Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Hurtig Mad for enlige og den lille Husholdning | ||
Forfatter: | Clausen, Else; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1938 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | I. Fr. Clausens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 106 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | enlige; lærerinde; margarine; reklame; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 2,5 | ||
Denne Kogebog er særlig beregnet for enlige, der kun har begrænset Tid til
Raadighed for Madlavning. Den kan dog anvendes i større Husholdninger, da man jo ligesaa godt kan gøre Portionerne større, som man fra andre Kogebøger kan formindske dem. Jeg har lagt Middagsplan, da jeg finder, det maa være nemmest saaledes, naar Middagene er sammensatte, og som Regel bliver der ogsaa anvendt Rester til næste Dags Middag, saa de skal helst følges efter Planen. Dog mener jeg ikke, det er nødvendigt at følge den strengt; og Forret eller Dessert kan selvfølgelig udelades eller ombyttes med andre efter Behag. Retter som Gule Ærter, Grønkaal og lignende ser jeg helt bort fra, da jeg vil tænke mig, at man ikke tilbereder saa sene Retter, uden at man laver saa stor en Portion, at der er til det meste af en Uge — og det er helt misforstaaet. Variation skal der til. Heller ikke har jeg medtaget store, men saa vidt muligt holdt mig til smaa nemme Retter. — Bøf, Kotelet og andre Pandestegningsret-ter er jo nemme, men skal dog tilberedes samme Dag, altsaa, naar man kommer hjem, evt. træt og udaset fra Kontor el. lign. — De engelske Pie'er er nemme. De kan fremstilles Dagen før og blot varmes op. Man har her Middagsmad til flere Dage. Dessert- Pie'er og Buddinger har den Fordel, at mange af dem kan gemmes og anvendes i et Par Uger. Søndagsmiddagene er alle gjort lidt festligere og saa rigelige, at der godt kan være til en Gæst. | ||
Abricot Jam 98
Agurk eller Aubergines, fyldt 74 Agurker, smaa 97 Agurkesalat 46 Agurkesuppe 64 American Pineapple Pie 69 Appelsinkoldskaal 64 Appelsin Marmelade 99 Appelsinsauce 42 Apple Pie 61 Asie Gratin 88 Baked Marrow and Bacon 54 Bananas and Sponge Cake Jelly 35 Bananbaade 65 Bandes de veau 51 Bankekød 15 Beafsteak-Pie m Rosenkaal 20 Biksemad : 90 Blange Mange med Frugter 31 Blomkaal à la Polonaise 85 Blomkaal, farseret, med Porre eller Rosenkaal 73 Boeuf par morceaux petite 70 Boller i Sellerisauce 74 Brasiliansk Karryret 30 Bread and Butter Pie 25 Brunkaal med Fars 76 Brødkage 16 Brødsuppe 30 Bubble and Sqeak med ristet Hambourgerryg 21 Byggrynssødsuppe 39 Bygvandgrød 15 Bøf à la Jardinière 49 Bøf, fransk 17 Bøf Ragout 26 Bøf Stroganoff 44 Bønner å la parisienne 62 Canapé'er 78 Caramelsauce 38 Cheese Soufflé 65 Chokolade Brødbudding 49 Chokoladebudding 7 Citron-Budding med Citron-Sauce 50 Citronfromage 17 Citron Saft Gelé 52 Citron Sauce 50 Citronsoufflé 39 Citronsuppe med norske Tvebakker 63 Creme Sauce 49 Creme til Kager 4 Crouton's 78 Croutons med Asie 54 Dukkestuekage 55 Engelsk Salat-Anretning 78 Fars 72 Farseret Roulade 18 Fars i Postej 76 Farsrede med Picklessauce 76 Fish Cake 88 Fiskefars, munter 67 Fiskefilet Normande 53 Fiskefrikadeller med Kartoffelsalat a 23 Fluff Dessert 28 Flæskeben med Karrysauce 59 Flæskeæggekage 38 Forloren Hare 73 Franskbrød 91 Franskbrød med Kanel 91 Frikadeller 72 Frokost Pandekager 89 Frugtgrød 29 Frugtgrød af Saft 40 Fruit Fritters 10 Fyldt Selleri 75 Galopkringle 92 Gelatine 6 Gemysebudding 58 Gemyse-budding, paneret 59 Granddejg 94 Grønlangkaal 67 Grøn Salat Anretning (ekstrafin) 79 Grøn Salat med Kørvel 79 Grøn Salat og Rejer 79 Grøntsager i Fad 84 Grøntsagsfrikassé 51 Grøntsagssuppe 60 Grønærtesuppe 23 Gulerodsflødesuppe 38 Gulerødder, indbagte 85 Hachis med brunede Kartofler 47 Hakkebøf 25 Ham and Potato Hot Pot 28 Hambourger Koteletter med smørstegte Kartofler 9 Hambourgerryg med Gemyse 7 Herreret 9 Hindbær Marmelade, hurtig- kogt 99 Hindbær Saft Gelé 46 Hollandaisesauce, forloren 53 Hollandaise Sauce 26 Hurtigkager 96 Hvidkaalssuppe 46 Hyldebærsuppe med ristede Brødterninger 14 Jordbær Marmelade, hurtig- kogt 99 Julesalat, Endivie 70 Junket 39 Kaaldolmer 75 Kabab med Ris 37 Kaffe Blange Mange 9 Kalvebryst, briliére 11 Kalvebryst med stuvede Snittebønner 41 Kalvefilet a l'anglaise 20 Kalvekotelet 36 Kalvekoteletter, bagte 40 Kalvekød, grilleret med Tomatsauce 42 Kalvesteg med franske Kartofler 45 Kalv i Cocotte 19 Kalv i Spaghetti 12 Karbonade-Pølser 89 Karmeliter Æg 81 Kartoffelfrikadeller 84 Kartoffelgrød 23 Kartoffelmos 15 Kartoffelsalat A 23 Kartoffelsalat B 24 Kartoffelsalat C 80 Kartoffelsoufflé 37 Kartoffelstænger 84 Kartofler, brunede 47 Kartofler i Jaket 55 Korsika Creme 14 Krystader med Fiskestuvning 08 Kærnemælksfromage 32 Kærnemælkskoldskaal 33 Kærnemælkssuppe 19 Kød Pie 03 Kødrand 72 Kørom af Tykmælk 43 Labkovs Royal 40 Lagkagebunde 95 Laks i Salat 82 Lammekød grilleret 64 Lammeragout Sauternaise 64 Lax Fløde Pie 54, 87 Legering af Sauce 4 Legering af Suppe 5 Lemon Curd 98 Lykkesvampe 80 Løg, Bruning af 5 Løgsauce 16 Maizenabudding 22 Maizenagrød 21 Makaroni à l'Italienne 45 Makaroni au gras 57 Makaronipie 11 Makaroniret 39 Makrel, røget med stuvede Kartofler 50 Mandelbudding 28 Mannagrød 36 Marinade 46 Marinerede Sild 82 Marmelade Budding 41 Medisterpølse med Grønlangkaal 66 Milk Pudding 15 Mixed Grill 12 Mørbradbøf med Spejlæg 56 Mørbrad som And 56 Neapolitansk Gelécreme 35 Norske Tvebakker 93 Nut and Raisin Cookies 66 Nytaarsspøg 71 Nøddekrans 93 Oeufs à la Portugaise 81 Oeufs Florentines 86 Oksefilet med Peberrodssalat 33 Oksesteg med bagte Kartofler 61 Omelet med Rosenkaal 8 Omelet med Tomat 47 Omelette du Pays 26 Orange Kage 93 Orange Pudding Pie 13 Pandekager 11 Peberrodssalat 33 Persillesauce 52 Pèt Casserole 47 Plukfisk 29 Poached Eggs Supreme 86 Poisson à l'espagnole 36 Puff Pastry 92 Quick Pie 48 Raasalat 68 Rabarbersuppe med norske Tvebakker 48 Ragout med Tomat og Porrer 63 Reje Gratin 52 Reje Savoury 88 Rice in Resurrection 58 Risblomst med Saftsauce 67 Risengrynsklatter 18 Risengrød 17 Rismelsgrød 66 Risotto 60 Risvandgrød med Æbler 57 Ristet Torskerogn 14 Rugbrødscréme 30 Rugbrødstoppe 19 Rugkiks, fine 91 Rødspættefilet'er med Persillesauce 52 Røræg 81 Saftsauce 67 Salade Orange Américaine 79 Sausages Rôles 89 Savoury Custard 44 Savoury Pies 89 Savoury Soup 41 Scotch Marmelade 98 Selleribøf 85 Selleri med Tunge 26 Sellerisuppe med Brødtærnin- ger 25 Shepherds Pie 35 Short Crust 92 Sild, kogte 87 Sild, stegte 87 Skaller med Asparges 50 Skidne Æg 86 Skinke med Sommerret 43 Skinke- og Makaronikroketter med Tomatsauce 16 Skorzoner i Fad 84 Skorzonnérrødder, panerede 84 Smaa Fricandeau med engelske Kartofler 70 Sne 62 Snittebønner, stuvede 41 Sommeræbleskiver 60 Soupe du Jour 44 Spaghetti 10 Spejlæg 81 Spejlæg Portugaise 86 Spejlægskager 53, 96 Spinat Française 83 Spinat og Tomater 83 Spinat Vugger 83 Steg, kold med glaserede Porrer 62 Steg, kold med Sauce, Kartofler og Savoy Kaal 34 Stegt Flæsk med Løgsauce 16 Stikkelsbær eller Hindbær Saft Gelé (Jelly) 34 Stikkelsbærgrød 34 Sukkerbrødsdejg 95 Suppe, brun 8 Supper Snack 27 Svenske Sild 32 Svinekarré 27 Svinekoteletter 27 Svinemørbrad Garni 53 Sweet Pie à la Hopjes 57 Sømandsbøf 33 Timbale eller Chartreuse med Grøntsager 74 Tobbington 75 Tomat Marmelade 97 Tomat med bagt Æg 85 Tomat Puré 97 Tomater, fyldte 75 Tomatsauce 16, 43 Tomatsuppe 42 Torsk, kogt med Sennepsauce 29 Tournedos Ménagère 50 Tournedos Rossini 68 Treacle Pudding 52 Tunge, kold i Gelé med Kartoffelsalat b 24 Tunge med brun Sauce og Snitter 24 Tykmælk 43 Tyttebær med Pærer 99 Tyttebærris 56 Urtesalat, italiensk 45 Vanillekranse 94 Welsh Rarebit 11 Wienerkarbonade 22 Wienerschnitzel 65 Wienerschnitzel, forloren 42 Wieneræggekage 87 Yankee Cream 48 Æbleflæsk 55 Æblesne 18 Æblesnitter 21, 95 Æblesuppe 59 Æg, blødkogte 80 Æg, haardkogte 80 Æg, halvbløde 80 Æg i løse Ris i Karrymayon- naise 24 Æg i Paasken 87 Æg, pocherede 81 Øllebrød 55 Østers 82 | ||
Grilleret Kalvekød med Tomatsauce.
Resten af Kalvekødet (Mid. 57) skæres i Skiver, der vendes i Æggehvide og Rasp og steges i brunet Smør. Er der en Rest Snittebønner fra Søndag, spises disse hertil ellers Kartofler og Tomatsauce, der fremstilles af 15 g Smør, 20 g Mel, 3 Spskf. Tomatsuppe og 1 dl Vand (eller 1/4 dl Tomatpuré og 1 dl Vand). | ||