| Deltagerne i Kursus deles i Hold. Hvert Hold har sin Arbejdsplads. Til hver
Arbejdsplads hører et Skab og en Skuffe med de for Holdet nødvendige
Redskaber. (Naar sjældnere benyttede Redskaber skal bruges, faas disse hos
Assistenterne). Paa hver Arbejdsplads er opstillet to Gasapparater paa
galvaniserede Bakker, 2 Underkopper, paa hveranden en Beholder med Rist til
Affald.
I Underskabet findes 2 større og en mindre emailleret Gryde, en Kasserolle, en
Stegegryde, en Stegepande, 3 Laag, en Asbestplade og en Gryderist.
I Overskabet findes Terrin, Fade, Sauceskaal, 2 Brætter, 3 emaillerede Skaale og
2 Maal.
I Skuffen findes 3 Teskeer, Potageske, 3 Knive, 4 Træskeer, 1 Ris, 1 Gaffel og en
Paletkniv og 2 Grydeklude.
REDSKABERNES BENYTTELSE
Gasapparat: fuldt Blus, naar noget bringes i Kog; skal Kogningen fortsættes,
koges under Laag og for lavt Blus. Ved Kogning af smaa Portioner risikerer man
Paabrænding, navnlig ved Kogning af Mælkemad og Grød; her benyttes derfor
Asbestplade. Naar Blusset ikke benyttes, slukkes det.
Gryder: til Kogning af Formad, Fisk, Kød benyttes de 2 største email-lerede
Gryder. Forud for Mælkekogning bør Gryden skylles med lidt Vand. eller Bunden
smøres med lidt Margarine. Til Sauce benyttes den lille email-lerede Gryde. Til
Kogning af Grønsager og Kartofler benyttes den email-lerede Kasserolle.
Emaillerede Gryder og Kasseroller maa aldrig sættes tomme over Ilden og maa
aldrig anvendes til Stegning, (Emaillen taaler ikke tør Ophedning).
Stegegryde og Stegepande benyttes til Stegning.
Laag: de to største Laag passer til de store emaillerede Gryder, Stegegryde og
Stegepande, det lille til Kasserolle og Saucegryde.
Gryderist: naar en varm Gryde tages af Apparatet, maa den ikke stilles paa
Bordet, men paa Gryderisten.
Knive: maa ikke dyppes i kogende Fedt, saa sløves de; de skærpes paa
Knivstaalet. Under Stegning benyttes Paletkniven. | |