Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mine livretter | ||
Forfatter: | Petersen, Arno P.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1943 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jul. Gellerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 206 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 8 | ||
IDÉEN til „Mine Livretter" har jeg faaet ved, at jeg saa ofte har ønsket at kende
mine Gæsters Livretter, saa jeg kunde servere dem disse, naar jeg havde den Glæde at se dem hos mig ... Ligeledes, kære Læser, tror jeg, at De vil have Fornøjelse af at læse den straalende Kæde af Opskrifter — ordnet saadan, at De har let ved at orientere Dem. Jeg har nu gjort Begyndelsen for Dem — fortsæt nu selv videre med at samle Deres Venners Livretter — og for at kunne samle det hele under eet, er der føjet nogle blanke Blade ind bag i Bogen. | ||
Hors d'oeuvre
Capuccino-Cocktail (beregnet for 6 Cocktail) 49 Østers-Cocktail 145 Fersk Kaviar 16 Fersk røget Laks 176, 185 Fersk røget Laks m Spinat 78 Fyldte grønne Paprika 151 Fynbo Kræs 61 Gravlaks 21 Ingvars Creation 78 Røget Faarelaar med hakket Purløg 153 Strassbourger Gaaselever en crout 17 Spegepølse Amontillado 109 Trøfler i Serviet 65 Supper Asparges-Suppe 169 Bankekøds-Suppe 119 Blomkaals-Suppe 69 Bortsch-Suppe (russisk) 69 Brun Suppe (kæmpestærk) 57 Champignons-Suppe 128 Dansk Fiske-Suppe 80 Fiske-Suppe 148 Grønærte-Suppe73, 94 Grønkaal 40, 184 Gule Ærter paa gammeldags Manér 48 Gule Ærter med kold Flæsk 78 Gule Ærter kogt paa Gaas 68, 106 Gule Ærter paa min Manér 92, 149 Gule Ærter med Tilbehør 93 Gule Ærter paa min Kones Manér 153 Gule Ærter paa Flæsk 35, 60, 96, 98, 109, 143, 152, 176 Hotch-Potch-Suppe 94 Hønse-Bouillon 87 Hvidkaals-Suppe 183 Klar Suppe med Boller og Champignons 16 Klar Oksekød-Suppe 26, 98, 135 Klar Oksekøds-Suppe med iskolde Limfjords Østers 64 Løg-Suppe 146 Kørvel-Suppe 125 Marmité å la Ragna 86 Norsk Øllebrød 141 Oksehale-Suppe 27 Oksekød-Suppe med kogt Oksebryst 63 Petité Marmité 9 Russisk Suppe 37 Schweizer-Suppe 69 Skildpadde-Suppe 141 Suppe paa en Pølsepind 10 Sødsuppe 29 Urte-Suppe 120 Øllebrød 76, 84, 90, 195 Øllebrød med Klumper 19 Øllebrød paa min Manér 54 Øllebrød med Spegesild 85 Forretter Cerenagrød kogt i Mælk 176 Byggryns-Vandgrød 111 Byggryns-Vandgrød med Æbler 178 Havregrød 41 Posegrød 173 Risengrød 46, 171 Vandgrød med Sirup 166 Vælling 116 Tykmælk 12 Fisk Aal (kogt saltet) 31 Aal (stegt) 31, 60 Aal (kogt) i Carry og Ris 92 Aal (stegt) „Høg over Høg" 172 Aal paa Enden 174 Fiskefilet tout Paris 17, 191 Fiskefilet Bonne-femme 41 Fiskefilet a la Normande 109 Fiskefilet med Sauce Remoulade 134 Fiskefilet de Luxe 170 Fiskegratin a la Napoli 57 Foreller kogt blaa 104 Hajfisk 59 Havkat 132 Havørreder 59 Helleflynder 59 Jødetorsk 155 Klipfisk 52, 76, 155, 158, 166 Kogt Laks 87, 189 Kullere 59 Lutfisk 50 Plukfisk32, 158 „Rast" Fisk 60 Ristet Søtungefilet med Champignons 125 Rødspættefilet'er med Sauce Remoulade 180 Rødspætte (kogt) 10, 38, 60, 116 Rødspætte Saute a la Asta 133 Skagens Rødspætte 176 Sild paa Ende 174 Sild ä la Nijinski 75 Sildepandekage 149 Stegt Sild 91 Søtungefilet vin blance 140 Søtunge „Inge D" 26 Torsk (Cabillaud) 127, 130, 159 Torsk stegt i Ovn 148 Torskefilet'er (gratineret) 42 Skaldyr og Bløddyr Hav-Østers paa Spid 81 Hummer naturel 22, 118 Hummer a la Carl Fischer 43 Hummer a la bonne anberge 53 Hummer a la amoricaine 118 Hummer a la Indienne 133 Hummer Parisienne 165 Krebs i Dild og atter Dild 54 Muslinge-Potpourri 124 Muslinge-Rizotto 124 Ægte Skildpadde serveret i Skjoldet 147 Østers (saa man hører Englene synge) 128 Østers 43, 187 Oksekød Chateaubriand marchand de vins 193 Filet Boeuf 136, 139, 142, 144, 145, 179 Oksesteg med „Krøllefedt" 84 Oksefilet med Portvin ---- 149 Oksefilet med „Krusedulle" 194 Oksefilet med Sauce Bearnaise 42 Roastbeef med Yorkshire Pudding 90, 91 Tournedos „Boston" med Østers 113 Tournedos 96, 102, 134, 167, 175 Kalvekød Franske Koteletter 12 Kalvefilet å la „Inger"---- 38 Kalvekoteletter med Gemyse 48 Kalvemedaillon Choron 185 Kalvekotelet å la „Elna" 195 Koteletter la France 181 Stegt Kalve-Karbonade 43 Paprika-Schnitzel 68, 80 Lamme og Bedekød Asch 89 Bederyg 138 Bede-Chop 156 Kogt røget letsaltet, fed Lammekød 59, 60 Lammekoteletter 11 Lammesteg 44 Lammehoveder 59 Lammebryst (grilleret) 73 Lammeryg d'Richelieu 81 Lammekølle (helstegt) 90 Lammekoteletter Maréchalé 162 Lammehoved (grilleret) med Grønærter 163 Lammeragout å la Aage 160 Mutton-chop comme „cheznous" 140 „Rast" Lammekød 60 Skærpekød (tørret Lammekød) 60 Svinekød Amagerskinke med tykke Ærter 174 Farseret Pattegris a la Lion d'Or 62 Flæskesteg 29, 56, 115, 131, 1937, 169 Stegt Flæsk som paa „Rørbæk" 36 Stegt Flæsk med stuvede Kartofler 85 Stegt Svinekam 105 Svinekam di Porco 164 Svine-Karbonade (stegt) 43 Svinemørbrad å la Trut 136 Svine-Koteletter med Ris og Carry 73 Svineborvblad i hvide Bønner 180 Kanin Kanin, som den laves i Nizza 97 Pikant „Kanin" 18 Fjerkræ Andesteg 34, 117, 154, 177 And (stegt) med Kastanier 126 And paysanne 13 And a la Orange Lion d'Or 51 And a la Rouennaise 88 And (kold) 107 And (farseret) 89 And a la presse (Canard a la presse) 113 And (helstegt) Hotel "Nordland" Specialitet (Le Caneton aux petit pois à la française Dits le Cane- tou Nantais) 30 Chicken Curry 9 Curry nassi el Bombay stew 140 Due aux Capucines 171 Duer (stegte) 166 Duer med Grønærter og Salat 37 Duer paa Spid 111 Farseret Gaas med Kastanier 191 Farseret ung Hane 155 Gaasesteg 23, 95, 133, 185 Gaasesteg med Appelsiner 31 Høne (kogt) 180 Høns i sødsur Sauce 117 Høne paa østerlandsk Manér 164 Høne med Ris og Carry 24 Høne i Kasserolle 8 Høns å la Marengo 27 Høne paa min Manér 46 Høne å la grand mere 59 Hønseret med Aspic-Rand 67 Kalkun (farseret) å la Brasilien 15 Kalkun (farseret) med ristede Kastanier 17 Kylling å la Danois 116 Kylling sauté chausseur 83, 150 Poulet å l'Etoile 110 Poularde Albuféra 182 Roast Turkey 145 Russisk Høne paa min Maade 181 Ællinger å la Duclair 64 Vildt Agerhøne „Svea-Dan" 136 Agerhøne „Launy Grøndahl" 58 Agerhøns med Salat 105 Fasan 28 Farseret Sneppe 65 Haresteg19, 161 Moseand 55 Moseand å la Cumberland 129 Rensdyrryg 39 Sneppe (og Sneppebrød) 183 Ung Urhane 132 Ung stegt Vildand 71 Vagtler20, 156 Vildand i Vinragout 50 Kaal Brun-Kaal med Flæsk 49, 83, 167, 191 Fyldt Hvid-Kaal ____ 33,34 230 Grønlangkaal 40, 184 Kaal-Carry 52 Rød-Kaal 56, 96, 102, 123, 168, 185 Sauerkraut kogt i Hvidvin, (helst Champagne) 72 Vegetar-Retter Arabiske Ris 59 Farseret Tomater 82 Raakost 182 Rødbedebøf 53 Tomatbøf 69 Gemyse à la Jenô 121 Urtegratin 121 Svampe Champignons à la Creme 125, 181, 188 Champignons à la Creme m afbrændt Cognac 162 Farseret Champignons 82 Farseret Rørhat (Karl Johan Svamp) 124 Kantareller à la Randi 123 Kartofler (Pommes de terre) Pommés Chateau (Slots-Kartoffel) 82 Pommés Chips 65 Pommés Frites 126 Pommés Noisette 186 Pommés aux four 194 Pommés Rissolés 31 Pommés Sautées 80, 144 Pommés Soufflées 113 Sauce Sauce Bernaisé 96, 103, 134, 144, 176 Sauce Bordelais 193 Sauce Cranberry 44 Sauce Choron 186 Fiske-Sauce til Fiskefilet de Luxe 170 Hollandaise-Sauce 140, 190 Mynthe-Sauce 141 Peberrods-Sauce Remoulade-Sauce 135, 180 Sauce vin blance 140 Desserter Abrikosgrød 95 Bondepige med Slør 171 Creme de Fromage Jolivet 101 Fersken Melba 162 Frisk Fersken 30 Frossen Blodappelsinsaft 66 Frugtkage à la Ellen Jansøe 110 Havregryn med Coxorange 72 Hvide Pølser eller Risen- grynspølser 174 Hindbær med Fløde----28, 72 Is Belle-Helene56, 129 Jordbær med Fløde 142 Karamelrand med frossen Fløde 126, 194 Karamelbudding (gammel Opskrift) 97, 146 Kærnemælks-Fromage 123 Lagkage à la canellé 71 Lidt Kræs (glacerede Pærer) 82 Min Æblekage 137 Musses Crémedessert 166 Nougat-Is 27 Omelet en surprise 17 Osteboller 17 Onkel Aages Pandekager 149 Pandekager (tynde) 47, 110, 115, 143 Pandekager som jeg kan lide dem 51 Pandekager med Mandelcreme 36 Pandekager (Sommer-Brise) 29 Pandekager paa min Manér 83 Pandekager (fede) med Puddersukker og Jordbærsyltetøj 71 Pandekager à la Københavns Raadhus 153 Pandekager „Lion d'Or" 25, 106 Pascha 9 Panerede Æbleringe 69 Panerede Æbleringe med Mandelcreme 69 Pindsvin 164 Rombudding 58, 66 Ris à l'allemande 72, 178 Smetana 101 Stegte Æbler fra Kakkelovnen 166 Teater-Budding 62 Tykmælk 12 Vanille-Is med Fløde 153, 192 Vinfromage 191 Æblekage (god gammeldags) 53 Æblekage (delikat) 74 Svensk Studentersuppe 177 Salater Salat Alexandra 19 Salat Americaine 105 Salat a la Astrid 138 Salat Apet 136 Salat Butterfly 66 Salat „Danilo" 11 Salat å la Fionia 121 Salat „Javanaisé" 178 Salat „Jutlandia" 131 Kartoffelsalat 22 Salat a la Lili Lani 103 Salat Moderne 165 Salat Poisson å la Russe - 30 Salat „Santk Goar" 115 Salat a la Sigfred Johansen 88 Selleri Salat 11 Salat „Waldorff"56, 129 Forskellige Specialiteter og Frokost-Retter Benløse Fugle 95 Biksemad 7 Bircher-Musli 14 Boller i Selleri 122 Boeuf Stroganoff 75, 93, 112, 142 Brisselkoteletter 179 Brune Bønner i Tomat 21 Brune Bønner 100 Canéloni med Spinat 76 Crebinetter a la „Viktoria" 160 Døde Frikadeller 36 Frikadelle 22, 24, 102, 131 Frikadeller å la Lini Lani 103 Finker 122 Fix og færdig 159 Flæske-Æggekage 41 Forloren Skildpadde 46, 86, 152, 161 Gratin „Arhoff" 16 Hakkebøf 8, 32, 34, 184, 192 Hestebøf 91 Hvid Lobescowes32, 193 Hvide Bønner 119 Kalvebrisler og kogt Oksetunge 67 Kalvelever 108, 168 Kalvelever „Moderne" 165 Kalvelever Empire 77 Kalveragout å la Navarin 79 Kalve-Karbonade (stegt) 43 Kogt røget Skinke med Macaroni og Grøntsager 70 Kogt røget Skinke kogt i Rødvin 40 Macaroni med Champignons 61 Medisterpølse 99, 168 Mixed Grill å la Cay 35 Mosters hvide Lobescowes 186 Mosters Mixed Grill 187 Nassi Goreng 157 Nyre å la Tove 172 Nyreragout 127, 175 Oksehaleragout 74, 84, 120, 183 Oksehaleragout å la „Karen" 107 Paprika-Biksemad 64 Piroshki 101 Irish Stew 106, 108 Slikasparges 70 Skibslobescowes 20 Skinke med Spejlæg 150 Schweiziske Pandekager 93 Skipper-Lobescowes 118, 192 Sjov Æggekage 23 Stegt Lever i Gryde 99 Sorte Gryde 61 Stegt Lever og Bacon 45, 75, 129 Spaghetti å la Madame 150 Spaghetti med Tomat 13 Spaghetti å la fortune du pot 25 Spaghetti med Tomatpurrée Odas Création 79 Sprængt Oksebryst med Spidskaal 79 Szekély-Gullasch 33 Svenske Kottbuller 32 Tartaletter med Hummer og Carry 126 Ungarsk Gullasch 152, 163, 189 Ungarnske Koteletter 172 Vol au vent å la Touluse 63 Zaschlik 45 Øllebrød med Spegesild 85 | ||
Hs. kgl. Højhed Prins Viggo. Min Livret er:
Hakkebøf med Løg. Skært Oksekød males en Gang igennem Kødmaskinen, formes i runde Stykker med en Kniv til godt sammenhakkede smaa Bøffer. De bestrøs med Salt og Peber og vendes i Mel. En god Portion Løgskiver brunes i Smør og holdes varme. Bøfferne steges nu i Smør, røde og saftige skal de være, men ikke blodige. De lægges paa et meget varmt Fad med Løgene henover, Panden afkoges med Sky, lidt Tomatpurée og lidt Fløde, farves gylden og hældes over Bøfferne. Hertil serveres kogte Kartofler. (Nye kogte Kartofler forhøjer Smagen). | ||