Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Husmoderens Opskrifter: Madlavning-Bagning-Syltning-Henkogning-Vitaminlære | ||
Forfatter: | Christiansen, Lis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | Ringsted | ||
Forlag: | Erik Bernild | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 188 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | vitaminer; lærer; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Ringsted | ||
Pris i kr: | 2 | ||
Aal i Gelé
Aal, kogte Aal, stegte Abrikoser, henkogte Abrikosgelé Abrikossuppe 20 Agerhøns 85 Agurker, smaa 180 Agurkesalat, henkogt 180 Alexandrakager 188 Amagerbudding 44 Amagersuppe 12 Amerikansk Kartoffelgratin 103 Amtmandindens Kager 148 Ananasfromage 88 And, stegt 62 Appelsin-Abrikosmarmelade, raa 173 Appelsingelé 90 Appelsinfromage 89 Appelsinkage 133 Appelsinkager 148 Appelsinkoldskaal 22 Appelsinmarmelade 172 Appelsinmarmelade, hakket 172 Appelsintrifli 84 Arendalskager 147 Aristokrater 146 Arme Riddere 70 Asier 189 Aspargesgratin 102 Aspargessuppe 7 Astakage 131 Aubin 61 A-Vitaminet 188 Bacallao 58 Bagepulver 125 Bagte Boller 16 Bagt Æblekage 79 Banansalat 104 Bankeflæsk 35 Bankekød 25 Bayonneskinke, glaseret 34 Bayerske Pølser 114 Beates Blommedessert 80 Bedstemors Kranse 145 Bedstemors Æbleskiver 68 Benløse Fugle 25 Berliner Pfannkuchen 69 Biksemad 52 Billige Cremeboller 120 Bispekringler 139 „bistik" 120 Bitter-Mandelkage 132 Blaabær, tørrede 175 Blodpølse 49 Blomkaal a la pompadour 102 Blomkaal, farseret 44 Blomkaal, henkogt 184 Blomkaalsgratin 102 Blomkaal med Ris og Tomater 102 Blomkaalsuppe 7 Blommedessert, Beates 80 Blommegelé 172 Blommemarmelade 173 Blomme- og Pæremarmelade 173 Bollemælk 16 Boller af Majsflager 17 Boller, bagte 16 Boller i Sellerisauce 41 Bondepige med Slør 80 Borgmesterstang 122 Krisler, panerede 99 Brisselsuppe 9 Brombærgelé 171 Brombær, henkogte 180 Brombærmarmelade 173 Brombær, syltede 165 Brune Kager I 140 Brune Kager II 140 Brune Kager, sønderjyske 140 Brunet Hvidkaalssuppe 11 Brun Roulade 158 Brunsvigerkage 119 Bræddestabel af Rødspætter 117 Brændte Mandler (Nødder) 161 Brødboller 17 Brødbudding 71 Frikadeller af kogt Kød 51 Frugtdessert 86 Frugtflødesalat HO Frugtgelé 89 Frugtgrød, Jævning af 00 Frugtis 04 Frugtpie, Karens 75 Frugtsuppe 21 Frugttærte "0 Fyldt Hvidkaal 42 Fødselsdagskringle 120 Gaas a l'italienne 62 Gaas, stegt 02 Galopfranskbrød 124 Gedeøre 123 Glaserede Frugter 102 Glaseret Bayonneskinke 31 Gotharkrans 134 Graaænder 66 Grevindekager 140 Grilleret Kalvekød 31 Grilleret Lammehoved 38 Grundlovsdessert 83 Græskar, farseret 43 Græskarmarmelade 174 Græskar, syltede (sure) 168 Græskar, syltede (søde) 168 Grød af tørrede Frugter 92 Grønne, syltede Tomater 167 Grønkaalssalat 109 Grønkaalssuppe 10 Grønlangkaal med ristet Brød og Spejlæg 101 Grøntsager i Beignetdejg 104 Grønærtegratin 103 Grønærter, henkogte 183 Guldkage 132 Gulerodsmarmelade 174 Gulerodsmarmelade m Abrikoser 174 Gulerodsrand 66 Gule Ærter 8 Gullasch 25 Hachis 51 Hakkebøf 26 Hakket Appelsinmarmelade 172 Hakket Fricandeau 29 Hakket Sildesalat 108 Halvmayonnaise 106 Hamburgerryg 34 Hanekam 122 Hare, forloren 26 Hare, stegt 64 Havregrynsvælling med Tyttebær 15 Havrekiks 128 Havremakroner, Astrids 139 Havresuppe 20 Hele Kirsebær 164 Helleflynder, kogt 57 Helleflynder i Fad 57 Heidelberger Specialitet 86 Helstegt Lever med Vildtsauce 46 Helstegt Oksefilet 23 Henkogning af Kød 185 Henkogt Agurkesalat 185 Henkogt Blomkaal 184 Henkogte Abrikoser 181 Henkogte Brombær 180 Henkogte Bønner 184 Henkogte Champignons 1 Henkogte Fersken 181 Henkogte grønne Stikkelsbær 180 Henkogte Grønærter 183 Henkogte Hindbær 180 Henkogte Jordbær 179 Henkogte Julienneurter 184 Henkogte Karotter 184 Henkogte Kirsebær 180 Henkogte Mirabeller 181 Henkogte modne Stikkelsbær 180 Henkogte Paradisæbler 182 Henkogte Pærer 181 Henkogte Rabarber 182 Henkogte Reineclauder 181 Henkogte Ribs 182 Henkogte Slikasparges 183 Henkogte Solbær 182 Henkogte Sukkerærter 183 Henkogte Suppeasparges 183 Henkogte Æbler 182 Henkogt Kørvel 183 Henkogt Spinat 183 Henkogt Syre 184 Hindbær 164 Hindbærmarmelade 173 Hindbær-Ribsgelé 170 Hindbær-Ribssaft 176 Hindbærsaft 176 Hjortetakker 141 Hofdessert 83 Honningbrød 135 Horn 123 Horn, hurtigbagte 124 Hornfisk, kogte 55 Hummer i Gelé 113 Hummersalat 107 Hvedekiks 127 Hvidkaal, fyldt 42 Hvidkaalskarbonader 67 Hvid Rissuppe med Abrikoser 19 Hvid Sagosuppe 19 „Faaremælk" Fars af Flæskekød Fars af Kalvekød 40 Fars af Oksekød 40 Farseret Blomkaal 444 Farseret Græskar Farseret Kalkun Farserede Løg Farseret Selleri Farserede Tomater Farseret Tunge Farserede Æg Fasan Fastekringler 111 Fastelavnsboller I 110 — II 110| Fattigmandsbakkelser 141 Fersken, henkogte 181 Figenkage Figensalat Fin Brødsuppe 10 Fine Kiks 137 Fine Rugkiks 181 Finsk Brød 18t| Firkantede Kiks 130J Fiskefars 88 Fiskefarsbudding 88 Fiskefrikadeller 88 Fiskegratin 88 Fiskepostejer Fiskerand â la Lucullus 80 Fiskerouletter 80 Fiskesalat 100 Fiskesuppe af Torsk II Fisk i Mayonnaise 81 Flæskesteg 33 Flæsk, stegt $4 Flødekager 1 132 — II 181 Flødekarameller 162 Flødekranse 144 Flødelapper TJ Flødemayonnaise med glaserede Appelsiner 110 Fløjlsgrød 14 Fløjter lllj Forloren Hare 30 — Kylling IH — Skildpadde Formkager, rørte 130 Forundringsgrød 1 Franskbrød 111 Fransk Bøf MJ — Sildesalat 101 Fricandeau, hakket 30 Fricandeau, smaa Frikadeller Brødkage 71 Brødpie 71 Brødsuppe 18 Brødsuppe, fin 18 „Bum" 149 Butterdejg B-Vitaminerne 187 Byggrynssuppe 19 Byggrynsvandgrød 18 Bøf a la mode 23 Bøf, engelsk 24 Bøf, fransk 24 Bøf a la Lindstrøm 26 Bønner, henkogte 184 Cabab med løse Ris 36 Champignons, henkogte 184 Champignons i Smør 185 Chartreuse med bayerske Pølser 104 Chokoladefromage 87 Chokoladekage 132 Chokolademakroner 148 Chokolademarence 136 Chokoladepastiller 161 Chokoladesoufflé 76 Chokoladesuppe 15 Citronfromage 87 Citronkager 141 Citronkonfekt 162 Citronkranse 141 Citronsuppe 19 Crackneils 128 Cremeboller 122 Cremeboller, billige 120 C-Vitaminet 187 Daglig Julekage 119 Daglig Risrand 82 Dagmarsuppe 9 Dampbudding 74 Diplomatbudding 76 Dronningebudding 84 Drømme 157 Duer i Olivensauce 61 Duer, stegte 61 D-Vitaminet 188 Dyrekoteletter 64 Dyrekølle 63 Dyreragout 65 Dyreryg 63 Eckernførdekager 148 Elses amerikanske Æbledessert 77 Engelsk Bøf 24 Entre-Cote 23 E-Vitaminet 188 Side Hvidvinsgelé 90 Hybensuppe Hyben, syltede Hyldebærsaft Hyldebær, tørrede 175 Høns â la Marengo 61 Hønsekødssuppe 32 Høns i Champignons 60 Hønsesalat 108 Ingefærkage 132 Ingefær-Kager 147 Irsk Stuvning 39 Islandsk Lammekød 39 Italiensk Parfait 94 Italiensk Salat 106 Italienske Æg m Jagtsuppe « Jordbær Jordbærgelé Jordbær, henkogte Jordbærkoldskaal 22 Jordbærmarmelade 173 Jordbærsaft 177 Jordbærparfait »3 Julekage, daglig 11» Julekage, Mors i29 Juliennesuppe 7 Julienneurter, henkogte 184 Jydske Makroner 145 Jævning af Frugtgrød Jødekager 139 Kaaldolmer 42 Kaalrouletter 42 Karotter, henkogte 184 Kaffeboller 126 Kaffebrød 126 Kaffefromage 87 Kaffeis 94 Kaffekranse 130 Kagefigurer 143 Kager paa Traad 74 Kalkun, farseret 62 Kalvebryst, farseret 31 Kalvefrikassé 30 Kalvehjerter 48 Kalvekoteletter 28 Kalvekød, grilleret 31 Kalvekød i Karry 31 Kalveragout 30 Kalveryg, stegt som Vildt 27 Kalvesteg 27 Kalvetunger i Olivensauce 49 Kanelkrans 123 Knækkager Kokosmakroner I 13' Kokosmakroner II 137 Konditorkager 54 Konfettisuppe Korendekager 131 Korendekager 141 Kotelet a la Fr VII 34 Kraasesuppe, vegetarisk 11 Krabbelurer 70 Kransekageglasur 154 Kransekagemasse 153 Krikænder 66 Kringle med Bagepulver 125 Kringler, smaa Krumkager Krustader 138 137 96 Karamelbudding 85 Krydder 11| Kræmmerhuse Kvædebrød 103 Kvædegelé 171 Kvæder, syltede 16» Kyllinger a la Marengo 60 Kyllinger, forlorne 28 Kyllinger, stegte Kørvel, henkogt 103 Kærlighedskranse Kærnemælksfromage 87 Kærnemælkskoldskaal 21 Kærnemælkssuppe Kærnemælksvælling 16 Kødboller 41 Kødbudding 41 Kødfars 39 Kødjærper 37 Kødrand 41 Kørom 22 Lageagurker 186 Lagkage 1 151 Lagkage II 151 Lagkage III 152 Lagkagecreme 152 Laks, kogt 56 Laks, ristet 56 Lam i Kaal 39 Lammefrikassé 38 Lammehoved, grileret 38 Lammekotelet a la milanaise 37 Lammekotelet a la Rose Marie 38 Lammekotelet a la Murillo 38 Lammekød, islandsk 39 Lammelever, stegt 46 Lammesteg 37 Langeliniekager 157 Leverand 45 Levergullasch 46 Lever, helstegt 48 Leverrand 46 Lever, stegt 45 Linsebøf 67 Linsedejg 155 Linsemakroner 156 Linser 155 Louisekager 157 Luccakage 95 Lungepølse 48 Lykkesvampe 100 Lynkage 129 Lækkerbidskner 146 Lækre Tehorn 123 Maizenabudding 81 Majsflagegrød 13 Makaronirand 103 Makrel i Pad 54 Makrel, stegte 54 Makronbund 153 Makrondejg 155 Makronkranse 146 Makroner, jydske 145 Makroner, smaa 145 Mandagssteg 50 Mandelmarence 144 Mandelmasse 156 Mandelstænger 145 Mannagrynsbudding 81 Mannagrød 13 Mannavandgrød 13 Marcipan-Æg 161 Marcipan-Schweitzerost 161 Marcipan-Smørrebrød 161 Marcipan-Julelys 161 Marence I 136 Marence II 136 Mariehøns 139 Marie-Louise Fromage 88 Marinerede Sild 112 Marinerede røgede Sild 112 Marmorkage 131 Mayonnaise 106 Medaljer 155 Medisterpølse 36 Melon, syltet 169 Mignon 35 Mirabeller, henkogte 181 Mirabeller, syltede 165 Mors Julekage 129 Mors Søsterkage 129 Muffins 125 Munke 69 Mørbrad som And 33 Mørbrad som Kylling 32 Mørbrad som Vildt 33 Mørdejg 155 Mørdejgshalvmaaner 146 Napoleonshatte 156 Napoleonskager 156 Nougat 159 Nougatfromage 88 Nougatparfait 93 Nyreragout med Bacon 99 Nøddesalat 107 Oehlenschlagerkager 155 Oksebryst, sprængt 27 Oksefilet, helstegt 23 Oksehalesuppe 8 Oksehjerteragout 48 Oksesteg 23 Oksetunge, sprængt 48 „Okseøje" 112 Omelet 101 Omelet med Syltetøj 74 Ostekager 105 Ostelinser 105 Othellokage 153 Ovnstegt Torsk 52 Pandekager 69 Pandekage, russisk 73 Panerede Æg 100 Paradisæbler, henkogte 182 Paradisæbler, syltede 167 Kardinalsuppe 12 Karens Frugtpie 75 Karrysalat 107 Kartoffelfrikadeller I 66 Kartoffelfrikadeller H 66 Kartoffelgratin, amerikansk 103 Kartoffelkage 133 Kartoffel-Kødkarbonade 36 Kartoffelrand 66 Kartoffelsalat, kold 109 Kartoffelsuppe 7 Kartoffelæblekage 79 Kastanjer, glaserede 62 Kiks, fine 127 Kiks, firkantede 127 Kirsebær gelé 171 Kirsebær, hele 164 Kirsebær, henkogte 180 Kirsebærmarmelade 165 Kirsebærsaft 176 Kirsebærsaft, sur Kirsebærsuppe Klejner Klipfiskebudding Klipfisk, kogt 57 Klipfisk, stegt 57 Knækbrød Parfait, italiensk 94 Pariserboller 124 Pariserbrød 147 Pebernødder I 142 Pebernødder II 143 Peberrodssalat 109 Pepittakranse 137 Pirogi 96 Pladekage med Æbler 126 Pleskner 144 Plumbudding 72 Plumkage 130 Porrer, farserede 43 Pressesylte 115 Prinsessebudding 72 Præstekranse 139 Pærer, henkogte 181 Pærer, syltede 166 Pærer, tørrede 175 Raa Appelsin-Abrikosmarmelade 173 Raa Blomkaal i Mayonnaise 108 Raakostsalat 110 Raa Ribsgelé 171 Raa Saft med Vinsprit 178 Raa Saft med Vinstensyre 178 Rabarbergelé 172 Rabarbergrød, siet 91 Raberbergrød, usiet 91 Rabarber, henkogte 182 Rabarbermarmelade 174 Rabarbersaft 177 Rabarbersaft, sur 177 Rabarberstilke, opbev i Vand 179 Rabarber, tørrede 175 Rabarbersuppe 20 Regens Bananer 81 Reineclauder, henkogte 181 Reineclauder, syltede 165 Remouladesauce 116 Ribbenssteg 32 Ribsgelé 170 Ribsgelé, raa 171 Ribs, henkogte 182 Ribs, rørte 164 Ribssaft 176 Ribssaft, sur 178 Ribssyltetøj 164 Rige Riddere 70 Ris å l'amande 82 Risgrød 13 Risklatter 70 Rismelsboller 16 Rismelsgrød 13 Rismelskage 130 Rismelskager, smaa 145 Risolier 97 Risrand, daglig 82 Ristimbale 82 Risvandgrød med Æbler 17 Risvælling 13 Rombudding 85 Romkager 157 Rosenkaalsgratin 103 Rosenkaalssuppe 7 Roulade 158 Roulade, brun 158 Rugbrødsbudding 76 Rugbrødscreme 83 Rugkiks 127 Rugkiks, fine 128 Rullepølse 113 Rundstykker 118 Russisk Dessert 81 Russiske Æg Hl Ryper 65 Rødgrød 92 Rødspætter, kogte 55 Rødspættefilet med Citronsauce 55 Rødspættefilet å la Royal 56 Rødvinsgelé 89 Rønnebærgelé 170 Rønnebær, syltede 167 Rørte Ribs 164 Rørte Tyttebær 167 Saft uden Sukker (pasteuriseret) 177 Sagoøl 18 Saltede Snittebønner 186 Saltede Ærter 186 Salthorn 124 Sandkage 130 Sandkage, uægte 130 Sandkager, smaa 137 Sardin-Pyramide IH Sauce hollandaise 98 Schweitzerpebermynter 162 Scones 125 Selleri, farseret 43 Servelatpølse 115 Sherrybudding 84 Sigtebrød Sildekarbonade 54 Sildesalat, fransk 108 Sildesalat, hakket 108 Sild i Karry 54 Sild jardinière 112 Sild, marinerede 112 Sild, stegte 54 Sirupskage 135 Skaller 150 Skildpadde, forloren 50 Skinkefrikadeller 52 Skinkepie 35 Skorpebrød 119 Slikasparges, henkogte 183 Slørede Æg 10 Smaa Agurker 169 Smørcreme 152 Smørgrød 14 Smørhorn 118 Smørkage 122 Sneboller 74 Snegle med Bagepulver 126 Sneglekager 147 Snittebønner, saltede 186 Sodakage 130 Solbær 164 Solbærgelé 170 Solbær, opbevarede i Vand 179 Solbærsaft 176 Solbær, henkogte 182 Solkager 126 Specier 139 „Spejlæg" 158 Spegepølse 1 114 Spegepølse II 114 Spinatsalat 109 Spinat, stuvet 99 Spinatsuppe 9 Spinat, henkogt 183 Sprængt Oksebryst 27 Sprængt Oksetunge 48 Sprængt Svinekam 33 Staapandekager 75 Stegt Flæsk 34 Stikkelsbærgrød, siet 91 Stikkelsbærgrød, usiet 91 Stikkelsbær 164 Stikkelsbærgelé 169 Stikkelsbær, opbevarede i Vand 179 Stikkelsbær, henkogte, grønne 180 Stikkelsbær, henkogte, modne 180 Strassburgere 144 Sukkerbrødskage 133 Sukkerkringler, tynde 147 Sukkerærter, henkogte 183 Sundhedsbrød 121 Suppeasparges, henkogte 183 Suppestænger 118 Sur Kirsebærsaft 178 Sur Ribssaft 178 Sur Tyttebærsaft 178 Surmælksgrød 14 Svampedessert 80 Sveskeblommer, syltede 165 Sveskedolmer 67 Sveskesuppe 20 Svinehjerter som And 47 Svinehjerter som Kylling 47 Svinehjerter som Vildt 47 Svinekam å la Florentine 32 Svinekam, sprængt 33 Svinerygssuppe 11 Syltede Brombær 165 Syltede Græskar (søde) 168 Syltede Græskar (sure) 168 Syltede Hyben 168 Syltede Kvæder 166 Syltede Mirabeller 165 Syltede Paradisæbler 167 Syltede Pærer 166 Syltede Reineclauder 165 Syltede Rønnebær 167 Syltede Sveskeblommer 165 Syltede Tyttebær 166 Syltede Valnødder 166 Syltet Melon 169 Syre, henkogt 184 Sødgrød 13 Sølvkage 133 Søsterkage, Mors 129 Tapiokasuppe 9 Tarteletter 149 Teboller 124 Tehorn, lækre 123 Terningekage 134 Testænger 143 Tivolisalat 107 Tobbington 44 Tomater, farserede 44 Tomater, grønne, syltede 167 Tomatsuppe 10 Torsk i Fad 53 Torsk, kogt 52 Torsk, ovnstegt 52 Trifli med Syltetøj 84 Tunge, farseret 49 Tungepyramide 116 Tunge, sprængt 116 Tykmælk 22 Tyrkisk Suppe 6 Tyttebær, opbevarede i Vand 179 Tyttebærris 82 Tyttebær, rørte 167 Tyttebærsaft, sur 178 Tyttebær, syltede 166 Tvebakker, billige 135 Tvebakker I 135 Tvebakker II 135 Tvebakker med Gær 136 Tørrede Blaabær 175 Tørrede Hyldebær 175 Tørrede Pærer 175 Tørrede Rabarber 175 Tørrede Æbler 175 Ungarsk Tærte 152 Urtesalat 108 Vafler 73 Valnøddekager 95 Valnødder, syltede 166 Vandbakkelser 154 Vandbakkelser med Ostecreme 105 Vandkringle 121 Vanilleis 92 Vegetarisk Kraasesuppe 11 Vestindisk Æggemælk 15 Vildsvinesteg 64 Vildænder 66 Walesboller 154 Waleskringle 154 Wienerbrødsdejg 121 Wienerbrødsstang 122 Wienerbøf 24 Wiener-Schnitzel 28 Wienerstænger 143 Æblebeignets 73 Æbledessert, Elses amerikanske, 77 Æbleflæsk 35 Æblegelé 170 Æblegrød, passeret 91 Æblegrød, usiet 92 Æblekage 79 Æblekage, bagt 79 Æblekage paa Mørdejgsbund 78 Æblekager 157 Æblemarmelade 174 Æble- og Sellerisalat 107 Æblepindsvin 78 Æbler, henkogte 182 Æbleris 72 Æbler i Creme 78 Æbler i Slaabrok 75 Æbler, tørrede 175 Æblesaft 177 Æbleskiver, Bedstemors 68 Æbleskiver med Kærnemælk 68 Æblestænger 127 Æblesuppe 21 Æg a la Oscar Æg, farserede HO Æggegrød 14 Æggemælk, vestindisk 15 Æggereder 111 Æggesalat 106 Æggesoufflé med Vin 77 Æggestand med Grøntsager 101 Æg, italienske 111 Æg, panerede 100 Æg, russiske 111 Æg, slørede 10 Ærter, saltede 186 | ||
Lykkesvampe med bayerske Pølser og kold Kartoffelsalat.
6 Æg, 3 Tomater, 12 bayerske Pølser, Salatblade, 250 gr kogte Kartofler, 3 Spsk. Olie, 1 Spsk. Eddike, 1 Tsk. Salt, 1 Tsk. Sennep, 1 Tsk. Sukker, 1 Knsp. Peber. Kartoflerne skæres i smaa Firkanter og vendes i Salatsaucen. Til Salatsaucen røres Eddike, Olie og Krydderier sammen. Pølserne koges 3—4 Minuter. Tomaterne halveres, befries for Kærnemassen og lægges paa en Sigte, saa de kan dryppe af. Æggene koges 9 Minuter og pilles, og en lille Smule af Hviden skæres af den ene Ende, saa Æggene kan staa. Paa hvert Æg lægges en halv Tomat, der pyntes med smaa Prikker af Mayonnaise eller kogt Æggehvide. Kartoffelsalaten lægges i en Top midt paa et fladt Fad, og udenom lægges Salatbladene, Pølserne og Lykkesvampene. | ||