Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Køkkenkalenderen: Middagsopskrifter til hver Dag i Aaret, Bageopskrifter, Kasseregnskab : illustrerede Artikler med praktisk Indhold for Husmoderen | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 208 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | sæson; reklamer; illustrationer; anretninger; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | |||
Aal i Carry 142
Aal (stegt) 76 Abrikos a la Condé 194 Abrikosfromage 45 Abrikosgelé 62 Abrikoskompot (raa) 19 Abrikossoufflé 69 Abrikossuppe 152 Agurkesalat 92 Agurker (stuvede) 95 Ananasfromago 79 Ananasgelé 198 And (forloren) 34 And (stegt) 160 Appelsinbudding (billig) 25 Appelsindessert 50 Appelsindrik 115 Appelsinfromage 64 Appelsingelé 41 Appelsinkage 27, 203 Appelsintrifli 61 Aristokrater 200 Arme Riddere 29 Artiskokbunde med Grønærter 150 Asparges 88 Asparges a la Pompadour 98 Aspargesbudding 100 Asparges i Røræg 90 Asparges med Mayonnaise 102 Aspargessuppe 96 Asparges (stuvede) 103 Aubain (diætetisk) 84 Aubainrand 140 Baccalao 173 Badeværelsets Ugerengøring 159-160 Badning, Begler for 98 Banandessert 198 Bananer med Fløde 94 Bananfromage 142 Bankeflæsk 105 Bankekød 98 Bayerske Pølser mod Æbler 23 Bayonneskinke 206 Beatekage 204 Bedekoteletter å la Maréchal 206 Benløse Fugle 70 Berliner Pfannkuchen 173 Biksemad 143, 208 Birkeshorn 52 Blodbudding 202 Blomkaal (diætetisk) 84 Blomkaal (farseret) 86 Blomkaal (gratineret) 166 Blomkaal i Gelé (diætetisk) 85 Blomkaal i Skaller 120 Blomkaal i Æggerand 152 Blomkaal med Tomater (gratineret) 104 Blomkaalskarbonader 111 Blomkaalskroketter 141 Blomkaalsrand 90 Blomkaalssuppe 71 Blomkaalssuppe (pureret) 155 Blommesuppe 170 Blommesuppe (gul) 147 Blommetærte (tysk) 139 Boghvedegrød Bollemælk 39 Boller i Sellerisauce 101 Boller (svenske) 155 Bondepige (moderne) 172 Bondesuppe 30 Borddækning 177-181 Bornholmermad 121 »Borsch« 40 Bortfeldske Roer 189 Bouillon med Æg 45, 76 Bridgemiddag 182 Brisselkoteletter 163 Brisselsuppe 88 Brombærgrød 140 Brunkaal med Flæsk eller Bovblade 27, 60 Brød, ristet, m Røræg og Gaffelbidder 38 Brød (ristet) med Sardiner 105 Brødcroutons 72 Brødsuppe 42 Brødsuppe med Æbler 168 Brødsuppe (æggejævnet) 181 Brødæblekage 196 Brødæggekage 85 Butterdej g 54 Butterdejgsskaller 55 Bygsødsuppe 06 Bygvandgrød 19 Bøf a la mode 54 Bøf bearnaise 93 Bøf Chasseur 09 Bøf (dansk) 68 Bøf (dansk) med Tomater Bøf (engelsk) 201 Bøfpie 111 Bøf raifort 31 Bøf Stroganoff 150 Bønner, anrettet i Striber Bønner og Svampe i Skaller 131 Canapées 148 Canapées med Brissel 106 Carry (ostindisk) Carrysuppe 20 Centralvarmeanlægget 149-158 Champignons (stuvede) 137 Champignonsomelet 206 Champignonssuppe 157 Chokoladebrød (svenske) 63 Chokoladecreme 39 Chokoladefromage 24 Chokoladeglasur 205 Chokoladekage med Smørcreme 60 Chokolademakroner 201 Chokolademarengs 204 Chokoladesauce 136 Chokoladesuppe med Æggeskum 75 Choucroute 168 Chutney I44 Citronfromage 80 Citronfromage (diætetisk) 86 Citronfromage (fin) 101 Citronomelet 53 Citronris 107 Citronsuppe 22 Citronte 114 Claret-Cup Columbus-Æg 181 Cornflakes 173 Crème (fin) 62 Cremerand med Kompot 69 Dagmarsuppe 51 Bannebrogsdessert 87 Den hvide Dame 160 Diæt, 1 Dags 106-110 Drengetøj, Vedligeholdelse af 137-142 Dronningekager 56 Dronningepunch 21 Duer (farserede) 117 Duer (franske) 156 Duer (med Grønærter) 91 Duer (stegte) 79 Dukkestuekage 102 Dyrefricandeau 183 Dyrekølle (stegt) 18 Dyreragout 10 Eisbein mit Sauerkraut 197 Ejdammerboller 136 Engelsk Vælling 60 Entre-côte I43 Escalopes med Champignons 139 »Faaremælk« 178 Farsgratin med Æbler og Svesker 190 Farsrand med Tunge og Grønærter 100 Farsroulade 42 Ferskenkompot 43 Ferskensuppe 35 Fersken à la reine 56 Filbunke (svensk) 119 Fisk i Skaller 70 Fisk (tilsløret) 166 Fiskebudding med Blomkaal 178 Fiskefars (diætetisk) 83 Fiskefars med Blomkaal 96 Fiskefilet à la Harriet H8 Fiskefilet'er med Blomkaal 157 Fiskefilet parisienne 1 183 Fiskefrikadeller 181 Fiskegratin (diætetisk) 85 Fiskekarbonade (engelsk) 20 Fiskekarbonade med Bacon 67 Fiskeret (gratineret) 53 Fiskerouletter 196 Fiskeskildpadde 48 Fiskesuppe (brun) 59 Fisketimbale med Rejesauce 138 Flammeri 174 »Fluesvampe« 61 Flæsk (indbagt) I49 Flæsk (koldt, kogt) I48 Flæsk (stegt) 91 Flæskesteg (gammeldags) 38 Flæskesteg i Fad 39 Flødekringler 48 Flødelapper med Æbler I48 Flødepeberrodssauce 71, 152 Fløderand med Frugt 20 Fløderis med Frugt 76 Fløjlsgrød 41 Foraarsrengøring 65 Foraarsrøræg 64 Foraarssuppe 99 Formkage (tysk) 58 Franskbrød 53 Fransk Fastesuppe 30 Fransk Hverdagsret 181 Fricandeau (helstegt) 20 Frikadeller med Kalot 123 Frikadeller som Bøf 191 Frikadeller som Bøf (diætetisk) 84 Frugtgelé med Crème 68 Frugt med stivnet Crème 137 Frugtpie (engelsk) 125 Frugtsalat fl2, 190 Frugtspejlæg 1°7 Fuglereder med Salat 179 Fuglevildt (glaseret) 185 Fyldt Franskbrød 88 Gaas (stegt) 205 Gaas til fire I82 Gedde (kogt) 69 Gedde (paneret, helstegt) 175 Georginekage 201 Grahamsbrød 53 Grapefrugtdessert 207 Grapefrugter 18 Grisesylte 204 Grød (skaansk) 29, 95 Grønkaalsrand 158, 189 Grønkaalssuppe 56 Grønlangkaal 31, 74 Grønsager (dampet) 165 Grønsager i Mayonnaise 158 Grønsager i Eisrand 130 Grønsagsanretning 55 Grønsagsbudding 151, 116 Grønsagsfad 133 Grønsagsfrikassé 167 Grønsagshachis paa Brød 55 Grønsagskroketter 34 Grønsagskroketter med Tomatsauce 185 Grønsagsret (broget) 200 Grønsagsrouletter 137 Grøntret (brunet) 126 Grønærter i Gelérand 24 Grønærter (stuvede) 22 Grønærtesuppe 38, 114 Grønærtesuppe med Bacon 121 Gulasch med Urter 31 Gulasch (ungarsk) 39 Guldkage 207 Gulerodskroketter 26, 64 Gulerodskrustader 154 Gulerodspinde 165 Gulerodsrand 44, 123 Gulerodssalat 134 Gulerodssuppe 116 Gulerødder (stuvede) 141 Gule Ærter 22 Gule Ærter paa Gaas 183 Gulve, Behandling af 70 Hachis 94 Hamburgerryg med Grønsager 58 Hamburgersuppe 150 Hare, Flaaning af 169 Hare (forloren) 25 Hare (stegt) 168 Hare i Cocotte 197 Hareragout 169 Hareragout paa Selleri 198 Haricots-verts med Smør 91 Havregrynskager 203 Havrekiks 53 Helleflynder (kogt) 52 Helleflynder som Bøf 185 Helleflynderkoteletter 40 Henkogning 129-136 Herregaardskage 51 Hindbær med Fløde 120 Hindbær- og Ribskompot 124 Hindbærfromage 123 Hindbærsuppe 119 Hjerter med Bacon 120 Hjerter som benløse Fugle 188 Hofdessert 156 Hollandaise (forloren) 21 Honningkage 54 Hornfisk (fyldt med Persille) 154 Hornfisk (kogt) 85 Hornfisk (stegt) 92 Hornfisk i Frituredejg m Ris og Carry 99 Hors d'oeuvre 61, 99 Hotchpotsuppe 144 Hummersauce (forloren) 102 Hverdagsæblekage 165 Hvidkaal (fyldt, vegetarisk) 163 Hvidkaal (stuvet) 159 Hvidkaalssuppe 32 Hvidvinssuppe 126 Hybensuppe 155 Hyldebærsuppe 44 Hænderne om Sommeren 111 Høne a la Marengo 189 Høne a la vieille femme 24 Høne (stegt med Oliven) 45 Høne i Asparges 105 Høne i Fad 146 Høne i Peberrod 71 Høne paa japansk 148 Hønseret (bagt) 108 Irsk Stuvning 75 Is a la Melba 128 Is-Kaffe 114 Is med Jordbær 111 Is-Te Jazzpunch 22 Jordbær med frossen Fløde 117 Jordbærkoldskaal 116 Jordskokker (gratinerede) 186 Jordskokker i Beignetdejg 42 Jordskokret med Ris 201 Jordskoksuppe 28 Julebagning 198 Juleknas 198 Julerisengrød 208 Juleskinke, Saltning af 186 Julibudding Juliennesuppe 47 Jægergryde Jødekager (ægte) 200 Kaalfrikadeller 48 Kaal i Fad Kager (brune) Kalv a la Matelote 184 Kalv a la turque Kalvebryst (grilleret) 78 Kalvefilet med Grønsager 87 Kalvefilet parisienne Kalvefilet Vigneronne 175 Kalvefricandeau (helstegt) 71 Kalvekoteletter (fyldte) 124 Kalvekød en Blanquette 203 Kalvelever Bercy 194 Kalvelever (helstegt) 48 Kalvelever (stegt) 29 Kalvenyre med Bacon 156 Kalvenyresteg 35 Kalverullebov (stegt) 186 Kalvetunge med Tomatsauce 125 Kanelstænger 63 Kantareller med Tomat 135 Kantarelsoufflé 144 Kaperssauce 196 Karamel 180 Karamelrand 110 Karamelrisbudding 183 Karbonadepølser 61 Karbonader (svenske) 171 Kartoffelgratin 29 Kartoffelmelsgrød 106 Kartoffelmos 31 Kartoffelmosrand 21 Kartoffel- og Tomatgratin 89 Kartoffelpie 70 Kartoffelrosetter 181 Kartoffelrouletter 140 Kartoffelsalat (fransk) 176 Kartoffelsalat (kold) 56 Kartoffelsalat (varm) 41 Kartoffelsoufflé i Skaller 110 Kartofler (brunede) 195 Kartofler (franske) 55 Kartofler (franske, i tykke Stænger) 108 Kartofler med Rasp 191 Kartofler (ristede) 182 Kartofler (stuvede) 203 Kastanjer (glaserede) 175 Kastanjer (ristede) 192 Kastanjer (syltede) 192 Kastanjesalat 184 Kemisk Rensning 77 Kirsebærrødgrød 128 Kirsebærsuppe (tørrede Bær) 41 Kirsten Smeds Kager 54 Klaring af Gelé, Suppe, Sky 86 Klejner (krydrede) 199 Klejner (tynde, sprøde) 199 Klipfisk (kogt) 37 Klipfisk Lyonnaise 84 Klipfisk Margot 38 Kokoskranse 202 Kong Haakons Kager 201 Kotelet a la Nelson 171 Kraaseragout 182 Kraaseragout (fransk) 182 Kraasesuppe 205 Kraasesuppe (forloren) R4 Krebsesuppe (imiteret) 171 Krebs l'Indienne 149 Krustader 25 Krustader a la Macedoine 160 Kryddersild, Nedlægning af |M Kryddersild med Smør og Kartofler 171 Kræmmerhuse 81 Kyllinger å la Marengo 131 Kyllinger (stegt) 01 »Kærlighed« 104 Kærnemælksbrødsuppe 80 Kærnemælksbudding (billig) Kærnemælksfromage 113 Kærnemælkskoldskaal Kærnemælkssuppe (afbagt) 178 Kærnemælksæbleskiver Kødfars 100 Kødfars (diætetisk) Kødkroketter Kødret (italiensk) Kødret (svensk) 73 Kødsuppe (klar) 48 Kørvelsuppe 71 Lagkage (amerikansk) 81 Lagpandekage 189 Lagæggekage med Spinal lov Laks (grønlandsk) 21 Laks i Skaller 21 Laks (kogt) 170 Lam a la Marengo 102 Lammebov (farseret) 72 Lammebov (sprængt) 108 Lammebryst a la Villeroi Lammebryst (sprængt) 110 Lammebov (sprængt, stegt) 158 Lammefrikassé 135 Lammehjerter med Persille 130 Lammehoved (grilleret) 119 Lammekoteletter a la Milanaise 135 Lammekød (grilleret) 91 Lammelever (stegt) 108 Lammeplukkød 92 Lammeragout bourgeoise 157 Lammesteg 120 Lammesuppe med Asparges 91 Lever a l'Italienne 78 Lever a la Napoli 166 Lever espagnole 137 Leverhachis med Spejlæg 167 Leverkarbonader 89 Lever med Bacon 138 Løg (stuvede) 118 Løgsuppe (fransk) 93 Maageæg i Rede 91 Maitre d'hotel-Smør 40 Maizenagrød 52 Maizenavælling 92 Majroer (stuvede) 108 Majsflagegrød 26 Majskolber (kogte) 153 Makaroni au gras 47 Makaronipie 90 Makaronirand (bagt) 82 Makaronirand med Ærter 57 Makaroniret 208 Makaroniret (amerikansk) 112 Makaroni ret (italiensk) 24 Makaroni salat 201 Makrel à la picardienne 160 Makrel (fyldt) 136 Makrel med forloren Hummersauce 102 Makrel med Spinatsauce 121 Makrel (røget) 101 Makrel (stegt) 114 Makroner (jydske) 48 Mamas Kager 203 Mandelbudding med Karamel 31 Mandelkager 48 Mandelmarengs 205 Mannagrød 23 Mannagrød (svensk) 45 Marengslagkage 60 Marmeladesnitter 50 Marmorkage 207 Martinièresuppe 53 Marvbrød 51 Maskintorsk 45 Mayonnaise 21 Mayonnaisesalat (lyserød) 179 Medisterpølse (hjemmelavet) 68 Melon (fyldt) 130 Melon (pyntet) 139 Minestrone 139 Miroton 45 Mixed grill 30 Morelfritters 96 Motionsgymnastik 161-176 Mousselinesauce (uægte) 27 Mousselinesauce (ægte) 96 Muldvarpeskud 99 Muslinger (stuvede) 189 Mørbrad à l'Italienne 163 Mørbrad (ristet) med Grønsager 208 Mørbradsbøf 104 Mørbradskoteletter 59 Mørbradskyllinger 90 Mørbrad (sprængt) 30 Mørbrad (sprængt) med Grønsager 128 Napoleonssuppe 187 Neslerodefromage 55 Nougatfromage 80 Nougat (stødt) 35 Nougat-Æbler 38 Nyrebrød med Bacon og Røræg 131 Nyreret med Svampe 38 Nytaarspunch 21 Oksebryst (kogt) 172 Oksebryst med Svesker 178 Oksebryst (stegt) 204 Oksefilet med Løg 111 Oksefilet Renaissance 150 Oksehalesuppe 66 Oksemørbradsteg 105 Oksesteg (kold, jardinière) 165 Oksetunge (grilleret) 51 »Okseøjne« 69 Omelet caprice 27 Omelet confiture 102 Omelet med Grønsager 176 Omelet (russisk) 199 Oplagt Mælk 115 Osteanretning 54 Osteboller 185 Ostebrød med pocherede Æg 83 Ostebrød til Suppe 60 Ostekage 62 Ostekiks 60 Ostepinde 31 Osteret (walisisk) 175 Ostesoufflé 77 Ostestænger (snoede) 198 Ostesuppe (fransk) 103 Ostetarteletter 204 Othellokage 205 Pandekager à la Bellagio 38 Pandekager (fyldte) 50 Pandekager (russisk) 75 Paprikalever 176 Pastinakbudding 170 Pastinakker (stegte) 192 Pebernødder (lyse) 200 Peberrodssauce 41 Persille (ristet) 92 Persillesauce 105 Pletaftagning 7B Plumbudding (dansk) Plumkage 81 Pighvar (kogt) 132 Pilaff à la Turque 132 Porrer à l'Italienne 34 Porrer (farserede) 184 Porrer (farserede, diætetisk Porrer (glaserede) 12(1 Porrer i Kartoffeldejg 170 Porrer paa ristet Brød 198 Porrer paysanne 174 Porrerand 4M Porreret (skotsk) 178 Porresuppe 82 Prinsessebudding 66 Prinsessekager 204 Prinsessesuppe 106 »Pyt i Panna« (vegetarisk) 53 Pærer à la Bohême 165 Pærer (brunede) 163 Pærefromage 153 Pærevælling (lollandsk) 159 Pølseret (svensk) 83 Raakostsalat 121 Raakostsalat 26 Rabarbergelé 83 Rabarbergrød (afsiet) 82 Rabarbergrød (fin) 76 Rabarberkage 73 Rabarberkompot (bagt i Ovn) 87 Rabarberpie 92 Rabarbersuppe 64 Rabarbersuppe med Sago 70 Ragoutsauce 23 Rejesandwiches 112 Rejesauce 130 Rejesuppe 83 Remoulade 32 Rensdyrryg 42 Ribbenssteg 52 Rige Riddere 157 Risabrikosgrød 89 Ris à la jardinière 174 Risengrød 32 Ris i Randform 149 Riskager (italienske) 23 Riskroketter 183 Ris (løse) 178 Rismelsgrød 62 Rismelsvælling 172 Risotto med Kød og Tomat 72 Risotto med Rejer 201 Risotto med Svampe 138 Risrand med Champignons 191 Risrand med Kompot 37 Risvælling 141 Risæblegrød 50 Risæblesuppe 26 Rosenkaalsgratin 36 Rosenkaal og Gulerødder 18 Rosenkaalsomelet 169 Rosenkaalspuré 47 Rosenkaalsrand 190 Rugbrødsdessert med Rabarber 87 Rugbrødstoppe ly9 Rugtvebakker 60 Ruskomsnusk 122 Rødbedesalat 32 Rødgrød 121 Rødkaal 54 »Rødmende Jomfru« 175 Røræg med Blomkaal 127 Rødspættefileter å la Pompadour 88 Rødspætter (gratinerede med Spinat) 96 Rødspætter i Frituredej g 32 Rødspætter (kogte) 109 Rødspættefileter med Tomatbrød 188 Rødspættefileter (stegte) 04 Rødspættefileter surprise 79 Sagosuppe (hvid) 31 Sagosuppe (rød) Sagovælling Sagoøl 88 Salat af hvide Bønner L89 Salat (grøn) 125 Salat med Sauce vinaigretto 1111 Sandart (kogt) 198 Sandkage 206 Sandkage (fransk) 808 Sandkage med 3 Slags Mel 08 Sandkager (smaa) 57 Sandnødder 200 Sandwiches 102-105 Sauce Bearnaise Sauce Bercy 94 Sauce Bordelaise 30 Sauce charcutiére Sauce hollandaise (ægte) 170 Sauce Tartare Sellerigratin 189 Selleri i Carry mod Ris 50 Sellerikoteletter med Grønærter 22 Selleri med haricots-verts 27 Selleri med Mousselinosauce L68 Selleri med Spinat og Tomatsauce 189 Selleri med Spinatreder 105 Selleri- og Spinatrot 93 Sellerirand 63 Selliriret (bagt) 60 Sellerisalat 190 Selleristængler med Roquefortsmør 186 Sellerisuppe (engelsk) Semuljegrynsklatter 81 Semuljegrød 84 Sennepssauce 74 Serinakager 203 Sigtebrød 53 Silderet (svensk) 25 Sild (farserede) 190 Sild (stegte) 74 Skaller (bagte) 208 Skaller med Røræg og hak 87 Skibslobescowes 73 Skildpadde (forloren) 27 Skildpadde (fransk) 19 Skinke (indbagt) 134 Skinkekarbonade 74 Skinkemedailloner 127 Skinke med Røræg og Spinat 73 Skinkeomelet (fyldt) 18 Skinkeret 59 Skinkesoufflé 207 Skolemad 49 Skovbund 200 Slikporrer 54 Smørcreme 63 Smørmelsvælling 191 Smørsauce (sur) 85 Sneboller 67 Snebudding 123 Snebudding (diætetisk) 86 Snegle 57 Sommerdrikke 115 Sommerfrugtkage 132 Spaghetti 21 Spaghetti med Ost 163 Spanske Løg (fyldte) 207 Spidskaal 106 Spidskaal (farseret) i Fad 115 Spinat (kogt) 73 Spinat og Syre 104 Spinatrand 66 Spinatsoufflé 92 Spinatsuppe 89 Spinattærte med pocherede Æg 148 Stikkelsbærgrød 105 Stikkelsbærgrød (diætetisk) 86 Stikkelsbærkage 107 Stikkelsbær- og Jordbærgrød 111 Stikkelsbærpie 109 Stikkelsbærsoufflé 114 Stikkelsbærsuppe 104 Strassburgere 202 Sukkerkringler 202 Suppe à la Benoit 146 Suppe à la reine 24 Suppe aux herbes 153 Suppe (brun, jævnet) 162 Suppe (brun, klar) 95 Suppe Crézy 86 Suppe Dubarry 190 Suppe (fransk) 143 Suppe haricots-verta 136 Suppe (italiensk) 200 Suppe jardinière 110 Suppe (klar) med Vandbakkelser 173 Suppe med Skorzonerrødder 72 Suppe med Voksbønner 125 Suppe normandie 118 Suppe Parmentier 165 Sursteg 194 Svampe 142-144 Svampe (tørrede) 187 Sveskegrød 85 Sveskekompot (krydret) 37 Sveskeomelet 40 Sveskesoufflé 58 Svinehjerter (med Æbler og Svesker) 57 Svinekam à l'Anglaise 179 Svinekam (fyldt) 158 Svinekam i Fad 180j| Svinekam i Svøb 94 Svinekam (sprængt) 118 Svinekam (sprængt) i Gelé 85 Svinekam (stegt i Mælk) 142 Svinekoteletter 64 Svinekoteletter med Salat pêle-mêle 83 Svinekoteletter (røgede) 106 Svinetunger i skarp Sauce 78 Søde Hemmeligheder 52 Sødgrød 88 Sømandsbøf 147 Søsterkage 208 Søtunge i Hvidvin 45 Tarteletter med Fiskeboller 71 Tarteletter med Rejer og Asparges 94 Teboller 59 Tebrød (norske) 187 Tekage (engelsk) 208 Telagkage Tobbington (vegetarisk) 82 Tomatfrikadeller 155 Tomater (fyldte) 126 Tomatketchup 152 Tomatsalat 118 Tomatsauce (kold) 62, 128 Tomatsauce (pikant) 116 Tomatsauce (varm) 125 Tomatsuppe (fransk) 100 Tomatsuppe med Bis 128 Tomater surprise 148 Tomatæggekage 95 Torsk à la flamande 179 Torsk à la noble dame 187 Torsk à la Tranekær 198 Torskefileter som Bøf 83, 208 Torskefileter (stegte) Torsk i Mayonnaise Torsk jardinière Torsk (kogt) Torsk (letsaltet) 89 Torsk (neapolitansk) 81 Torskerogn (ristet) 80 Tournedos à la Tivoli 186 Tournedos med Tomat 118 Tournedos (vegetarisk) 77 Tunfisk à la Bordelaise 141 Tunfisk (paneret) 189 Tunge (farseret) Tunge (grilleret) 51 Tungemedailloner Tungeomelet Tungeragout med Kastanjer 41 Tunge (sprængt) 71 Tutti-frutti-Is 184 Tvebakker (smaa, billige) 61 Tvebakker (smaa, fine) 57 »Troldtøj« 93 Trondhjemssuppe 112 Tykmælk 107 Tykmælkssuppe 122 Tyttebærgrød 158 Tyttebær med Ris 63 Tyttebær, raa (Opbevaring af) 159 Urfugl (stegt) 184 Urtesalat I95 Urtesuppe (lieret) 61, 190 Vandbakkelser 190 Vanillekranse (billige) 188 Vanillekranse (fine) 199 Vegetarisk Kost 187-92 Venetiansk Budding 208 Vermouth og Graves-cup 115 Vestindisk Æggemælk 78 Viktoriabudding 101 Viktoriasuppe 133 Vildænder (stegt) 149 Vildtpostej 43 Vingelé med Druer 191 Vinskumsbudding 202 Vintertøjet 145-48 Vitaminbrød 52 Wienerschnitzel (vegetarisk) 37 Wieneræblekage 192 Voksbønner med Røræg og Flæsk 134 Vrøvl 59 Vært og Gæst 116-120 Æbleabrikosgrød 28 Æblebeignets 22 Æbleflæsk 188 I Æblegrød 39 Æbler i Creme 192 Æbler i Fad 174 Æbler (indbagt) 199 Æblekage (florentinsk) Lflfl Æblekage (hollandsk) 188 Æblekage (hurtiglavet) 19 Æblekage med Rugbrød i 11 Æblekage (Oldemors) L79 Æblekager (smaa) '"' Æblekage (Wiener) L98 Æblemos (bagt) 167 Æblemos (pikant) 1 19 Æblepie 61 Æblepie (fin) Æblepindsvin 11 Æblepirogier 44 Æblepirok III Æblepyramide 146 Æblerissuppe 162 Æblesne Æblesuppe Æblesuppe med Rugbrød Æbleskiver (fine) TI Æbleskiver (Kærnemælks) Æbleskiver med Æbler 111 Æbletærte (svensk) II Æg a la Godard 108 Æg a la Lorraine Æggeblommer med Ostesauce Æggefuglereder Æggegrød 74 »Æg i det grønne« Æggekage med bayerske Pølser 158 Æggestand Æggesøbe (hamburgsk) 11 Æg med Kaviar 118 Æg med pikant Tomatsauce 117 Æg med smaa Pølser Æg (pocherede) Æg (pocherede) mod Ostesauce 116 Æg (pocheret med Ris og Tomat) Æg (ægyptiske) 109 Øllebrød (dansk) 64 Øllebrød (norsk) Ølkoldskaal Østers (forlorne) 164 | ||
MIDDAG: Æg a la Lorraine. Pilaff a la Turque.
Æg a la Lorraine. 4 Skiver raa, røget Skinke, 4 Skiver Schweizerost, 4 Æg, 1 Knsp. Salt, Fløde. Skinken skæres i Terninger og ristes let i lidt Smør, hvis den er mager. Den fordeles i 4 smaa Lerco-cotter. Oven paa Skinken lægges et Par tynde Skiver Ost og 1 Spsk. kogende Fløde. Et Æg slaas forsigtigt ud her-paa, bestrøs med nogle faa Saltkorn. Formene stilles i en Stegepande eller Bradepanden med varmt Vand, dækkes med Laag. Panden sættes i varm Ovn. Saa snart Æggehviden er stivnet, er Retten færdig. | ||