Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Billedkogebogen | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1954 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | H. Hirschsprungs Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 200 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 24 | ||
Denne bog giver Dem et væld af morsomme og raffinerede opskrifter fra engelsk
madlavning og bagning - dog tillempet efter dansk smag - og bringer Dem mange nye ideer og impulser, både til hverdag og til fest. Hvad der særlig vil glæde Dem, er BILLED-KOGEBOGENS overdådige udstyr med de glimrende billeder og smukke farvefotografier, der på en fornøjelig og instruktiv måde fortæller Dem, hvor nem al madlavning og bagning egentlig kan være i dag. | ||
A
Abrikoskage 170 Agurkegratin 59 Alfabetkager 186 Amerikansk engelkage 171 And, stegt m grønærter 48 And, stegt m æbler 48 Appelsinfyld 1 147 Appelsinfyld 2 147 Appelsinhonningkage 172 Appelsinkurve 117 Appelsinskal, syltet 190 Appelsinsne 119 Appelsintærte 85 Asparges 66 Aspargesbrød, varme 66 B Baby's kager 141 Bagværk 80 Bagning m gær 124 Balmoralkager 98 Banancremefyld 147 Banandessert 117 Battenbergkage 177 Bedekølle, kogt 38 Beignetdejg 110 Biscuit, alfabet 14C Biscuit, chokolade 144 Biscuit, citron 141 Biscuit, cremekager 145 Biscuit, kaffe 144 Biscuit, kiks 137 Biscuit, kirsebær 144 Biscuit, mandel 144 Biscuit, St Valentin 145 Biscuit, udstanset 144 Bjergkager 158 Blomkål m ostesauce 67 Blommer, krydrede 193 Boller, Bristol 131 Boller m gær, Devonshire 131 Boller, pariser 130 Boller, prinsesse 128 Bouillon til at koge fisk i 15 Bridgebrød 127 Brisler, stegte 40 Brombærtærte 84 Brød 124 Brød, birkes 132 Buddinger, bagte 112 Budding, bondekonens 105 Budding, brød 104 Budding, chokolade 118 Budding, cottage 114 Budding, dronning 104 Budding, frugt 108 Budding, frugt fra Klon KKt Budding, gylden 106 Budding, jule 1 Buddinger, kogte 10S Budding, marmelade 107 Budding, marengs, ris 104 Budding, prinsesse 10S Budding, nyre 103 Buddinger, varme 104 Budding, Yorkshire iii Butterdejg 89 Butterdejg, bagværk, finere N7 Butterscotch 1S1 Børnenes lagkage 17!) C Champignonssuppe i •'; Chartreuse, orange 110 Chelseasnegle 198 Chokoladeboller 187 Chokoladefondant 149 Chokoladekagen fra Cornwall 188 Chokoladekage, der i U k«¦ skal bages 17« Chokoladekager, glas« rede 1X5 Chokoladeskum, frosset 199 Chokoladesmørglasur 147 Chokoladestænger 189 Citronboller 184 Cocktail, frugt 1» Cocktail, melon !• Cocktail, muslinger 99 Cocktail, reje 97 Cocktail, tomat 0 Cocktail, vindrue og appelsin !• Cognak-smør 1117 College, kage 180 Cremekager 104 Cremedessert 119 Cremefrugt, dessert I III Cremerand Croissants, horn 183 Dadler, fyldte MX Dadelkage 183 Dessert, hverdags 117 Doughnuts (syltetøjs boller) 199 Dundeekage 179 Etagekage 130 Fasan, skotsk 55 Familiekagen 165 Filet, udskæring 18 Fisk, dampning 18 Fisk, kogning 19 Fisk, panering 17 Fisk i skaller med cham- pignons 21 Fisk, stegt i ovn 17 Fisk, stegt pp pande 17 Fisk, tilberedning 10 Fiskegratin 59 Fiskekager, lækre 20 Fiskerester 19 Flskesklver m, brødfars 20 Fiskesuppe m, fløde 14 Five o'clock tekagen 177 Fjærkræ 44 Fjerkræ, Indkøb 1,4 Fjerkræ, kogning og dumpning 45 Fjerkræ, partering 48 Fjerkræ, stegetider 45 Fjerkræ, tilberedning 44 Flødeboller 98 Fondant, der koges 149 Foreller, ovnstegte 17 Formkager, rørte 174 Franskbrød 125 Franske, visitkager ini; Frugt, Indbagt i" Frugtkage, formkage 15« Frugtkager 98 Frugtkage, bondemandens 165 Frugtkage, engelsk 174 Frugtkager, små 102 Frugtmos 190 Frugtsalat 121 Frugtsalat, vinter 120 Frugtsalat, sommer, is 123 Fuglevildt 52 Fuglevildt, stegning 52 Fuglevildt, tilberedning 52 Fyld (fars) 77 Fyld, kastanie 77 Fyld, rogn 78 Fyld, salvia og løg 77 Fyld, selleri 78 Fyld, skinke 77 Fyld, østen 78 G Gaiakransen 132 Gelé, brombær 116 Gelé, frugt 116 Gelé, til dessert 115 Gelé, hvidvin 115 Gelé, kogning 188 Gelé, mælke 115 Glasur 155 Glasur, almindelig 155 Glasur, appelsin, citron 155 Glasur, chokolade 155 Glasur, der bages 156 Glasur, kaffe 155 Glasur, konge 156 Glasur, orange 157 Glasur, overtrækschoko- lade 156 Glasur, pynt til kager 147 Grapefrugt 8 Grapefrugt m rejer og hummer 8 Grapefrugtåkander 10 Grevindetekage 177 Grevindekage 170 Grill-stegning af fisk 18 Grøntsager i aspic 66 Grøntsagsretter 64 Grøntsager, rensning 68 Grøntsagssuppe, blandet 13 Grøntsager til supper 36 Grønærtesuppe 13 Grydekål, kunstnernes 33 Gullasch 33 Gås 48 H Halvpundskage 176 Harer 51 Harehachis 51 Hareindmad, farsboller 51 Hareragout 51 Harlekindessert 118 Havregrynskager m ingefær 143 Havregrynskager m puddersukker 143 Havregrynskager m sirup 143 Havregrynsstænger 143 Hepburn, kager 146 Hertugindekartofler 66 Hindbærbåde 98 Hindbærboller 163 Hindbær, jordbær, fyld 147 Hindbærmousse 117 Hindbærsyltetøj 188 Honningkager og ingefærbrød 172 Honningkarameller 150 Hors d'oeuvre 8 Hors d'oeuvre, blandet 9 Hors d'oeuvre, blandet 11 Horn, fyldte 133 Hot-n, pariser (croissant) 133 Hummer 24 Hummer, gratineret 25 Hummersalat 26 Høns i karry 47 Høne, kogt 47 Ingefærkager 140 Ingefærkager m honning 140 Ingefærkage, stor 140 Irish stew 33 Is, chokolade 122 Iscreme 122 Is i ovn m marengs 123 Iskaffe 122 Is melba 123 Is, vanille, 1 122 Is, vanille, 2 122 J Jordbærkage m vanilleis 123 Jordbærmarengs 112 Juletærte 187 K Kaffefyld 147 Kaffekage m dadler 164 Kaffevalnøddecreme 147 Kagecreme 86 Kagen fra Genua 169 Kager, forskellige 158 Kagen »den hvide« 171 Kagen fra Hyde Park 174 Kagen fra Napoli 178 Kalkunfars til sandwich 47 Kalkunfrikassé 48 Kalkun, stegt 47 Kaniner og harer 49 Kanin hot-pot 49 Kaniner, stegt m fyld 49 Karameller 150 Karameller, appelsin 150 Karameller, baronessens 152 Karameller, chokolade 150 Karameller, chokolade m valnødder 152 Kartofler 64 Kartoffelreder 59 Kartoffelkager, skotske 136 Kartoffelsuppe 14 Kaviar 8 Kiks, biscuit 137 Kiks fra Cornwall 138 Kiks, Dorit 139 Kiks, Garibaldi 139 Kiks, havre 138 Kikskage, stor 140 Kiks, London 139 Kiks, oste 138 Kiks, rug, fine 139 Kiks, salt 139 Kirsebærkage 164 Klosteringefærkager 172 Kokoskage 176 Kokos, kager 142 Kokosterninger 142 Kokosstænger 152 Kommenkage 162 Konditorkager 98 Konditorkager, små 183 Konfekt 148 Kongeruller 141 Kong Farukskager 88 Korendebrød 132 Korendekage 187 Korendekage, Dick's 108 Krabber 25 Krabbe, djævle 26 Krabber, naturel 25 Krabbe, salat 26 Krabbe, skalopper 25 Krebsehaler i karry 27 Kroketter, bacon 40 Kroketter, hummer 26 Kræmmerhuse,butterdejg 85 Kræmmerhuse, fløde 86 Krydderboller 163 Kryddereddike 192 Kuller, stegt, røget 18 Kød, behandling 30 Kød, dampning 36 Kød, indbagt 111 Kød, i karry 42 Kød, dampning 36 Kød, kogning 36 Kød, kogetider 36 Kødretter, der skal snurre 33 Kød, opbevaring i køleskab 30 Kødpie m champignons 38 Kødpie fra Liverpool 86 Kødsuppe, skotsk 14 Kylling 46 Kylling, grilleret 46 Kylling å la Maryland 46 Kål 65 L Lady Betty's kage 129 Lagkage, appelsin eller citron 166 Lagkage, børnenes 179 Lagkage, glasseret 181 Lagkage m is og hindbær 122 Lagkage, rabarber 108 Laks, grilleret 18 Laks, i mayonnaise, gelé 22 Laks, røget 8 Lammekoteletter, grillstegte 34 Lammekoteletter, grillerede m ærter 41 Lammenyrer, grillstegte 35 Lever, stegt m bacon og porrer 40 Lunchkage, krydret 160 Lykkekage 162 Lækkerier, børnenes 169 Løg 65 Løg, fyldte 67 M Madeleinekager 185 Maitre d'hotelsmør 74 Makroner, havregryn 143 Makaroniost 59 Mammie-kager 184 Mandelblomstkager 87 Mandelfyld 147 Mandelkage 176 Mandelkager m kirsebær 185 Mandelovertræk (glasur) 1 153 Mandelovertræk 2 154 Mandelsnitter m kakaocreme 82 Mandelstjerner 144 Marcipan 148 Marion, kager 141 Marmelade, blodappelsin 191 Marmelade, citron 191 Marmelade, hurtig 191 Marmelade, grapefrugt 191 Marmelade, orange, Sevilla 191 Marmeladetoppe 163 Marengs 182 Marengspie m kirsebær 80 Marinaskage 177 Mayonnaise 78 Mayonnaise, uægte 79 Mayonnaise, variationer 79 Melon m fyld 120 Minestrone 14 Mixed-grill 35 Moccacreme 80 Morgenbrød 127 Muffins 130 Muffins, kanel 129 Muslinger à la mariniere 29 Muslingesalat, ungkarlens 29 Mørdejg 80 Mørdejgsbagværk 94 N Napoleonskager 88 Napolitanske stænger 148 Negerdrengens boller 168 Nougat, blød 152 Nøddecreme 119 Nøddekager 87 Nøddekage 164 O Omelet 56 Omelet, champignons 56 Omelet, fisk 57 Omelet, grøntsager 57 Omelet, nyre 57 Omelet, reje 57 Omelet, skinke 56 Omelet, soufflé 57 Orangekage 169 Osteboller 131 Ostebrød 126 Ostebudding, bagt 58 Ost d'artois 101 Ostekage 58 Ostekager 100 Ostekage, majorens 100 Oste-løgpie 61 Osteretter 56 Oste- og sellericanapeer 100 Ovnstegning med ildfast fad 31 Oste tit-bits 101 P Paddehatkager 180 Paddehatmarengs 182 Pandekager 109 Pandekager, Lord Mayors 109 Pandekager, Mikes 109 Pandekager, pletter 135 Peberchutney, krydret 193 Pebermyntefondant 149 Petits fours 184 Pletter, frugt 135 Pletter, havregryn 136 Pletter, hverdags in syltetøj 135 Pletter, luksus m champignons 135 Pletter og pandekager 135 Pickles 1«? Piedejg 90 Pie, agerhøne 97 Pie med fisk 90 Pie, fisk m kartoffelmos 20 Pie m flæsk og hønsekød 95 Pie, Garden 112 Pie, jordbær-marengs 90 Pie, kalve og skinke 96 Pie med klaret 102 Pier, lamme 90 Pie, Margaret's frugt 112 Pie, marine 103 Pie, rabarberring 112 Pie, skinke 94 Pie m svampe 90 Pie, æble 90 Pie, æble 102 Pie, æble fra Cornwall 82 Pie, æble Dorthy's iii Pie, æble fra Wales 114 Pie m vildt 95 Pie fra Wales 42 Pie, Westminster 97 Pirogi, kylling 38 Pirogi, skinke 80 Prinsesselagkagen lOfl Postejen fra Baker Strøet 39 Postej m rejer 81 Pølser, indbagte 81 Påske, brød 142 R Rejer 27 Rejecanapé 28 Rejesalat, Dublin 10 Rejer, dybhavs 28 Rejer m flødesauce 28 Rejer fyldt i agurker ii Rejegelé 27 Rejer i gelé 23 Rejehorn 91 Rejekoteletter 20 Rogn, gratineret 22 Rosinkager 100 Rosinkage (formkage) Hi' Rulle-bøffer 32 Rullekage 138 Rullesteg BO Rum-baba, savarin 188 Rødbeder 05 Rødbeder, syltede i Oli Rødkål, marineret 88 Rødkål, stegt 60 Rødspættefilét, stegt 21 Råcreme 70 S Salatanretninger 89 Salater oh Salat, appelsin 71 Salat, champignon! 69 Salatdressing 00 Salatdressing, fransk 79 Salatdressing m eg 79 Salat, fisk 71 Salat, frugt 71 Salat, kartoffel 71 Salat, kød 72 Salat, kødbudding 72 Salat, nødde og Bible 00 Salat, reje og ris 70 Salat, russisk 69 Salat, sandwichbrød 79 Salat, souper 120 Sauce 73 Sauce, brød 74 Sauce, brun 74 Sauce, creme 76 Sauce, chokolade 75 Sauce, chokoladckaramel 123 Sauce, fersken 76 Sauce, hvid (grundsauce) 73 Sauce, kirsebær 107 Sauce, krydderi 73 Sauce, melba 123 Sauce, mynte 74 Sauce, rom 76 Sauce, sennep 74 Sauce, syltetøj 76 Sauce, søde 75 Sauce, vanille i, daglig 75 Sauce, vanille 2, finere 115 Sauce, vin 74 Sauce, æble 74 Savarin, rum-baba 133 Scones 134 Scones, oste 134 Scones, frugt 134 Scones, lord Mayor 134 Scones, skinke 134 Schweizerrouladen 166 Sigtebrød 126 Sild, dampede i eddike 21 Snup eller honningkager 165 Skaldyr 24 Skalopper 29 Skinke, grilleret 34 Sletvar, vindampet 21 Smørboller 128 Smørerene, brandy 70 Smørcreme, glasur 147 Sneboller, nole 112 Snittør 83 Sommerfuglekager 171 Soufflé, chokolade 114 Soufflé, fiske 58 Soufflé, vanille 114 Spaghetti, m italiensk sauce 10 Spøgeskinke, grill-stegt 35 Sukkerbrød, amerikansk 170 Sukkerbrød, nem, 1 I8:t Sukkei brødskage 166 Sukkerbrødskage 2 168 Sukkerbrødskage m smør ioo Sukkerbrødskrans 1 118 Sukkerbrødskrans m kir- ¦ebær 168 Sukkerkringler 85 Sukkervalnødder 151 Sultanakage 160 Stegning i gryde 31 Stegning på grillrist 34 Stagning i ovn 30 Stegetider 30 Stegetider for grill-stegning 34 Stegetilbehør 31 Stikkelsbær, syltede 188 Suppe, kogt på ben 12 Suppe, kogt på grøntsager 12 Suppekogning 12 Svampe trækkes på snor 190 Svinekoteletter, fyldte 32 Syltetøjskonvolutter 87 Syltetøjsrulle 102 Syltning 188 Søtunge, Dover 23 Søtungefilét, dampede 19 Søtunge, ovnstegt, fyldte 20 Søtungefilét m rejer 22 T Tebrød, Golfklubbens 141 Tekager, Kathleens 81 Tekage, Yorkshire 131 Televisions, mandeltoppe 149 Toffee 151 Toffee, London 151 Tomater, fyldte 02 Tomater, fyldte m grøntsager 70 Tomater, konservering 192 Tomatketchup, rød 192 Tomatketchup 2, grøn 192 Tomatpureé 192 Tomatsuppe 15 Topkager 181 Torskekoteletter, stegte 22 Trekløver, brød 127 Trifli, appelsin 121 Trifli, chokolade 121 Trifli, frugt 121 Trifli, jule 120 Træstamme 168 Trøffelkugler 152 Tærte, Chaplin 81 Tærter, små, frugt 82 Tærte, osteasparges 101 Tærter, sirups 82 Tørring af frugt 190 V Valnøddekagen 176 Valnøddekys 142 Vandbakkelsedejg 92 Vandbakkelser m flødeskum 93 Vandbakkelser m ost 92 Victorialagkage 180 Vildtkroketter 55 Vol-au-vent, fersken 89 Vol-au-vent, høns 89 W Welsh-Rarebit 60 Wienerkage 140 Æ Æblebutterdejg 85 Æblekager, små 171 Æbleringe 110 Æbler, indbagte 81 Æbler, stegt m fyld 113 Æbler på en pind 152 Æble-tomatchutney 193 Æg, bagte 58 Æg i karry 61 Æg å la Mount Everest 60 Æg og sardiner 10 Æg, skotske 62 Æggebåde, fyldte 70 Æggeretter 56 Y Yorkshiresteg 41 Yorkshirebudding 111 Ø Østers 8 Øster naturel 27 Østerspostejer 91 | ||
Jordbær-marengspie
(billedet forneden tv.), 1 portion mørdejg Citronsaft. (se side 98). 2 æggehvider. 1/2 kg jordbær. 100 g melis. En smurt springform fores ud med den udrullede mørdejg, og kagen bages i ovnen ved 250° i 15 min. I bunden af denne kage hugges jordbærrene, der evt. kan halveres, hvis bærrene er store — citronsaft stænkes over og marengsdejgen anbringes på frugten. Marengsdejg piskes således: Hviderne piskes til hård! skum og sukkeret kommes i lidt efter lidt. Pien bager videre i 20 min. ved 175°. | ||