Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Smaa Fester - glade Gæster | ||
Forfatter: | Byrdal, Lis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Hirschprungs Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1935; 1935; 1936; 1936; 1937; 1938; 1940; 1943; 1964 | ||
Sider: | 149 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustrationer; | ||
Samlet oplag: | 11 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 3,85 | ||
Man siger saa tit, at en Gæst efterlader sit Rygte, naar han gaar. Lige saa sandt er det, at en Værtindes Rygte er prisgivet hendes Gæster, der bringer det videre, hvor de kommer frem,
»Var det morsomt - eller kedede I Jer?« spørger Folk, og Svaret falder prompte ...... Denne lille Bog er skrevet med Ønsket om at hjælpe mange til at skabe Fest - særpræget, hyggelig og glad Fest. Nuom-stunder gøres det ikke alene med dyr Mad og Vin — jeg havde nær sagt: tværtimod. Det er blevet paa een Gang lettere og sværere at være Værtinde nu end før — lettere, fordi ingen mere venter seks Retter, sværere, fordi der kræves større Opfindsomhed. Mine »Smaa Fester« er til den søde og hjertelige danske Husmoder, ung eller ældre, gift eller ugift — mest til hende, som ikke har altfor mange Penge at ofre, men gerne vil opveje det med lidt mere Arbejde og flere Tanker. . | ||
American Club Sandwich 109
Ananas-Fisk 103 And i Appelsinsauce 71 Appelsinsalat 63 Appelsinskalskage 53 Artiskokbunde med Svampe 44 Asiesalat 93 Asparges med Mayonnaise 59 Asparges fritters <>K Aubergines 45 Baconruller 109 Bade-Pic-nic paa Stranden 121 Bagte Bønner 133 Bananer med Bacon 33 Bananlys 78 Barnedaabsfest 24 Bedekølle, marineret 98 Bedekølle med Kastaniemos 72 Beef steak pie 47 Blegselleri med Ostecreme 43 Blinis 101 Blomster paa nye Maader 142 Boeuf Stroganoff 101 Bondekonens varme Suppe 71 Bord i Sølv og Lilla 20 Bord med Tin og Ler 21 Borsch 100 Bottie party 87 Bouillabaisse 98 Bouillon, Godnat 83 Bouillon, isafkølet 39 Bridgehummer 59 Bridge Sandwiches 60 Brisler med Champignons 48 Brudeskeer 116 Brune Kager 134 Brune Tvillinger 109 Bøf stegt paa en ny Maade 62 Chokoladebudding 37 Chop Suey 104 Cinema party 87 Citrontærte 47 Cocktails 32—56—72—80—86—132 Cocktail, uden Alkohol 108 Creoleræg 120 Crepes Nicole 98 Cupido-Kage 115 Daddelpie 74 Debreceni Rosinsuppe 99 Duer Gabrielle 43 Dværgenes Baal 78 Dyrekoteletter 44 Kfteraarsbord 24 Fasan, opsat 92 Fersken med Flødeost 67 Fiskebord 19—128 Fiskefilefer bagt i Fad 39 Fiskefilet m Hummer Harlechino 92 Florentinske Æg 102 Foraarsbord 21 Foraarssuppe 37 Frikadeller med Flag 78 Frikadeller som Okseøjne HZ fritto misto 46 Frokost i det Fri 120 Fuglereder *l Gigot roti 'H Glogg 136 Grape-Frugt Cocktail 114 Grøn Salat d'amour 114 Grønærtesuppe 66 Gule Ærter-Bord 24 Gulyas, ungarsk 99 Hamburgerryg — en Kunstners 65 Haricots verts med Ost 70 Heksepunsch '25 Hellig Tre Konger3 Aften 139 Hjertebrød med Ingefær 109 Hollywood Pærer 32 Hot Pot 63 Hovedsalat Alføld 100 Hummer med Karry 66 Høne i sin Have 37 Hønsekødsuppe royale 73 Hønselever med Nudler 60 Høns i Hjerteform 114 Ice-Cream Soda 78 Indbydelser 7 Indisk Curry 64 Is i Urtepotter 79 Ispunsch 81 Jagtæg 33 Jordbær med sur Fløde 40 Jordbærmos (frosset) i Melon 68 Juleborde 26 Julefest 136 Julelys i Lygte-Bord 25 Julepunsch 137 Kabaret af Træ 60 Kaffe, ungarsk 100 Kage, der viser, hvad Klokken er slaaet 60 Kage som Skydeskive 110 Karnevalsborde 90 Kartoffelbriocher med Svampe 109 Kartoffelsalat, grøn 42 Kartoffelsalat med raa Løg 127 Kartoner i deres Frakker 122—132 Klar Suppe med Æg- og Spinatterner 74 Kloster-Pandekager 72 Kniplingskage 110 Kolumbine-Kage 93 Konfetti-Bouillon 92 Kong Edwards Yndlingssandwich 121 Kongen af Slaraffenland 78 Koteletter, smaa, glaserede 92 Krabbesuppe 68 Krebsegilde 129 Kroepoek oedang 105 Kryddersild 41 Kunstnerbord 21 Kylling en casserole 68 Kyllingepie 60 Kylling, Skinke og Tunge 42 Kødsalat 121 l La Fondue! 75 Lagkage med Vanilleis 42 Laks (røget) med Æg og Spinat 40 Laksørred-Gelé med Salat 47 Lam en casserole 42 Lammebov, krydret 69 Lammekoteletter, svenske 38 Lecso 99 Lillejuleaften 135 L'Osso Bucco 102 Lyn-Brød 34 Lysegave 129 Løgsuppe 132 Maj-Lam 67 Majskolber 44 Mandelkage 53 Mandelkager, sprøde 41 Mandelsuppe 70 Marcipangilde 76 Marengsreder 43 Marmelade (Appelsin og Abrikos) 52 Melon paa knust Is 40 Mimoseæg 38 Minestrone 102 Misto 32 Mixed grill 46 Morgenmaaltidet 31 Moskurve 71 Muffins 52 Muslinger i Bacon 45 Muslinger, indbagte 109 Muslingesalat 127 Muslingesuppe 64 Nasi makan besar 104 Nudelsuppe med Dueæg 103 Nyrer Ali-Baba 39 Nytaarsborde 138 Oksefilet med Vin 73 Oksehaler i Form 75 Okse-Sang 111 Oksetunge med Leverpostej 70 Omelet aux fines herbes 33 Omelet, min egen 69 Ost i Form 36 Ost i Oliven 64 Ost og Frugt 115 Ostebrikker 52 Ostebuddinger, smaa amerikanske 110 Ostekiks 63 Oste-Pandekager 66 Ostesoufflé 48 Ostetoppe, ungarske 41 Ostetærter 101 Paaskeborde 22 Pakketræ 26 Pandekagehus 77 Pandekager med Is og Likør 48 Pandekager parisienne 45 Petit pois française 98 Petit suisse 115 Pighvar Pompadour 74 Pocherede Æg, lunkne 110 Pocherede Æg med Ærter 34 Poire belle Helene 44 Pudderkvaster 12 Pærer, Hollywood 32 Pølsegilde 82 Rabarbertærte 38 Rhinskvinspunsch 132 Rijstafel, javansk 104 Risotto med Muslinger 62 Rosenkaalsuppe, belgisk 47 Roulade-i-en-Fart 45 Ruller med grønt 60 Rødspætter med Tomatsauce 44 Rødvinspunsch 132 Røræg med Tomat 33 Salat af friske Krabber 42 Salat, de fem Tings 127 Salaterie 126 Salatfest 80 Salat, San Diego 36 Salatsauce, fransk 127 Sandwiches 51—60—108—109—118 Sardinbrød, stegt i Ovn 48 Sardin, Tomat, Oliven 59 Scones, engelske 34 Sct Hans Selskab 123 Sildebudding, svensk 46 Skibslabskovs 81 Skinkekoteletter 120 Skinke med Frugt 38 Skærsommernats-drink 123 Sole Véronique 72 Sommerbord 23 Soufflé au Chocolat 99 Spansk Peber, fyldt 45 Spegepølse med Æg 60 Studenterbord 23 Suppe med hvide Bønner 63 Surprise-Menuer 87 Svampesuppe 43 Sveskegelé 65 Svinekoteletter, arabiske 36 Søtunger med Bananer 63 Tag-til-Bords15—16 Tartar 92 Telor nasi 105 Terneæg i Reder 36 The i Skoven 121 The, om at lave 50 Tipsy Cake 39 Toast, Kanel- og Ansjos- 52 Toddies 132 Tomatcocktail32 — 72 Tomatgelé med Mayonnaise 43 Tomat Lucullus 37 Tomat med Æggeblomme 65 Tomat Toast 60 Torskegilde 19—128 Treasure hunt 88 Tunge i Aspic som Hjerte 114 Tærteskorpe 81 Vafler med Is 60 Vanilleis med Hindbær 69 Wedding cake 116 Welsh rarebit 43 Wiener Sacher Torte 40 Vin, Behandling og Valg af 145 Zabaione 102 Æble, revet 32 Æblesnitter 53 Æg Foo Yeung 103 Æg i Cocotte 33 Østerscocktail 46 | ||
Min egen Omelet ligner en Frierbuket og er et opløftende Sommersyn - synes jeg i det mindste selv. 4 Æggeblommer samles med 4 stiftpiskede Hvider og 4 Spskf. Fløde, Salt og Peber, og kommes paa en Pande med Smør. Man løfter i den, saa det flydende kan løbe ned, man lirker opmærksomt og plejer og passer den, saa den slipper og kan rutsches ned paa et varmt Fad. Paa Midten lægges et lille, men meget hvidt og fejlfrit, Blomkaalshoved med en Persillekvist i Toppen, udenom lægges smørrystede Baby-Gulerødder i en Krans, derefter kommer en Krans Juliærter og yderst — hvis der er mere Plads — en smal Stribe Aspargeshoveder. Man maa øjne den gule Rand yderst; det er det hele, men den er virkelig saa smuk … | ||