Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Irma Kogebog: lidt nyt og morsomt | ||
Forfatter: | Anonym; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1945 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Irma Fabrikkerne | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 96 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | reklame; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | |||
Lidt nyt og morsomt
Formaalet med denne lille Kogebog skulde være at give gode Ideer til Husmødrene, naar de faar Lyst til at forlade Hverdagens almindelige Retter til Fordel for noget nyt og morsomt. Irmas Kogebog indeholder i Særdeleshed saadanne smaa, morsomme Retter, som Husmoderen selv kan lave, og som ikke er væsentlig dyrere end almindelig daglig Mad. Det har været vor Hensigt, at Kogebogen ikke skulde bære Præg af Krisetid, men at Varer som Smør, Margarine og Sukker er Selvfølgeligheder, og at ægte Krydderier, Mandler, Rosiner, Citroner og Appelsiner ikke er Ønskedrømme, men Haandgribeligheder, der kan købes i den nærmeste Irma-Butik. Det er vort Haab, at De maa faa gode og morsomme Timer i Samarbejde med denne Bog, og at Deres Resultater heraf maa gøre Dem Ære. Irma Fabrikerne A/S. | ||
A
238 Aal med Røræg 76 200 Abrikosgélé 65 199 Abrikosrand 65 83 Amerikansk Bøf 30 198 Amerikansk Lagkage 65 170 Amerikansk Pie 55 266 Annalises Cocktail 83 209 Annelises Æblekage 68 231 Ansjos med Æggeblomme 74 16 Appelsinmarmelade 10 112 Appelsinsalat 36 B 213 Banansoufflé 69 12 Blandet Marmelade 9 38 Bornholmsk Biksemad 17 20 Brisler med Tomater 12 269 Buenos Aires Cocktail 84 157 Bøf med Forhindringer 51 254 Bøf Tartar 79 C Cocktail 83 129 Champignonssuppe 42 206 Citronfromage 67 E 207 Engelsk Æblebudding 68 F 11 Falske Tyttebær 8 205 Familiebaba 67 148 Fars i Kaal 48 164 Farseret Svinehoved 53 48 Ferske Sild å la creme 20 27 Ferske Sildefrikadeller 14 77 Fiks Frokostret 28 142 Fiskefarslagkage 46 36 Fiskefars med Æg og Tomater 17 227 Fisk i Mayonnaise 74 82 Fiskefilet med Remouladesauce 29 72 Fiskefilet med Stikkelsbærsauce 27 110 Flagsalat 36 181 Fløderand 59 174 Flødevafler 56 31 Foraarsret 15 214 Fornemme Riddere 70 1 Franskbrød 6 120 Fransk Fastesuppe 40 208 Fransk Flødebudding 68 68 Fransk Frokostret 26 175 Fransk Omelet 57 78 Franske Porrer 28 197 Frugtgelé 64 117 Frugtsuppe med Brødboller 39 18 Fyldte Tomater 12 180 Fyldte Æbleskiver 61 G 9 Galopkringle 8 245 Gemsebrod 77 29 Glarmestersild 15 255 Gorgonzola med raa Æggeblomme 79 37 Gratinskaller med Roræg og røget Sild 17 81 Gruyereret 29 143 Grøn Fiskefarsrand 46 187 Gulerodspandekager 01 114 Gurlisalat 37 H 194 Heksedessert 63 233 Himmerigsmundfuld 75 244 Hjemmelavet Sylte 77 86 Hollandsk Sildesalat 31 8 Honningkage uden Honning 7 56 Hurtig Fiskefars med Tomatsauce 23 107 Hvidkaalssalat 35 10 Hybenmarmelade 8 263 Hense-Sandwich 82 I 34 Indbagte Sild 16 21 Indbagt Æg 13 256 Indholdsrig Flute 79 103 Italiensk Salat med Æg og Tomater 34 J 144 Jamaica-Fiskefilet 47 178 Jordbærkage 58 127 Jordskokkesuppe 42 4 Julehorn 6 7 Julekage 7 K 70 Kaalrabigratin 26 155 Kalvehjerne med Remoulade 50 84 Kaninfrikassé 30 65 Kanin med hvide Bonner 25 66 Kanin paa Fransk 25 80 Kantareller 29 268 Karlsens Drøm 84 55 Karlssons Fristelser 22 118 Karrysuppe med Fiskekød 39 251 Kartoffelmos med Løg 78 250 Kartoffelmos med Rodbeder 78 119 Kartoffelsuppe med Kødboller 39 189 Kartoffelæblekage 62 270 Keep Smiling-Cocktail 84 179 Kirsebærkage 58 131 Klipfisk å la russe 43 76 Klipfiskgratin 28 108 Knasesalat 35 47 Kogt fersk Sild 20 130 Kogt Klipfisk 42 124 Koldskaal paa Skovjordbær 41 46 Kryddersild 20 184 Kræmmerhuse 60 116 Kærnemælksbrødsuppe 39 191 Kærnemælksfromage 65 193 Kærnemælksgelé 65 2 Kærnemælkssigtebrød 6 14 Kvædemarmelade 9 101 Kødanretning med Tomater 34 253 Kødcréme 79 102 Kød i Aspik med Tomater 34 Li 149 Labskovs 48 216 Laksemad med Kaviar 72 218 Lever med Bacon 72 154 Leverlabskovs 50 224 Leverpostej med Bødbeder 73 243 Leverpostej med hakket Sky 77 151 Lever fyldt med Æbler og Svedsker 49 264 Lever-Sandwich 82 88 Litauer 31 51 Lucifersild 21 139 Luksusaal 45 123 Løgsuppe à la Stanislaus 40 M 109 Makaroni- og Nødde- salat 36 67 Makaronirand med stuvede Løg 25 19 Makaronirand med fyldte Tomater 12 185 Marengskage 60 163 Marinerede Svinekoteletter 53 183 Marvbudding (¡0 234 Maskeret, marineret Sild 75 145 Minutret 47 75 Morsom Kalvekotelet 27 61 Muslinger à la Béchamel 24 57 Muslingegratin 23 92 Muslinger i Mayonnaise uden Olie 32 (¡0 Muslinger med Spinat i Gratinskaller 23 62 Muslinger med Spinat 24 232 Mutters Specialitet 74 126 Mælk med Æggeskum og Chocolade 41 225 Mørbrad med Æbler og Svedsker 73 IV 265 Nonnesuk-Cocktail 83 69 Nordvestbudding 26 236 Nye Kartofler med Dild 75 153 Nyrebudding 50 O 156 Oksefilet a la Renais- sance 51 158 Oksekød med Agurkesauce 51 162 Oksekød å la Charlotte 53 160 Oksekød med Peber-rodssauce 52 147 Oksekød farseret med Svampe 48 159 Oksekød med Sauce Robert 52 161 Oksekød med Tomatsauce 52 74 Olies Frokostret 27 41 Omelet med Nyreragout 18 188 Oplagt Mælk 62 260 Oste-Sandwich 81 105 Overraskelsestomater 35 P 40 Pandesild 18 167 Panerede Grisetæer 55 165 Panerede Kalvebrissel 54 257 Pindemad 80 235 Pocheret Æg i Mayonnaise 75 121 Porresuppe 40 180 Prinsessebudding 59 173 Pærer i Karamel 56 R 17 Raa Abrikosmarmelade 10 202 Rabarbertærte 66 220 Raffineret Spegepølsemad 72 25 Raffinerede Svinekoteletter 13 196 Rismelsklatter 64 53 Risrand med Æg i Béchamelsauce 22 152 Ristede Kalvenyrer 49 79 Ristet Brød med Makrel 29 211 Riz à l'amande 69 91 Rollmops 32 237 Roskilde Landevej 76 195 Rugbrødscrême 64 190 Rugbrødsfromage 62 104 Russisk Salat 35 111 Rødbedesalat 36 172 Rødgrød 56 132 Rødspættefilet med Grønærter 43 241 Rødspættefilét med Remoulade 76 133 Rødspætter à la royale 43 248 Bøget Sild i Tomatketchup 78 S 258 Sandwich 80 262 Sandwich med Spegesild 82 239 Sardin paa Fransk 76 204 Sastrups Mokkakage 67 35 Sild i Bageform 16 71 Sildebudding 26 39 Sildegratin 18 90 Sild i Mayonnaise 32 49 Sildepandekager 21 73 Sildefilét med Peber- rodssauce 27 54 Sild i Remoulade 22 50 Sild paa Russisk 21 45 Sild i Slaabrok 19 221 Sildesalat med Spejle-æg 72 223 Sildesalat med hakket Æg 73 85 Sildesalat 30 43 Sildefilét med ristet Tomat 19 33 Sild med Tomater 16 44 Sild med Æbler 19 252 Skinkemos 79 228 Skinke med Roræg 74 6 Smaa Tvebakker 7 267 Snapse-Cocktail 83 203 Snebudding 66 246 Snitter med Torskelever 77 261 Sommer-Sandwich 82 177 Sommertærte 58 113 Spansk Agurkesalat 36 64 Spansk Spaghettiret 25 87 Spegesild 31 89 Spegesild paa Is 31 210 Spejleæg 69 52 Spejleæg paa Brød 21 230 Sprængt Oksebryst med Peberrod 74 166 Spækket Kalveinderlaar 54 219 Stegt Bacon med Æbler 72 59 Stegte Muslinger 23 28 Stegte Sild 14 242 Stegte Sild i Marinade 77 136 Stegt Torskerogn 44 168 Stikkelsbærdessert 55 212 Stikkelsbærsoufflé 69 3 Store Kryddere 6 259 Stor Sandwich 81 169 Strandskaller 55 141 Stuvede Aborrer 46 135 Stuvet Fiskemad 44 128 Suppe paa brune Bønner 42 125 Suppe paa friske Kirsebær 41 171 Svedskedessert 56 201 Svedsketærte 66 115 Svensk Gulerodsalat 37 32 Svenske Sild 16 192 Sønderjyske Æbleskiver 63 15 Søster Hannes Marmelade 9 T 5 Teboller 7 150 Tobbington 49 96 Tomater med Asparges 33 98 Tomater med Fisk 33 99 Tomater som Fluesvamp 33 13 Tomatgelé 9 23 Tomatgratin 13 93 Tomater fyldt med Grønærter 32 97 Tomater med Krebs 33 94 Tomater med Kødrester 33 24 Tomater med Makaroni 13 95 Tomater med Sellerisalat 33 100 Tomater som Servietringe 34 226 Tomater med raa Æggeblomme 73 106 Tomater m pocherede Æg i Mayonnaise 35 140 Torskekarbonade 45 138 Torsk å la Bachel 45 134 Torskeleverboller 44 249 Torskeleverpostej 78 247 Torskerogn 77 137 Tunfisk 44 217 Tunfisk i Mayonnaise 72 222 Tunge med italiensk Salat 73 146 Tyroler-Æggekage 47 U 22 Ungarsk Gulasch 13 26 Urtefrikadeller 14 V 182 Varm Brødbudding 59 240 Varmt Ostesmørrebrød 76 281 White Lady- Cocktail 84 58 Vitaminrig Muslingeret 23 Æ 215 Æbler i Creme 70 176 Æblestang 57 122 Æblesuppe 40 30 Æg med Bacon 15 42 Æggekage 18 63 Æg med grønne Peberhylstre 24 229 Æg i Tomat 74 | ||
100. Tomater som Servietringe.
Tomater skæres i Skiver, Kødet i Midten stikkes ud, og gennem den derved dannede Ring puttes kogte, kolde Slikasparges, der forst har ligget i Oliemarmelade. Tomater, Slikasparges, Olie, Eddike, Peber og Salt. | ||