Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kogebog for alle Hjem: med Bage- og Syltebog | ||
Forfatter: | Strunge, Anna; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1935 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jespersen og Pios Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1939 | ||
Sider: | 302 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,5 | ||
Da det er af stor Betydning, at vi i vor daglige Mad faar de rigtige
Næringsværdier, vil jeg lige berøre dette Punkt; ikke med en Tabel, da det vel nok er de færreste Husmødre, som gennemfører Brugen af en saadan i den daglige Husholdning. I en Aarrække har jeg hvert Aar gjort mig bekendt med flere af vore store danske Fabrikker og bemærket den Hygiejne, den Kontrol og samvittighedsfuldt gennemførte Paapasselighed, der finder Sted ved Fremstilling af vore bedste danske Varer. Ved altid at bruge den bedste Kvalitet, vil ethvert Hjem være garan-teret de rigtige Næringsværdier. Maaske kan det siges, at de bedste Varer er dyrere i Indkøb, men det er i Længden den stør-u Økonomi, da de er meget drøjere og indeholder flere Næringsværdier end de mindre gode. Gang paa Gang fremhæves det, at man bør købe det bedste Kød, de bedste Grøntsager og de fineste Frugter o. s. v., fordi dette er af saa stor Betydning. Hvilket Mel, Margarine, Krydderier, Bagepulver og Gær m. m. man anvender, er selvfølgelig ikke mindre vigtigt. Ved at bruge de bedste Varer, som vi kan faa, opnaar vi det mest tilfredsstillende Resultat; det er det billigste i Længden, og tænk saa paa, at vi bruger de danske Varer i de danske Hjem. RECEPT FOR HUSMØDRE. Man tager 1 kg Selvbeherskelse, 3/4 Taalmodighed, 3/4 Retfærdighedsfølelse, 1/2 Overlæg, 1/2 Disciplin, 1/2 Mildhed, hvilket alt sammenblandes med en lige saa stor Portion egen Dygtighed i Husholdningen. Af denne Medicin tager man daglig, hvis nødvendigt er, hver Time en Dosis; og det er altid rigtigt at have den ved Haanden for at kunne tage den, naar man har det behov. | ||
Aal i Karrysauce 62
Aal, ristede, røgede 63 Aal, stegt 62 Aalefrikassé 63 Aalekvabber 63 Aalesuppe 24 Aborre 61, 62 Abrikos-Beignets 162 Abrikosgrød 47 Abrikoser 238 Abrikoskompot 242 Agerhøne 122 Agerhøne med Druer 122 Agerhøne, kold 194 Agerhønesuppe 11 Agurke-Salat 186 Agurkesauce 108 Amerikanske Æg 210 Ananas-Beignets 162 Ananasfromage 149, 150 Ananas-Gelé 173 Ananas-Is 171 Ananas-Koldskaal 32 And, kold 193 Andesteg 96 Andesuppe 17 Annakager 279 Ansjos-Smør 115 Apad-Æggekage 216 Appelsin-Beignets 162 Appelsinbudding 146 Appelsinfromage 150, 151 Appelsin-Gelé 173 Appelsin-Is 171 Appelsin-Koldskaal 32 Appelsinkompot 242 Appelsinlimonade 138, 141 Appelsinmarmelade 244, 245 Arme Riddere 163 Asier 232 Asier, søde 232 Asparges 239 Asparges, stuvede 135 Asparges-Budding 126 Aspargesgratin 124 Asparges-Salat 187 Asparges-Sauce 110 Aspargessuppe 20 Aspik 192 Astakage 258 Bagepulver 255 Bagning 246 Bajerske Pølser 197 Bankekød 81 Bearnaise-Sauce 112 Bechamel-Sauce 112 Beignets 162, 163 Benløse Fugle 78 Biksemad 203 Birkeshorn 248 Birkes-Stænger 247 Blaabærsaft 227 Blaabærsuppe 29 Blandede Frugter 242 Blegselleri-Salat til Vildt 186 Blomkaal 239 Blomkaal, farseret 104, 134 Blomkaal, kogt 133 Blomkaal, paneret 133 Blomkaals-Budding 126 Blomkaalsgratin 124 Blomkaalspurée 134 Blomkaalssuppe 21 Blomme-Beignets 162 Blommekompot 241 Blommemarmelade 244 Blommesuppe 29 Blødkogte Æg 217 Boghvedegrød 41 Bollemælk 42 Boller 33 Boller i Selleri 105 Boller, Opbagning af Bondepige med Slør 33 166 Bouillon 12 Brankede Mandler 286 Brisler 205 Brisselstuvning 206 Brisselsuppe 22 Brombær 230, 2 Brombærsuppe 29 Brune Kager 285 Brunet Brød 36 Brunede Rugbrødsterninger 36 Brunkaal 136 Brunkaalssuppe 10 Brun Kalvesuppe med Asparges 9 Brun Kraasesuppe 11 Brun Svampesuppe 10 Brun Suppe 7 Brun Suppe med Æggestand 7 Brunsvigerkager 249 Brushøns, stegte 122 Bræddestabel 285 Brødboller 33 Brødcroutons 36 Brødsokkel 224 Brødsuppe 30 Budding med forsk. Grøntsager 126 Butterdejg 271 Butterdejg med raa Æbler 273 Butterdejg med Æbler 157 Butterdejgskringle, halv 272 Butterdejgsæblestænger 274 Byggrynsgrød 42 Byggrynssuppe 27 Byg-Vandgrød 46 Bøf à la Mode 78 Bøf Bearnaise 81, 94 Bøf, engelsk 79 Bøf, fransk 81 Bøfsteg af Lammekød 95 Børne-Dessert 168 Champignons 137 Champignons med Fløde 175 Champignonsgratin 124 Champignons-Salat 187 Champignon-Sauce 110 Champignonssauce, brun 108 Champignonsuppe 21 Chartreuse 128 Chartreuse med Ragout 121 Chokoladebrød 277 Chokoladebudding 147 Chokoladefromage 152 Chokolade-Glasur 266 Chokolade-Is 170 Chokolademarengs 277 Chokoladepastiller 277 Chokolade-Sauce 113 Chokoladesuppe 44 Chutney 236 Chutney-Sauce 108 Citronfromage 151 Citron-Is 170 Citron-Koldskaal 33 Citronlimonade 141 Citron-Sauce 114 Citronvand 138 Crème af Cremepulver 263 Cremekage med Kransekagedejg 267 Crème-Sauce 113 Croutons med Bananer og Druer 151 Desserter 142 Drømme 283 Due i Aspikrand med Mayonnaise 196 Due, stegt 97 Duer, stegt som Vildt 98 Duesuppe I / Dyrebov 111 Dyrebryst, stegt I I H Dyrekoteletter 11H Dyrekødsuppe Dyrekølle I IH Dyrekølle, marineret, stegt I 19 Dyreryg, stegt 117, III Dyrevildt, koldt som Mellemret 19 I Eddike-Smør 119 Eidammerboller 261 Engelske Bakkeiser Engelske Korende-Kager EB I Faare- og Bedekød Faare- og Bedesuppe Fars lim Fars uden Mel l"i Fars, fin, af Svinekød Fasan, farseret Fasan, kold 194 Fasan, stegt i ' i Ferske Fedekalvetunger med Gemyse ••>» Fersken Fersken-Beignets ' Ferskenkompot ' 1 ' Figen-Beignets lAt Filet, forloren MA Finske-Thestænger Fir-Specier " ' Fisk Fiskeboller Ml Fiskeboller til Suppe |f Fiskebudding Fiskefars I0J Fiskefilet Fiskefilet med Champignons. Fiske-Gelé 19,1 Fiskerand <><> 111 Fiskersild 1 Fiskesalat I Hl, IVII Fiskesupper Fjerkræ i i. 1 Flader Flesong Flæsk, paneret Flæsk, stegt, med Løgsaucr Flæskeroulade Flæskesteg Fløde-Is Flødekager Flødelapper Flødepeberrod Fløderand med Karamel'....... In' Flødevafler Fondue 213 Foraarssuppe 20 Forloren Skildpadde 202 Forloren Skildpaddesuppe 13 Forlorne Frikadeller 203 Forlorne Spejlæg 285 Formkager af Sandkagedejg 260 Forskæring 16 Franske Æg 213 Franskbrød 246, 247 Franske Kartofler (Kartoffel- pinde) 222 Franske Kartofler (Skiver) 222 Franske Nathuer 161 Frederik d. VIII's Kage 257 Frikadeller 102 Frikandeau 94 Frikassé-Sauce 111 Frossen Fløde 171 Fru de Neergaards Kager 283 Frugt med Flødeskum 168 Frugtbudding 148 Frugtgrød 46 Frugtmos med Fløde 151 Frugt-Salat 189 Frugtsupper 28 Fuglereder 223 Fyldte Æg 214 Fyldte Æg paa ristet Brød 215 Fyldte Æg med Aspiksokkel 217 Gaas, kold 193 Gaaseleverpostej 198 Gaasesteg 96 Gaasesuppe 16 Galette- Stænger 274 Galopkringle, ny 255 Galopschnitzel 86 Galop-Smaakager 281 Gedde 58, 59 Gedde, farseret 59 Gelé m. Krabber eller Krebsehaler 191 Georginekage 267 Glasering af Fjerkræ, Vildt, Stege og Fisk 194 Grahamsbrød 247 Gratiner og Buddinger 123 Gratinskaller 54 Gratinskaller med Grøntsager 54 Grilleret Lammehoved 202 Grisens Deling 88 Græskar som søde Asier 233 Græskar, syrlige 233 Grød af blandede Frugter 47 Grønkaalssuppe 19 Grønlangkaal 131 Grøntretter 206 Grøntsager 131 Grønærter 136 Grønærter, ristede 136 Grønærter, stuvede 136 Grønærtegratin 124 Grønærtesuppe 18, 21 Gulerodsmarmelade 244 Gulerodssuppe 21 Gulerødder, Purée 135 Gulerødder, stuvede 135 Gullasch 80 Gærbrød 246 Hachis 202 Hachis af Dyresteg 118 Hakkebøf 79 Hamburgerkager, hvide 283 Hamburgryg 91 Hare, kold 194 Hareryg, forloren 102 Haresteg 120 Hare-Suppe 9 Havregrød 46 Havrekiks 276 Havresuppe 27 Helgoland-Æg 212 Helleflynder 68 Helleflynder-Bøf 69 Helleflynder-Koteletter 69 Henkogning 237 Henkogning af Kød 201 Herthas Brødkage 163 Herthas Kager 284 Hindbær 238 Hindbær, hele 230 Hindbær-Gelé 229 Hindbærgrød 49 Hindbær-Koldskaal 32 Hindbærmarmelade 244 Hindbærsaft 226 Hindbærsuppe 29 Hollandaise-Sauce 112 Hollandsk Sauce 112 Honningkage 259 Honningmælk 141 Hornfisk 67, 68 Hovedsalat 187 Hummer 72 Hummeranretning 207 Hummergratin 125 Hummer-Salat 188 Hummer-Sauce 111 Hummersuppe 25 Hurtigbakkelser 255 Hvedekiks 275, 276 Hvide Nødder 280 Hvidkaal, fyldt 103 Hvidkaal, kogt 134 Hvidkaal, stuvet 134 Hvidkaalshoved, fyldt, stegt 103 Hvidkaalsrouletter 104 Hvidkaalssuppe 19 Hvid Kastanjesuppe 23 Hvidling 67 Hvidvinsgelé 172 Hyben med Rom 236 Hyben, syltet 236 Hyldebærsuppe 29 Høne, kogt 98 Høne, kold 193 Høne, stegt 98 Hønsekødfars 101 Hønsekødsuppe 16 Hønse-Salat 190 Høstgilde-Æblekage 155 Haardkogte Æg 217 Indretning 211 Is 169 Italiensk Salat 183 Jens's Brødkage 217 Jordbær 238 Jordbær, hele 230 Jordbær-Beignets 162 Jordbærdrik 140 Jordbærfromage 152 Jordbærgelé 154, 228 Jordbærgrød 49 Jordbær-Koldskaal 32 Jordbærkompot 241 Jordbærlikør I 19 Jordbærmarmelade 244 Jordbærsaft .'.'(, Jordbær-Salat 189 Jordbærsuppe 28 Jordskokke-Gratin 124 Jordskokkesuppe 21 Julekage 250 Julekringle, ny 251 Julienne-Suppe 8, 13 Jødekager 279 Kaalrabi 134 Kaalsalat, raa 189 Katfefromage 154 Kaffe-Is 170 Kaffekringle 252 Kaffeparfait 172 Kaffesnitter 262 Kakaosuppe 44 Kalkun 97 Kalkun, farseret 97 Kalkun, kold 193 Kalkunsuppe 17 Kalvebov, stegt 87 Kalvebrisler, panerede 205 Kalvebryst, farseret 85 Kalvebryst, grilleret 87 Kalvefrikassé I 85 Kalvehjerter 86 Kalvekarbonade 84 Kalvekoteletter ' 84 Kalvekød i Karry med Ris 85 Kalvekødfars 86, 101 Kalvekødsuppe 13 Kalvelever 85 Kalvemørbrad 86 Kalvens Deling 83 Kalveryg, dobbelt 86 Kalvesteg .. 84 Kandiseret Frugt 232 Kaniner 120 Kapers 233 Kapers-Sauce 110 Kapselbunde 262 Karamelbudding 148, 167 Karamelcréme 154 Karamel-Is 170 Karamel-Sauce 113, 114 Karotter 239 Karper 61 Karpeanretning 207 Karry-Sauce 10'' Karrysuppe Kartoffelanretning 119 Kartoffelboller 222 Kartoffel-Budding I ' Kartoffel-Frikadeller Kartoffelgrød 41 Kartoffelgryn 222 Kartoffelmelsboller Kartoffelmelsgrød Kartoffelmelsomeletter Kartoffelmos Hf, 'i Kartoffelrand 119, 123 Kartoffelretter ' i Kartoffelroser Kartoffelrouletter 52, 220 Kartoffelsalat I Hl, 'i Kartoffelsuppe Kartofler Kartofler, brunede Kartofler, nye ||| Kartofler, ristede i Smør Kartofler, rystede, til Fisk Kartofler, stegte Kartofler, stuvede Kartofler i Smør og Persille Karusser , i Kastanie-Sauce Katrineblommetærte Kaviar Kirsebær Kirsebær med Eddike Kirsebærgrød 49 Kirsebærkompot 241 Kirsebærmarmelade 231 Kirsebærrom 140 Kirsebærsaft 226 Kirsebærstene 231 Kirsebærsuppe 29 Kirsebærvin af Saft 140 Klejnekranse 286 Klejner 274, 275 Klipfisk 70 Klipfiskebudding 125 Klipfiske-Gratin 125 Knudekaal 132 Knudekaalskoteletter 136 Knudekaalssuppe 21 Knækbrød 275 Kokoskager 281, 284 Kokos-Makroner 285 Kommenskringle, gammeldags 249 Kompot 240 Kompot af tørrede Frugter 242 Konfekt 287 Kongeruller 280 Korendeboller 252 Kraasesuppe 17 Krabber 72 Kramsfugle 123 Kransekage 265 Kransekage af Kransekagemasse 265 Kransekage-Kurv 266 Kransekage-Snitter 263 Krebs 72 Krebse-Salat 188 Krebse-Sauce 111 Krebsesuppe 26 Krikand 121 Kringler, smaa 255 Kroketter 203 Krumkager 282 Krustader 50, 163, 164 Krustader med Champignons 51 Krustader med Creme 164 Krustader med Fiskeboller 51 Krustader med Grønærtestuv- ning og Skinke 50 Krustader med Gulerødder og Skinke 50 Krustader med Hachis 51 Krustader med Hønsekød 51 Krustader med Kalvebrissel 51 Krustader med kogt Fisk 51 Krustader med Rejer og Asparges 51 Krydder 249 Kryddersild 70 Kræmmerhuse 280 Kusinekager 281 Kvæder, syltede 235 Kvædesaft 227 Kvædesuppe 30 Kylling, kold 194 Kylling, stegt 99 Kyllinger, farserede 99 Kyllinger i Risrand 99 Kærnemælksbudding 149 Kærnemælkskage 258 Kærnemælks-Koldskaal 43 Kærnemælkssuppe 43 Kærnemælkssuppe med Rismel 43 Kærnemælksvælling 43 Kød med Æbler 80 Kødboller til Suppe 38 Kødbudding 104 Kødgratin 123 Kødrand 102 Kødtoppe 103 Kørom 45 Kørvelsuppe 20 Lagkage 270, 271 Lag-Omelet 165 Laks i Risrand med Karrysauce 60 Laksekoteletter 60 Laksforeller 61 Laks, kogt 59 Lakspølse 200 Laks, ristet 60 Laksørreder 61 Lammebryst, farseret 95 Lammefrikassé 95 Lammehjerte 94 Lammekotelet 94 Lammekød i Dildsauce 95 Lammekødsuppe 13 Lammelever 94 Lammeryg, dobbelt 94 Lammesteg 94 Lammets Deling 93 Lange 63 Lemonasie- Sauce 108 Leverpostej 91, 198 Leverpostej i Portionsforme 195 Leverpostej med Sky i Buddingform 195 Leverpølser 199 Linsedejg 278 Linse-Makroner 273 Linser 278 Lykkesvampe 209 Løg, brunede 137 Løg, farserede 106 Løg-Sauce 111 Madeirasauce 108, 212 Mahognikage 258 Maizenagrød 40 Majroer 134 Majroer, stegte 135 Makaroni 138 Makaroni, stuvet 138 Makaroni-Budding 126 Makaronigratin 124 Makaroni-Salat 184 Makaroni-Suppe 22 Makrel 68 Makrel, fyldt 68 Makrel, stegt 68 Makronbunde 268 Makroner 263 Makronkonfekt 266 Makrontærte 274 Mandelbudding 143 Mandelbunde 263 Mandelfromage 153 Mandelkage 269 Mandelkranse 283 Mandelnødder 278 Mandelstænger 286 Mannagrynsbudding 145 Marengs 277 Marie-Therese Kage 262 Marmelade, russisk 236 Marmelader 243 Marvben 205 Mayonnaise 182 Mayonnaise, forloren Mayonnaise-Anretninger 191 Medaljer Medisterpølse Melon-Is ' '' Melon-Koldskaal Melsokkel 224 Mirabeller 230 Molskage 268 Morbær 231, 238 Morelkompot 241 Moritskage 269 Moseand 121 Mosterkringle 251 Multebærsuppe 29 Muslinger 73 Mælkelimonade 141 Mælkemad 40 Mælk og Grød 44 Mørbrad, stegt 89, 90 Mørdejg 278 Napoleonshatte 273 Napoleonskager 273 Napoleonsuppe 18 Norsk Øllebrød 31 Nougat-Is 171 Nudelsuppe 23 Nudler med fyldte Æg og Tar- tarsmør 214 Ny Kage, som ikke skal bages 267 Nyrebrød 91 Nyresuppe 10 Nürnbergerkager 279 Oehlenschlaegerkage 274 Oksefars 80 Oksefilet 78 Oksehale-Ragout 203 Oksehalesuppe 7 Oksehjerter, stegte 82 Oksekød med Peberrodsauce 78 Oksekødfars 100 Oksekødsuppe I I Okselever 80 Oksemørbradsteg Oksens Deling 75 Oksesteg 77 Oksetunge 80 Oksetunge, fersk Oksetunge, sprængt m. Gemyse 204 Oksetunge, sprængt m. Mayonnaise 204 Oliven-Sauce 109 Omelet 215 Omelet med Skinke 214 Oplagt Mælk 4S Fjerkræ IS Opsætning af Osteboller 36 Oste-Crème I HO Ostecroutons (/ Ostegifler I in i Oste Kabaret IHI Oste-Kiks I mii Oste-Linier IN Oste-Retter i Oste-Sandwich af Rugbrød Oste-Souffle IHI Ostestænger 171 Ostestænger til Suppe 11 Othellokage Overflødighedshorn ' Paddehatte 1 Pandekage, russisk Pandekager 11 •'• Pandekager, tynde Pariekage ''• ' Parie Æblekage Pariserbrød Parmesanboller Pebernødder Peberrod-Sauce Peberrod-Smør Perlebønner 132, 2 »V Perlegrynssuppe Perleløg, syltede Persille-Smør Pickles 233 Pighvarre 64 Pikant Herreret 213 Piroger 53 Pluk 203 Plumkage 258 Plæskener 283 Pocherede Æg 210 Pocherede Æg paa Artiskok- bunde 215 Polsk brun Suppe 9 Pondokurve 274 Porrer, kogte, til Suppe 37 Porrer, farserede 104 Portugisere 282 Portulak 232 Postej m. Høns i Champignons 128 Postejer 53 Potkase 181 Prinsessebudding 125, 145 Prinsessekager 282 Præstekranse 284 Pulverkage 255 Pyramide 169 Pære-Beignets 162 Pærekompot 240 Pæremarmelade 243 Pærer 237 Pærer, syltede 234 Pæresaft 227 Pæresuppe 30 Pærevælling 42 Raa Saft 227 Rabarber 238 Rabarberdrik 138 Rabarbergelé 173 Rabarbergrød 47 Rabarberkage 159 Rabarberkompot 241 Rabarbermarmelade 244 Rabarbersaft 227 Rabarbersuppe 28 Radiser 135 Radisesalat 185 Ragout 8C Rand af Sky og Leverpostej 195 Reineclauder 23/ Rejer 75 Reje-Sauce 11C Rejesuppe 25 Remongs 252, 252 Remoulade, forloren 185 Remouladesauce 18i Rengøring af Fjerkræ li Ribbensteg 9C Ribs 23! Ribs- og Hindbær-Alliance 231 Ribs-Gelé 22! Ribsgrød 49 Ribssaft 226 Ribssyltetøj 229 Ribsvin 138 Ris å l'amande 168 Ris, løskogte til Suppe 38 Ris med Rom og Frugtgelé 154 Risbudding 143, 144 Risengrynskage 267 Risengrynskage med Frugt 160 Risengrynssuppe 27 Risgrynsbudding 144 Risgrød 41 Rismelsboller 34 Rismelsbudding 127, 144 Rismelsgrød 41 Rismelska»er 285 Rismelskager, gammeldags 261 Rismelspie med Frugt 127 Rismels-Æblekage 157 Risoller 52 Rispie 127 Risrand 38 Ris-Rouletter 166 Rissokkel 223 Ristet Brød med Ost 179 Ristoppe 38 Ris-Vandgrød 45 Risvælling 42 Rombudding 142 Romfromage 149, 153 Rom-Sauce 114 Romsnegle 272 Rosenkaal 131, 238 Rosenkaalssuppe 21 Rosenvandskager 284 Roulade 278 Roulader af Dyrebryst 119 Rouletter 52 Rugbrøds-Budding 128 Rugkiks 276 Rugtvebakker 248 Rullepølse 196 Rundstykker 247 Russisk Salat 188 Rysteribs 242 Rødbeder 136 Rødbedesalat 183 Rødkaal 131 Rødspætte 64 Rødspættefilet'er med Tartar- smør 64 Rødspætter, stegte 65 Rødvinsgelé 172, 173 Rødvinsskum 141 Rønnebærgelé 227 Rønnebærsaft 227 Rørhatte med Fløde 176 Rørhatte, stegte 176 Rørt Smør til Grøntsager 114 Røræg 217 Saftbudding 146 Saft-Is 171 Sauft-Sauce 113 Sagobudding 145 Sagosuppe 26 Sagovælling 42 Sagoøl 31 Salamipølser 199 Salat af Blomkaal, Radiser og Ærter 183 Salat med Fløde 186 Salat-Marinade 185 Salmi af Fasan 122 Salmi af Vildand 120 Saltlage, mild 201 Saltlage, stærk 201 Saltning 200 Saltstænger 37, 254 Sandart 62 Sandkage 260 Sandkage med Kartoffelmel 260 Sandkager i Linseform 261 Sandwich 178 Sandwich, dobbelt 179 Sandwich, flerdobbelt 179 Sandwiches, enkelte 179 Sardin-Salat 190 Sauce, brun 107 Sauce, skarp 107 Sauce Mussolini 113 Saucer 107 Savoykaal 131 Sellerier, fyldte 104 Sellerikoteletter 136 Sellerisalat med Skinke 183 Sellerisuppe 21 Semuljegrynsbudding 144, 145 Sennep-Sauce 111 Servelatpølser 199 Serviethorn 247 Sigtebrød 247 Sild 69, 70 Sildesalat 185, 186 Simler 248 Sirupskage 258 Skaldyr 72 Skaldyr, stuvede 74 Skaller 62 Skildpadde-Sauce 109 Skildpaddesuppe 10 Skinke, glaseret 89 Skinke og Æg i Sky 211 Skinkekarbonade 91 Skorzonerrods-Gratin 124 Skorzonerrødder, stuvede i Mælk 133 Skrive-Glasur til Kransekage 265 Side Skumbudding 147 Skørost 181 Slagtning af Svin 200 Slethvarre 64 Slik-Asparges 135 Slikporrer 133 Slør, at slynge 170 Slørede Æg 210 Smaakager 281 Smør, brunet 115 Smør, smeltet 115 Smørboller 34 Smør-Créme 263, 271 Smørgrød 41 Smørhorn 248 Sne 153 Sneboller 278 Snebudding 146 Snepper 123 Snetoppe 153 Snittebønner 132 Snittebønner, saltede 132 Snitter af Sandkagedejg 260 Sodakage 259 Sokler 223 Solbær 238 Solbærgrød 49 Solbærrom 119 Solbærsaft 226 Solbærsuppe 30 Sommerdrikke 1 )| Sommersuppe ih Sort Kage 25h Souffle af Hønsefars 9h Spansk Suppe h Sparesuppe 7 Spegepølse I99 Spegesild /l Spejlæg 217 Spejlæg i Kartoffelrand 214 Spejlæg med Spinat 212 Spejlæg, russiske 211 Spidskaal 1 1 • Spinat }\>> Spinat, stuvet 1 \; Spinat-Budding 11/ Spinatsuppe 21 Sportskage .•m Sprængt And 'ii, Sprængt Gaas Sprængt Kød 81, ¦ Stenbider «3 Stikkelsbær, grønne 23S Stikkelsbær, hele 229 Stikkelsbær, modne 2ih Stikkelsbær, umodne 2 ih Stikkelsbær-Gelé .'.'Il Stikkelsbærgrød 48, 41 Stikkelsbærkompot 241 Stikkelsbærsaft 226 Stikkelsbærsuppe 28 Stikkelsbærvin 139 Strandskaller 279 Strassbourger 282 Stør 61 Suder 61 Sukat 234 Sukkerbrød 257 Sukkerkringler 251 Suppe af gule Ærter 23 Suppe å la Douglas 13 Suppe å la Hollandaise 22 Suppe espagnole S Suppe med Ris 18 Svampe, rystede i Smør 175 Svampe, stegte 175 Svampebøf 176 Svampe-Ragout 174 Svamperetter 174 Sveskeblommer 229 Sveskekage 159 Sveskemos 253 Sveskepie 286 Svinehjerter 90 Svinekotelet 90 Svinelever 91 Svinerygsuppe 14 Svissroll eller Roulade 278 Sygemad 140 Sylte 196 Sylte af Fjerkræ 195 Syltning 225 Syre 137 Syresuppe 21 Søsterkage, billig 250 Søsterkage, gammeldags 249 Tapiokasuppe 14 Tarme 197 Tartar-Smør 115 Tarteletter 53, 272 Tefromage 154 Ternet Kage 269 Tilsløret Bondepige 166 Timbale af Butterdejg 129 Timbale af Fars 129 Timbaler 35 Timbaler, bagt i Vandbad 54 Timballer, smaa 54 Tomater, farserede 106 Tomater, grønne 235 Tomater, syltede grønne 229 Tomatkompot 241 Tomatpurée 137 Tomatsalat 185, 188 Tomat-Sauce 109 Side Tomat-Smør 115 Tomatsuppe 21 Topøllebrød 31 Torsk paa Fad 66 Torsk, kogt 66 Torsk, stegt 67 Torskeanretning 207 Torskesuppe 24 Tranebærsuppe 30 Trifli 167 Træsokkel 224 Trøffel-Sauce 109 Trøfler 286 Tunfisk 70 Tvebakker med Bagepulver 256 Tvebakker, nye 256 Tvebaksbudding 149 Tykmælk 44 Tyttebær med Pærer 230 Tyttebærgrød 49 Tyttebærsuppe 30 Urtekrustader 136 Urtesalat, raa 189 Vafler, franske 275 Vagtler med Druer 122 Valnøddekage 264 Vandbakkelser 261 Vandbakkelser, smaa 37 Vand-Glasur 266 Vandgrød 45 Vandkringle 251 Vanille-Créme 263 Vanille-Horn 256 Vanille-Is 170 Vanillekranse 284 Vanille- Parfait 172 Vanillevrøvl 285 Vestindisk Æggemælk 42 Vikingeskib 208 Vildand, stegt 120 Vildgaas, stegt 120 Vildt 117 Vildtfars 101 Vildtkød, Fyldning af, til Postejer 119 Vildtsauce 108 Vingelé 172 Vingesvampe med Røræg 176 Vingesvampe, stegte 176 Vinskums-Sauce 113 Vin-Sauce 114 Voksbønner 132 Vol au vent, stor 130 Vol au vent'er, smaa 53 Waleskrans 262 Waleskringle 273 Wienerbrød 253, 254 Wienerbunde til Othello- og Georginekage 268 Wienerschnitzel 201 Æble-Beignets 162 Æblefromage 152 Æble-Gelé 228 Æblegratin med Ris 156 Æblegrød 48 Æblegrød af umoden Frugt 49 Æblekage 264 Æblekage med Butterdejg 156, 264 Æblekage med Rugbrød 155 Æblekage med Tvebakker 155 Æblekage, gammel, dansk 157 Æblekage, fin 156 Æblekage, sammenlagt 267 Æblekompot 240 Æblekranse 157 Æble-Lagkage 155, 271 Æblemarmelade 243 Æblepasta 236 Æblepurée 243 Æbler 237 Æbler, fyldte 158 Æbler i Mørdejg 158 Æbler, stegte 159 Æblesaft 226 Æbleskiver med Bagepulver 161 Æbleskiver 160 Æbleskiver med Gær 254 Æbleskiver, billige, og Vafler 160 Æbleskiver, flydende 160 Æble-Sne 156 Æblesuppe 29 Æg i Karry-Sauce m. Risrand 212 Æg i Kræmmerhuse 213 Æg i Madeira 212 Æg med Fars 213 Æg med Ost i Skaller 214 Æg med Sennepsauce 212 Æg med Skinke 211 Æg med Tomatsauce 212 Æg og Mayonnaise 191 Æg paa Mayonnaise 211 Æg paa Postejer, garneret med Kaviar og Sardeller 210 Æg, amerikanske 210 Æg, blødkogte 217 Æg, franske 21 Æg, fyldte 214 Æg, fyldte paa Aspiksokkel 217 Æg, fyldte paa Postejer 210 Æg, fyldte, paa ristet Brød 21 Æg, haardkogte Æg, pocherede 210 Æg, pocherede, paa Artiskok- bunde 215 Æg, stegt i Tomater 11 Æg, tilslørede Æggeblommeboller 3 Æggeblomme jævning til Suppe 19 Æggeblommekager 277 Æggeflæsk 2 I Æggehvidekager Æggemælk med brunet Brød I Æggeomelet med Spinat 21S Æggerand med Makaroni 209 Æggerand med Skorzonerrødder 209 Æggeretter 209 Æggestand 33 Æggesuppe 27 Æggesøbe 11 Æglimonade I 11 Øl-Koldskaal 32 Øllebrød I Øl- og Brødsupper M Østers Østers i Skal Østers med Champignons Østers-Salat I Østerssuppe | ||
Brun svampesuppe (6 Personer).
1/4 kg Svampe (Champignons, Rørhat eller Kantareller, friske eller henkogte), 2 Løg, 1 Suppevisk, 125 g Smør eller Margarine, 65 g Mel, Madeira, Paprika, Vand og eventuelt Salt. Svampene ses efter og skylles, de bedste koges for sig i godt 1 1 Vand. Resten brunes sammen med Visken og de ituskaarne Løg i godt Halvdelen af Margarinen, 1 L Vand og Svampevandet fra de kogte Svampe kommes paa; det koges sammen ca. 1 Time, da sies Suppen. Resten af Margarinen eller Smørret brunes, heri bages Melet op og spædes med Suppen og lidt Vand, saa der er 2 1. Smages til med Madeira og Paprika. De pæneste Svampe, som er kogt først, deles i pæne Stykker og serveres paa Suppen. Ristede Brødterninger eller ristede Brødskiver. | ||