Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Billedkogebogen, bd I-II | ||
Forfatter: | Tardini, Ellis; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Dansk Centralagentur | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1968 | ||
Sider: | 195 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | reklamer; oversat; illustreret; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,85 | ||
Hvad skal jeg finde på. Dette spørgsmål star den erfarne husmor lige så tit
overfor som begynderen udi madkunsten. Billedkogebogen vil gøre hverdagens madlavning nemmere og festligere og give masser af ideer til selskabelighed. Det nye ved Billedkogebogen er. at der er mange flere farvebilleder, end i andre kogeboger af tilsvarende tykkelse, og at billederne i mange tilfælde er tilstrækkelige vejledere for den dygtige husmor, mens den tydelige nummerering henviser til opskrifterne, der alle er samlede bag i bogen, så de let kan findes. Billedkogebogen er så alsidig, at der både er anvisninger på cocktailtilbehør, forretter, fiske- og kødretter, foruden desserter og drinks. Et fuldstændig register findes på side 96. Nu kan De blot slå op i bogen, og straks har De masser af idéer, som De kan glæde familie og venner med. God fornøjelse! Redaktor: Ellis Tardini Opskrifter: Yvonne Sensoli Lay-out: Lennart Frantzen Ekspedition: Dansk Centralagentur, GI Kongevej 41 B. København V Telefon VE 9686 | ||
Abrikosdrink 62 94
Agurkebøf 16 73 Amerikansk kyllingepie 22 77 Ananasbøf 16 74 Ananasis med hindbær 51 89 Appelsindrink 63 95 Appelsintærte 57 91 Appelsintærte med chokolade 55 9| Asiebøf 17 74 Baconbøf 17 74 Baconfristelse 25 78 Bananer med karamel og is 53 90 Bildrink 61 94 Bostonbøf 16 74 Bøfsandwich 13 71 Bandspaghetti, gron med kødsovs 29 81 Båndspaghetti med kødboller i tomatsovs 29 80 Båndspaghetti med muslingesovs 29 80 Californiasalat 15 73 Canelloni med bolognasovs 29 80 Champignonbøf 16 74 Champignontoast 12 71 Chokolademousse 53 90 Chokoladetærte med kokos 59 93 Citronfromage 53 90 Cocacoladrink 61 94 Coupe melba 52 90 Crémetørte 56 91 Den fattiges spaghetti 29 81 Drømmeskinke 43 87 Dyreryg 49 89 Ferskenbøf 16 74 Festrest på flæskesteg47 88 Festrest på oksesteg 47 88 Festrest på søndagsstegen 47 88 Fiskefilet med rejer 8 70 Fiskefileter, friturestegte 34 84 Fiskefileter, fyldte 35 85 Fiskemayonnaise 35 85 Fiskepie 23 77 Flæskesteg, festrest på 47 88 Flæskesteg, rødvinsmarineret 45 88 Fransk logsuppe 19 75 Friterede rejer 14 72 Friturestegte fiskefileter 34 84 Fyldt rundstykke 11 70 Fyldte fiskefileter 35 85 Gartnerdrink 63 95 Gartnersuppe 19 75 Glarmestersild 33 83 Gratinerede sild 32 83 Gratineret hummer 31 82 Gratineret krabbe 14 72 Gratineret krabbe 31 82 Grøn båndspaghetti med kødsovs 29 81 Grønsagssuppe, italiensk 19 74 Gærboller, kokosfyldte 59 93 Hamburger med ost 13 72 Hamburgerryg med majs ovnstegt 44 87 Hannes franske æblekage 52 90 Hummer, gratineret31 82 Hybendrik 63 95 Høns i gelé 48 88 Is med figner og sukat51 81 Is med ingefær og noddeflager 51 81 Ischokolade 62 94 1 skaffe 63 94 Iste 62 94 Italiensk grønsagssuppe 19 74 Jordbæris med nødder51 89 Jordbærisdrink 61 94 Jordbærtærte 57 92 Kalkun, stegt fyldt 40-41 86 Kalvebryst, stegt 44 87 Kan ysildecocktail 33 84 Klubsteg med peberfrugt 45 87 Kogt makrel i fad 34 84 Kokosflager 59 93 Kokosfyldte gærboller 59 93 Kokoskage med kaffeglasur 59 93 Kokoskager 59 93 Kokoskonfekt 58 92 Kokosmakroner 59 93 Kokosmazariner 59 94 Kokossnitter 59 93 Kokostærte med chokolade 58 92 Krabbe, gratineret 31 82 Kyllingegryde 38-39 86 Kyllingepie, amerikansk 22 77 Kyllingesalat 15 73 Kødpie 23 78 Lammesteg 46 88 Landgang 10 70 Lever med løg og peber 8 70 Leverpostej med æblering 9 70 Leverpostejtoast 13 72 Lille sovse ABC 64-65 95 Løgsuppe, fransk 19 75 Makaroni med bøf stroganoff 29 81 Makaroni med pikant sovs 29 M Makaroni med tunfisk 29 81 Makaronirør med log-og tomatsovs 29 81 Makrel i fad kogt 34 84 96 Milled Opskrift side side Makrel, stegt med champignon 34 84 Mandeltærte— 57 92 Marengstærte 56 92 Mexicobøf 17 74 Minestrone : 19 74 Mokkatærte 56 91 Muldvarpeskud 52 89 Muslingegiffel 12 71 Muslinger 30 82 Mælkedrink 63 95 Negerpinde 58 92 Nizzasalat 15 73 Nudler med kyllingelever 29 81 Nyrefad med champignon 24 78 Oksesteg 47 88 Oksesteg, festrest på 47 88 Olivenbøf 17 74 Olympiasalat 15 72 Omelet med dild- og kaviarstuvet fisk 26 79 Omelet med kyllingelever og champignon 26 79 Omelet med majs, skinke og peber 27 79 Omelet med rejer 27 79 Omelet med spaghettirest, kapers og persille 27 79 Omelet med spinat og tunfisk 27 79 Ostedrøm 12 71 Ostegratineret tomat 5 67 Ost- og skinketoast 12 71 Ost- og tomatgratineret torsk 35 84 Ovnstegt hamburgerryg med majs 44 87 Ovnstegt torsk på spansk____ 35 84 Paprikabøf Perleløgbøf 17 74 17 74 Billed Opskrift side side Picklesbøf 16 73 Pindemad 6-7 67-70 Pistageis med mandariner 5 1 89 Polsk bøf 17 74 Populærbøf 16 74 Pølsefad 25 78 Pølser med osterøræg 14 72 Pølser med æggestand 8 70 Pølsetoast 12 71 Påskesalat 28 80 Rejegiffel 11 71 Rejegiffel 12 71 Rejer, friterede 14 72 Rejer i gelé 31 82 Rødbedesildecocktail 33 83 Rødvinsdrink 62 94 Rødvinsmarineret flæskesteg 45 88 Sardintoast 12 71 Schweizermarengs 53 90 Sennepssild 33 83 Shashlik Georgia 37 85 Shashlik Indonesia 37 85 Shashlik Marokko 36 85 Sild, gratineret 32 83 Sildefristelse 24 78 Sildetoast 12 71 Skaldyr på spid 30 82 Skaldyrsalat 15 72 Skumringsbowle 62 94 Skånebøf 16 73 Smålandssild 32 83 Sol over Gudhjem 9 70 Sommerbowle 61 94 Sommersild 32 83 Sommertærte 54 90 Sovse ABC 64-65 95 Spaghetti, den fattiges 29 81 Billed Opskrift side side Spaghetti med spinat og champignon 29 80 Spaghetti med ærter og flæsk 29 81 Stegt fyldt kalkun40-41 86 Stegt kalvebryst 44 87 Stegt makrel med champignon 34 84 Succesfadet 24 78 Suppe med variationer 20-21 76 Surbrød med rygeost 10 70 T-bonesteak 46 88 Toast med røget sild 13 71 Tomat med champignon____ 5 67 Tomat med krabbesalat 5 67 Tomat med kyllingelever — 5 67 Tomat med løg 8 70 Tomat med majssalat 5 67 Tomat med rejesalat 5 66 Tomat med sild 5 66 Tomat med skinkefyld 5 67 Tomat med tungesalat 5 66 Tomat-ostebøf 16 74 Tomat, ostegratineret 5 67 Tomatsildecocktail 33 83 Torsk i fad, 34 85 Torsk, oste- og tomatgratineret 35 84 Torsk på spansk, ovnstegt 35 84 Vaniljeis med karamelsovs 51 89 Vintersuppe 19 76 Æbledrink 61 94 Æblekage Hannes franske 52 89 Æg a l'italienne28 80 Æg i skjul 28 80 Østers 30 82 Ananas, glaceret 61 90 Ananaskotelet 9 70 And å l'orange 3 68 Agurkesalat 62 91 Artiskokbunde, fyldte 66 94 Aspargeskotelet 9 71 Auberginer, færserede 53 87 B Baconbøf med champignon 10 71 Blomkålssuppe med ærter 30 79 Bouillabaisse 46 85 Bouillon med ostekiks 61 90 Bøf, meksikansk 52 86 € Champignon, hvidløksmarinerede 57 89 Champignonsuppe med rejer 30 79 Champignonkotelet 8 70 Chokolademousse 66 95 Chokoladetærte 66 94 Cocktailtærte 62 91 Coq au vin 15 74 D Dyrekølle med kantareller og bacon---- 4 68 Dyreryg 64 93 E Entrecotes med kryddersovs 6 70 F Festgryde på svinebov 23 77 Festkotelet 8 71 Festligt pyt i pande 12 72 Fiskefileter, friturestegte 38 81 Fiskegryde, Pedros 35 80 Fiskesalat, fin 38 82 Fiskesuppe 32 79 Flûtes, hvidløgsristede 60 89 Fondue, bourguignonne 59 89 Fondue, bøf 59 89 Billed Opskrift side side Fondue, oste 59 89 Foreli, røget med spinat 45 84 Frugt i jordbærgelé 64 93 Frugtsalat 62 91 Geddefarsboller i hummersovs 52 87 Gedde, indbakt 64 92 Gele, hvidvins med ananas 64 92 Grillspid med salat 19 76 II Hamburgerryg, kogt med majs og pebersalat 60 89 Hamburgerryg, svampefyldt 67 94 Hors d'æuvre 66 95 Hvidkålssuppe med kødboller 31 79 Hønsekødsuppe med paprika 31 79 Jordbærtærte 62 91 li Kalvefilet, fyldt 65 93 Kalvegryde, italiensk 25 77 Kalvekoteletter, gratinerede med fyldte tomater 6 69 Kalvesteg med flødesovs 62 91 Kartoffelkage, schweizisk med flæsk 6 70 Kartoffelsalat 45 84 Kebab 53 87 Koteletter 8 70 Kroketter, dej 36 81 Kroketter, fiske 36 81 Kroketter, grønsags 36 81 Kroketter, skaldyr 36 81 Kroketter, tilbehør 36 81 Kylling, Marengo 66 94 Kylling, ovnstegt 16 74 Kyllingegryde, fransk 15 74 Kyllingelår, amerikanske 16 74 Kyllingesalat 1? 74 Kyllinger, ristede med ristoppe 17 75 Københavnerkotelet 8 70 Kødfars, baconspækket 61 Kødgryde, mexikansk 23 77 Kødkroketter 36 81 Kødsuppe med grønsager 31 79 Billed Opskrift side side Lake, gratineret 43 84 Lake, stuvet 43 83 Laks med rejer i flødepeberrod 66 95 Laks, røget med asparges og hollandaise 65 93 Laksesalat 62 91 Lam, grillstegt 18 75 Lammefrikasse 12 72 Lammegryde med hvide bønner 25 78 Lammekød på spid 53 87 Lasagne verdi al forno 53 86 Løgsuppe, fransk 32 80 M Majs, marinerede 56 88 Makrel, røget 45 84 Mandelbunde med is 66 95 Mexikansk kotelet 8 71 Minestrone 33 80 Musaka 53 87 Muslingesalat 64 92 Mørbrad, orientalsk 51 85 O Oksegryde med løg og svampe 24 77 Oksehaleragout 24 77 Okseruller 21 76 Okseruller i gryde 21 76 Oksesteg i kartoffelmosrand 7 69 Oksetunge, sprængdt med grønsager 12 73 Ossobuco 25 77 Ostehamburger 10 71 Ostesuppe 33 80 P Pizza med ansjoser 54 88 Pizza med salami 54 88 Pizza med sardiner" 54 88 Pletter, fine 12 72 Pletter, hverdags 12 72 Punchfromage 66 94 Paella 26 78 Pæremarengs med flødeskum 60 90 Pærer med frugtmos 65 93 IC Rejecocktail 66 93 Rejepyramide 49 85 Billed Opskrift side side Rejer, friturestegte 57 Rejer med kryddermayonnaise 64 92 Rensdyrryg 62 Rhode Island sovs 49 85 Ribben, krydrede 13 73 Roastbeef med helstegte løg 4 68 Ryper, stegte 14 73 Rødspættegryde med grønt 39 82 Røgede fisk 44 84 Sardelkotelet 9 70 Sennepssovs, kold 49 85 Sennepssild, krofars 38 82 Sild, røget med ægg royal 44 84 Sildeboller med korendesovs 40 82 Skaldyrsalat 64 93 Skinke stegt i ovn 4 68 Skinkestek med bagte kartoffler 6 69 Skippersild 40 82 Spinatmakaroni, gratineret 53 86 Suppe, fru Nygift's 29 78 Søndagsgryde medlever 23 77 Søtunge, friturestegt 53 86 T Tartar med æggeblomme 11 71 Tjur, stegt 14 73 Tomatsuppe, kold 30 78 Tomatsuppe med strimlede fiskeboller 30 79 Torsk, hvidvinskogt 38 81 Torskerognssalat 56 89 Tortilla, spansk 52 86 Tunge, sprængt med tomatrand 64 92 Vestkystfristelse 41 Ymersovs 49 Æ Æbler, indbagte 64 Ærter, gule med flæsk 12 | ||
MARENGSTÆRTE
2 æggeblommer 1 1/2 dl (125 g) sukker 3 dl (175 g) mel 1 tsk. bagepulver 200 u smør eller margarine Fyld: creme af 1/4 liter mælk eller fløde 1 dl piskeflode Marengs: 2 æggehvider 5 spsk. sukker Rør fedtstof og sukker godt, tilsæt æggeblommer og tilsidst melet blandet med bagepulveret. Del dejen ud på 3 smurte | ||