| Clam Chowder
(Muslingesuppe)
Denne berømte amerikanske Suppe stammer oprindelig fra New Foundlands Fiskere.
Ingredienser: 1 1 Muslinger, 3 eller 4 Kartofler skaaret i Stykker, 30 g salt Flæsk, 1 ituskaaret Løg, 4 Kopper kogt Mælk, 4 Spiseskefulde Smør, Salt, Peber, 8 Kiks.
Fremgangsmaade: Muslingerne renses meget godt og kommes i en stor Gryde med omtrent 1 dl Vand. Kog dem, til de aabner sig. Tag Muslingerne op, giv Suppen et Opkog og si den gennem et Klæde. Hak Flæsket og den haarde Del af Muslingerne meget fint og kog det i lidt Fedt sammen med det ituskaarne Løg, uden at det bliver brunt. Skræl Kartoflerne og blancher dem i saltet Vand i 5 Minuter. Lad dem rende godt af og kom dem i en Gryde med Muslinger drysset over. Dette saltes og pebres og bestrøs med Mel. Kom endnu et Lag Kartofler, der ogsaa bliver bestrøet med Mel, Salt og Peber, og tilsæt 1/4 1 Vand. Lad dette smaakoge i omtrent 10 Minuter. Tilsæt derpaa Mælken, Smørret og Muslingernes blødere Dele, bring det hele i Kog og tilsæt Kiksene, der er brækket i smaa Stykker og vædet med Mælk. Lige før Serveringen tilsættes det kogende Vand, hvori Muslingerne er kogt, jævnet med lidt Mel og Smør. | |