Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mad og minutter: Kogebog og vejledning for kogning, stegning, syltning og henkogning med trykkoger: 298 opskrifter | ||
Forfatter: | Tardini, Ellis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1950 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Dameta | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1952; 1953; | ||
Sider: | 190 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | tid; trykkogning; | ||
Samlet oplag: | 4 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,85 | ||
A
Abrikoser (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Abrikosmarmelade m æbler 181 Afbrudt kogning 12 Afkøling, hurtig eller langsom 14 Agerhøns 155 Agurkebåde 142 Ål i karry 88 Ål, stegt 88 Amerikansk grønsagsrand 69 Appelsinmarmelade 181 Appelsinmarmelade m, abrikoser 182 Appelsinskalmarmelade 181 Asparges 68 Aspargessuppe 25 B Baccalao 89 Bankekød 109 Bayonneskinke 110 Benløse fugle 109 Biksemad, engelsk 110 Biksemad, sommer- 136 Blåbær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Blomkål 70 Blomkål bechamel 70 Blomkål, farseret 142 Blomkål i fad 70 Blomkålssuppe 29 Blommer (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Blæksprutte, kogt 89 Boghvedegrød 53 Bornholmergratin 90 Bortsch 39 Brisler, stuvede 161 Brisselkoteletter 162 Brombær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Brunkål 69 Brunkål, farsreder i 143 Brunkål m flæsk 110 Brun suppe 38 Brødsuppe 56 Byggrynssødsuppe 50 Byggrynsvælling 53 Bygvandgrød 49 Bøf 111 Bøf å la mode 111 Bøf bearnaise 112 Bøf, engelsk 113 Bøf, fransk 112 Bøf pie 114 Bøf Stroganof 113 Bønner 71 Bønner, pikante 71 Bønnesuppe, brun 36 Bønnesuppe, hvid 35 C Cabab 115 Champignons, stuvede 72 Champignonssuppe 30 Chow-chow 114 Citronris 166 Citronsuppe, polsk 50 D Decilitermål 17 Desserter 166 Duer, stegte 152 Dyrekølle 156 Dyreryg 157 E El-kogeplade 15 Engelsk biksemad 110 Engelsk bøf 113 F Fars 141 Fars, svensk 141 Farsrand 145 Fars, retter af 140 Farsreder i brunkål 143 Farsskinke, svensk 143 Fasan 156 Fastesuppe 29 Fedtstof (i Trumfkogeren) 13 Ferskener (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Fisk, retter af 87 Fiskefarsrand 90 Fiskefarsrand, rød 91 Fiskefiletter i rød frakke 91 Fiskefiletter, kogte 92 Fiskefiletter, sprøjtede 92 Fiskegullasch 93 Fiskelagkage 92 Fiskelagkage, grøn 93 Fiskeruller 94 Fiskesoufflé, islandsk 95 Fjerkræ, retter af 151 Flæskegryde, svensk 116 Flæsk i karry 117 Forårsgryde 116 Forårssuppe 27 Fordele ved trykkogning 7 Forloren hare 144 Forloren skildpadde 134 Forloren skildpaddesuppe 45 Forlorne kyllinger 117 Formad, kogt af vand og gryn 49 Frikandeau 118 Frikandeau, helstegt 118 Frugtgrød 47 Frugtpie 169 Frugtsupper 47 Frugt (henkogning) 176 Fugle, benløse 109 Fugle, ungarske 139 G Gedde, farseret 94 Gelé 180 Gissou 119 Grapefrugtmarmelade 183 Gryn, retter af 49 og 52 Græskar, farseret 145 Græskarmarmelade 182 Grønsager, henkogning 176 Grønsager, retter af 67 Grønsager, supper af 23 Grønkålssuppe m flæsk 39 Grønkålssuppe, vegetarisk 24 Grønlangkål 72 Grønsagsrand, amerikansk 69 Grønærter '2 Grønærtesuppe 28 Gulerodsmarmelade 183 Gulerodssuppe 28 Gulerødder 73 Gulerødder, brunede 73 Gule ærter 35 Gullasch 119 Gullasch, vestindisk 120 Hachis 120 Hamburgerryg 121 Hare 158 Hare, forloren 144 Helleflynder 95 Henkogning 175 Herreret 121 Hindbær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Hjerter, stegte 164 Hornfiskefrikassé 96 Hornfisk i fad 96 Hvidkål 73 Hvidkål, fyldt 146 Hvidkålssuppe m flæsk 43 Hvidkålssuppe, vegetarisk 31 Hyben (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Hybenmarmelade 183 Hyldebær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Hønsekødsuppe 38 Høns i champignons 152 Høns, stegt 153 I Indianergryde 122 Indmad, retter af 161 Irisk stew 122 Italiensk suppe 33 Italiensk makaronisalat 60 J Jordbær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Jordskokker 74 Jordskoksuppe 30 Juliennesuppe26 K Kålbudding 123 Kål i lag 147 Kålrabi 74 Kålrabiflæsk 123 Kålrouletter 146 Kakaobrødsuppe 57 Kalv, pikant 124 Kalv, spansk 124 Kalvefilet 126 Kalvefrikassé 125 Kalvehjerter, stegte 164 Kalvekød i karry 125 Kalvekød m æbler 126 Kalvesteg 127 Kalvetunge, kogt 165 Kaninfrikassé 158 Kanin, pikant 159 Kanin som kylling 159 Karamelrand 167 Kartofler 74 Kartofler, brunede 75 Kartoffelgratin m ost 75 Kartoffelmos 75 Kartoffelmos m appelsin 76 Kartoffelmos, pikant 77 Kartoffelmosrand, grøn 76 Kartoffelret, svensk 77 Kartoffelsalat 78 Kartoffelsalat, kold 79 Kartoffelsalat, ungarsk 79 Kartoffelsuppe 32 Katrineblommekage 68 Kirsebær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Klar suppe 41 Klipfisk, kogt 97 Klipfisk, maskeret 97 Konfettisuppe 42 Kongesuppe 28 Koteletfisk i karry 98 Kråseragout 162 Kråsesuppe 43 Kråsesuppe, vegetarisk 27 Kurve og rist, anvendelse af 14 Kvædebrød 184 Kvædemarmelade 184 Kvæder (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Kylling å la marengo 154 Kyllinger, forlorne 117 Kylling, stegt 154 Kød, henkogning 177 Kød i kål 127 Kødrand, munter 147 Kød, retter af 107 Kødsuppe 42 Kød, supper af 37 Kødtimbale 148 Køkkenudtryk 22 Kørvelsuppe 30 L Labskovs 127 Labskovs, skipper- 136 Lammefrikassé 128 Lammehjerter, stegte 165 Lammesteg 128 Laks, kogt 100 Lever, florentine 163 Lever, helstegt 163 Leverpostej (til henkogning) 177 Løg, farserede 146 Løg, glaserede 79 Løgsuppe 24 Løg, tomatstuvede 80 M Majroer 81 Majs 81 Majskræs 81 Makaroni, kogt 59 Makaroni og ris, retter af 59 Makaronirand 60 Makaronisalat, italiensk 60 Makrel i fad 99 Makrel, kogt, m, stikkelsbærsauce 99 Makrel, røget, gratineret 98 Mandagssteg 129 Mannagrød 53 Marmelade 180 Maskintorsk 104 Minestrone 32 Moritzkage 168 Muslinger i marinade 100 Muslinger, tomatstuvede 101 Mælk, retter af 52 Mørbrad 129 Mørbrad i fad 131 Mørbrad m nyrefars 130 N Napoleonssuppe 40 Nyreragout 164 O Oksebryst, sprængt 131 Oksefilet 132 Oksehaleragout 133 Oksehalesuppe ¦ ¦ • 44 Oksehjerter, stegte 164 Oksesteg 133 Oksestuvning 132 Oksetunge, kogt 165 P Pas på! 19 Polsk citronsuppe 50 Porrer 80 Porresuppe 32 Pærer (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Pærevælling 54 Rabarberbrødsuppe 57 Rabarber (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Rejer, henkogning 178 Rengøring af Trumf kogeren ---- 16 Ribbenssteg 133 Ribs (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Ris og makaroni, retter af 59 Ris å l'amande 170 Ris, brunede 62 Ris, løse 63 Risengrød 54 Riskaramel 169 Risrand 63 Rissuppe 51 Rist og kurve, anvendelse af---- 14 Ristoppe, brunede 62 Risvandgrød 50 Risvælling 54 Rizotto 63 Roastbeef 134 Rosenkål 80 Rosenkålssuppe 26 Rødbeder, syltede 82 Rødbedebøf 82 Rødkål 82 Rødkålsrouletter 148 Rødspætte, kogt 101 S Saft 179 Sagobudding 170 Sagosødsuppe 51 Sagosuppe, hvid 51 Sagovælling 55 Sellerier, farserede 148 Selleri 83 Selleri, fyldt 83 Sellerikoteletter 83 Sellerisuppe 25 Sildebudding 102 Sild, kogte, i karry 103 Sild i låda 102 Skildpadde, forloren 134 Skildpaddesuppe, forloren 45 Skinke, kogt 135 Skipperlabskovs 136 Skorzonerrødder 84 Snepper 160 Snurreret 135 Sommer-biksemad 136 Sorte gryde 137 Solbær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Spaghetti, fransk 61 Spaghettigryde 61 Spaghetti, kogt 62 Spansk kalv 124 Spidskål 84 Spidskål polonaise 84 Spinat 84 Spinatsuppe 25 Sprængt oksebryst 131 Stenbider, kogt 101 Stikkelsbær (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Surkål 85 Sursteg 138 Suppe å la Clairmont 44 Suppen fra Milano 45 Supper (brød) 56 Supper (bælgfrugter) 34 Supper (frugt) 47 Supper (grønsager) 23 Supper (kød) 37 Svesker (se frugtgrød og frugtsupper) 47 Svinehjerter, stegte 164 Svinekam 137 Svinekarré 138 Svinerygsuppe 41 Svinetunge, kogt 165 Syltning 179 Sødgrød 53 T Tidsbesparelse 7 Tomatmarmelade 184 Tomater, farserede 149 Tomater m ris 85 Tomater m æg 86 Tomatsuppe 31 Torsk i akvarium 104 Torsk, kogt 103 Torsk, maskin- 104 Torskerogn 105 Torskerogn, indbagt 105 Torskerogn, ristet 105 Trumf kogeren, anvendelse af 11 Tunfisk 106 Tunfisk å la bonne femme 106 Tunger, kogte 165 Tyttebær 47—48 Tyttebær m ris 171 u Ungarske fugle 139 Urter, se grønsager Vildt, retter af 155 Vitaminer 8 Vædske i Trumfkogeren 13 Æ Æble-Charlotte 171 Æbler 47—48 Æbler, farserede 149 Æblebrødsuppe 57 Æblegratin, svensk 172 Æblekage 172 Æblekage med mandellåg 173 Æblekage, norsk 173 Æbleflæsk 139 Æg, farserede 150 Æg, blødkogte 65 Æg, florentinske 64 Æg i »grønt« 65 Æg, grønne 66 Æg, hårdkogte 66 Æg, »smilende« 66 Æg, retter af 64 Æggestand 65 Æggestand m grønsager 65 0 Øllebrød 58 | ||
Spaghettigryde.
250 g spaghetti 6 dl vand Trykkogning: 6 min. Alm. kogning: ca, 20 min. salt 4 tomater 1 dl hvidvin 100 g champignons 100 g fiskefars tomatpuré Spaghettien brækkes i stykker, kommes i kogende, saltet vand og trykkoges 6 min. Der afkøles hurtigt. Tomaterne skæres i småstykker og blandes i sammen med hvidvinen. Champig-nonserne, der er udskivede og ristet i lidt fedtstof, kommes i. Fiskefarsen skal koges som små bitte boller, og de skal kun lige vendes i til sidst, efter at retten er smagt til med krydderier og tomatpuré. | ||