Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Fremads Storkogebog | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1952 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1953; 1955 | ||
Sider: | 471 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | kalorier; illustreret; amerika; | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 35 | ||
Å
Ål, den glade 237 Ål, kogt 236 Ål, stegt 237 Ål-suppe 215 A Aborre, kogt 237 Abrikosrand 374 Abrikossauce 360 Abrikossoufflé 395 Abrikossuppe 221 Abrikostærte, Skriverhusets 73 Agerhøns i kål 334 Agerhøns, stegte 334 Agurkesalat 137 Allianccmarmelade 436 Agurker, søde 448 Amerikansk Skum 77 Ananasfromage 370 Ananasparfait 401 And, forloren 303 And, stegt 329 And, sprængt 330 Appelsincreme 100 Appelsindrik fra Søllerød 460 Appelsinfromage 1 370 Appelsinfromage 2 370 Appelsingelérand 374 Appelsinhorn, stort 30 Appelsin-is 403 Appelsinmarengs (dessert) 390 Appelsinmarmelade, engelsk 437 Appelsinris 378 Appelsinsauce, kold 360 Appelsinskaller, syltede 434 Appelsintrifli 378 Appelsintærte 75 Aristokrater, præstegårdens 63 Arme Riddere 390 Artiskokker, kogte 152 Artiskokbunde, kogte 1 52 Asier, syltet 447 Asier, syltet i skaller 448 Asparges au naturel 150 Aspargeslåda 151 Aspargessoufflé 151 Asparges, stuvet 151 Aspargessuppe 215 Aubain 199 Aubergine à l'américain 153 B Baconruller m muslinger 116 Bacon, stegt 307 Baconterninger, ristede 226 Bagning 9 Bagværk med bagepulver 41 Bagværk i frysebox 425 Bagværk med gær 24 Baronessekager 56 Béarnaiseessens 452 Bearnaisesauce, ægte 351 Bearnaisesauce, uægte 350 Bedekoteletter 311 Bederyg 311 Beignets 98 Beignet æble 99 Benløse fugle 292 Biksemad 339 Blodbudding 125 Blodpølse 125 Blomkål å la Nelson 158 Blomkål, stuvet 158 Blomkålssuppe 216 Blommer syltet å la Sofus 432 Blomsterlimonade 460 Boghvedegrød 200 Bollemælk 202 Boller i selleri 317 Bondebrunkål 307 Bornholmerbiksemad 249 Bornholmersmør 108 Borsch 216 Bouillon, fisk 206 Bouillon, grøntsags 207 Bouillon, klaring af 208 Bouillon, kød 203 Bouillon, svampe 208 Brasen, kogt 237 Brisselkoteletter 322 Brisselrand 322 Brisselstuvning 322 Brombær, syltet 432 Brune kager, Hedvigs 62 Brødboller 226 Brød suppe 222 Brødterninger, stegte 226 Brødterninger, sukkerstegte 228 Brødæggekage 389 Butterdejg (smørdejg) 89 Butterdejgskringler 90 Byggrynsgrød 200 Byggrynssuppe 222 Byggrynsvælling 202 Bygmesterbøf 302 Bygvandgrød 200 Bøf å la mode 283 Bøf, fransk 284 Bøf, engelsk 285 Bøf Lindstrøm 288 Bønner, brune, sur-søde 154 Bønner, grønne, syltede 451 Bønner, hvide, stuvede 154 Bønnesuppe 216 C Café au lait 459 Camembert med bacon 120 Canapée, Admiral 118 Canapéer fra Gripsholm 118 Canapéer — hors d'oeuvre 117 Citroncreme 100 Citronfromage 1 370 Citronfromage 2 370 Citrongelé 374 Citronskaller, syltede 434 Citronsauce 351 Citronsauce (til dessert) 362 Citronsuppe 222 Champignons à la creme 183 Champignons med portvin 184 Champignons, ristede 184 Champignonssauce 351 Champignonssuppe 217 Chateaubriand 284 Chokolade (drik) 459 Chokoladebrød, Ridderens- 406 Chokoladecremc 1 100 Chokoladecreme 2 100 Chokoladefromage 372 Chokoladeglasur 104 Chokoladeparfait 401 Chokoladekage, Kirstens 49 Chokoladekage, Kromandens 50 Chokoladekikskagen 88 'Chokolademarengs 94 Chokoladepletter 64 Chokoladeroulade 80 Chokoladesauce 1 361 Chokoladesauce 2 361 Cocktail 461 Cocktail, Blue eyes 461 Cocktail, Bronzo 461 Cocktail, »Pick-me-up« 461 Cocktail, R A F461 Cocktail, Tiger milk 461 Cocktailkirsebær, syltede 432 Cremeboller 41 Creme og glasurer 99 Creme-is 402 Creme, rå 362 Cremerand 375 Cremesauce 1 361 Cremesauce 2 361 Cumberlandsauce 352 D Desserter 369 Dessertis i frysebox 424 Dessertsauce 360 Diplomatbudding 376 Drikke 459 Druer, fyldte 116 Duefars 317 Duer, kogte, sprængte 329 Duer, stegte 329 Dybstegning i olie 277 Dyrekølle, stegt 337 Dyreleverpostej 127 Dyrlægens Natmad 146 Dyreryg, stegt 336 Dyrevildt 336 E Eidammerboller 86 Endiviesalat 138 Entre-cote 283 Esealope af kalv 293 F Fåremælk 361 Fars 1 312 Fars 2 313 Fars og farsretter 312 Farslåda 316 Fasan, kogt, Generalens 335 Fasan, stegt 335 Fastelavnsboller 1 33 Fastelavnsboller 2 33 Fedtebrød, fynske 58 Figen på en pind 408 Finker 326 Finske brød 60 Firespecier 63 Fisk 229 Fiskeboller 226 Fiskefars 256 Fiskefars med muslinger 258 Fiskefarspandckage 258 Fiskefars-øer 257 Fiskefilet Deauville 247 Fisk i gelé 258 Fisk, kogt 234 Fiskekroketter ' 255 Fisk, rensning af 231 Fiskesalat, fransk 133 Fisk, stegt 235 Fjerkræ, rensning af 326 Fjerkræ 326 Fjernsynstærte 392 Florsukkerglasur, lys 102 Florsukkerglasur, mørk 102 Flæsk i karry 302 Flæsk, paneret 301 Flæskeruller 301 Flæskesteg med sprød svær 298 Flødekarameller 407 Flødepeberrodssauce 352 Flødeskumsfyld 102 Fløjlsgrød, Dortes 201 Fondue (osteret) 365 Forårssuppe 217 Forel, kogt 238 »Forloren Gås« (marengsdessert) 390 Formkager, piskede, med fedtstof 50 Formkager, piskede, uden fedtstof 52 Formkager, rørte 45 Fragilitecs 87 Franskbrød 1 24 Franskbrød 2 25 Frikandeau 292 Frikadeller, »døde« 339 Frikadeller, flæske 312 Frikadeller, jydske 313 Frugt i frysebox 417 Frugter, kandiserede 408 Frugt opbevaret i vand 443 Frugtsalat (mayonnaise) 132 Frugtsalat i grapefrugt 380 Frugttærte fra Østrig 75 Frysning af bagværk 425 Frysning af grøntsager 421 Frysning af is 398 Frysning af frugt 417 Frysning af kød 412 Frysning af fisk 415 Frysning af færdiglavede retter 426 Frysning af æg 426 Fuglekvidder fra Nyhavn 147 Fuglereder 181 Fuglevildt 332 Fødselsdagskringle, børnenes 30 G Gås, sprængt 331 Gås, stegt 330 Gåseleverpostej 126 Galopkringle 43 Gedde, fyldt 238 Gedde, kogt 238 Gelé 444 »Glasmåstarsill« 143 Glasurer 102 Glögg, svensk 462 Grahamsbrød 27 Grapefrugtmarmelade, mors 438 Gratin 198 Gratin, klipfisk 198 Gravlaks 243 Grundsauce, brun 350 Grundsauce, lys 350 Græskarsyltetøj 434 Grød og Vælling 200 Grønkålssuppe 217 Grønlangkål 159 Grøntsager, kogte i beignet 176 Grøntsager i frysebox 421 Grøntsager i gelé 175 Grøntsagsrand 175 Grøntsager og svampe 149 Grønærter, Madames 174 Grønærter, stuvede 1 174 Qrønærter, stuvede 2 174 Grønærtesuppe 218 Gulerodssalat 133 Gulerødder, baconstegte 156 Gulerødder, brunede 155 Gulerødder, fyldte 156 Gulerødder, smørdampede 155 Gulerødder, stuvede 155 Gullasch, ungarsk 285 Gule ærter 218 Gærdejge 21 H Hakkekoteletter 302 Hamburgerryg, kogt 306 Hamburgerkoteletter 306 Hanekamme 41 Hane, stegt 328 Hare, forloren 315 Hare, stegt 338 Haricotsverts med ost 153 Havregrød 201 Havrekiks 68 Havrekugler, Abelones 64 Havresuppe 222 Hellefisk, kogt 239 Hellefisk, ristet 239 Henkogning 452 Henkogning af fisk 458 Henkogning af frugt 454 Henkogning af grøntsager 456 Henkogning af kød 457 Herregårdskiks 67 Hestebøf 311 Hindbærsaft, kogt 442 Hindbærsaft, rå 441 Hindbærsyltetøj 430 Hjernefrikadeller 325 Hollandaisesauce, uægte 352 Hollandaisesauce, ægte 352 Hornfisk fra Gilleleje 240 Hornfisk, stegt 239 Horn, Wienerbrøds 41 Horn, fyldte 35 Honningkage, hollandsk 53 Honningriddere 390 Hovedsalat 136 Hummer å l'americain 262 Hummer, naturel 262 Hummersalat 130 Hummersmør 263 Hvedekiks 67 Hveder 32 Hvidkålshoved, fyldt 160 Hvidkålssalat 133 Hvidkål, stuvet 159 Hvidvinsgelérand 375 Hybensuppe 1 222 Hybensuppe 2 223 Hybenmarmelade 436 Hybensyltetøj 432 Hyggekransen 28 Hyldebærsaft, kogt 443 Hyldebærsuppe 223 Hønse-champignonssalat 130 Hønsefars 317 Høne, kogt 327 Hønsekødsuppe 211 Høns å la Marengo 328 I Indianerragout 288 Indmad 318 Ingefærkager, engelske 59 Ischokolade 460 Is som dessert 397 Ispunch 461 »Istappe« (konfekt) 406 Italiensk gryde 294 Italiensk salat 131 J Jam, engelsk 431 Jomfruhummer, kogte 264 Jordbærparfait 401 Jordbærsaft, kogt 442 Jordbærsaft, rå 441 Jordbærsyltetøj 430 Jordskokker, gratinerede 157 Jordskokker med ostesauce • 157 Jordskokpuré 157 Jordskoksuppe 218 Jordskokker, stuvede 156 Juleboller, oldemors 34 Jydske kommensbrød 26 Julesalat 1 138 Julesalat 2 138 Juliennesuppe 211 Jægergryden 302 Jødekager 58 K Kåldolmer 315 Kålrabi, brunet 161 Kålrabimos 162 Kålrouletter 159 Kabusseflæsk 306 Kaffe 459 Kaffebrød, skånske 45 Kaffefromage 372 Kaffeglasur 104 Kaffekrans 43 Kaffesmørcreme s 102 Kager, der koges i fedt 97 Kagen fra »Guldheden« 48 Kager, tante Agathes 98 Kakao 459 Kalkun, kogt 332 Kalkun, stegt 331 Kalvecrebinetter 295 Kalvefilet, stegt hel 290 Kalvefilet med svampe 291 Kalvefrikassé 295 Kalvekoteletter, stegte 292 Kalvekød, grilleret 295 Kalvemørbrad å la Roma 291 Kalvenyresteg 290 Kalvens partering 288 Kalverulle med persillesmør 315 Kalveryg, dobbelt 290 Kanel-lagkage 77 Kanelstænger 61 Kaninen fra Paris 312 Kantarelbrød 185 Kantareller fra Rørvig 185 Kantareller, stuvede 184 Kaptajnens orlovskager 62 Kapuner og poularder 332 Karamelglasur 104 Karamelkagen 48 Karamelrand 377 Karamelsauce 360 Karbonadepølser, ristede 227 Karolinekransen 43 Karpe, kogt blå 240 Karrysalat 130 Karrysauce 352 Karrysuppe 219 Kartofler, bagte med ost 180 Kartofler, bouillondampede 180 Kartofler, brunede 177 Kartofler, franske, tynde 180 Kartofler, tykke pinde 180 Kartoffelfrikadeller 179 Kartoffelkroketter 179 Kartoffelmos 1 178 Kartoffelmos 2 178 Kartofler, ovnstegte 178 Kartoffelretter 176 Kartoffelsalat 1, kold i marinade 139 Kartoffelsalat i mayonnaise 132 Kartoffelsalat 1, varm 179 Kartoffelsalat 2, varm 139 Kartoffelsalat med æg 179 Kartoffelsne 179 Kartofler, stegte i skiver 178 Kartofler, stuvede 177 Kartofler å la Tivoli 180 Kartoffelsuppe 219 Karl Johansvampe, stuvede 186 Kastaniefars 331 Kastanier, kogte 163 Kastaniepuré 163 Kastanier, ristede 162 Kathrineblommekage 380 Kaviarsmør 108 Kavringer, jydske 69 Kiks og tvebakker 67 Kinakager 57 Kirsebærmarmelade 436 Kirsebærsaft kogt 442 Kirsebær, syltede 431 Klejner 97 Klipfiskebudding 241 Klipfisk espagnol 240 Klippekransen med mandelfyld 29 Knækbrød 68 Kokosboller 407 Kokosmakroner, gule 1 56 Kokomakroner, hvide 2 57 Kokostoppe 405 Kommenskringler 36 Konditorkager, mindre 81 Konditorkager, store 69 Konfekt 404 Kongelagkagen 78 Kongreskager (mazarin) 83 Kongreskager (småkager) 60 Kompotsyltning 430 Konservering 427 Koteletfisk, kogt 241 Koteletfisk, stegt 241 Koteletter, franske 293 Kråseragout 325 Kråsesuppe, sur-sod 212 Krabber, kogte 264 Krabberet fra Genua 265 Krabbelurer 98 Kransekage 92 Kransekagekonfekt 92 Krebs, kogte 265 Krebt kogt på »Stenhammar- vis« 266 Kringle fra Jægerhytten 31 Kringler, små 66 Krumkager, lækre 96 Krustader 340 Krydderbøffer, mors 303 Krydderkage 50 Krydderkringler 36 Kryddersild, svenske 250 Kryddersmør 357 Kuglekartofler 177 Kuvertbrød 36 Kyllinger, forlorne 292 Kylling, »En 4 personers« 329 Kylling, stegt 328 Kærlighedskranse 66 Kærnemælksost, fynsk 128 Kød 270 Kød, dampning af 279 Kød, kogning af 278 Kødboller, små 225 Kottbullar, svenske 314 Kød i frysebox 412 Kød, indkøb 270 Kød med kartoffelmoslåg 340 Kød i kærnemælk 343 Kød, opbevaring af 343 Kødrand 314 Kød, stegning af 272 Kødtimballe 314 Kørvelsauce 353 Kørvelsuppe 219 L Lada 198 Lageagurker 448 Lagkager 76 Lagkagesnitter 87 Laks i gelé 259 Laks, kogt hel 242 Laks, kogt i skiver 242 Laks, ristet 242 Laksesalat 131 Laksesmør 108 Laksen fra Sølyst 147 Lammefrikassé 310 Lammehoved, grilleret 310 Lam i kål 310 Lammekoteletter, stegte 309 Lammekød, grilleret 310 Lammesteg med hvidløg 309 Lammesteg 308 Lammesteg fra Bretagne 309 Lammets partering 308 Lam, sprængt 310 Lammenyre å la Eric 321 »Landgang« 119 Lever, stegt hel 319 Lever, stegt 318 leverpostej i 126 Leverpostej 2, Havnekroens 126 Leverpostej med champignons 118 Linser 82 Luciabrød, svenske 38 Løg, brunede, hele 164 Løg, fyldte med fars 164 Løgsuppe, fransk 211 Løgsauce, lys 353 Løgsauce, mørk 353 Løgsmor 107 Løg, syltede 451 M Madeirasauce 353 Maizenabudding 376 Majskolber 164 Majs, stuvet 165 Makaronibudding 189 Makaroni, kogt 189 Makaroni-nudler 190 Makaronirand 189 Makaroni, stuvet 190 Makrel, kogt 244 Makrel, stegt 244 Makrel, røget 244 Mannagrød 201 Mandler, brændte 406 Mandelcreme 101 Mandelkage 52 Mandelkugler, små 56 Mandellagkage 79 Mandelmakronbund 78 Mandelost i selleribåde 120 Mandelpinde 57 Marcipan 404 Marengs 93 Marengsbunde 93 Marengs, chokolade, store 93 Marengs, farvede 93 Marengs, som stort hjerte 94 Marengslagkage 93 Marengspinde til is 94 Marengs, piskning af 93 Marengs, udrullede 94 Marengsæbler 392 Marinade 1 135-358 Marinade 2 136-359 Marinade 3 136-359 Marinade, fransk 359 Marinade, sur-fløde 359 Marinade til spege- eller kryddersild 140-142 Marinade til spege- eller kryddersild (svensk) 142 Marinade med æg 136-359 Marmelade 435 Mazariner, Hornbæk 83 Mazariner, Tuttas 83 Mayonnaise med olie 128 Mayonnaise uden olie 130 Mayonnaisesauce 354 Mayonnaise, der ikke kan skille 129 Medaljer eller kys 84 Medisterpølse, Herregårdens 122 Melboller 225 Mixed-Grill 294 Mocca 459 Mocca-is 403 Mousse au chocolat 373 Mousselinsauce 353 Muffins 44 Muffins, sølv 45 Muldvarpeskud 380 Muslinger i gelé 260 Muslinger, gratinerede 268 Muslinger, marinerede 268 Muslinger au naturel 267 Muslingesauce 354 Muslingesalat 130 Muslinger, spanske 268 Muslinger, ungkarlens 147 Mutton chops 309 Mørbradbøf 304 Mørbrad, fransk 304 Mørbrad, helstegt 303 Mørbrad med kantareller 304 Mørbrad som vildt 303 Mørdejg 1 72 Mørdejg 2 72 N Napoleonshatte 84 Napoleonsstang 91 Nougatfromage 372 Nougat, hård 406 Nougatkrans 79 Nougat-parfait 402 Nyreragout, parisisk 320 Nøddekage 53 O Oksebryst, kogt 288 Oksefilet, helstegt 282 Oksehalesuppe 212 Oksemørbrad, helstegt 282 Oksesteg med krøllefedt 281 Oksesteg, marineret 282 Oksens partering 280 Okseøje 142 O K kager 65 Olivensauce, italiensk 354 Omelet 197 Ost 363 Ostebidden til god-nat 368 Osteblomkål 158 Ostebombe 364 Ostebrød 227 Ostebrød 116 Ostecreme 366 Ost med flag 364 Ostegratineret bacon og bønner 367 Ostegratineret julesalat 367 Ostegratinerede tomater 367 Ostehorn 34 Ostekiks 68 Ostekugler, gyldne 364 Ostekugler på en pind 116 Ostelåda 367 Ostelinser 366 Ostemedaljer 367 Ostemedalje, fransk 113 Ost med oliven 121 Ostepinde 65 Ostereder med druer 120 Osteret, poetisk 365 Ostesauce 354 Oste-selleriskiver 368 Ostesmør 1 108 Ostesmør 2 108 Ostesmør 3 108 Ostesmør 4 109 Ostesoufflé 368 Ostetærte 1 365 Ostetærte 2 366 Osteøje 120 Othelloboller 85 Othellolagkage, Vibbes 77 P Pålæg, hjemmelavet 121 Påskepølsen fra Värmland 123 Pandefars 316 Pandekage 1 386 Pandekage 2 387 Pandekager, crepe Suzette 388 Pandekage, russisk 388 Parfait 1 401 Parfait 2 401 Pariserfisk 247 Parisersauce 355 Peberhylster, fyldt I 66 Peberkager, Barbros 62 Pebernødder, Hannes 64 Peberrodssalat 132 Perlen fra havet 118 Persillesauce 355 Pighvar, kogt hel 244 Pighvar, stegt 245 Pindemad 113 Pindemad til drink 115 Pirogi 341 Pistasie-parfait 402 Pleskner 63 Plumkage, Herregårdens 47 Pomeransmarmelade 438 Pork and beans 300 Porrer i ostebechamel 166 Porresuppe 219 Portugisersauce 355 Prinser, Farmors 57 Prinsessebudding 376 Puddergrød ' 201 Punch, Morfars 462 Punch, Nytår 462 Punch, Studenter 161 Pynt 104 Pærer i karamel 386 Pærer, syltede 434 R Råkostsalat 133 Rabarbergrød, siet 382 Rabarbergrød, usiet 381 Rabarberkompot 430 Rabarbermarmelade 1 435 Rabarbermarmelade 2 436 Rabarbersaft, rå 441 Rabarbersuppe 223 Rabarber i vand 443 Rasp-makronbund 78 Reje-aspargessalat 130 Rejecocktail 147 Rejegelérand 260 Rejer, kogte 266 Rejer, ristede 267 Rejesauce 355 Remoulade 132 Remouladesauce 356 Rensdyr, stegt 338 Rester 339 Ribbensteg 299 Ribsgelé 445 Ribsmarmelade 436 Ribssaft, kogt 442 Ribssaft, rå 441 Ris, franske 188 Ris, kogte, løse 187 Ris å l'amande 378 Ris-makaroni-spaghetti 187 Rismelsgrød 201 Rismelsvælling 202 Risengrød 200 Risotto 188 Ris, puffed 189 Risrand 188 Ristoppe 227 Risvandgrød 200 Roulader 80 Rouladedejg 72 Roulade, lys 80 Roulade, mørk, chokolade 80 Rouletter, skånske 292 Rollmops 248 Romfromage 373 Rosenkålssuppe 220 Rugbrødstoppe 228 Rugkiks 68 Rundstykker, morgen 31 Rullepølse 124 Rullesteg, fransk 291 Russisk salat 151 Rysteribs, syltet 431 Ryper, stegte 335 Rødbeder, syltede 451 Rødkål 1 160 Rødkål 2 160 Rodkålssalat 1 133 Rødkålssalat 2 138 Rødspættefileter, stegte 246 Rødspættefileter, kogte 246 Rødspættefileter, friturekogte 246 Rødspættefileter, vindampede 246 Rønnebærgelé 446 Rødspætte, kogt 246 Rødspætte, stegt 245 Rødgrød 383 Rødvinsgelérand 375 Røræg 194 Røræg i vandbad 194 S Sabayon (italiensk æggesnaps) 373 Saft 438 Saftgrød 381 Saft-is 403 Saft, kogt 442 Saft, rå 440 Saftrand 375 Saftsauce 362 Saftsuppe 223 Sagosuppe, hvid 224 Sagosuppe, rød 224 Sagovælling 202 Salater 128 Salat, italiensk 151 Salaten fra køkkenhaven 139 Skinke-peberrodssalat 131 Salat, russisk 131 Salatsauce 358 Salt kød (pålæg) 127 Saltlage 345 Saltning af kød 344 Saltmandler 117 Saltning af sild 249 Saltstænger 38 Sandkage 47 Sandkager (småkager) 63 Sandwich, dobbelte 110 Sandwich, enkelte 110 Sandwich, etage 111 Sandwich-lagkage 112 Sandwich, rulle 112 Sardelsmør 108 Sardinsmør 108 Sardinen fra Portugal 117 Sauce 348 Sauce, brændende 361 Sauce, skilt 356 Savarin 51 Scones 45 Schweizerpastiller 407 Selleri-ost 171 Selleri, paneret 170 Sellerisuppe 220 Semoulegrød 220 Semoulevælling 202 Senneppickles 450 Sennepsmør 107 Sigtebrød 26 Sigtebrødsboller 32 Sild i låda 249 Sildeanretning og smørrebrød 139 Silde-canapéer 117 Sildecocktail 142 Silden fra Jämtland 142 Sild, kogte 248 Sild, Kurfyrstens 243 Sildesalat 1 132 Sildesalat 2 132 Sild, »skomagermesters« 143 Sild, stegte 247 Sild, stegte i pakker 248 Skaller til creme og frugt 84 Skaldyr 261 Skinkefars med mørdejgslåg 317 Skinke, den falske 314 Skinke, indlagt i dejg 306 Skinke, kogt 305 Skinke, kogt i rødvin 305 Skinkesmør 107 Skildpadde, forloren 295 Skinkeruller på mayonnaise 118 Skinkesauce 356 Skrædderens dyppelse 356 Skorzonnerrødder, stuvet 171 Skumboller 228 Sky 127 Slankesalaten 133 Slagtepålæg 121 »Små drømme«, småkager 64 Smør, brunet 357 Smørcreme 79 Smørrebrød, dansk 144 Smør, smeltet 356 Sneboller 397 Sneppebrød 335 Snepper, stegte 225 Snittebønner, saltede 154 Snittebønner, stuvede 154 Snitter (butterdejg) 91 Solbærgelé 445 Solbærsaft, kogt 442 Solbærsaft, rå 441 Solbær, syltede 431 Sommergryden 161 Sommerhuskager 62 Soufflé 395 Soufflé, chokolade 396 Soufflé-frugt 396 Soufflé, svensk 396 Spaghetti med høns 191 Spaghetti, italiensk 190 Spaghetti, kogt 190 Spaghetti med muslinger 191 Spandauer 40 Spegesild 249 Spegepølse, Ediths 122 Sponge cake 76 Spidskål, stuvet 161 Spinat på fransk 168 Spinat eller grønkålssalat 139 Spinat å la Karen 170 Spinatrand 168 Spinatsalat 134 Spinat, stuvet 168 Spinatsuppe 220 Stegning i ildfast fad 278 Stegning i gasovn 272 Stegning i gryde 274 Stegning i komfur 273 Stegning i elektrisk ovn 272 Stegning på pande 276 Stegning med termometer 273 Stegning, tør varme 273 Stikkelsbærgelé 445 Stikkelsbærgrød 381 Stikkelsbærsyltetøj 431 Stikkelsbærmarmelade 436 Stikkelsbær i vand 443 Strassburgerkager 65 Strutter (fastelavn) 32 Sukkerbrødskage, svensk 53 Sukkerbrødskrans 52 Sukceskager 64 Sukkerkringler 66 Supper 203 Suppe, brun, jævnet 216 Supper, jævnede, passerede 213 Supper, klare 210 Suppe, mimosa 210 Supper, søde 221 Svampe 182 Svenske bidder (småkager) 60 Sveskekager 90 Svinehjerter, fyldte 319 Svinehjerter som vildt 320 Svinekam, sennepstegt 299 Svinekam, tomatstegt 298 Svinekam med æbler 298 Svinekoteletter bagte i fad 300 Svinekoteletter, stegte 300 Svinerygssuppe 213 Svinets partering 296 Sylte 127 Syltning, sur 447 Syltetøjskager 58 Sølvkage, gammeldags 53 Søtungefilet, fransk 251 Søtungefilet å la Hornbæk 251 Søtunge, kogt 250 Søtunge, stegt 250 T Tartarsmør 108 Tarteletter 340 Te 459 Tehorn 34 Teboller, lyn 44 Teboller 34 Tehorn, søndags 44 Tigerkage 47 Tekage, engelsk 47 Tekage, tante Rikkes 48 Tomatbøf 172 Tomat-champignonssalat 2 138 Tomater, flåede 172 Tomatketchup 450 Tomatmarmelade, oberst- indens 436 Tomater, pariser 172 Tomatpuré 450 Tomatsalat 1 138 Tomatsauce af friske tomater 357 Tomatsauce af puré 357 Tomatsild 143 Tomatsmør 107 Tomatsuppe 1 221 Tomatsuppe 2 221 Toscakage 50 Torsk, september 254 Torsk, fyldt 253 »Torskegildet« 146 Torsk, kogt i skiver 252 Torskefilet, stegte 253 Torsk, kogt hel 252 Torsk, stegt 252 Tournedos béarnaise 285 Torskerogn, kogt 254 Torsk, professor 254 Triumfkagen 54 Troldehjerter 58 Tranebær, syltede 433 Tunge, farseret 324 Tunge, okse, kogt 324 Tunfisk, stegt 225 Tunen, Snekkersten 255 Tunge i oliven 324 Tutti-Frutti 379 Tvebakker, dommerfruens 69 Tærte, fjernsyns 392 Tærte, kong Peders 394 u Ungarske fugle 285 V Vafler, franske 89 Vafler, 2, norske 96 Vafler, 1, skihyttens 95 Valnøddecreme 101 Valnøddefyld (til lagkage) 77 Valnøddetærte 393 Vandbakkelser 86 Vandbakkelser, små til suppe 227 Vanillecreme 1 100 Vanillecreme 2 100 Vanillekranse 65 Vanillesauce 1 361 Vanillesauce 2 361 Vanillesmørcreme 1 101 Vanillesmørcreme 2 102 Vidunderglasur 103 Vildtsauce 358 Vildsvinehoved, kogt 338 Vildsvineryg, stegt 338 Vinblancsauce 357 Vin-cremesauce 362 Vindruer på mandelbund 117 Vine 462 Vitaminfranskbrød 25 Vol-au-vent 90 Voksbønner, naturel 153 Walesstang 91 Wienerbrød 40 Wienerbrød, overskåret 41 Wienerbøffer 316 Wienerschnitzel 294 Æ Æble-abrikosmarmelade 437 Æblefisk, små 58 Æbleflæsk 301 Æblegelé 446 Æblegrød 383 Æbler, indbagte 386 Æblekage, Bittens 384 Æblekage, gammeldags 384 Æblekage, hyttens (formkage) 48 Æblekage, Karens 384 Æblekage, Mors 384 Æblekrans, Mons-Peters 28 Æble-løgfedt 128 Æblemarmelade 437 Æblemostrand 376 Æblepie, Skriverhusets 385 Æblepie, søndags 385 Æblepie fra U S A 385 Æblepindsvin 385 Æbleris 378 Æblesalat 134 Æblesauce 360 Æbleskiver, frådse 389 Æbleskiver, Sylvias 389 Æbleskrupper 90 Æbler, stegte 386 Æblesuppe 224 Æbler, syltede 434 Æbletrifli 379 Æbletærte, fransk 74 Æg, blødkogte 192 Æg, farserede 195 Æg i frysebox 426 Æg, halvbløde 192 Æg-koral 195 Æg i madeirasky 195 Æg, opbevaring af 199 Æg, pocherede 194 Æg, skidne 195 Æg, spejlede 194 Æggegrød 202 Æggehvideglasur 103 Æggehvidekager 53 Æggehvidekager, Pernilles 54 Æggekage, Sommerhusets 196 Æggekugler 226 Æggemælk 202 Æggeretter 192 Æggestand 195 Ægteskabskagen 52 Ø Øllebrød 224 Øllebrød, norsk 224 Østers, naturel 269 Østers, ristede 269 | ||
Hyldebærsuppe
54 kg hyldebær 1 1/2 l vand 75 g sukker evt. lidt hel kanel citronskal 3 strøgne spsk. kartoffelmel Serveres med: bagte boller (se s. 225) halve æbler eller tvebakker 4 pers. Hyldebærrene behøver ikke at ribbes, men de skylles godt i flere hold koldt vand, hvorefter de til sidst bringes i kog med vandet, citronskal og kanel og koger småt i 25 min. Saften sies fra og bringes atter i kog, smages til med sukker, og ønsker De halve æbler på suppen, skrælles disse, og kærnehuset udhules, hvorefter æblerne koger med i 10 min., til de er møre. Suppen bringes til sidst i kog, tages af ilden, det udrørte kartoffelmel tilsættes, og suppen jævner ved eftervarmen. Bagte boller må ikke varmes med på suppen, da de hurtigt bliver farvede og bløde, men bollerne lægges i terrinen, og den varme suppe hældes over. | ||