Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Den Hvide Frokostbog | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1948 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Tørsleffs Husmoder Service | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1948; 1949; 1952; 1954; 1958; 1961; 1965; 1967; 1969; | ||
Sider: | 126 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | frokost; tørsleff; reklame; | ||
Samlet oplag: | 21 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1,5 | ||
Den Hvide Frokostbog supplerer paa fortræffelig Maade vore tidligere udgivne,
meget populære Opskriftsbøger: Den grønne Syltebog, Den blaa Bagebog og Den røde Kogebog. Med disse 4 Bøger i Køkkenet er enhver Husholdning, stor eller lille, godt forsynet med Opskrifter, Vejledninger og gode Raad. Det har været en Fornøjelse at udarbejde Frokostbogen, fordi mange Husmødre længe har efterlyst den og derved givet os forøget Interesse for Arbejdet. Vi er overbevist om, at alle glade Indehavere af de tre tidligere udkomne Bøger ogsaa vil eje Den hvide Frokostbog. Alle 4 Bøger er tilsammen trykt i over 1 Million Eksemplarer. Dette er uden Sidestykke her i Landet og beviser, at danske Husmødre betragter vore Bøger som en værdifuld Hjælp i det daglige Arbejde. Tørsleffs Husmoder Service Opskrifterne er i Almindelighed beregnet til 4 Personer. | ||
Aakanden, Servietopstilling 91
Aal i Gelé 47 Aal, røgede 13 Afsmeltning af Fedt 52 Agurkesalat 27 Alexandra Æg 44 Amagersandwich 83 Amerikansk Frugtsalat 25 Amerikansk Hønsesalat 35 Amerikansk Mælkemarinade 17 Amerikansk Raakostsalat 27 Ananassalat 23 And, Due sprængt 53 Ansjoser 11 Ansjossmør 79 Apacheslipset, Servietopstilling 91 Appelsinsalat 24 Asparges og Hummer i Gelé 47 Aspargessalat 1 27 Aspargessalat 2 27 Aspic og Sky 45 B Baand, dobbelt og enkelt 91 Bagte Kartoffelreder 44 Bananbaade 24 Banansalat 24 Barnedaab 111 Bikuber 38 Billig Leverpostej 54 Billig Spegepølse 58 Bispehuen, Servietopsætning 92 Blegsellerisalat 28 Blide Sløræg 41 Blomkaalssalat 28 Blomkaalssalat, raa 28 Blødkogte Æg 37 Blødkogte Æggeblommer 38 Bonderose, Smøropsætning 85 Bondesild 7 Borddækning til daglig og Fest 94 Bornholmersalat 18 Bridgeaften 116 Brisselrand 47 Broget Osteanretning 60 Bryllupsbord 113 Bræddestabel, Smøropsætning 85 Bøf tartar 53 Bøgebladssalat 28 Bønnesalat 1 29 Bønnesalat 2 29 C Camembert, indbagt 61 Canapéer 78 Carrysalat, Tawana 18 Champignon-Toast 84 Citronkurve 88 Citronmarinade 15 Citronskiver til Pynt 88 Citronsmør 79 D Dansk Sildesalat21 Due, And sprængt53 E Eddikemarinade15 Engelsk Salat29 F Farserede Æg 38 Farserede Æg med Rejer 39 Farseret Kalvefilet 53 Fastelavn 103 Fedt, Afsmeltning 52 Ferskrøget Laks 13 Finker 54 Fin Leverpostej 55 Fiskekonserves 6 Fiskesalat 19 Fiskesalater 18 Florida Salat 25 Flademarinade 16 Foraarsost 61 Foraarssalat 19 Forloren Mayonnaise 17 Forlovelsesbord 113 Fransk Salat 29 Frokostretter, varme 70 Fru Filtenborgs Specialitet 43 Frugtkompot 25 Frugtsalater 23 Frugtsalat i Mayonnaise 25 Fødselsdag 115 G Gaasebryst, røget 55 Gaaseleverpostej 55 Gaffelbidder 11 Geléanretninger 45 Geléen vendes af Formen 46 Gifler med Pølser 102 Gilde i Klublejligheden 118 Glarmestersild 8 Glaserede Hønsekoteletter med Grøntsagssalat 48 Glaserede Leverpostejtoppe 49 Glasering 47 Grankogle, Smøropsætning 85 Gratinerede Æg 44 Gratinerede Æggeblommer i Tomatskaller 44 Gravlaks 13 Grisetæer i Gelé 59 Grundlovsdag 106 Grønt og Hvidt 61 Grøntsagssalater 27 Gule Ostekugler 61 Gulerodssalater 30 Gul Torskerognssalat 23 Gæstebord 95 H Haardkogte Æg 38 Hakket Sildesalat 22 Hakket Æg og Sild 12 Halvmayonnaise 17 Hanekam, dobbelt og enkelt 92 Hellig Trekongers Aften 102 Herreæg * 41 Himmelske Ostebrød 61 Hjemmelavede Sildeanretninger 6 Hollandske Sild 8 Hot dogs & eggs 42 Hovedsalat 30 Hovedsalat paa en helt ny Maade 30 Hvidkaalssalat 31 Hvidkaalssalat med Æble 31 Hvid Margerit 89 Hvidt og Grønt 61 Hummer i Gelé 48 Hummer og Asparges i Gelé 47 Hummersalat 19 Hurtiglavet Sky 45 Hønsekoteletter med Grøntsags-salat 48 Hønsesalat 35 Hønsesalat, amerikansk 35 I Indbagt Camembert 61 Indisk Remoulade 18 Italienske Æg 42 Italiensk Kødsalat 36 Italiensk Salat 31 J Jul 108 Juleaftensdag 109 Julemiddagen 110 Julesalat 31 K Kalvefilet, farseret 53 Kalvekoteletter i Sky med Frugtsalat 48 Kalvesylte eller Kalveost 58 Kardinal Æg 42 Kartoffel- og Rødbederose 89 Kartoffelreder, bagte 44 Kartoffelsalat 32 Karneval 103 Kaviar 13 Klipfiskesalat 1 19 Klipfiskesalat 2 20 Klublejlighedens Clou 119 Kobberbryllupsbord 114 Kommensild 9 Konfirmation 112 Krone, Smøropsætning 86 Krydderfedt 52 Kryddersild, marinerede 7 Krydret Smør 79 Kurv 1, Smøropsætning 86 Kurv 2, Smøropsætning 86 Kærnemælksmarinade 16 Kærnemælksost 62 Kødretter 52 Kødsalat 36 Kødsalater 35 Kødsalat, italiensk 36 L Laks i Gelé 49 Laks i Mayonnaise 20 Laks, ferskrøget 13 Leverfarserede Æggekurve 39 Leverpostej, billig „ 54 Leverpostej, fin 55 Leverpostej i Sky 49 Leverpostejtoppe, glaserede 49 Lever-Toast 84 Liljen, Servietopsætning 93 Lyset, Servietopsætning 93 Lykkesko, Servietopsætning 93 Løgsuppe 102 M Maageæg 37 Makaronisalat 32 Margarine, der smager som Smør 72 Marinader 15 Marinerede Kryddersild 7 Marinerede Spegesild 7 Matjessild i Marinade 11 Mayonnaise 16 Mayonnaise, forloren 17 Mayonnaise, nem 17 Medisterpølse 55 Medisterpølse, sursød 56 Mors Dag 105 Mortensaften 107 Muslinger 1* Muslinger, som de spises i Holbæk 20 Muslingesalater 20 Mustard Sild 9 Mælkemarinade, amerikansk 17 N Nem Mayonnaise 17 Norsk Sildesalat 22 Nytaarsaften HO O Oliemarinade 16 Osetanretning 59 Osteanretning, broget 60 Ostebidder 82 Osteboller 62 Ostebombe 63 Ostecreme 63 Ostegratin i Tomatskaller 63 Ostekanapé 63 Ostekartofler 66 Ostekiks 66 Ostekugler, gule 61 Ostekugler paa Pind 66 Ostelagkage 66 Ostelinser 66 Ostemedaljer 66 Osteretter 59 Ostesalat 67 Ostesandwich 67 Ostesandwich, stor ¦ 83 Osteskorper til Smøreost 67 Oste Soufflé 1 67 Oste Soufflé 2 68 Ostestænger 68 Ostetoppe 68 Ost paa Selleribund 66 P Paaske 104 Paaskeæg 39 Paddehatte af Tomater 89 Paddehatte af Æg 39 Peberrodssalat 32 Pickles-Sild 10 Pikant Rødkaalssalat 33 Pikant Røræg 43 Pindemad 78 Pinse 105 Pocherede Æg eller Sløræg 41 Potkase 68 Pynt af Frugt, Grøntsager og Æg 87 Pyntede Geléanretninger, Rande m m 46 Pyntelige Æg og Sild i Gelé 51 Pyramide, Smøropsætning 86 r Raa Blomkaalssalat 28 Raa Rødbedesalat 33 Radiseblomster 89 Rejer 14 Rejesalat 21 Remoulade 18 Ristet Torskerogn 15 Roll Mops 12 Rose, Smøropsætning 87 Rugkiks m petit suisse og Jordbærsyltetøj 69 Rullepølse 56 Russiske Sild 10 Russiske Æg 42 Rygeost 69 Rødbedesalat, raa 33 Rødkaalssalat 33 Rødkaalssalat, pikant 33 Rødspættefilet'er stegte 14 Rød Torskerognssalat 23 Røgede Sild i Marinade 12 Røgede Sild med raa Æggeblomme 12 Røget Aal 13 Røget Gaasebryst 55 Røræg 43 Røræg med Laks 43 Røræg med Skinkegitter 43 Røræg med Spinat og Muslinger 44 S Salater 15 Salater af Skaldyr 18 Salat Waldorf Astoria 25 Saltkød 56 Sandwich 81 Sankt Hans107 Sardinsmør 79 Sardin-Toast 84 Selleri- og Æblesalat 33 Sellerisalat 33 Selleriæg 42 Sennepssmør 79 Serveringen bør være korrekt - 99 Servietopstilling 91 Sildeanretninger, hjemmelavede 6 Sild er godt 6 Sildesalat, dansk 21 Sildesalat, hakket 22 Sildesalat, norsk 22 Sildesalat, svensk' 22 Sild i Carrymarinade 7 Sild i Dild 8 Sild i Gelé 50 Sild i grøn Lage 8 Sild i indisk Remoulade 10 Sild i Tomatmarinade 11 Sild, Mustard 9 Sild, røgede i Marinade 12 Sild, røgede med raa Æggeblomme 12 Sild, stegte i Marinade 11 Skagens Rejesalat 21 Skiddenæg 40 Skinke 57 Skinkeost i Peberhylstre 69 Skinkesalat 36 Skinketoast 83 Skovtur 120 Sky og Aspic 45 Sløjfen, Servietopsætning 94 Sløræg med Marv 42 Smøreost af Osteskorper 67 Smørrebrød 70 Smørrebrød 73 Smørstræk 1 72 Smørstræk 2 72 Snehvidesalat 26 Snitter 78 Sommersalat 34 Spegepølse 57 Spegepølse, billig 58 Spegepølsesalat 36 Spegesild, marinerede 7 Spegesild paa Isblok 9 Spejlæg 37 Spejlæg Madeirasky 37 Stegte Rødspættefilet'er 14 Stegte Sild i Marinade 11 Studentergilde 113 Sursød Medisterpølse 56 Svane, Smøropsætning 87 Svenske Sild 10 Svensk Sildesalat 22 Sveskesalat 26 Sylte 58 Sølvbryllupsbord 115 t Tartarsmør 79 Tarteletter med Leverpostej og Champignoner 102 Tawana Carrysalat 18 Tawana Carry Æg 38 Teateraften 117 Tivolisalat 22 Toast med Skinke 83 Toast med Hønsesalat 83 Toast med ristet Bacon og Champignoner 84 Tomatblomster 88 Tomatgelérand 50 Tomatpurérand 50 Tomatroser med Ost 69 Tomatsalat 34 Torskerogn 15 Torskerognssalat, gul 23 Torskerognssalat, rød 23 Torsk i Mayonnaise 23 Tunfisk 15 Tunfiskesalat 23 Tunge 59 Tunge i Sky m italiensk Salat 51 v w Waldorf Astoria, Salat 25 Welsh Rarebit 69 Welsh Rarebit 1 84 Welsh Rarebit 2 84 Æ Æblemossalat 26 Æble- og Sellerisalat 33 Æblesalat med Grønkaal 26 Æblesellerisalat med Rødbeder 34 Æg, blødkogte 37 Æg, farserede 38 Æggeblommemarinade 16 Æggeblommer, blødkogte 38 Æggekoteletter med Ris og Carry 40 Æggekurve, leverfarserede 39 Æggereder eller Æggevugger 40 Æggestand 43 Æggetønder 40 Æg, gratinerede 44 Æg, haardkogte 38 Æg, hakkede og Sild 12 Æg med Fantasi 40 Æg og Æggeretter 37 Æg, Tawana Carry 38 Valdemarsdag 106 Vandspejlede Æg 41 Varme Frokostretter 70 Vifte, Servietopsætning 94 Vifte, Smøropsætning 87 Vitaminsalat 34 Vin 100 | ||
Pikant Rødkaalssalat.
1 Glas Ribsgelé, 2-3 Spsk. Tyttebærsyltetøj, Saft af 1/2 Citron, ca. 1/4 Rødkaalshovede. Rødkaalen rives ganske fint paa Raakostjernet. Ribsgeleen røres med Tyttebærsyltetøj og Citronsaft. Marinaden blandes i Kaalen. Salaten smages til. Raa Rødkaalssalater kan bruges til daglig til Frikadeller og Steg. | ||