Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | 300 Bage- og Kogeopskrifter | ||
Forfatter: | Jensen, Aage; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1946 | ||
Udgivelsessted: | Skive | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 80 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | kok; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Skive | ||
Pris i kr: | 5 | ||
af de 300 Opskrifter, som jeg har samlet og gennemprøvet, kan De faa mange
fikse Ting, og der er ogsaa mange billige Opskrifter. Naar De saa vil følge Opskrifter og Forklaringer nøjagtig, kan De kun have Held med Dem. AAGE JENSEN. | ||
188 Aal a la Bordelaise 44
256 Agurke Sandwiches 61 159 Amerikansk Salatanretn 38 119 Appelsingele 29 122 Appelsinmausse 30 211 Aspargesgratin 50 227 Baccalo 54 48 Banan Creme 16 83 Berlinerpfankucken 1 21 84 Berlinerpfankucken 2 21 38 Billig Søsterkage 14 284 Bittens Fiskeopløb 66 196 Blomkaal og Kartoffelmos 46 200 Blomkaalsrand med rørt Smør 47 157 Blomkaalssalat 38 231 Bondekartofler 55 281 Brisselkroketter 65 138 Brisselkoteletter m Cham- pignons 33 75 Brunswigere 20 288 Brun Suppe med Ægge- stand og Tungestrimler 67 104 Brændte Mandler 25 107 Budding Sicilien 26 142 Bøf Stroganoff 34 172 Bøf a la Mode 41 285 Cannapé a la Leczinsky 66 176 Canapeer med Sildesalat og Spejlæg 42 218 Chateaubriand m Grønt- sager 52 271 Champignons med smaa Pølser 63 265 Champignonsuppe 62 99 Chokoladekarameller 24 20 Chokolademarengs 11 78 Chokolademarengs 20 90 Chokoladekugler 22 300 Citronkage 71 97 Crackles 24 9 Creme til Wienerbrød 9 4 Creme til Marieboller 8 66 Crogantkringler 1& 26 Danmarkskagen 12 277 Den gode Kones Duer 64 2 Djævlekage 7 191 Djævleæg 45 30 Dukkestuekage 13 17 En anden ternet Kage 10 85 En frisk og lækker Frugtpie 21 113 En god Rombudding 28 269 Englens 63 6 Englekage 8 36 Eidammerboller 14 68 Esser eller Stænger 19 45 Falske Mørdejgstarteletter 15 131 Farserede Æbler 32 303 Farseret Blomkaal 72 71 Fedtebrød 19 13 Fedtmakroner 9 266 Fersk Laks 63 232 Finker 55 87 Fine Vaniljekranse 22 61 Finsk Brød 18 305 Fiskebudding, garneret m fyldte Tomater 72 165 Fiskefilet Bernhardine 40 168 Fiskefilet Fredensberg 40 164 Fiskefilet Marselisborg 40 217 Fiskefilet Tartar 51 156 Fiskesalat 38 135 FlorentinersBaade 33 208 Florentinske Æg mSvampe 49 287 Flødeis med Nougat 67 259 Flødeost med Honning 61 108 Fløderand 26 302 Fløderand 71 274 Fløderand m Is og Frugter 64 94 Fondant-Masse 23 224 Forloren Oksefilet med Rosenkaalssalat 53 18 Forlorne Spejlæg 10 245 Fransk Ostesuppe 59 1 Franske Briocher 7 141 Frikadeller med Frisure 34 114 Fromage 28 22 Fru Christas Kage 11 60 Fyldte Frugtkager 18 264 Fyldt Kanin 62 178 Fyldte Rødbedekrustader 42 27 Fødselsdagskagen 12 292 Gaasebryst 68 42 Galles Stænger 15 132 Gemyse til Kød og Fisk 32 233 Glaseret Høne med Levers postej 56 127 Godsejerens Æblekage 31 186 Gratineret Rødspætte 44 246 Gratineret Søtunge 59 154 Grillerede Svinetunger m Grøntsager 37 166 Grov Sildesalat 40 162 Grønkaalsrand med Gulerødder 39 79 Grøn Lagkage 20 49 Guldkage 16 77 Gule Marengs 20 137 Gulerodsrand med Spinat 33 148 Gæret Surkaal 36 98 Haard Nougat m Chok 24 226 Hamburgerryg m Gemyse 54 34 Hansens Theboller 14 100 Harlekin-Pastiller 25 86 Havregrynskager 22 109 Hofdessert 27 290 Hollandaisesauce 68 270 Hummer Naturel 63 44 Hurtig Lagkage 15 144 Hvid Lobescoves 35 110 Hvidvinsgele 27 237 Hønsekød i Peberfrugter 57 76 Is Marengs 20 121 Jordbærrand 30 72 Jødekager 19 82 Kaffehorn 21 28 Kagecreme 12 51 Kage fra Borup Mejeri 16 33 Kage, som ikke skal bages 13 170 Kalvekoteletter i Fad 41 193 Kalvekoteletter med Maj- roer 46 239 Kalvekød i Selleri 57 185 Kalvesylte 44 118 Karamelbudding 29 275 Karamelsauce 64 129 Kartoffelkage 31 244 Kartoffelkarbonade med 235 Kartoffelsalat 56 112 Kartoffeltærte som Dessert 27 96 Kejserkroner 24 52 Klejner 16 53 Klejner 16 150 Kogt Aal med Karrysauce 36 225 Kogt Tunge af Kalv eller Okse 54 69 Kokusmakroner 19 169 Kold Kartoffelsalat 40 80 Kommenskringler 20 93 Kongekroner 23 215 Kotelet i Spaghetti 51 14 Krumkager 10 23 Kunsthonningkage 11 35 Kusinekager 14 262 KyllingsSandwiches 62 59 Kærlighedskranse 17 stuvede Gulerødder og Porrer 59 198 Kød og Kartoffelkroketter 47 241 Kødbudding med Maca- roni og Tomatsauce 58 152 Kødruller 37 43 Lagkage 15 7 Lagkage med Appelsinfro- mage 8 32 Lagkage med Cacao 13 192 Lam i Flødesauce 45 267 Lammeryg 63 276 Laksemousse 64 289 Laks Vinblanc m grønne Bønner, Karotter og Hol< landaisesauce med Karry 67 173 Lejrbøf 41 242 Levergullasch 58 180 Lever paa Borgermaner 43 293 Leverpostej 68 102 Lidt Knas 25 124 Likørsauce 30 243 Linsebøf 58 65 Linsedejg 18 304 Macaronirand 72 116 Maizenabudding 28 195 Makrel med Stikkelsbær 46 88 Mandeldejg 22 40 Mandelkage 15 10 Mandelkranse 9 11 Mandelkranse 9 89 Marcipanerstatning 22 95 Marcipan Nougat 23 3 Marieboller med Creme 7 64 Mariehøns 18 249 Marinade til Salater---- 60 212 Mausse de Foie Gras Sa- lade Mayonaise 50 163 Mixed Grill 39 125 Molskage 30 201 Mørbrad, fyldt med Urter 48 21 Napoleonshatte 11 160 Nederlandsk Frikasse 38 111 Niels Jacobsens Fløde budding 27 47 Nougat Bomber 16 106 Nougatfromage 26 204 Oksefilet 48 181 Oksekød m grønne Ærter 43 190 Oksekød med Ske 45 296 Oksetunge 70 283 Oksetunge med Spinat 66 248 Oksetunge mGemyse i Sky 60 207 Omelet med Svampe 49 101 Orange-Sukattoppe 25 250 Osteboller 60 140 Ostehjerte 34 273 Oste-Lagkage 64 278 Ostepyramider 65 279 OsteStænger 65 268 Oste-Vandbakkelse 63 197 Overraskelses-Kartofler 46 91 Overtrækschokolade 22 31 Paddehatte 13 202 Pandebøf 48 175 Paneret Kalvefilet 42 63 Paradiskranse 18 134 Parmentier Sauflee 32 74 Pariserkager 19 12 Pariserkager 9 286 Parisisk Kalkun 67 222 Pikant Smørepaalæg 53 123 Prinsessebudding med Li- kørsauce 30 16 Prinsessekager 10 130 Rabelais Pølser 31 167 Radise- og Gulerodssalat 40 187 Remouladesauce 44 92 Ren Marcipanmasse plus Sukker 23 81 Risoller 21 136 Ristet Oksehale 33 41 Roulade 15 183 Rundstykker med Fyld 43 120 Russisk Dessert 30 255 Røgede Sild og Karse 61 179 Røget Bygmesteraal 43 294 Saltmad til Julen 69 103 Saltmandler 25 258 Saltmandler i Sandwiches 61 291 Salt Oksetunge 68 67 Sandkringler 19 252 Sandwiches 60 261 Sandwiches med Kød 62 247 Sauce Tartar 59 161 Sellerirand med Tomat- sauce 39 229 Sellerisalat 55 153 Sellerisauffle 37 143 Sellerisuppe 35 260 Servering af Sandwiches 62 221 Sildesalat 52 219 Sildeanretning 52 203 Silde-„Cocktail" 48 240 Sildefrikadeller med Kar- toffelsalat 57 234 Sild paa Is 56 263 SkinkeiSandwiches 62 230 Skinkepie 55 220 Skipperlobescoves 52 236 Skive-Salat 56 55 Skorpebrød 17 223 Smaa Okseroulader med benfri Sild 53 37 Smørcreme 14 54 Sneboller 17 301 Snebudding 71 58 Spanske Kranse 17 295 Spegepølser 69 205 Spinatbudding med Gule- rødder 49 282 Spinatrand m Brisselkro- ketter og Champignons 66 238 Sprængte Svinetunger m Gemyse 57 189 Spækket Oksemørbrad 45 228 Stegt Dyrekølle 55 199 Stegt Fisk m Kartoffelsalat 47 147 Stegt Torskerogn paa ri- stede Selleriskiver 36 272 Stegte Duer 64 213 Svampe a la Creme 50 214 Svampe a la Creme paa ristet Brød 51 209 Svampe, stegt som Bøf 49 210 Svamperet fra Budapest 50 29 Svensk Krydderkage 13 171 Svinekoteletter i Fad 41 57 Sønderjydsk Lagkage 17 24 Søsterkage 12 39 Søsterkage 14 46 Sølvkage 16 194 Søtunge i Portionsskaale 46 15 Ternet Kage 10 146 Tomater, gratinerede med Franskbrød 35 216 Tomater m brunede Løg 51 145 Tomater med Kødfars og Macaroni 35 151 Torsk i Gratinfad 37 117 Trefarvet Fløderand med Jordbærsauce 29 297 Trukket Sukker 71 133 Tunge i Tomatgele 32 19 Tutti Frutti Rand 11 25 Tvebakker 12 70 Tvebakker 19 105 Tvebakker 26 128 Tynde Pandekager 31 174 Ungarske Fugle 41 158 Ungarske Paprika-Kyllin- ger 38 139 Unge Haner i Paprika 34 62 Uppsalabrød 18 5 Vandkringle & 115 Vaniljebudding 27 73 Vaniljekranse 19 351 Vaniljesouffle 60 257 Varm Skinke-Sandwiches 61 149 Varme Tomater med Oste- creme 36 50 Vidunderlig engelsk Kage 16 8 Wienerbrødsdejg 9 126 Wienerbunde til Lagkage 31 155 Wienersalat 37 56 Write Scaanes 18 298 Æbleskiver 71 299 Æbleskiver med Gær 71 280 Æblerand 65 184 Æg a la florentine 44 177 Æble-Croutons 42 253 Æggesandwiches 61 206 Æg med Svampe 49 182 Æg med Gemyse 43 254 Æg- og Sennep-Sandwiches 61 1 Konfirmationsmiddag 62 2 Konfirmationsmiddag 63 | ||
Nr. 305. Fiskebudding, garneret med fyldte Tomater.
1 kg Fiskefars fyldes i en Randform med godt det halve af Farsen. Den koger ca. 1 Time. Ens store Tomater udhules og fyldes med Resten af Farsen. Sættes paa Dørslag og koges over Damp ca. 1 Time. Randen garneres ved Anretningen med de fyldte Tomater. Tomatsauce laves af det uhulede fra Tomaterne. Pyntes med Persille. | ||