Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Daglig Mad til to | ||
Forfatter: | Holch, Ingeborg; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1933 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Nyt Nordisk Forlag; Arnold Busck | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1933; 1933; 1933; 1934; 1934; 1936; 1936; 1939 | ||
Sider: | 136 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 9 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 2,5 | ||
Hensigten med denne Bog er at være Husstande paa to Personer behjælpelig med
almindelig, daglig Madlavning og ved mine Beregninger understrege, hvor lidt der behøves for at faa tilstrækkeligt. Det har altid interesseret mig at overføre mine Erfaringer paa de uøvede, og det vilde glæde mig, om dette skulde kunne lykkes for mig gennem denne Bog. | ||
A.
Aal, stegt, 38 — kogt, 39 Abrikosgrød 52 Abrikossuppe 16 Agurkesalat 65 Andesteg 29 Annanasfromage 92 Appelsinfromage (I) 92 — (II) 92 Appelsin-Marmelade (I) 116 — (II) 116 — (III) 117 Asier, syltede, 111 Asparges-Salat 62 B. Bagning 67 Bankekød 32 Berliner-Kranse 80 Blaabærsuppe 17 Blommesaft 114 Blommer, syltede, 114 Blommesuppe 17 Blomkaal, stuvet, 42 — med Tomat, 107 Bollekogning 118 Bollemælk 13 Boller, opbagte, 49 Brune Ingefærkager 77 Brunede Kartofler 45 Brun Lagkage 70 Brune Pebernødder 84 Brød med Gær 67 Brødboller 49 Brødsuppe 15 Brød_Æggekage 48 Byggrynsgrød 12 Byggrynsvandgrød 13 C. Chokolade 117 — Vand- 117 — Skum- 117 — Glasur 88 — -Kager 79 — -Smør 87 Citronfromage (I) 54 — (II) 91 Citronkranse 75 Citronsuppe 14 Créme-Sauce 59 Créme-Suppe 14 Creme, stivnet (med Jordbær) 99 Creme, finere, 60 D. Duesteg 30 E. Engelsk Bøf 31 Engelsk Punch 116 F. Fastelavnsboller, fine, 68 Fedtebrød 81 Ferskengrød 53 Fersken supréme 93 Fisk 36 Fiskefars 105 Fiskefilets med Tartarsmør 104 Fiskeret (Sommerret) 104 Fiske-Salat 63 Flan 90 Florentinerkage 93 Flæsk, stegt, 34 Flæskesteg 28 Flæske-Æggekage 48 Fløde, frossen, 98 Flødekringler 75 Fløderand 94 Fløjlsgrød 12 Forloren Kraasesuppe 22 Franskbrød 68 Fransk Hakkebøf 102 Fransk Karamel 99 Franske Kartofler 45 Franske Tarteletter 85 Fromage med Frugt 95 Frossen Fløde 98 Frugtkage 53 Frugtsalat 94 Fyld med Tarteletter 118 G. Gaasesteg 28 Galop-Horn 72 Geléerand (I) 109 — (II) 110 Georginekage 88 Gode Raad 119 Gratin 49 Græskar, syltede, 112 Grønkaalsuppe (Kørvelsuppe) 23 Grønlangkaal 42 Grøntsager med Smør 45 — stuvede, 41 Gule Ærter 24 H. Hakkebøf 30 — fransk, 102 Havregrød 13 Honningkage (I) (Formkage) 70 Honningkager, smaa (I) 75 — smaa (II) (Pariserbrosten) 76 Horn 69 Horn (Galop-) 72 Hovedsalat 65 Hummerbudding 102 Hvedekiks 73 Hvid Sagosuppe 15 Hvidkaalssuppe 23 Hvidkaal, stuvet, 42 Hyldebærsuppe 18 Hønsekødsuppe 21 I. Ingefærkager, brune, 77 Italiensk Salat 62 J. Jordbærgrød 19 Julekage 68 — med Æg 67 Jødekager 75 K. Kaffekage 72 Kage-Créme 87 Kage-Glasur 87 Kalvebryst, grilleret, 35 Kalvefricassé 34 Kalvekarbonade 32 Kalvekoteletter 31 Kalvesteg 27 Kammerjunkere 72 Kapers-Sauce 59 Karamel, fransk, 99 Kartofler, stuvede, 44 — brunede, 45 — franske, 45 Kartoffelkage 99 Kartoffelmelskager 77 Kartoffelsalat (I) 64 — (II) 65 Kartoffelsuppe 101 Kirsebær, syltede, 113 Kirsebærsuppe (I) 18 — (II) 18 Klejner (I) og (II) 80 Klipfisk 39 Kogt Aal 39 Kogt Makrel 38 Kogte Rødspætter 37 Kogte Sild 37 Kost Torsk 39 Kokosmakroner 81 Kommenskringler 69 Korendekager 81 Kraasesuppe (I) 21 — (II) (forloren) 22 Krigsæblekage 95 Kringler 80 Kryddereddike til Salat 115 Kræmmerhuse 82 Kyllingesteg 30 Kærnemælkssuppe 14 Kødfars 34 Kødsuppe 19 Kørvelsuppe 23 L. Lagkage, brun, 70 — (I) og (II) 88 — til The 88 Lever, stegt, 33 Leverpostej (I) 110 — (II) 111 Leverret 102 Linser 84 M. Maizenagrød 12 Majroer, stuvede, 44 Makaroni 51 Makaroni-Salat 63 Makaronirand 104 Makrel, kogt, 38 — stegt, 38 MandeLLagkage 89 Mande-Fromage 96 Marengs 81 Marinade til Sild 103 Medaljer 86 Medisterpølse 34 — Tillavning af, 106 Moritzkage 96 Mælkemad 11 Mælkepunch 11 5 N. Norsk Øllebrød 15 Nougat 97 Nougat-Créme (Parfait) 97 Nyreragout 103 O. Oksesteg (I) 26 — (II) 26 Othellokage 89 Ostestænger 110 P. Pandekager 47 Pandekage, russisk, 48 Parfait 97 Pariserbrosten (Honningkager, smaa) (II) 76 Pariserkager 85 Pebernødder (I) og (II) 83 — brune, 84 Peberrodssauce 59 Persille 66 Persillesauce 58 Plukfisk 40 Plumkage, billig, 72 Pragerkage 90 Pølser, hvide, 106 — sorte, 106 R. Rhabarbergrød 19 Rhabarbersuppe 17 Ribsgelée 113 Ris, løse til Carry, 51 Ris å l'amande 54 Risengrød 12 Risengrynsklatkager 47 Risengrynssuppe 16 Rismelsboller 101 Rismelsgrød 13 Risrand (I) og (II) 91 Ristoppe til Kødsuppe 50 Risvandgrød 13 Risvælling 13 Romkager 86 Romsuppe 14 Rosenkaal 43 Rugbrødsfromage 91 Rugkiks 74 Russisk Salat 64 Russiske Ærter 46 Rødbeder 112 Rødgrød (I) og (II) 18 Rødkaal 43 Rød Sagosuppe 16 Rødspætter, kogte, 37 — stegte, 37 Røræg 50 S. Saftgelee med Creme 94 SaftSauce 60 Sagosuppe, hvid, 15 — rød, 16 Sagovælling 13 Sago-Øl 15 Salater 61 Agurkesalat 65 Asparge-Salat 62 FiskeSalat 63 Frugtsalat 94 HovedSalat 65 Italiensk Salat 62 Kartoffelsalat (I) 64 — (II) 65 MakaroniSalat 63 Russisk Salat 64 Sildesalat (I) 63 — (II) 64 TomatSalat 63 UrteSalat 66 SalatSauce 107 Saltlage (I) 115 — (II) 115 Saltning af Kød 114 Sandkager, krumme, 78 Sandkage, med Æggehvide, 71 — (I) og (II) og (III) 71 Savojkaal 43 Sauces 57 CrémeSauce 59 Kapers-Sauce 59 PeberrodsSauce 59 SaftSauce 60 SalatSauce 107 Sauce til kolde, stegte Kyllinger eller Duer 103 SelleriSauce 58 SennepSauce 58 TomatSauce 58 Sigtebrød 70 SildeSalat (I) 63 — (II) 64 Sild, stegte, 38 — kogte, 37 Skinke, kogt, røget, 35 Skinkebudding 103 Skorzonerrødder 44 Skum-Chokolade 117 Sky, hurtiglavet, 115 Skærekager 77 Smaakager 74 Smør- Creme 87 Smørgrød 12 Snittebønner, stuvede, 44 Solbærsuppe 17 Spidskaal 43 Spinat 41 Spinatsuppe 101 Steg 26 Andesteg 29 Duesteg 30 Flæskesteg 28 Gaasesteg 28 Kalvesteg 27 Kyllingesteg 30 Oxesteg (Oxefilet) (I) og (II) 26 Stegt Aal 38 — Flæsk 34 — Lever 33 — Makrel 38 — Rødspætte 37 — Sild 38 — Torskefilets 39 Stikkelsbærgrød 19 Strassburgerkager 79 Stuvet Blomkaal 42 — Grønærter 41 Stuvet Hvidkaal 42 — Kartofler 44 — Majroer 44 Sukkerpleskener 79 Suppe Kogt paa Oxe- eller Kalve-kød 101 Abrikossuppe 16 Blaabærsuppe 17 Blommesuppe 17 Brødsuppe 15 Citronsuppe 14 CrémeSuppe 14 Forloren Kraasesuppe 22 Grønkaalssuppe 23 Hvid Sagosuppe 15 Hvidkaalssuppe 23 Hyldebærsuppe 18 Hønsekødsuppe 21 Kartoffelsuppe 101 Kirsebærsuppe (I) og (II) 18 Kraasesuppe 21 Kærnemælkssuppe 14 Kødsuppe 19 Kørvelsuppe 23 Rhabarbersuppe 17 Risengrynssuppe 16 Rød Sagosuppe 16 Solbærsuppe 17 Spinatsuppe 101 Tomatsuppe 24 Æblesuppe 17 Svampekage 70 Svejtserbrød 79 Svedskegrød 53 Svedskesoufflé 54 Svedsketærte 100 Svinekoteletter 32 Syltede Asier 111 — Blommer 114 — Græskar 112 — Kirsebær 113 Syre 41 Sønderjydske Kager 83 T. Tarteletter, franske, 85 Thekager 83 Thestænger 81 Tomater, farserede, 106 Tomatpurée 108 TomatSalat 63 TomatSauce 58 Tomatsuppe 24 Toppiton 107 Torsk, kogt, 39 Torskefilets, stegte, 39 TreSpecier 79 Triflis 96 Tvebakker (I) smaa 72 — (II) med Gær 73 Urtesalat 66 V. Vand*Chokolade 117 Vandbakkelser 86 Vanillekranse (I) 82 — (II) 83 Vanilleparfait 98 Æ. Æblegrød 52 Æblekage 100 Æblekager, smaa, 78 Æbleskiver 47 — Hamburger 100 Æblesuppe 17 Æggegrød 12 Æggekage, Brød-, 48 — Flæske-, 48 Æggekringler 78 Æg, hakket, med Skinke i Gelée 108 Æg, Kogning af, 50 Æg, slørede, 50 Ærter, gule, 24 — russiske, 46 Øllebrød 15 — norsk, 15 | ||
Kærnemælksuppe.
40 g Rismel og 100 a 125 g Sukker udrøres i 1 l Kærnemælk og koges under stadig Omrøring med 1 Spsk. smaa Rosiner, lidt Citronskal, Vanille el. hel Kanel. | ||