Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mathis' Mad | ||
Forfatter: | Mathiesen, Ellen; Hammerich, Clara; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1946 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Amstrups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 280 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | blad; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 10,75 | ||
Denne Bog er tilrettelagt med særlig Hensyntagen til de Husmødre, der ikke har
Hjælp i Huset og ofte maa passe deres Selverhverv i Dagens Løb. Ogsaa de har selvfølgelig Lyst til at faa lidt god Mad og til at se Gæster, uden at hele Morgenen skal gaa med Forberedelserne Vi har derfor lagt Vægt paa at give Opskrifter paa Ret-ter, der serveres i ildfaste Fade eller Gasbageforme, som kan gøres i Stand i Forvejen og er lige til at sætte i Ovnen, naar den travle Husmoder kommer hjem. Disse Retter kan sættes ind paa Bordet i Formene, hvorved der spares en Del Opvask — et Moment, der ogsaa maa tages i Betragtning. Der er ligeledes tænkt paa baade den uerfarne og den erfarne Husmoder. Forrest staar en Del elementære Oplysninger vedrørende Kogning, Stegning, Maal og Vægt m. m. Men der er ogsaa interessante Opskrifter for den erfarne og raffinerede Husmoder, som har Tid og Lyst til at trænge ind i Kogekunstens Mysterier. Opskrifterne er samlet gennem mange Aar og fra mange Lande. Maaske synes Læserne, at vi har ødslet med Smør og Sukker, som i Øjeblikket er rationeret, eller har medtaget Opskrifter, hvis Ingredienser endnu ikke kan faas fra Udlandet. Men vi ser frem til normale Tider, og der er nok at tage fat paa endda. Og saa — Velbekomme! E. M. og C. H. | ||
Maal, Vægt og Kogetider
Dampkogning af Grønsager 10 Engelsk Vægt 8 Frugtgrød 9 Grillstegning 10 Husblas 9 Kogetid for Fisk 10 Kogetid for Grønsager 9 Kogetid for Kød 10 Kogetid for Mel og Gryn til Grød 8 Kogetid for Skaldyr 11 Maal og tilsvarende Vægt 7 Opbagning og Stuvning ,¦ 8 Saltlage 9 Smørbolle til Jævning 9 Stegetid for Fisk 11 Vægtmængder til Grød 8 Vægtmængder til Vælling 8 Supper Amagersuppe 13 Blomkaalssuppe 12 Borscht 15 Gruemad 17 Grønærtesuppe 12 Gule Ærter 16 Kartoffelsuppe med Karbonadepølser 14 Kastanjesuppe 13 Løgsuppe, ægte fransk 13 Oksehalesuppe 15 Spinatsuppe 14 Suppe med Kåldolmer 15 Tomatsuppe 14 Fisk Aal i Matrossauce 39 Aal, kogt 43 Aal, Mandfolke- 32 Aal, stegt i Ovn 30 Aborremuffer 21 Aborrer à la Milanaise 20 Aborrer à la Waterwich 23 Anes Yndlingsret 40 Bouillabaisse 48 Fiskebøffer, russiske 46 Fiskefars, Hurtig 137 Fiskefars, Mettes 27 Fiskefars, Rasmines , 136 Fiskefilet med Rejer 30 Fiskeindmad 138 Fiskelagkage med Rejer 26 Fiske rand med Champagne 130 Fiskeret, Dalmatinsk 28 Fiskeret, Jødisk 169 Fiskeret, Maries kolde 46 Fiskeret, Russisk 45 Fiskerouletter 42 Fiske-Skildpadde 4« Fiskesoufflé i Porcelænskopper 153 Fisk med Blomkaal 28 Fisk med Kartoffelmos 41 Gedde, Farseret 40 Gedde med Peberrod 37 Gedde med Surkaal 44 Gratin, Florentinsk 35 Gratin, Torskelever- 138 Helleflynder å la mode 19 Helleflynder, Gratineret 18 Hornfisk, Forlorne Kyllinger med 31 Hummer å la Parisienne 25 Hummer, Gratinskaller med 38 Hummer i Risrand 33 Hummer, Varm, i Skaller 39 Karper, Blaa 48 Klipfisk-Bouillabaisse 33 Klipfiskebudding 36 Klipfisk i Karry 29 Klipfisk paa Italiensk 35 Klipfisk, Spansk 152 Krebsesoufflé 41 Kryddersild, Lises 20 Kuller med Spinat 35 Laks å la Chambord 24 Laksebrod 22 Lakseforeller 22 Laksekaviar 154 Laksesoufflé 47 Laks, Gravlaks 45 Laks med Spinat 40 Makrel å la Charleton 36 Makrelbudding 18 Makrel med grønne Stikkelsbær 36 Makrel med hollandsk Sauce 44 Makrel med Krydderurter 30 Makrel paa Norsk 23 Muslinger 25 Muslinger i Mayonnaise 19 Muslinger i Portionsglas 149 Muslinger, Kogte 26 Muslinger, Ragout af 34 Muslingepostej 44 Pighvar aux fines herbes 34 Pighvar med Ost 34 Rødspættefilet å la Pompadour 26 Rødspættefilet, Farseret, i Tomatsauce 42 Rødspættefilet med Blomkaal 22 Rodspættefilet paa Selleribunde 47 Rødspætte, Indbagt 24 Rødspætter i Sennepsmayonnaise 3S Rødspætter i Sulpadde 3/ Rødspætte, Stegte, med kold pikant Sauce 21 Rødspætte, Surkogte 47 Sild Camérany 30 Sild, Dieppe-Sild 24 Sild, Farserede 29 Sild, Ferske marinerede 151 Sild, Fru Boas' 131 Sild i Fad 37 Sild i Kopper Sild med Peberrodssauce 43 Sild, Ninas 20 Sild, Pikant Sommer 158 Sild, Skandia- 13« Sild, Stegte, med Tomat og Persille 42 Sildebøf med Salat 36 Spegesild med Mayonnaise 27 Stenbider 19 Søtunge, Gratineret 43 Søtunge paa Fad Torsk a la Polonaise 23 Torskefileter med Spinat 31 Torskekaviar 1" Torskerogn i Gelé 123 Torsk Helkogt, i Ovn 38 Torsk i Mayonnaise 41 Torsk, Langelands 32 Torsk, Maskin- 28 Torsk med Selleri 13/ Torsk med Spinat 42 Torsk og Ris, Skaller med 27 Torsk, Ovnstegt Torsk, Smaa Stege- 33 Torsk, Stuvet, med Champignons 32 Tunfisk, Croutons med 149 Tunfisk i Redkaal 148 Tunfisk, Æg med 47 Østers, Indbagte Østers, Luksusmundfuld Kødretter Agerhøne à la Nimrod 62 And i Gelé 69 And, Kogt Bayonneskinke Bedekølle 66 Boller med Hvidkaal 57 Brisler i Fad 57 Brisselragout, Pikant 84 Bøf Fransk 76 Bøf, Indisk 80 Bøf, Stroganoff 86 Bøf, Sømands- 74 Bønnesalat og Kartoffelboller, Sursteg med 53 Carne arosta 56 Champignons, Kyllinger i 69 Crazy 58 Duer, Kolde, med Chaufroid-Sauce 55 Duer med Kastanjer 55 Dyrekoteletter med Peberrod 73 Dyreryg 69 Dyreryg, Pikant, med Salat 73 Entre-cotes 68 Fars, Fransk, til Agerhøne og Fasaner 83 Fars, Svinetunge med 71 Fasan 59 Fasaner i Hvidkaal 71 Forloren Skildpadde 78 Frikadeller af Kalvelever 75 Gaas, Dansk 77 Gaasesteg paa Fransk 58 Gaas, Stegt 56 Grønærter, Kanin med 81 Gulyas, Budapester 83 Gulyas, Ungarsk 128 Hachis 66 Hamburgerryg 64 Hareragout 59 Haresteg 59 Hotch-Potch 77 Hvidkaal, Boller med 57 Hvidkaal, Fasaner i 71 Høne, Indbagt, med Kastanjer 65 Høne, Kinesisk 50 Høne, Kong Henriks 71 Høne med Hollandaisesauce 54 Høne, Onkel Halfdans 51 Høne schipolate 52 Høns à la Marengo 77 Hønsefricassé 63 Hønseret, Spansk 51 Irish Stew 63 Kalkun 67 Kalkun i Karry 74 Kalkun med Pølser 84 Kalvebryst, Farseret, med Svampe 80 Kalvebryst, Røget 75 Kalvehjerter 66 Kalvekød med Abrikoser 52 Kanin a la Civette 81 Kanin med Grønærter 81 Karry, Hawaji- 64 Karry, Ostindisk 65 Kartoffelboller og Bønneragout, Sursteg med 53 Koteletter, Dyre-, med Peberrod 73 Koteletter, Kalve-, a la Maintenon 70 Koteletter, Kalve- med raa Æg 65 Koteletter, Lamme-, med Løgpuré 83 Koteletter, Panerede 68 Koteletter, Svine-, Fyldte 72 Koteletter, Svine-, i Kaal 82 Kyllinger i Champignons 69 Kyllinger med Muslingefyld 76 Kød-Bom-Bom 85 Labskovs, Skipper- 79 Lammehjerter 66 Lammekølle pistache 64 Leipzigerris 53 Lever med Tomater 81 Musaha 82 Muslingefyld, Kyllinger i 76 Oksefilet paa Spansk 50 Oksekød a la romaine 57 Oksekød med Ris 60 Oksekød med Spaghetti 61 Oksekød, Pikant 60 Okesteg, Jødisk 67 Oksetunge, Glasseret 54 Oksetunge med forlorne Æg 56 Pattegris, Fyldt 85 Peberrodskød 61 Pelmen, Ægte sibirisk 75 Petite Marmite 82 Pilau med japanske Ku 70 Pirogier 79 Rand af kogt Kød 74 Rejsttaffel 61 Ris, japanske, Pilau med 70 Ris, Leipziger- 53 Ris, Oksekød med 60 Roulade Parisienne 86 Ryper 80 Skipperlabskovs 79 Spaghetti, Oksekød med 61 Sursteg med Kartoffelboller og Bønnesalat 53 Svinehjerter med Æbler og Svesker 67 Svinetunge med Fars 71 Turnedos à l'Italienne 72 Turnedos, Luksus- Wienerschnitzel Vildand med Orangesauce 84 Vildsvinesteg 72 Desserter Abrikosis 116 Anes Kage 103 Appelsiner, Indbagte 113 Appelsinfromage 92 Appelsinfromage med Chokolade 92 Appelsingelé i Appelsinkurve 93 Appelsinris 89 Appelsintærte 87 Arme Riddere med Mandler og Pommeransskal 118 Bananer, Ris med 122 Bedstes Florentinerkage 110 Bondepige med Slør 92 Bretagnerand H3 Budding, Chokolade- 90 Budding, Is-, Amerikansk 115 Budding, Karamel- 88 Budding, Konge- 96 Budding, Prinsesse- 120 Budding, Rabarber-, Engelsk 116 Budding, Svensk 119 Budding, Venetiansk 88 Chokoladedessert, Kammerherrens 121 Citrongelé 116 Citronkage 90 Citronkage, Mettes 117 Creme, Russisk 91 Engelsk Juleplumbudding 95 Ewerløf 89 Ferskner med Vaniljeis 122 Festmelon 99 Floderand, Billig 107 Fromage, Appelsin 92 Fromage, Appelsin-, med Chokolade 92 Fromage, Arrak- 106 Fromage, Hindbær- 102 Fromage, Ingefær 121 Fromage, Pierres 101 Fromage, Rugbrøds- 106 Fromage, Æble-, Ungarsk 106 Frugtdessert, Amerikansk 100 Frugtdessert, Engelsk 100 Frugtkager 114 Frugtkompot med Mandelcrouquetter 114 Frugt med Marengs 109 Genuakage M7 Gratinerede Kirsebær 1 M Græskarkage 120 Hurtigkager Ingefærvafler med Flødeskum 119 Isbudding, Amerikansk 113 Is surprise Jordbærdessert 107, Jordbærkage, Tante Eets 110 Jordbærkys Kastanje-Trifli 112 Katrineblommekage 99 Kirsebær, Gratinerede 113 Kirsebærsoufflé 100 Kræmmerhuse, Milles Kvædetærte Lagkage 91 Lagkage, Fars Fødselsdags- 101 Lagkage, Rabarber-, Elfridas 100 Lagkage, Strandvejens Linsekage Linsekager med Æbler 97 Linser, Jomfruens 107 Melon, Fest- Multecréme 99 Mørdejg med Æbler Nougatkurve Omelet, Sveskeblomme- Omelet, Sylfide- Omelette soufflé au chocolat Vi Oplagt Mælk Oplagt Mælk, Pikant Othellokage Pandekage, Russisk, med Svesker 107 Pandekage, Stikkelsbær- Pandekager, Kloster 111 Pandekager, Kolde, med Mandelcreme l|fl Pandekager med Chokoladecréme 111 Pandekager med Vaniljeis Parfait d'amour 111 Pariserkage Plumbudding, Engelsk Jule- Pærepie Pærepie, Illas 102 Pærer i Creme 122 Pærer, Ris med 98 Raacréme 106 Rabarberkage, Fin 106 Rabarberlagkage, Elfridas 100 Rabarbertærte 90 Risengrødskage med Æbler 112 Ris, Kold, med Kaffe 120 Ris med Bananer 122 Ris med Pærer 98 Rosengelé 101 Russisk Creme 91 Rødvinsgelé 120 Semuljeboller med Frugtkompot 117 Stikkelsbærkage 101 Stikkelsbærsoufflé 116 Sweetheart 112 Sveskeblomme-Omelet 97 Svesketærte, Lyn- 108 Trifli, Kastanje 112 Trolddom 97 Vandbakkelser uden Smør 103 Vaniljeis, Ferskner med 122 Æble-Charlotte 87 Æbledessert, Claus Berntsen 102 Æbledessert, Tysk 88 Æblefromage, Ungarsk 106 Æblekage 92 Æblekage, Billig 101 Æblekage, Elses 94 Æblekage, Irenes 97 Æblekage, Krydder- 105 Æblekage, Marthes 115 Æblekage, Mathis 109 Æblekage, Tante Freddies 109 Æblekage, Wiener- 95 Æblekranie 104 Æbler i Creme 91 Æbler i Fad 99 Æbler i Slaabrok 111 Æbler med Nougat 96 Æbler, Mørdejg med 94 Æbler, Risengrødskage med 112 Æbler, Stegte 93 Æbler, Stegte, i Æbleskivepanden 121 Æblesne 116 Æbleskiver, Kærnemælks- 104 Æbleskiver, Ærø 108 Æggeblommekage 98 Æggehvideglasur til Kager 105 Smaaretter Ardennerkartofler 124 Artiskokker 165 Aspargesbrød 147 Aspargesbudding 159 Asparges, Æg med 141 Aubergines à la corse 161 Aubergines à la sicilienne 162 Aubergines à la smyrniate 161 Aubergines à la turque 161 Aubergines, Farserede 133 Blomkaal à la Nordland 133 Blomkaal, Bagt 168 Blomkaal med Ost 140 Blomkaal med Rejer 171 Blomkaalsfrikadeller 168 Brisler i Butterdejgsrand 125 Bøf med Peberrod 153 Bønneragout, Kanin i 150 Champignons, Fiskerand med 130 Charlotteløg med Smør 169 Djuvec 151 Ebbas Pragtret 171 Fars, Engelsk 159 Farsbudding, Kulørt 148 Filet mignon 130 Finker 148 Fiskefars, Hurtig 137 Fiskefars, Rasmines 136 Fiskefilet, Selleribunde med 170 Fiskeindmad 138 Fiskerand med Champignons 130 Fiskeret, Jødisk 164 Fiskesoufflé i Porcelænskopper 153 Forloren And 156 Forloren Hare 155 Forloren Skildpadde 78 Forlorne Kyllinger 156 Frikadeller, Pyntede 139 Frisk Foraarsret 155 Frokostret, Fransk 166 Frokostret til uventede Gæster 166 Gratin, Due-, med Oliven 147 Gratin, Maccaroni 159 Gratin, Oliven-, med Tunge 139 Gratin, Reste- 160 Gratin, Rosenkaals- 151 Gratin, Torskelever 138 Gratiner, Blomkaals 170 Gratinerede Spegesild 162 Grønsager med Røræg 168 Grønsagsbøf 168 Grønærter à la Française 150 Gullasch, Ungarsk 128 Hakkebøf, Russisk 155 Himmerigsmundfuld 151 Hjerne paa Fransk 124 Hjerner, Ediths Hvidkaal med Ost 167 Høne i Rødkaal Jans Livret Jordskokkeret Jugoslavisk Nationalret 132 Kaalrabi-Pyt-i-Pande 129 Kaal, Russisk Kalvebrisler, Stuvede 160 Kalvehjerne, Grilleret 157 Kalvehjerne med Ost 156 Kalvehjerner à la Milanaise 156 Kalveroulader surprise 128 Kanin i Bønneragout 150 Kartoffelbudding, Fyldt 146 Kartofler, Ardenner 124 Kartofler med Tomater 141 Klipfisk, Spansk 152 Koteletter à la Nelson 158 Koteletter, Italienske 157 Koteletter, Kolde 157 Koteletter, Marinerede 142 Koteletter, Svine, med Æbler 145 Koteletter, Svine, Pikant Rødkaal med 144 Kødpølser, Fyldte 142 Laksekaviar 154 Lammepie 146 Lever med Rundstykker 143 Leverpostej, Jule- 149 Leverpostej, Torske- 159 Maccaroni med Svampe 170 Maccaroniret, Ungarsk 158 Maccaronirouletter 169 Malerisk Pinseret 132 Muslinger i Portionsglas 149 Nyreragout 152 Nyreret, Belgisk 123 Oksetunge med pocherede Æg 141 Omelet Aubaret 134 Omelet, Baron de Barantes 135 Omelet, Kaal- I62 Omelet med Brisler og Svampe 137 Omelet med Marv 135 Osteret Fransk 170 Ostesoufflé 172 Pandekager med Sølvbede 163 Peber, Fyldt frisk 147 Perssons Lyst 138 Pie, Amerikansk 129 Porreringe, Ristet Brød med 167 Pølseret, Svensk 131 Ris med Tomat og Skinke 145 Ristet Brød med Porreringe 167 Ristet Brød med Røræg og røget Sild 131 Rundstykker, Fyldte 126 Rundstykker, Lever med 143 Ruskomsnusk, Dejlig 162 Rodbede, Pyntet 126 Rødkaal, Pikant, med Svinekoteletter 144 Røget Sild, Ristet Brød med Røræg og 131 Røræg, Fransk, med Tomater 134 Røræg, Graziella 134 Røræg med Franskbrødsterninger 129 Roræg, Ristet Brød med røget Sild og 131 Sardelpostej 143 Svampe, Maccaroni med 170 Selleribunde med Fiskefiletter 170 Selleri, Panerede, Svamperagout med 167 Selleri, Indbagt 163 Selleritoast 171 Selleri, Torsk med 137 Sild, ferske marinerede 151 Sild Fru Boas' 131 Sild, Pikant Sommer- 158 Sild, Skandia- 138 Skinke med Mimosasalat 131 Skinke, Ris med Tomat og 145 Skinkepandekager 127 Spaghetti al sugo 139 Spegesild, Gratinerede 162 Spinatbrød 146 Spinat med Pølser 167 Svamperagout med panerede Sellerier 167 Sølvbedebudding 164 Sølvbedesoufflé 163 Tallaiines 142 Tobbington 160 Tomatbudding 140 Tomater, Fyldte, med Kartoffelsne 142 Tomater i Slaabrok 146 Tomater, Kartofler med 141 Tomater, Krydrede 127 Tomater med Lever 127 Tomater med stuvet Sølvbede 164 Tomater med Æggeblomme 141 Tomater paa Svampebund 145 Tomater, Romerske 165 Tomater, Stegte, med Leversoufflé 147 Tomatpie 164 Tomatpuré, Frossen 166 Tomatret 132 Tomat, Ris med Skinke og 145 Torskekaviar 153 Torskerogn i Gelé 123 Torsk med Selleri 137 Tunfisk, Croutons med 149 Tunfisk i Rødkaal 148 Tunge, Farseret 150 Tunge med frosset Flødeskum ---- 141 Vegetarret, Spansk 152 Welsh Rarebit 171 Æg Barquette 136 Æg, Bastians 126 Æg( Capuciner- 145 Æg, Djævle-, i Aspic 165 Æg, Farserede 124 Æg, Fyldte 126 Æg i Løgsauce 129 Æg Marinette 136 Æg, Maskerede 128 Æg med Asparges 141 Æg, Pikante 138 Æg, Portugisiske 126 Æg, Schweizer- 133 Æg, Skotske 133 Æg, Stegte, med Tomatsauce 130 Æggekage, Bornholmer- 172 Æggekage med Leverfyld 143 Sandwich og kolde Anretninger Agurkebrød 178 Appelsiner med Gaaselever 192 Bouchées fines 173 Canapéer, Blomkaals- 185 Canapéer, Hjertebrød med Æg 186 Canapéer, Kinesisk Cocktailbrød 185 Canapéer, Løg- 182 Canapéer med Ansjos 186 Canapéer med Flødeost 185 Canapéer med Leverpostej og Sky 186 Canapéer, Muslinge 186 Canapéer, Oste-, Lunken 185 Canapéer, Oste-, med Flødeskum 185 Canapéer, Sildesalat- % 182 Canapéer, Tartar- 184 Canapéer, Tomat- 186 Canapéer, Tunge med Roræg 180 Canapéer, Vitaminmad 177 Canapéer, Æbleringe 179 Canapéer, Ægge- 186 Hjertebrød med Æg 186 Kartoffelmad 177 Kartoffelsalat, Amerikansk 192 Kaviar, Forloren 194 Kinesisk Cocktailbrød 185 Knækbrød med Ost og Gulerod 187 Knækbrød med Rygeost 177 Leverpostej 188 Leverpostej af Hønselever og Kraase 188 Leverpostej, der ikke skal bages 190 Leverpostej en croute 189 Leverpostej, Opbagt 188 Lidt af hvert 193 Marvbrød 176 Montgomery-Æg 193 Oplagt Mælk, Pikant 194 Osteanretning 178 Osteanretning, Fiks 179 Osteanretning, Fromage de Brie 176 Osteanretning, Rygeost med røget Sild 179 Ostekiks 176 Ostelagkage 187 Ostepyramide 178 Ostestænger, Misses 175 Pailles au parmesan 174 Parmesanbrød 174 Salatdresseing 197 Salat af raa og kogte Grønsager 197 Salat, Appelsin- 192 Salat, Blomkaals-, Raa 196 Salat, Carmen- 198 Salat, Churchill- 194 Salat, Dukke- 192 Salat, Grønkaals- 197 Salat, Gulerods- 195 Salat, Gustavs Yndlings- 197 Salat, Jule- 1% Salat, Kaalrabi- 1% Salat, Kartoffel-, Amerikansk 192 Salat, Morsom amerikansk Frokost- 197 Salat, Rabarber- 198 Salat, Radise- 198 Salat, Rodbede- 195 Salat, Rødkaals- 195 Salat Rødkaals-, med Feberrod og Rosiner 195 Salat, Silde- 190 Salat, Silde-, Hvid 190 Salat, Silde-, med Æggeøje 180 Salat, Silde-, Russisk 191 Salat, Sommer- 1% Salat, Æble- og Gulerods- 194 Sandwichbrød med Gorgonzola 183 Sandwichbrød med hakket Spegepølse 183 Sandwichbrød med Leverpostej 183 Sandwichbrød med pikante Rejer 184 Sandwichbrød med Skinke 182 Sandwichbrød med Spegepølseskiver 183 Sandwichbrød med Tomat 184 Sandwichbrød med Torsk i Mayonnaise 184 Sandwichbrød med Tunge og italiensk Salat 183 Sandwich, »Cendrillon* 173 Sandwich, Champignons- 174 Sandwich, Indisk 178 Sandwich med Ost og Ansjos 175 Sandwich med Spegesild 177 Sandwich, Oste-Ræddike- 180 Sandwich, Petit-suisse 176 Sandwich, Pumpernikel- 181 Sandwich, Sardin- 182 Sandwich, Sjaljapin- 187 Sandwich, Spanske 174 Sandwich, Tunfiske- 179 Sandwich, Ægge-Ansjos- 180 Silderogn, Ristet 174 Skaller med Asparges og Æg 193 Snitter, Banan- 177 Snitter, Citron- 181 Snitter, Kaviar- 181 Snitter, Lakse- 181 Snitter med forloren Kaviar 177 Snitter, Oliven- ISO Snitter, "Pølse- 181 Spegepølse, Admiralindens- 191 Toast Mousseline aux Noisettes 175 Tuiles aux amandes 175 Tunge med Røræg 180 Vafler med Camembert 1S7 Vitaminmad 177 Æblcringe 179 Aristokrater 234 Astakage 208 Baconkager til Cocktail 208 Bolischer 234 Boller, Grethes 227 Boller med Ost 220 Bridgekage 232 Brune Kage, Fru Jacobsens 216 Brune Kager 203 Brune Kager, Mors 205 Butterkuchen, Fru Rosenbaums ---- 228 Chokoladekage 234 Chokolademarengs 215 Citronkage 90 Citronkage, Mettes 117 Citronkager 209 Engelsk Kage 235 Fannys Kager 212 Fastelavnsboller 22S Festkagen 233 Finsk Brod 204 Finske Brød, Martines 22S Fladbrød I 238 Fladbrød II 238 Florentinerkage, Bedstes 110 Florentinerkager 204 Fransk Brioche, Billig 213 Franskbrød 201 Franskbrød, Fuldkorns- 211 Franske Briocher 227 Frugtkage, Emmys 236 Frugtkage, Mørk amerikansk 235 Fru Køhns Kage 214 Galopkringle, Fru Flensborgs 217 Genferkage 209 Genuakage 117 Gugelhupf, Ægte 230 Havregrynskager 208 Havregrynskager med Chokolade 203 Honningbrød 235 Honningkage, Annamis 218 Honningkage, Forloren 231 Honningkage, Thomasines 225 Honningkager 203 Horn å la Johanne 215 Horn fra Humble Præstegaard ---- 233 Horn, Kloster- 207 Horn, Smør- 218 Ingefærkager 229 Julekage, Agnes' 213 Julekage, Fin 232 Julekage, Verdens bedste 223 Juleplumkage 223 Jødekager, Astrids 206 Jødekager, Lines 205 Jødekager, Svigermors 204 Kage med Rabarber 214 Kamerunbombc 226 Kanelkager 219 Karens Kage 214 Kartoffelmelskage 227 Kavringer, Smaa 239 Kiks, Havre 211 Kiks, Havre-, Esters 237 Kiks, Hvede 226 Kiks, Rug- 212 Kiks, Tarvelige men gode 226 Klejner, Mormors 202 Klejner, Præstegaards- 202 Klitly Kage 237 Knækbrød 239 Kokosmakroner 229 Kommensbrød 238 Kommenskringler 234 Korendekager 203 Korendekager, Svenske 225 Kranse, Flade- 206 Kranse, Smaa 213 Kringle 210 Kringle, Galop-, Fru Flensborgs 217 Kringle, Mathildes 211 Kringler, Fløde- 207 Kringler fra 1840 219 Kringler, Idas smaa 229 Kringler, Jomfru Andersens 201 Krydderkage 208 Krydderkager, Smaa 219 Krystader 225 Lagkage 93 Lagkage, Brun 238 Lagkage, Fars Fødselsdags- 105 Lagkage, Karens Sastrups 215 Lagkage, Rabarber-, Elfridas 100 Lagkage, Strandvejens 104 Lagkage, Tante Kristines 224 Linsekage 95 Linser, Jomfruens 107 Linse, Stor 222 Louises amerikanske Kage 213 Maries Kage 212 Marmorkage 231 Medailler, Lones 224 Nøddekager 207 Olies Kage 232 Palace cake 233 Pebernødder, Hvide 207 Pie-Dejg, Amerikansk 224 Plumkage, Jule- 223 Prossekage, Fynsk 221 Roulade, Kusinernes 202 Rugbrod 201 Rundstykker 235 Saltstænger 219 Sandkage, Charlottes 215 Sandkage, Fru Hansens 230 Sandkage, Fru Wegeners 212 Sandkage, Nettes 218 Sandkager, Smaa 205 Sandkager, Smaa, Frk Leths 226 Sigtebrød 211 Smørløs Kage 210 Sodakage 210 Sorte Sjæle 207 Specier, Fire 226 Strassburgere 205 Sukkerbrød med Kaffecréme 230 Sukkerbrødskage 227 Svenske Kager 206 Sybarittærte 216 Sølvkage 210 Sølvkage, Annettes 217 Søsterkage, Farmors 225 Tropisk Aroma 231 Tvebakker 206 Tvebakker, Minnas 206 Tworok (russisk Kage) 221 Bagværk Vafler I 239 Vafler II 239 Vafler, Onkels Eriks 239 Valnøddekage, Ægte finsk 217 Vandbakkelser 220 Vandkringle 220 Vaniljekranse 202 Vidunderkager 229 Wienerbrøds horn, Bodils 237 Wienerbrødsstang 218 Wiener Sachertorte 221 Æblekage uden Smør 210 Æggehvideglasur til Kager 105 Cocktails Cherry oh! 240 Christian d IX's Ispunch 240 Fru Grenbechs Punch 241 ' Gylden Nytaarspunch 241 Hans Henriks Yndlingscocktail ---- 240 Lones Cocktail 241 Marquise 240 Rod Nytaarspunch 241 Snedronningen 241 Solstraaler 240 Svigermors Punch 241 Krydderurter Basilikum (storbladet) 242 Basilikum (finbladet) 243 Béarnaiseessens 246 Béarnaise-Sauce 245 Citron-Melise 243 Dild 243 Estragon 243 Estragoneddike 246 Karse 243 Kamillethe 243 Kokleare 244 Kommen 244 Krusemynte 244 Krydderekstrakt 245 Løvstikke 244 Merian 244 Pibeløg 244 Portulak 244 Portulakstilke 246 Portulakstilke med Eddike 246 Purløg 244 Rosmarin 245 Salvie 245 Sar 245 Timian - 245 Udenlandske Krydderier, Bouket 250 Fire Species 250 Ingefær 247 Kanel 248 Kardemomme 248 Karry 249 Kryddernelliker 247 Kryddersalt 250 Laurbærblade 249 Muskat og Muskatblomme 248 Peber 247 Peber, Jamaica 247 Peber, Spansk 247 Pommerans 248 Safran 248 Sellerifrø 24) Sukat 248 Vanilje 248 Violrod 249 Konservering a£ Frugt Henkogning Henkogningstider 255 Henkogning af: Blommer 256 Champinons 257 Grønsager 257 Hindbær 256 Hyben , 257 Jordbær 256 Kirsebær 256 Pærer 257 Stikkelsbær : 256 Æbler 257 Saltning af: Asier 259 Bønner 259 Salatagurker 259 Suppegrønt 259 Tørring af : Grønsager 258 Syltning Agurker, Minnas 267 Agurker, Petrusjkas Raa 280 Agurkesalat, Astas, Raa 277 Appelsinskaller, Raasyltning af 277 Appelsinskaller, Syltede 263 Asier, Louise Lcvisons 268 Asier, Syltede 266 Blommechutney 266 Blommer, Raasyltning af 277 Citronskaller, Raasyltning af 277 Citronsyltetøj, Jødisk 265 Gelé, Ribs-, Almindelig 261 Gelé, Ribs-, Engelsk 261 Gelé, Solbær- 261 Gelé, Stikkelsbær- 261 Gelé, Æble- 261 Græskar paa norsk Façon 269 Hyben, Raasyltning af 277 Lageagurker 2*/0 Lageagurker, Raa 279 Lageagurker, Russiske, Raa 279 Lageagurker, Signes, Raa 2/9 Marmelade, Alliance 266 Marmelade, Appelsin- 262 Marmelade, Appelsin og Abrikos- 263 Marmelade, Blomme- 264 Marmelade, Blomme-, Amerikansk 262 Marmelade, Citron og Gulerods- 262 Marmelade, Græskar- 270 Marmelade, Hindbær- 269 Marmelade, Hyben- 260 Marmelade, Jordbær-, Fin, med Ribssaft 260 Marmelade, Jordbær, Forloren 266 Marmelade, Kirsebær- 261 Marmelade, Kvæde- 261 Marmelade, Orange- 263 Marmelade, Tomat- 262 Marmelade, Æble- 270 Pickles 269 Raasyltning 272 Rabarberrosiner, Raasyltning af 277 Reineclauder, Syltede 264 Saft, Alliance- 271 Saft, Hindbær- 271 Saft af Hyldeblomster, Raa 278 Saft af Hyldebær, Raa 278 Saft, Hyldebær- 271 Saft, Jordbær- 271 Saft, Jordbær-, Raa 278 Saft, Ribs og Rabarber- 271 Saft, Solbær, Raa 278 Solbær som Kompot, Raa 276 Solbær, Hele, i Vand, Raa 276 Sveskeblommer, Syltede 264 Tomatchutney 268 Tomater, Grønne, Syltede 265 Tomatketchup 268 Tomatpuré 267 Tomatpuré, Raa 280 Tyttebær 265 Tyttebær, Raasyltning af 277 Æblerasp, Raasyltning af 277 | ||
Oksekød med Spaghetti
Kogt Oksekød, 250 g Spaghetti, Salt, 60 g Smør, 60 g revet Schweizerost, 4 Æggeblommer, Fløde, Tomatsauce. Kødet skæres i Firkanter som ovenfor. Spaghettien knækkes og kommes i saltet, kogende Vand. Naar de er møre, hældes Vandet fra, og Ost og Smør tilsættes. De kommes derefter i en smurt Randform. Æggeblommerne piskes med Fløden og hældes over Spaghettien i Formen. Koges i Vandbad ca. 10 Min. Vendes paa et rundt Fad. Kødet lægges i Midten og overhældes med en smuk rød Tomatsauce. | ||