Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mit Køkken. Moderne, praktisk vejledning for begyndere, viderekomne, erfarne. | ||
Forfatter: | Meyland-Smith, Ellen; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1946 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Westermann | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1953 | ||
Sider: | 360 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | lærerinde; kalorier; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 11 | ||
Med denne omredigerede Udgave udsendes »Mit Køkken« for første Gang
offentligt. Under dens Opbygning har den afdelingsvis været brugt paa min Skole. Bogens tidligere Opdeling i Afsnit for Begyndere, Viderekomne og Erfarne er opgivet til Fordel for en Inddeling i Grupper, saaledes at ensartede Retter, f. Eks. Supper, er samlet under eet uanset deres Sværhedsgrad. For dog at kunne skelne mellem de tidligere Afdelinger er Retter, som egner sig for Begyndere, mærket med een Stjerne, Retter for Viderekomne med to Stjerner. De med tre Stjerner mærkede Opskrifter skal man først give sig i Lag med, naar man kan sin ABC. Disse Retter ligger altsaa uden for Hverdagen og kræver en trænet Tankegang — og de med Tiden erhvervede »lette Hænder«. Gennem min Skoles Elever og deres Bekendte er Bogen blevet spredt ud over Landet og er blevet brugt, fordi man har for-staaet dens pædagogiske og praktiske Værdi. Det er mit Haab, at den fremdeles vil blive modtaget som en god Hjælp, saavel for unge som for mere erfarne Husmødre. Indledningen til Bogens enkelte Grupper maa læses, førend man begynder paa en Ret, idet Oplysningerne heri ikke gentages i hver Opskrift. Portionerne er gennemgaaende beregnet til 3— 4 Personer. Maatte »Mit Køkken« yde et lille Bidrag til at viderebygge Interessen for Hjemmets store Betydning og derved — omend usynligt — være med til at skabe Respekt for den Haand, der forstaar Opgaven at lede og styre til det fælles Bedste. E. M.S. | ||
A
Aal à la Danube 68 Aalesuppe 22 Aarets Højtider 309 Abrikosdessert 208 Abrikosrand 195 Afskæring af Fiskefilet'er 57 Agerhøns, stegte 122 Agurker, farserede 175 Agurker, indbagte 175 Agurker, smaa, grønne, syltede 284 Agurkesalat 150, 156 Agurkesalat m Blomkaal 156 Alliancedessert 209 Amagerkoteletter 87 Amerikansk Frugtdessert 195 Amerikansk Hash 87 Amerikansk Riskage 222 Amerikansk Salatsauce 146 Ananas-Is 219 And m Champignons 117 And m Svesker og Æbler 117 Appelsinfromage 205 Appelsingelé 162, 194 Appelsinkurve med Blomster 169 Appelsin-Lagkage 249 Appelsin-Marmelade 274 Appelsin-Marmelade, hurtig 275 Appelsinskaller, syltede 275 Arbejdsplan 298 Aristokrater 267 Artiskok à la Colbert 175 Artiskokbunde, farserede 174 Artiskokker, naturel 176 Artiskoksalat 176 Asier, syltede 284 Aspargesbudding 132 Aspargessuppe 22 Astakage 245 Aubain 130 Aubergine, fyldte 176 Aubergine, gratineret 49 B Bakkeiser 237 Banan-Dessert 194 Banan-Dessert i Dessertglas 216 Bananer 168 Bankekød 74 Bassilikum-Eddike 286 Bayonneskinke, indbagt 109 Bearnaise-Ekstrakt 286 Bearnaise-Sauce 139 Berliner Postej 169 »Biller« 227 Billig Kage med Æbler 248 Bisquitrand 217, 218 Bisquits 265 »Blaa« Fisk 66 Blandingsbrød 241 Blodpølser 111 Blomkaal 44 Blomkaalsbudding 133 Blomkaalssalat med Gulerødder 155 Blomkaalssuppe 24 Blommekompot 277 Blommerand 195 Blommer, hele 272 Blommer og Pærer i Fad 212 »Blomsten« 171 Blomstersokkel 168 Blondebrød 257 Boller, hurtige 243 Boller i Selleri 81 Boller i skarp, brun Sauce 81 Boller i Tomatsauce 81 Bondepige m Slør 206 Borddækning og Servering 300 Borgmesterbrød 257 Borsch, russisk 31 Bovblade, stegte 88 Bov, sammenrullet, grydestegt 89 Bornholmske Kryddersild 148 Brisler, stuvede m Champignons 92 Brun Bønnesuppe 31 Brune Bønner m Flæsk 55 Brune Kager 254 Brunkaal 55 Brun Suppe 30 Brun Suppe m Marv 33 Brunsviger, fynske 258 Bræddestabler I, II 267 Brændende Æbler 205 Brændte Mandler 291 Brødboller 135 Brødbudding, dgl og fin 131 Brød, ristet 15 Brødsuppe 9 Brødterninger I, II 15 Brødæggekage I 191 Budding 131 Byggrynssødsuppe 8 Byggrød Bygvandgrød 11 Backenkage 262 Bøf a la Lindstrøm 99 Bøf a la Mode 104 Bøf Stroganoff 105 Bønner lorraine 54 Bønner, saltede 287 Bønnesuppe, brun 31 Bønnesuppe, hvid I, II 29 Cacao 229 Cacaobrødsuppe 10 Cacaobudding 192 Canapéer 172 Canapéer m Bacon og Oliven 172 Canapéer m Hønsekød 172 Canapéer m Skinke og Champ 172 Canapéer m Tomat og Leverpostej 172 Canapéer m Æg i Sky 173 Caviar-Canapé 173 Cerenagrød 12 Champignonssuppe 28 Champignonssuppe, indisk 27 Charlotte a la Creme216 Chocolade 229 Chocoladekage 203 Chocolade-Lagkage 250 Chocolade-Marence 222 Chocolade-Pastiller 291 Chocolade-Rand 214 Chop-Sue 73 Chutney 283 Citrondrik, kold 230 Citroner 168 Citronfromage 200 Citronkonfekt 293 Citronpai 213 Citronsuppe 7 Citrontoddy 230 Columbinedessert 223 Crème til Dessert 193 Cremeboller 257 Crème-Is 218 Cremekonfekt 292 Cremerand 213 Cremesauce, raa 193 Croûtons Alliance 49 Cumberlandssauce 139 D Dadelpai 213 Diætmad 296 Duer à la Mirabeau 116 Duer, farseret 116 Duer m Rosiner 116 Duer stegt i Lerfad 123 Dyreryg, stegt 122 E Eddike m Bassilikum 286 Eddike m Dild 286 Eddike m Estragon 286 Eddike m Krusemynte 286 Eddike m Krydderier 287 Eddike m Salvie 287 Eidammerboller 203 Elses brune Kage 251 Engelsk Bøf 85 Entre côte 161 F Familiefester 310 Fars à la Hare 79 Fars af Oksekød 78 Fars af Svine- og Kalvekød 78 Fars kogt i Form 80 Fars m Svesker og Æbler 79 Farspølser 82 Fasan, stegt 123 Fastekringler 242 Fastelavnsboller I, II 244 Fedt, Rensning af 142 Festkage ell Frugtkage 262 Finsk Brød 252 Fish Chowder 27 Fisk, dampkogt 58 Fisk i Karrysauce 60 Fisk i Mayonnaise I 161 Fisk i Skaller 171 Fisk, stegt 58 Fisk, vindampet 63 Fiskefars i Form 69 Fiskefars i Rand 65 Fiskefars m Gemyse 64 Fiskefilet'er 143 Fiskefilet'er, farserede 69 Fiskefilet'er, farserede, i Fad 63 Fiskefilet'er Josephine 67 Fiskefilet'er m Blomkaal 62 Fiskefilet'er m brun Sauce 63 Fiskefilet'er m Spinat 63 Fiskefileter paa Croutons 170 Fiskefrikadeller og Boller 65 Fiskefrikassé 59 Fiskekuglen 169 Fiskesalat i Skaller 160 Fiskesauce 140 Fiskesuppe 19 Fisketimbal 69 Flammende Isbombe 220 Flydende 0 196 Flæsk, paneret 84 Flæskekam m Æbler og Karry 103 Flæskesteg, ovnstegt 87 Flæskeæggekage 124 Fløde-Is 221 Flødekarameller I 290 Flødekarameller II 93 Flødeost i Vi Pærer 181 Fløderand 215 Fløjter 221 Foraarssuppe 27 Foreller m Hvidvin 67 Forloren Skildpadde 90 Forlorne Kyllinger 75 Formkage, billig 246 Forskelligt 297 Fransk Bøf 85 Fransk Fiskeanretning 162 Fransk Frokostret 125 Fransk Frugttærte 224 Fransk Salatsauce 146 Franske Kartofler 142 Franske Kryddersild 147 Franske Vafler 269 Franskbrød m Kartofler 240 Franskbrød m Mælk 239 Frikadeller 78 Frikadelle, stor 79 Frikandeau, helstegt 75 Frikandeau i Fad 97 Frikandeau, smaa 76 Frokostsalat 147 Frugt m Marence 198 Frugtcréme 193 Frugtdrikke og Vinsyre 230 Frugtgelé, raa 271 Frugt-Is 217 Frugtkompot 11 Frugtmarmelade, blandet 274 Frugtmos 271, 277 Frugtpai, varm 212 Frugtsaft 270, 278 Frugtsalat 156 Frugttærter, smaa 266 Fugle paa Sokkel 162 »Fuglereden« 170 »Fuglereder« 143 Fuldkornsbrød 240 Fødens Sammensætning 318 G Gaas, stegt 115 Galopkringle 237 Garniture 167 Gedde 66 Gelé, kogt 271 Gifler 263 Glasur 217, 218 Grahamsbrød 241 Grapefrugtsalat 149 Grapefrugtskaller, kandiserede 276 Grapemarmelade 275 Gravlaks 62 Grillpanden 71 Grillstegning 72 Gruyére 179 Grydestegning 71 Græskar å la italienne 47 Græskar-Cocktailbær 275 Græskar m Bacon 47 Græskar m Ingefær 284 Græskar- og Æble-Marmelade 274 Grønkaalsrand 40 Grønkaalssalat 155 Grønkaalssuppe 21 Grønlangkaal 44 Grønsager i Bordtire 49 Grønsager, sauterede 43 Grønsagsgratin 129 Grønærter, smørdampede 43 Grønærter, stuvede 41 Grønærtesuppe 20 Guf 292 Guldkage 248 Gulerods- og Appelsinkugler 293 Gulerodspandekager 190 Gulerodsrand 40 Gulerodssuppe 24 Gulerødder, engelske 48 Gulerødder, stuvede 41 Gule Ærter 21 Gullasch 74 Gær-Te-Boller, lette 263 H Hachis 86 Hakkebøf 83 Halvmayonnaise '45 Hamburgermoussé 174 Hamburgerryg I, II 108 Hare, stegt i Ovn 120 Hareragout 121 Havregrynsmuffins 234 Havrekiks 256 Havremakroner 236 Helleflynder, smaa, helkogte 66 Helleflynder, smaa, ovnstegte 62 Hertugindedessert 223 Hertugindekartofler 50 Hindbær, syltede 273, 277 Hofdessert 206 Hollandaise-Sauce 138 Honningkager, Christiansfeldter 250 Hornfisk, stegt med Persille 59 Hors d'ceuvre I 171 Hors d'ceuvre II 171 Hors d'ceuvre-Anretning 172 Hovedsalat m Spinat 155 Hummer, kogt 70 Hummer paa Is 165 Hummer paa Sokkel 165 Hummersuppe 33 Hurtigbakkelser 246 Hvedekiks 255 Hvid Bønnesalat 150 Hvid Grønsagsgratin el Rand 40 Hvid Labskovs 73 Hvide Bønner og Flæsk 56 Hvidkaal, fyldt 45 Hvidkaal, stuvet 44 Hvidkaalsskaller 168 Hvidkaalssuppe 21 Hybensuppe 9 Hyldebærsuppe 9 Høne, stegt 117 Høne surpréme 162 Høns i Karry og Tomat 117 Høns i Soufflé 118 Høns m chau-de-froid-Sauce 166 Høns og Østerspai 118 Hønsekødsuppe 114 Hørfrøolie 151 Høvlspaaner 222 I Indisk Is 219 Ingefærkager 253 Irsk Stuvning 55 Is-Lagkage 223 Is-Marence 222 Is-surprise 221 Italiensk Salat 144 Italiensk Salatsauce 145 Italiensk Salatsauce m Hvidløg 148 Italiensk Stuvning Jordbær 273 Jordskokker, gratinerede 50 Jordskoksalat 155 Jordskoksuppe 23 Julekage, billig 241 Julekage, fin (i Form) 242 Julekage m Hønsefedt 242 Julemiddag I, II 309 Juleroulade 244 Julesalat 150 Julesalat m Skinke 149 Jule-Tomat 170 Jødekager 254 K Kaalrouletter 82 Kaffe 228 Kaffeboller i Forme 234 Kaffeboller m Gær 242 Kaffebrød 252 Kage med Æbler 248 Kagecréme I 192 Kagecréme II 193 Kakler 265 Kalkun, stegt, farseret 118 Kalv a la Marengo 95 Kalv Lyon 107 Kalvebov Milanaise 107 Kalvebryst, farseret 100 Kalvekødsuppe 17 Kalvemørbrad, ristet 106 Kalveryg m Kastanier 105 Kalveryg, maskeret 105 Kalvetunge, farseret 100 Kanelkager 253 Kanelsnegle 235 Kanelstænger 253 Kantareller m Bacon 53 Karamel 202 Karameldessert m raa Creme 215 Karamelrand 214 Karamelsauce 138 Karbonader, polske 86 Karbonader, svenske 82 Kardinalsuppe 25 Karrysalat 145 Karrysauce 137 Kartoffelbudding 133 Kartoffelfrikadeller 48 Kartoffelmos 36 Kartoffelmos, bagt 37 Kartoffelmos, broget 38 Kartoffelmosboller m Ost 182 Kartoffelmosbrød, stegte 50 Kartoffelmosgratin m Tomater 38 Kartoffelmørdejgssnitter 255 Kartoffelsalat, amerikansk 146 Kartoffelsalat, fransk 146 Kartoffelsalat, kold 39 Kartoffelsalat m Flødeskum 147 Kartoffelsalat, varm 38 Kartoffelsne 37 Kartoffelsuppe 20 Kartofler, brunede 38 Kartofler, glaserede 37 Kartofler, smørdampede 50 Kartofler, stegte 37 Kartofler, stuvede I, II, III 36 Kastanier 138 Kastanier, glaserede 51 Kastanier, ristede 51 Kastaniesuppe, engelsk 28 Katrineblommekage 203, 212 Kejsersuppe 25 Klatkager 191 Klejner 253 Klipfisk 61 Klipfiskegratin 130 Klosterpandekager 189 Knækbrød 256 Kogning af Fisk, udskaaret 57 Kogning af hel Fisk 57 Kogning af Ris 15 Kokoskranse ell Pinde 236 Kokosmakroner I, II 235 Kommensboiler 241 Kommenskringler 241 Konfekt 292 Kongetærte 224 Konvolutter 260 Koralsuppe 27 Korendekage 268 Kotelet å la flamande 95 Kotelet å la Kardinal 84 Kotelet å la Milano 96 Kotelet å la Nelson 95 Koteletter af Mørbrad 84 Koteletter, glaserede 164 Koteletter m Tomater 160 Koteletter m Æbler 94 Koteletter Milano 107 Kraasesuppe 22 Kranse 254 Kransekage 226 Kransekageglasur 217 Kringler 243, 261 Kringler, fine smaa 265 Krisemarcipan 293 Krusemyntesauce 140 Krustader 144 Krydderkage 245 Kryddersild 288 Kræmmerhuse 194 Kvædebrød 292 Kyllinger, ovnristede 117 Kyllinger, stegte ----- 115 Kærnemælksfromage 201 Kærnemælksgrød 13 Kærnemælkskoldskaal 14 Kærnemælksost 151 Kærnemælkssuppe, kogt 14 Kærnemælkssuppe, raa 14 Kød, sprængt 288 Kødboller å la Korsika 81 Kødrand m Gemyse 80 Kørvelsuppe 19 L Lage til Sursteg I, II 289 Lagkage 249 Lagkage m Kastaniecréme 225 Laks en belle vue 165 Laks, farseret 67 Laksforeller 66 Laks, kogt 67 Laks, kold 165 Lammebov 89 Lammefrikassé 78 Lammefrikassé, engl 98 Lammekoteletter 107 Lammelever m Bacon og Æg 110 Lammeragout m Krusemynte 97 Lammesteg 106 Lever, helstegt 76 Lever, stegt HO Leverpostej å la Tærte 164 Leverpostej I og II 158 Leversoufflé Hl Lyse Saucer 136 »Lyset« 156 Lys, legeret Sauce 136 Lys, meljævnet Sauce 136 Lys Sauce m Smørbolle 136 Lyserød Salat 145 Løgsauce 136 Løgsuppe 18 M Maal og Vægt 297 Madpakke til Kontoret 295 Maitre d'Hotelsmør 140 Maizenabudding 192 Maizenagrød 12 Majroer, stuvede 41 Majs, stuvede 47 Majskolber 42 Majssuppe 28 Makaronipai 207 Makaronirand m Tomater 46 Makronmasse 224 Mandelbudding 217 Mandelkage, bitter 245 Mandelrand 216 Mandelstænger ,268 Mandler, saltede 150 Mannagrød 12 Marchalskager 266 Marence m Chokolade 267 Marence, rørte 267 Mayonnaise af 1 helt Æg 145 Mayonnaise af Æggeblommer 145 Mayonnaise m Æblemos og Peberrod 149 Medisterpølse 86 Melboller 134 Melon 195 Melon Cocktail 177 Melon Salat 196 Middagsplan for Sommermaaned 307 Middagsplan for Vintermaaned 304 Middagsret f engl Stil 304 Mixed Grill 96 Mokkaparfait 219 Mormors Fedtegrever 112 Muffins 234 Muffins m Gær 243 Muskel, grydestegt 88 Muslinger, kogte 60 Muslinger m Bacon 94 Muslingeskaller 168 Muslingesuppe 33 Müsli (Morgenmaaltid) 154 Mørbrad m Æbler og Svesker 90 Mørbrad som Vildt 89 Mørdejg I 254 Mørdejg II 255 N Napoleonshatte 269 Napoleonskager 260 Naturbrød 154 Nougat, blød 290 Nougat, haard 291 Nougatfromage 215 Nougatkage 264 Nudelsuppe, kinesisk 26 Nyreragout I 92 Nyreragout 93 Oksefilet I, II 102 Oksefilet, kold 160 Oksefilet m Garniture 163 Oksehalesuppe 32 Oksekødsuppe 17 Oksesteg i Ovn 88 Olga Suppe 34 Oliven 138 Oliven m Ost 183 Omelet m Syltetøj 188 Omelet m Æbler og Løg 126 Opvask 302 Orangeade 231 Ost m Blegselleri 180 Ost m grønne Bønner 182 Osteanretning 156 Osteanretning 179 Osteboller I, II, III 180 Ostebombe 178 Ostehætter 183 Ostekage 178 Ostekartofler m Tomater 183 Ostekugler 179, 180 Ostelinser 184 Ostesoufflé 181 Ostestænger I, II 182 Ostetoppe 184 Ostetærter 181 Othellokage 226 Overtrækschokolade 292 Ovnstegning 72 Paaskekager 269 Pandekager 188 Pandekager, fyldte 101 Pandekager m Kartofler 46 Pandekager m Makroner 187 Pandekager m Æbler 188 Parfait-Is 221 Partering 313 Peberhylstre, farserede 175 Peberhylstre m Ostesmør 184 Peberrodssalat 149 Peberrodssauce 137 Pepitakranse 269 Persillesauce 136 Petit fours 227 Picalily 286 Pickles, jævn, engelsk 285 Pickles, klar 285 Picklessauce 138 Pighvar, farseret 68 Pighvar, stegt 61 Pleskner 236 Plumkage 263 Platter, smaa 101 Porrer, gratinerede 45 Porrer i Fad 49 Porrer, stuvede 42 Porresuppe 24 Postej, stor 99 Postejer 260 Prinsessebudding 132 Prinsessesnegle 257 Prossekage, fynsk261 Punch 231 Pæredessert — hurtig 202 Pærer å la Dauphine 225 Pærer, Creole 211 Pærer i Karamel 202 Pærer, syltede 274 R Raager, grydestegte 121 Raakostanretning I, II 155 Raakostdessert 156 Raakostsalater, forskellige 15o Rabarbergrød 185 Rabarbergrød, siet 185 Rabarberkage 199 Rabarbermarmelade 274 Rabarberpunch 230 Rabarberrand 195 Rabarberrosiner 278 Rabarbersuppe 7 Ragout i Pakke 101 Raspmakroner 236 Raspæbler 199 Reginokage 250 Rejer paa Ris 176 Remoulade, Krise- 141 Remouladesauce 140 Ribskompot 277 Ris, løse 16 Ris å la mande 204 Risdessert m Frugt 204 Risdessert m Æbler 203 Risenvælling 13 Ris-Is 220 Riskaramelrand 189 Rismelsboller 134 Rismelsgrød 12 Rismelssokkel 167 Risrand m Blomkaal 39 Ristoppe til Suppe 16 Roast Beef 102 Rollmops 147 Rolls 236 Rombudding 201 Romfromage 201 Romsuppe 14 Rosenkaalssuppe 23 Rosinbrød 240 Rostocker Mumme 230 Roulade 249 Rugbrøds-Is 220 Rugbrødsterninger 15 Rugbrødstoppe 15 Rugbrødsæggekage 192 Rugkager 265 Rugkiks 256 Rugmelssuppe 9 Rugtvebakker 265 Rullepølse 158 Rundrensning af Fisk 57 Rundstykker 239 Russisk Dessert 206 Russisk Omelet 205 Russisk Pandekage 206 Rygeostrand m Radiser 181 Rødbedebøf 53 Rødbedegemyser 44 Rødbeder, hollandske 51 Rødbeder, syltede 151 Rødbedesuppe 18 Rødgrød I, II 186 Rødkaal 45 Rørhatte, stegte 54 Rørt Smør 140 Røræg J24 Røræg m forskelligt 126 Røræg m ristet Brød og Ost 128 S Saftsauce 158 Sagosuppe, gul ° Sagovælling Sagoøl ° Salat Tunis \&> Salate Bijou 174 Sandart ® Sandkage 247 Sandkager, smaa £>J- Sandwiches 294 Sardinanretning J49 Sauce, financiere 139 Sauce, Mousseline 139 Sauce til Fisk 65 Sauce til Steg 137 Savarin 224 Schweizercréme 191 Schweizerpastiller I, II 291 Scones, store 237 Selleri-Bøf 52 Selleri, farseret 52 Selleri-Koteletter 52 Selleri-Koteletter m Spinat 52 Selleri m Spinat 47 Selleri m Æbler 53 Selleri-Rand 40 Sennepssauce til Fisk 136 Sigtebrød 240 Sildesalat 144 Sildesalat, hvid 148 Sild i Gelé 159 Sild, marinerede 147 Sild, stegte 59 Sirupskager 246 Skaller 264 Skildpaddesuppe 34 Skilt Sauce 137 Skinkekarbonader 48 Skumkage 264 Skysauce 137 Smør opbevares 288 Smørcreme 194 Smørdejg 259 Smørhorn 240 Smørkage, stor 257 Smørkager, smaa 257 Sneboller 144 Snebudding 191 Snittebønner, stuvede 41 Snitter 260 Snurrelobescowes 73 Sodakage 246 Sokler 167 Solbær I, II 273 Solbærkompot 277 Solsuppe 32 Sommer-Te 231 Sorte Pølser 111 Spaghetti à la italienne 177 Spaghetti, italiensk 148 Spaghetti m Kød 166 Spandauer 257 Spanske røgede Sildefileter 148 Spegesild 287 Spejlæg 124 Spejlæg m marinerede Sild og Tomater 127 Spinat, smørdampet 43 Spinat, stuvet I, II 42 Spinatplatter 46 Spinatplatter m Blomkaal 51 Spinatsuppe 19 Spinattoppe 43 Steg à la Geneve 89 Stegetider 71 Stegning af Fisk 58 Stikkelsbærgrød 186 Stikkelsbærkage 199 Stikkelsbærrand 195 Stikkelsbærsauce 141 Strassburger 268 Støvbolde, stegte 54 Sukkerbrødskage 251 Sukkerbrødslagkage 251 Sukkerkringler 237 Suppe, brun 30 Suppe, brun m Marv 31 Suppe Celestine 32 Suppe Clamart 29 Suppe, fransk I, II Suppe m Løg og Tomater 24 Suppe Regence 34 Suppe, spansk 30 Suppevisk 287 Sur Flødesauce 146 Surkaal 55 Surmælkskage 262 Sursteg 104 Sveskedessert 208 Sveskegrød 186 Sveskesoufflé 210 Svesketærte 260 Svenske Rouletter 94 Svinekam i Fad 97 Svinekotelet m Garnering 109 Svineragout m Karry 93 Svineragout m Svesker 93 Svinetunger 93 Sylte 157 Sæsonsuppe 31 Søsterkage 244 Søtunger 68 Søtunger m Asparges 68 T Tartarsauce 139 Tartarsmør 140 Tarteletter m Tunfisk 173 Te 228 Teboller 234 Teboller, lette 263 Tebrød 268 Tekage 247 Tekage, brun 245 Tekage, engelsk 247 Tekage, svensk 247 Tomat Cocktail 177 Tomatanretning 150 Tomatbøf 39 Tomatekstrakt, ital 177 Tomater, farserede 174 Tomater, fyldte 173 Tomater m Majs 174 Tomater m Æg i klaret Gelé 161 Tomater, sauterede 44 Tomater, sode, grønne 284 Tomatgelérand 160 Tomat-Is, grøn 220 tomatketchup I " 283 Tomatpuré, kogt 283 Tomatpuré, raa 19 Tomatsuppe II 20 Tomatsuppe, italiensk 34 Tomatæg, italiensk 127 Torsk a la Milano 61 Torskerogn, ristet 60 Torskerogn, smaa, stegte 59 Tournedos m Bearnaise 10') Tranebærsauce 141 Trifli 189 Tunge financiere i Skaller 91 Tunge I Sky 164 Tunge m Leverpostej i Sky 163 Tungeruller 171 Tvebakker 235 Tykmælk 13 Tyttebærrand m Pærer 216 Tørstegning 71 u Udbening af Sild 57 Urtefrikadeller 48 Urtesuppe 18 Urtesuppe, fransk 25 V Vafler I, II, III 190 Vandbakkelser 135 Vandkringle 263 Vanilie Is m Gelé 218 Vanillekranse 252 Vildtfugle 121 Vildtfugle-Anretning 164 Vildtsauce 138 Vildtsuppe 30 Vin, Behandling og Temperering 302 Vinfromage 201 Vintertomatsuppe III 20 Visitkager 266 Vælling, svensk 13 w Waldorf Salat 178 Welsh Rarebit I 178 Welsh Rarebit II 179 Wienerbrød 256 Wienerschnitzel 96 Wienersnitter 258 Wienertærte 225 Y Yorkshirebudding 133 Æ Æble-Charlotte 209 Æbledessert m Ris 209 Æbledessert, russisk 208 Æbleflæsk 84 Æblegrød 186 Æblekage, dansk 198 Æblekage i Skaal 199 Æblekage m Creme 207 Æblekage m Mandler 208 Æblemos 277 Æbleringe, indbagte 211 Æblepai 197 Æbler å la Marquise 207 Æbler å la Prag 205 Æbler i Fad 198 Æbler, indbagte, hele 210 Æbler m Frugtcrémesauce 210 Æblesauce 141 Æbleskiver I 187 Æbleskiver II m Kærnemælk 187 Æbleskiver, fine 211 Æbleskiver m Gær 187 Æblesne 199 Æblesnitter 255 Æblesoufflé I 209 Æblesoufflé II 210 Æblesuppe 7 Æbletærte 197 Æg å la Riviera 128 Æg, blødkogte 123 Æg, Columbus 125 Æg, farserede 128 Æg, farserede II 125 Æg, gratinerede m Svampe 127 Æg, haardkogte 123 Æg i Kasserolle 127 Æg m Laks 170 Æg m Skinke 126 Æg, pocherede 124 Æg, præserverede 288 Æggedrik, kold I 231 Æggedrik, varm II 231 Æggehvidekage 248 Æggekage m Grønsager 46 Æggerand 127 Æggereder 125 Æggestand I 125 Æggestand II m Hønsekød 126 Æggesuppe m Grønsager 43 Ænder, unge, stegte 166 Ø Øl m Sodavand 229 Øllebrød, dansk 10 Øllebrød, norsk 10 Østrigsk Gullasch 75 | ||
* Fiskesuppe.
Fiskesuppe laves oftest af Suppen fra kogt Fisk, især Torsk. Dens Tilberedning kan varieres paa mange Maader, f. Eks. Kar-rysuppc, Tomatsuppe, klar Suppe, brun Suppe med flere. — Fiskesuppe kan ogsaa laves direkte. Fiskesuppen 1 1/2 l, Gulerødder 2 Stk., Selleri ca. 1/2 Stk., Visk, smaa Stykker af Fisk. Fiskerogn, Salt, eventuelt en Smule Kulør. Fiskesuppe opbevares kun fra Dag til Dag, medmindre den staar tildækket i et Køleskab eller andet koldt Sted. Suppen bringes i Kog og skummes, forend Visk, Salt og istandgjorte Urter kommes paa. Naar Urterne er møre, tilsættes smaa Stykker pillet Fisk, og den delte Rogn. Lidt Kulør forhøjer Suppens Udseende. Suppen tilsmages og serveres meget varm. | ||