Fricassésuppe 27 Grundsuppe I 24 Grundsuppe I, brun 26 Grundsuppe II 24 Grundsuppe II, brun 26 Grønkaalssuppe 28 Gulerodssuppe 30 Hardanger Suppe 25 Hvidkaalssuppe 25 Hyldebærsuppe 32 Jordskoksuppe 30 Jullienne Suppe 27 Kartoffelsuppe 30 Kørvelsuppe 28 Løgsuppe 26 Matelotsuppe 30 Porrekartoffelsuppe 29 Purésuppe, alm 29 Rabarbersuppe 31 Saftsuppe 31 Sagosuppe, hvid 32 Schweizisk Løgsuppe 27 Skorzonerrodssuppe 27, 29 Sommersuppe 24 Sommersuppe med Ris 25 Spinatsuppe 28 Suppe å la Reine 28 Suppe å la Romaine 26 Suppe med fyldte Bakkeiser 25 Suppe til Børn 24 Suppe med Ris 24 Suppe med Vermicelles, Gryn og lign 25 Suppe Printaniére 25 Sødsuppe 32 Tomatsuppe I 30 Tomatsuppe II 30 Vintersuppe 28 Vitamonsuppe med Porre 26 Øllebrød 32 Æble- og Sveskesuppe 28 Æblesuppe 31 Æggeøl 32 Ærter, gule 31 Ærter, hollandske 31 Ærter, russiske 31 Ærtesuppe 30 MÆLKEMAD Bollemælk 34 Bygvandgrød 35 Bygvælling 34 Grød, Kogning af 35 Havregrød 35 Kærnemælk, kold, 1 33 Kærnemælk, kold, 2 34 Kærnemælk, kold, 3 34 Kærnemælkssuppe 33 Maizenagrød 35 Mælk, varm, med Boller 34 Risengrød 35 Risengrynsvælling 34 Risenvandgrød med Æbler 35 Rismelsgrød 35 Riamelsvælling 34 Sagovælling 34 Vælling, Kogning af 34 GRØNTRETTER m m Agurk-Frokostret 70 Agurkekrustader 70 Agurkesalat 70 Agurker, farcerede 70 Agurker fyldt med Svampe 70 Agurker, glaserede 70 Agurker, kogte 70 Artiskok a la Provenciale 73 Artiskokanretning, kold, fin 74 Artiskokbunde 73 Artiskokbumde a la Hollandaise 73 Artiskokbunde, fyldte 73 Artiskokbunde i Gratin 73 Artiskokker, farcerede 73 Artiskokker, kogte 72 Artiskokker, kolde 73 Asparges, gratinerede 66 Asparges, kolde 65 Asparges med Spinat 66 Asparges, stegte 65 Asparges, stuvede 65 Aspargesbudding 65 Asparges-Fricassé 66 Aspargeshoveder 66 Aspargesrand 66 Al Zugo 79 Aubergines a la Bordelaise 72 Aubergines, bagte 71 Aubergines, stegte 71 Auberginesstuvning 72 Baccalao, spansk 53 Blegselleri i Ovn 59 Blomkaal, brunet 53 Blomkaal i Ovn 53 Blomkaal i Skaller 53 Blomkaal, indbagt 54 Blomkaal, kogt 52 Blomkaal, kold 52 Blomkaal, stuvet 52 Blomkaalsbudding 52 Blomkaalsingom 54 Blomkaalskroketter 53 Blomkaalsrand 52 Blomkaals-Stok og Blade 52 Brockfeldtske Porrer 64 Brunkaal 49 Brændenælder, stuvede 59 Butterdejgsrand med Asparges 66 Butterdejgsrand med Champignons 75 Champignons à la Crème 75 Champignons à la Judæa 74 Champignons i Ovn 75 Champignons, ristede 74 Champignons, ristede, med Æg 75 Champignons, stuvede 75 Champignonskartoffelgratin 75 Endivie i Ovn 59 Fars 81 Græskar, fyldte 71 Græskar, stegte 71 Græskarmos 71 Grønkaal, kogt 55 Grønlangkaal 55 Grøntret 80 Grøntsager, Dampkogning 37 Grøntsager, Kogning i Olie 38 Grøntsager, Kogning i Vand 37 Grøntsager, Kogning og Bagning i Vandbad 37 Grøntsager, Stegning 37 Gulerodskage 40 Gulerodskrustader 40 Gulerodspuré 39 Gulerodsrand med Spinat 40 Gulerodssalat 40 Gulerødder, brunede 40 Gulerødder, dampkogte 39 Gulerødder, glaserede 39 Gulerødder, helt nye 38 Gulerødder, nye 39 Gulerødder, panerede 40 Gulerødder, stuvede 39 Hachis 81 Hachis i Boller 81 Hachis med Laag 81 Hvidkaal, fyldt, 1 50 Hvidkaal, fyldt, 2 50 Hvidkaal, stuvet 49 Hvidkaalspie 51 Irish Stew 51 Irish Stew, dampet 51 Jordskokbudding, delikat 44 Jordskokgratin 44 Jordskokragout 44 Jordskokker, indbagte 44 Jordskokker, kogte eller dampede 44 Julebudding med Æbler og Svesker 82 Kaal, kogt 49 Kaalblade, fyldte 50 Kaalbudding 82 Kartoffelfrikadeller 47 Kartoffelgratin 46 Kartoffelgratin med Ærter 60 Kartoffelherreret 48 Kartoffelkroketter 46 Kartoffelkrustader 46 Kartoffelmos 45 Kartoffelrand 46 Kartoffel-Rosenkaalsgratin 54 Kartoffelsalat, kold 46 Kartoffelsalat, varm 47 Kartoffelsoufflé 46 Kartofler à la Reine 47 Kartofler, bagte 45 Kartofler, brasede 48 Kartofler, brunede 47 Kartofler, dampede 45 Kartofler, engelske 46 Kartofler, franske 48 Kartofler, fyldte, bagte 45 Kartofler, italienske 48 Kartofler, nye 45 Kartofler, Pille- 45 Kartofler, skrællede eller skrabede 45 Kartofler, stuvede 47 Kartofler, svenske 47 Kartofler, søde 49 Kastanier, glaserede 76 Kastanier, ristede 76 Kastanieragout 76 Kastaniesoufflé 77 Knudekaal 55 Kroketter 80 Krustader, fyldte 81 Lagkaal 53 Lagkartofler 48 Løg, brunede 64 Løg, fyldte 65 Løg, fyldte, dampede 65 Løg, glaserede 64 Løg, stuvede 64 Løgringe, franske 64 Maccaroni, gratineret 80 Maccaroni med Smør og Fløde 79 Maccaroni, Nudler, Vermicelles, Spaghetti, Kogningen af 79 Maccaronibudding 80 Maccaronifisk 80 Maccaronikroketter à la Française : 80 Maccaronirand 80 Nudler, frisk 79 Nytaarsragout I 82 Nytaarsragout II 83 Nøddefars 77 Nøddepræparater 77 Omelet med Champignons 76 Paaskebudding med Persille 82 Pandekager med Champignons-fars 76 Pastinakker, panerede 42 Pastinakrand 42 Persille Kartoffelsalat 47 Pirogier med Hachis 81 Pommes Frites 48 Porre i Ovn 63 Porrer, brunede 63 Porrer, indbagte 63 Porrer, panerede 63 Porreret, kold 63 Postejer af Urter 81 Raakostlevninger I 82 Raakostlevninger II 82 Radiser, kogte 43 Ris, dampede 77 Ris, brunede 78 Ris, løse 78 Risotto 78 Risrand I 78 Risrand II 78 Risrand med Porre 64 Roer, glaserede 43 Roer, stuvede 43 Roeskiver 43 Rosenkaal i Ovn 54 Rosenkaal, kogt 54 Rosenkaal, udsprungne 54 Rosenkaalsbudding 55 Rosenkaalsrand 55 Rødbeder, bagte 42 Rødbeder, kolde 42 Rødbeder, syltede 43 Rødbederagout 42 Rødbedeskiver med Løg 43 Rødkaal, kogt 55 Selleri å l'Anné 41 Salade Brissé 58 Salat, Anvendelse af 58 Salat, dampet, fyldt 58 Selleri, Dampkogning 41 Selleri, fyldt 41 Selleri i Ovn 41 Selleri, Kogning af 41 Selleri med Ris 41 Selleri, panerede 41 Selleriroser 41 Semoullevælling 34 Skorzonerrodsbudding 67 Skorzonerrodsragout 67 Skorzonerrødder, brunede 67 Skorzonerrødder, kogte 67 Skorzonerrødder, stuvede 67 Slikasparges 65 Slikporrer 63 Slikærter 59 Smør-Gulerødder 39 Spaghetti 79 Spidskaalsrand 51 Spinat, dampet 56 Spinat, fransk 57 Spinat med Svampe 57 Spinat, stuvet 56 Spinat-Tomater 57 Spinatbudding 56 Spinatrand 56 Sukkerærter 59 Svampe, Rensning af 74 Svampe-Ragout à la Française 75 Supperis 78 Syreretter 57 Sødgrød 35 Sølvbedeblade 58 Sølvbeder à la Hollandaise 57 Sølvbeder à la Mariotte 58 Sølvbeder, kogte 57 Sølvbedestilke 58 Tarteletter 81 Tomater, brunede 67 Tomater, dampede 68 Tomater, forskelligt Fyld til 68 Tomater, fyldte 68 Tomater i Flødesauce 67 Tomater med Løg 68 Tomater, panerede 68 Tomater, stuvede 69 Tomater, søde 69 Tomatomelet 69 Tomatpie 69 Tomatpuré 69 Toppington 50 Urtestuvning 83 Æggeasparges 66 Ærtemos 60 Ærtebudding 60 Ærtefricassé 60 Ærter à la Française 60 Ærter, stuvede 60 Ærter, tørrede, hollandske eller amerikanske 60 Ærter, tørrede, russiske 60 OSTERETTER Fromage Fondu 85 Fromage Fondu, Retter af 85 Ostebudding 87 Ostefritter 86 Ostehalvmaaner 85 Oste Pie 86 Oste Ris 86 Oste Rugbrødsgratin 86 Ostesoufflé 87 Welsh Rarebits 85 ÆGGERETTER Omelet I 90 Omelet II 9° Røræg 89 Spejlæg 89 Æg, Kogning at o» Æg, pocherede 90 Æggesoufflé 90 KOLDT BORD Alliance Salat, grøn 92 Blegselleri med Ostesmør 94 »Christians Salat« 91 Fluesvampe 92 Flødeost 93 Flødeost, grøn 93 Grøntsager i Gelé 93 Grøntsager med »Dressing« 92 Italiensk Salat 91 Kar ry salat 91 Knapost 93 »Krydderfedt« 93 Maccaronisalat 92 Mayonnaisesalat 91 Paalæg 94 Salat, lyserød 92 Smør, forskelligt, til Sandwi- ches 93 Tomatsalat 91 Urtesalat 92 Urtesalat, rød 91 Æg, fyldte 92 Æg i Sky 92 SAUCE Appelsin- eller Citronsauce 98 Champignonsauce 96, 97 Chocoladesauce 99 Creme Sauce 98 Creme Sauce, billig 99 »Dressing« 98 »Faaremælk« 99 Fløde Sauce, brun 96 Hollandaise Sauce, ægte 97 Karamelsauce 99 Karrysauce 97 Kryddersauce 96 Løgsauce 96 Mayonnaise 98 Mayonnaise, forloren 98 Mockt Whippet Creme 99 Mælke- eller Flødesauce 97 Olivensauce 97 Persillesauce 97 Ragoutsauce 96 Remouladesauce 98 Sauce, alm brun 96 Sauce, Jævning af 95 Sauce, rød 98 Sauce, Tilberedning af 95 Smør, rørt 98 Smør, smeltet 98 Tomatsauce 97 FORSKELLIGT TILBEHØR Brødterninger, bagte 101 Brødcroutons 102 Butterdejgsrand 101 Butterdejgssnitter 101 Frituredejg 101 Krustader 102 Melboller 102 Pirogidejg 101 Tarteletter 102 Æggeboller 102 Æggestand 102 DESSERTER Abrikos Fromage 122 Abrikoskompot 115 Abrikos Marmelade 122 Abrikostærte 115 Ananas Budding 121 Ananas, frisk 121 Ananas Tærte 121 Appelsindessert 115 Appelsin Fromage 116 Appelsingelé 115 Appelsiner, fyldte 115 Banan Budding 119 Bananbælge 117 Banan Fromage 119 Banan Frugtgrød 120 Bananmos paa ristet Brød 118 Banan-Miissli 117 Bananomelet 119 Banan Salat 120 Banansoufflé 119 Banan »Skaller« 118 Banan-Tomatsalat 118 Bananer å la Reine 120 Bananer, bagte, med Fløde 117 Bananer, gratinerede 119 Bananer, indbagte 118 Bananer med Fløde 117 Bananer med Jordbær 117 Bananer, ristede 118 Blommegrød 112 Blommekompot 112 Blommetærte 113 Blommer i Ovn 113 Bondepige med Slør 127 Brombærgrød 114 Brombærkage 114 Brombærkompot 114 Brødkage, svensk 127 Chocoladecréme til Forme 128 Chocolade Fromage I 126 Chocolade Fromage II 127 Chocolade Slask 127 Citron Budding 116 Citron Fromage 116 Creme Renverser 126 Ferskenkompot 114 Ferskner med Flødeskum 115 Fløde Banan Salat 120 Fløderand 128 Frugt Brødbudding 127 Frugt Dessert, blandet 122 Frugtgrød, Kogning af 104 Frugtsalat 109 Frugt Tarteletter 122 Hindbær med Fløde 107 Hindbærgelé 107 Hindbærfromage 107 Hindbærgrød 107 Hindbærkager 107 Hindbær-Marengs 107 Hofdessert 126 Husblas og Agar-Agar, Behandling af 129 Is, Fremstilling af 123 Is, Creme 123 Is, Frugt 124 Is, Skum 124 Is, Skum med Æg 124 Jordbærdessert 107 Jordbærgelé 106 Jordbærfromage 106 Jordbærgrød 106 Jordbærkompot 106 Karamel Creme 126 Karamel Æggekage 129 Katrineblomme Kage 122 Kirsebærgelé 109 Kirsebærkompot 109 Kompot, Kogning af 104 Kvædekompot 115 Kvæder, stegte 115 Kvæderis 115 Kærnemælks Fromage 128 Lagkage med Banan 120 Lemon Floff 116 Maizena Budding 128 Marengs med Bananer 120 Melon, syltet 108 Melon udskaaret paa forskellige Maader 107 Melonkompot 108 Melonsalat I 108 Melonsalat II 108 Mælkegelé 128 Nougat Fromage 126 Old Fashioned Rice Pudding 125 Omelet og Omelet Soufflé 129 Omelet Surprise 124 Oplagt Mælk 129 Pandekager, fine 130 Pæregrød 113 Pærekompot 113 Pæremos 113 Pærepie 113 Pærer, Karamel 114 Pærer med Flødeskum 113 Pærer paa ristet Brød 114 Pærer, stegte 113 Rabarber i Ovn 105 Rabarberfromage 106 Rabarbergelé 105 Rabarbergrød 105 Rabarbergrød, Luxus 105 Rabarberkompot 105 Rabarbersoufflé 105 Ris å l'Amande 125 Ris å l'Empératrice 125 Risengrynsklatter 130 Ris Fromage 125 Ris-Æblekage 110 Rødgrød 104 Rødgrød, daglig 104 Sneboller 130 Stikkelsbærgrød 106 Stikkelsbærkage 106 Stikkelsbærkompot 106 Sveske Soufflé 122 Svesker i Creme 122 Tapioca Budding 128 Tarteletter med Banan 120 Tomater med Bananfyld 118 Trifli 127 Tørrede Frugter, Grød af 121 Tykmælk 129 Tyttebærgrød 114 Tyttebærris 114 Vinter-Muldvarpeskud 122 Æble Beignets 110 Æble eller Pære Gelé 112 Æblegrød 109 Æblegrød, holdbar 110 Æblegrød, jævnet 109 Æblegrød, Puré 109 Æblekage I, gammeldags 111 Æblekage II 111 Æblekage, Lindevejs 111 Æblekage, Makron 112 Æblekage, Polsk 112 Æblekompot 109 Æble Mussli 109 Æblepie, engelsk 110 Æble Pindsvin 112 Æbleskiver 130 Æbleskiver med Gær 130 Æbler, bagte 110 Æbler i Creme 112 Æbler i Slobrok 111 Æbler med Marengsdejg 111 Æbler, stegte 110 Æbletærte 110 BAGNING Abrikoslagkage 150 Abrikostærte 151 All Brand Bread 134 Appelsinlagkage 150 Bagepulver 154 Baking Powder Biscuits 136 Beauty Cakes 144 Bedstemors store Kranse 144 Boller 137 Bondehave-Boller 138 Brune Kager 145 Butterdejg 154 Butterdejgskager 146 Chocoladecrème 152 Chocoladeglasur 153 Chocoladekage I 142 Chocoladekage II 142 Chocoladeknap 150 Chocolade Kringler 144 Chocoladelagkage (Engelsk) 150 CitronsmøT 153 Crème, Kogning af 152 Crème til Kager I 152 Crème til Kager II 152 Crème til Kager III 152 Dadeltærte 151 Dronningekager 143 Formkager, Bagning af 140 Franskbrød I 134 Franskbrød II 134 Frugtkage 141, 151 Galop-Kringle 138 Glasur 153 Glasur, engelsk 153 Gloria Kager 145 Grahamsbrød 134 Gær 154 Halvmaaner 137 Havregrynskager 145 Honningkage 142 Horn 136 Ingefærkager 143 Jordbærkage 151 Julekage I 138 Julekage II 138 Kleiner 145 Knækbrød 135 Kokus-Makroner 146 Kommenskringler 136 Kompot Tærte 151 Konge Vanillekranse 142 Korendekager 144 Kransekage 149 Kræmmerhuse 148 »Kyllinger« 144 Kærnemælkskage 141 Lagkagedejg I 149 Lagkagedejg II 149 Lighting Layer Cake 150 Linsemakroner 147 Linser 147 Makrondejg 154 Makroner 146 Mandler 154 Mandler, brændte 153 Marengs 146 Marengsdejg 154 Marzipan 154 Medailler 148 Mille Fleur Kage 149 Muffins 137 Mørdejg 154 Mørdejgskager 146 Napoleonskager 148 Negerkager 147 Nougat 153 Nürnberger Kager 143 Nøddekage 142 Orangedraaber 143 Ostebakkelser 140 Ostebrød 140 Ostekager 139 Ostelinser 139 Ostestænger 139 Pleskner 145 Plumkage 141 Paspaille, Nougat Kræmmerhuse Raspaille, Nougat Kræmmerhuse 147 Rosinboller 138 Rosiner og Korender 154 Rugkiks I 135 Rugkiks II 135 Rugkiks III 135 Rundstykker 136 Ruller 149 Sandkage I 140 Sandkage II 141 Sigtebrød 134 Sirupskage 142 Sirups Lagkage 150 Smørcréme I 152 Smørcréme II 152 Sponge Cake 141 Sprøjteglasur 153 Sundhedsbrød 135 Sukkerbrødskage 141 Svesketærte 151 Syltetøjs-Sandwiches 147 Søndags Lagkage 150 Tvebakker, smaa I 137 Tvebakker, smaa II 137 Tyroler-Horn 136 Vandbakkelsedejg 154 Vandbakkelser 148 Vanille 154 Vanillekiks 135 Wienerbrød 139 Wienerkringle 139 | ||
Nr. 690. MARZIPAN
1/2 kg Marzipanmasse æltes godt med 250 gr sigtet Flormelis og lidt Rosenvand. Denne Masse kan udrulles og udskæres i Figurer til Dekoration af Kager eller anvendes til Konfekt. | ||