Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Køkkenkalenderen: Middagsopskrifter til hver dag i året | ||
Forfatter: | Palsbo, Susanne; Herløv-Müller, Elisabeth; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1954 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 222 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
Foruden henvisninger til middagsplanernes opskrifter er der også angivet sidetal for de opskrifter, som forekommer i nogle af artiklerne
Abrikosskum 60 Abrikossuppe 209 Agurker, fyldte 123 Agurkesalat 145 Alliancesuppe 131 Andendagssteg 191 Appelsinbudding 154 Appelsindessert, daglig 197 Appelsingelé 178 Appelsinris 82 Appelsinsaft, svensk, I+II 34 (artiklen) Appelsinsalat 96 Appelsinsuppe 20 Appelsintærte 33 Asparges å la Pompadour 95 Aspargesbudding 102 Aspargessuppe, spansk 97 Aubain 155 Banana split 92 Bananbeignets 54 Banandessert 163 Bananer m. cornflakes 122 Bananfritters 60 Ballonkartofler 62 Bankeflæsk 86 Bearnaisesauce 166 Béchamelsauce 138 Beef-pie 166 Beignetdejg 54 Blåbær m. fløde 140 Blandingsgrød 190 Blegsellerisalat 129 Blomkål, farseret 101 Blomkål m. ris 150 Blomkål, tilsløret 110 Blomkål, tyrkisk 135 Blomkålsgratin 96 Blomkålskarbonader 117 Blomkålsragout 123 Blomkålssalat 159 Blomkålssuppe 107 Blommesuppe 140 Blommetærte 134 Boller i brunkål 84 Bondepige m. slør 182 Bordeaux-tærte 151 Bouillon 52 Bovblade i brunkål 39 Bovblade i karry 68 Brisselkoteletter 43 Brisselstuvning i krydderboller 149 Brisselsuppe 115 Brombærgrød 152 Brombærkage 153 Brændende kærlighed 24 Brødbudding, daglig 68 Brødsuppe 51 Bøf å la Lindstrøm 42 Bøffer, spanske 156 Bøfpie 171 Bøf Stroganoff 77 Bønner, brune 72 Cacaobrødsuppe 29 Calciumkloridopløsning 179 Canapéer 198 Champignons, smørdampede 113 Champignonsstuvning 119 Chokoladebudding 58 Chokoladeglasur 175 Chokolademuslinger m. fyld 80 Chokoladesauce I 54 Chokoladesauce II 149 Citronsuppe 34 Columbinedessert 43 Crébinetter 23 Creme, fin 85 Crémerand 158 Crémesauce, tynd 166 Creme til kager 160 Croutons m. spinattoppe 68 Croutons, norske 131 Daddelpie 69 Dagmarsuppe 124 Delikatessegrød 58 Dessert m. marengs 137 Dronningebudding 39 Duer, stegte 121 Dukkestuedessert 40 Dyreragout 18 Dyresteg 17 Dyrlægens natmad 187 Eclairs 27 (artiklen) Ejdammerboller 28 (artiklen) Fars, kød- 57 Farspølser 185 Fersken surprise 184 Festsuppe 199 Figensalat 180 Fingerbrød, fyldte 25 Firkløver 98 Fiskeboller i kaperssauce 40 Fiskeboller i æggesauce 79 Fiskefars m. gemyse 54 Fiskefileter å la Harriet 120 Fiskefileter m. blomkål 146 Fiskefileter m. kartoffelmos 105 Fiskefileter m. krabbekløer 98 Fiskefileter, pikante 160 Fiskefileter på spaghetti 19 Fiskefrikadeller 170 Fiskefrikassé 184 Fiskegratin 117 Fiskerand, grøn 29 Fiskeret å la Bretonne 24 Fiskeret, amerikansk 161 Fiskeret, engelsk 173 Fiskeret, fransk 156 Fiskeret, italiensk 38 Fiskeret, polsk 201 Fiskesalat, daglig 72 Fiskesalat i skaller 50 Fiskeskildpadde 187 Fiskesuppe å la Vannes 45 Fisketimbale, broget 134 Fisk i skaller 91 Fisk m. bagte æbler 58 Fisk på spinatbund 143 Flæskerouletter 177 Flæskeæggekage 186 Flødeost i æbler 64 Fløderand 21 Fløjlsgrød 168 Forloren hare 79 Forårssuppe 76 Forårsæggekage 83 Franskbrød 21 (artiklen) Franskbrød, vitamin- 21 (artiklen) Frikadelle, stor 132 Frikadeller, døde 158 Frugtlagkage 69 Frugt m. marengs 104 Frugtsalat 17 Frugtsalat, amerikansk 198 Frugtsalat, Moltkes 116 Frugttærte, glaseret 192 Frugttærter 27 (artiklen) »Fuglereder« 55 Fuglereder, franske 174 Gedde à la crème 116 Georginekage 104 Glasur 162 (artiklen) Glødende hjerter 90 Gløgg 112 Grapefrugtanretning 186 Grapefrugtdessert 207 »Gravad makrill« 131 Gryde, italiensk 116 Grød, fynsk 98 Grønkålsrand 167 Grønlangkål 43 Grønsager i marinade 117 Grønsager, smørdampede 83 Grønsagsfad, fint 59 Grønsagsfad, varmt 153 Grønsagsgratin 72 Grønsagsgryde 71 Grønsagsgryde, brunet 92 Grønsagskarbonader 194 Grønsagsomelet 170 Grønsagsret, lækker 75 Grønsagsret m. æggestand 87 Grønsagsret, ostindisk 191 Grønsagsrouletter 139 Grønsagssuppe, fransk 37 Grønsagssuppe m. ris 146 Grøntret, fiks 108 Grønærtesuppe 20 Guldsuppe 128 Gulerodskrustader 66 Gulerødder, engelske 155 Gule ærter 34 Gullasch 164 Gåsesteg 205 Hachis, Hennies 134 Hachis i grønne pandekager 151 Hachis i pandekager 125 Hakkebøf 208 Hane, farseret 71 Hare, forloren 79 Hare på selleri 169 Haresteg 169 Harlekin-sandwiches 115 Havregrød, norsk 82 Hellefiynderfrikassé 91 Henkogning 116 (artiklen) Henkogningstabel for frugt 119 Henkogningstabel for grønsager 121 Herregårdsæg 162 Herreret 181 Hindbærtrifli 132 Hjerteragout 31 Hjerter i pikant sauce 133 Hjerter, stegte 20 Hofdessert 205 Hornfiskeroulade 101 Hornfisk, Fredes 107 Hornfisk, fyldt 145 Hornfisk i gelé 99 Hornfisk, kogt 122 Horn, hurtigbagte 25 (artiklen) Hors d'oeuvre 73 Hotch-potsuppe 121 Hummer, kogning og anretning 196 (artiklen) Hverdagsbøf 58 Hverdagssild 174 Hvidkål, fyldt 84 Hvidkålspickles 178 Hybensuppe (friske hyben) 147 Hybensuppe (tørrede hyben) 146 Hyldebærsuppe 156 Høne å la Marengo 95 Hønsefrikassé 140 Hønserisotto 140 Irsk stuvning 41 Jomfruhummer, kogning og anretning 196 (artiklen) Jomfruhummeranretning 172 Jordbær å la Melba 121 Jordbærbowle 108 Jordbærfromage 106 Jordbærfromage, fransk 125 Jordbærgrød 119 Jordbærkoldskål 120 Jordbærmousse 118 Jordbærskum 110 Jordbærtærter, små 67 Jordskokker i ris 197 Jordskoksuppe 40 Julesalat 18 Juliennesuppe 80 Juligryde 114 Jægergryde 50 Kaffebrød 203 Kagecréme 160 Kalorietabel 186 Kalvebryst, grilleret 27 Kalvefricandeau 125 Kalvekød, grilleret 62 Kalvekød i dildsauce 189 Kalvekød i lys sauce 162 Kalvekødsuppe 19 Kalveruller i kantarelsauce 150 Kalvesteg 81 Kalvetunge i oliven 109 Kalv m. flødepeberrodssauce 63 Kalv m. spaghettisalat 188 Kantarelsuppe 141 Kaperssauce I 40 Kaperssauce II 194 Karamelfromage 74 Karamelrisbudding 170 Karbonader, svenske 159 Karrysauce 19 Karrysauce (m. æble) 107 Kartoffelbudding 34 Kartoffelkrustader 176 Kartoffelmos i striber 78 Kartoffelmosrand 49 Kartoffelmosreder 93 Kartoffel- og tomatret 54 Kartoffelris 119 Kartoffelsalat, kold 82 Kartoffelsalat, svensk 37 Kartoffelsalat, varm 111 Kartoffeltop, lækker 154 Kartofler å la hongroise 126 Kartofler, ballon- 62 Kartofler, brunede 47 Kartofler, glaserede 30 Kartofler, ovnstegte 136 Kartofler, raspbrunede 69 Kartofler, ristede 47 Kartofler, råstuvede 192 Kartofler, skånske 86 Kastanjedessert 182 Kastanjer, kogte 49 Kastanjer, ristede 24 Kaviar på ristet brød 35 Kedgeree 110 Kejsersuppe 60 Kongesuppe 160 Koralsuppe 111 Kotelet å la Nelson 103 Koteletfisk, kogt 86 Koteletfisk, stegt som bøf 67 Koteletter, franske 137 Koteletter m. hue 52 Krabbekløer, kogning og anretning 196 (artiklen) Krabber, kogning og anretning 196 (artiklen) Krabbe-ravigote 125 Krabbesalat i skaller 150 Krebs, kogning og anretning 196 (artiklen) Krebseret, fin 136 Kroketter m. tomatsauce 70 Krustader 112 Krydderboller, fyldte, 1111 Krydderboller, fyldte, II 194 Kræmmerhuse 42 Kråsesuppe 206 Kråsesuppe, forloren 185 Kuvertbrød 21 (artiklen) Kyllinger, stegte 114 Kærnemælksfromage 79 Kærnemælkskørom 101 Kærnemælkskørom, billig 142 Kærnemælkssuppe 47 Kærnemælkssuppe, Trines 130 Kødboller i brun sauce 57 Kødboller, svenske 122 Kødfars 57 Kødfars, svensk 141 Kød- og grønsagsgryde 138 Kødpostej 128 Kødsalat, kold 118 Kørvelsuppe 49 Kåldolmer i lys sauce 195 Kåldolmer m. svampefyld 37 Kålsalat 124 Labskovs, tysk 95 Lagkage 191 Lagkager, små 23 Lagæggekage m. spinat 104 Laksforeller, kogte 186 Laks i gelérand 70 Lam i asparges 100 Lam Marseillaise 144 Lammekød å la Murillo 73 Lammeplukkød 100 Lammeroulade 89 Lammeroulade, paneret 89 Lammesteg, fransk 129 Lever å la Napoli 146 Lever å l'Italienne 53 Leverbiks 130 Levergås 74 Leverlabskovs 107 Lever m. smørruller 25 Lever m. æbler 97 Lever, paprika- 167 Leverpostejtoppe 198 Leverragout m. cornflakes 168 Leverrand 40 Lever, stegt 130 Lunchbrød, varme 41 Lynsuppe, fransk 24 Lynsuppe, svensk 136 Løg, farserede 189 Løgret, gratineret 165 Løgsuppe, gratineret 108 Lørdagsbiks 179 Lørdagssuppe, norsk 39 Maizenablomst 133 Maizenabudding 98 Maizenagrød 74 Majdrik 35 (artiklen) Majskolber, ristede 134 Majssuppe 137 Makaroni m. skinke 184 Makaroni- og grønsagsgryde 133 Makaroni- og leverret 75 Makaronirand 31 Makaroniret, amerikansk 90 Makrelfrikassé 127 Makrel, fyldt 93 Makrel i fad 89 Makrel, kogt 103 Makrel m. svampe 119 Makronæbler 179 Mandagssild 36 Mandagssuppe 74 Mandelrand 190 Mannagrød 194 Marengsbrød 30 Marengsbund m. fyld 88 Marengskage 25 Marengslagkage 53 Marengs Suisse 139 Marengsæblekage 165 Margueritebrød 35 Mayonnaise 47 »Meat-loaf« 36 »Meat-loaf«, brunet 37 Medisterpølse, indbagt 175 Medisterpølse, stegt 62 Melboller 171 Melonkurv 138 Melonskiver, pyntede 147 Messinakage 180 Mexikanerret 157 Minut-lagkage 133 Minutøllebrød 114 Miroton 52 Mixed grill 59 Moccadessert 148 Morelfritters 127 Muldvarpeskud 36 Muslingebrød 176 Muslinger, kogning og anretning 196 (artiklen) Muslinger i det grønne 32 Muslinger m. karrysauce 158 Mælk m. fastelavnsboller 43 Mørbrad å la Carmen 110 Mørbrad, fransk 195 Mørbrad, hollandsk 180 Mørbrad, ovnstegt 154 Mørdejgsbunde 26 (artiklen) Mørdejgsmedaljer 27 (artiklen) Mørdejgsskaller 26 (artiklen) Mål og vægt 46 Napoleonssuppe 94 Navarin 38 Negerpigens drøm 202 Nougat, hård 31 Nougat-æbler 46 Nyreragout 90 Nyreragout m. svampe 193 Nytårstorsk 208 Oksebryst, indbagt 155 Oksebryst, kogt 51 Oksebryst m. svesker 161 Oksefilet m. grønsager 207 Oksefilet, polsk 106 Oksehaleragout 201 Oksehaler, ristede 91 Oksehalesuppe 200 Oksetunge, kogt 46 »Okseøjne« 81 Olivensauce 109 Omelet caprice 56 Omeletroulade 200 Ostebrød 80 Ostebrød, fynske 121 Ostefondue, schweizisk 175 (artiklen) Ostekage 188 Ostelagkage 115 Ostemedaljer 57 Ostemedaljer m. kiks 118 Osterand, fransk 169 Osteret, fiks 34 Ostesalat 193 Ostesandwiches, varme 83 Ostesauce, tyk 52 Ostestænger 80 Ostetomater 76 Ostindisk karry 88 Othellolagkage 175 Ovnkartofler 67 Ovntemperaturer 28 Pandekage, russisk 91 Pandekager 45 Pandekager m, marengs 45 Pandekager, norske 59 Pandekager, polske 183 Paprikalever 167 Pariserbrød 21 Peberhylstre, fyldte 180 Peberrodssmør 62 Pebersalat, spansk 162 Persillekartofler 130 »Peters Hvile«-sandwiches 77 Petit-choux 27 (artiklen) Pighvar, kogt 172 »Pindsvin« 140 Plukkød 82 Pommes frites 73 Porrer, indbagte 141 Porrer i uniform 27 Porrer, Kajas 64 Porrer in. béchamelsauce 138 Porreret, engelsk 167 Porreruller 38 Porrer, slik- 201 Pyramidefrikadeller 57 Pyramidepølser 46 219 Pyt i panna 28 Pæredessert, nem 173 Pærer, brunede 153 Pærer, comtesse- 143 Pølsebiks, svensk 135 Pølsefad, svensk 177 Pølser, fyldte 93 Pølser i grønt 157 Pølser, indbagte 197 Pølser i svøb 105 Pølseret, dekorativ 204 Pølseret, svensk 198 Pølseskåle m. grønærter 61 Påskedessert 70 Rabarberfromage 61 Rabarbergelé 77 Rabarbergrød, siet 109 Rabarbergrød, usiet 88 Rabarberkage, daglig 75 Rabarberkage, fin 94 Rabarberkoldskål 98 Rabarbersagosuppe 86 Rabarbersoufflé 100 Rejehop 88 Rejer, kogning og anretning 196 (artiklen) Remouladesauce 166 Remouladesauce, kold 120 Ribbenssteg 32 Riddere, arme 27 Riddere, finske 185 Riddere, rige 19 Ris-abrikosgrød 90 Ris à la jardinière 44 Ris, let brunede 150 Ris, løse 144 »Risblomst« 93 Risengrynsklatter 63 Risengrød 61 Risengrød, fin 204 Riskage 206 Rismelsgrød 92 Risrand m. græskar 163 Risotto m. rejer 101 Risotto (vegetarisk) 23 Roast-beef 165 Rognbrød 203 Rognfrikadeller 32 Rognpostej 28 Rosenkålsrand 179 Rosenkålssuppe 26 Rugbrødstoppe 191 Rugbrødsæblekage 158 Rundstykker 21 (artiklen) Rungstedkage 22 (artiklen) Ruskomsnusk 77 Rødbedebøf 144 Rødbedebøf å la Tyringe 47 Rødbeder, sauterede 179 Rødbedesuppe, russisk 151 Rødgrød 126 Rødkål 170 Rødkålssalat 32 Rødspættefileter å la creme 35 Rødspættefileter å la Jeanette 78 Rødspættefileter å l'italienne 112 Rødspætter å la Colbert 60 Røræg 121 Røræg m. rejer 66 Røræg og laks i skaller 183 Råcreme 77 Råger, stegte 99 Råkostsalat 159 Sagosuppe, hvid 164 Sagosuppe, rød 151 Salat, engelsk I 76 Salat, engelsk II 185 Salat, lyserød 174 Salatsauce m. ost 162 Saltlage 66 Sandkage 24 (artiklen) Sardin-cocktail 165 Sauce, brun 57 Sauce, hollandaise- 29 Sauce, kapers- 40 Sauce, lys 75 Sauce, oste- 52 Sauce, peberrods- 22 Sauce, pikant 148 Sauce, senneps- 78 Sauce, skarp 155 Sauce, skilt 114 Sauce, ægge- 79 Sellerier, farserede 152 Sellerikoteletter 44 Sellerirand 56 Selleriret, engelsk 51 Sellerisuppe 85 Sild å la calaisienne 41 Sild å la favourite 128 Sild å la russe 124 Sildeanretning 46 Sildebidder 119 Sildebrød 61 Sildebøfler, Janssons 26 Sildekugler, røgede 89 Sildelækkeri 196 Sildepasta 105 Silderet, morsom 192 Sildetærte 139 Sild francillon 53 Sild i grøn lage 152 Sild i slåbrok 202 Sild m. grønsager 83 Sild m. nye kartofler 108 Sild m. tomater 68 Sild, stegte 22 Sild m. ansjos, stegte 115 Sild, svenske 157 Skildpadde, forloren 21 Skinke i løgsauce 69 Skinkekarbonader 45 Skinke m. grønlangkål 43 Skorzonerrødder, indbagte 18 Skorzonerrødder, panerede 31 Sky 189 (artiklen) Slikporrer 201 Smørcreme 99 Sneboller 66 Solbærsuppe 127 Sommer-blomkål 120 Sommer-sandwiches 122 Sommer-øllebrød 87 Spaghettiret, indisk 64 Spaghettiret, lækker 173 Spaghettisalat 188 Spejlæg, forlorne 107 Spidskål i fad 113 Spidskålssuppe 127 Spinat, stuvet 102 Spinatsuppe 55 Stangkartofler 36 Steg à l'italienne 28 Steg, fransk 132 Steg i fad 33 Steg m. pikant sauce 148 Steg m. rislåg I 29 Steg m. rislåg II 56 Steg m. råstegte kartofler 137 Stenbiderragout 65 Stikkelsbærgrød 105 Stikkelsbærkage 106 Stikkelsbær-og jordbærgrød 112 Stikkelsbærsoufflé 123 Stikkelsbærsuppe 111 Store drømme 99 Stråkartofler 28 Stuvning, italiensk 103 Suder i fad 204 Suppe å l'américaine 31 Suppe å la reine 118 Suppe, brun 199 Suppe, brun og klar 206 Suppe crézy 63 Suppe kardinal 73 Suppe m. skorzonerrødder 52 Surkål 26 Svamperet, Ediths 84 Svamperet, Lones 132 Svamperet, svensk 147 Svampestuvning 119 »Svaner« 28 (artiklen) Sveskedessert, californisk 44 Sveskegrød 200 Sveskekringler 201 Svesketrifli 85 Svinebov, stegt 55 Svinekam, fyldt 85 Svinekam, helstegt 136 Svinekam m. ovnkartofler 67 Svinekam, ovnstegt 172 Svinekam, siciliansk 85 Svinekam som vildsvin 147 Svinekam, sprængt I 66 Svinekam, sprængt II 118 Svinekoteletter å la Robert 92 Svineragout 55 Svineskanke m. surkål 26 Svinetunge i fad 96 Syltning 114 (artiklen) Sødgrød 53 Sødsuppe, jydsk 44 Termostatindstillinger 28 Tomatcocktail 39 Tomater å la Napolitaine 143 Tomater, dampede 128 Tomater, fyldte 42 Tomatgelé m. aspargessalat 190 Tomatris 80 Tomatsalat 120 Tomatsandwiches I 106 Tomatsandwiches II 124 Tomatsauce 1+II 135 Tomatskiver, garnerede 116 Tomatsuppe 22 Tomatsuppe, fransk 102 Tomatsuppe, lys 87 Torsk å la Flamande 50 Torsk å la Harlekin 45 Torsk å l'anglaise 168 Torsk a la Palestine 196 Torsk å l'espagnole 63 Torskefileter som bøf 30 »Torskehaler« 174 Torskelever på rugbrød 189 Torskeret, spansk 182 Torskerogn, ristet 62 Torskeruller, gratinerede 71 Torsk i fad 178 Torsk, kogt 76 Torsk, maskeret 17 Tournedos, vegetariske 25 Tranekærtorsk 148 Tunfisk å la bordelaise 152 Tunge m. spaghetti 203 Tungepie 109 Tungeragout 49 Tutti-frutti-trifli 29 Tvebakker 24 (artiklen) Tykmælk 100 Tyttebærdessert, finsk 102 Tyttebærris 27 Tyttebærskum 185 »Tårnet« 72 Urtefrikadeller 99 Urtesuppe, fransk 171 Vandbakkelser I 27 (artiklen) Vandbakkelser II 164 Vafler 159 Waleskringler 27 (artiklen) Vestindisk æggemælk 78 Wienerret 19 Wienerschnitzel 187 Vildand, stegt 176 Vine, behandling af 28 (artiklen) Vingelé m. druer 160 Vintersalat 23 Vitaminsalat 175 Ymer, Tante Netes 117 Ymerdessert 64 Ymerdessert, lækker 104 Yoghurt 183 (artiklen) Zrazy 183 Æble-abrikosgrød 51 Æblebrod 65 Æbledessert, daglig 188 Æbledessert, hollandsk 142 Æblegrød 142 Æblekage, bagt 176 Æblekage, dansk 194 Æblekage, florentinsk 144 Æblekage, oldemors 208 Æblekage, portions- 22 Æblekage, svensk 181 Æblekrabber 35 Æblepindsvin 149 Æblepirog 41 Æbler i creme 31 Æbler i slåbrok 18 Æble-rissuppe 30 Æbler, maskerede 54 Æbler m. dadler 38 Æbler m. flødeost 64 Æbleskiver m. gær 26 Æblesne 42 Æblestang 25 (artiklen) Æblesuppe 199 Æg å la Jeanette 96 Æg å la savoury 59 Æg, fyldte 114 Æggegrød 37 Æggekage, bondekonens 20 Æggemælk, vestindisk 78 Æggereder 201 Æggeret, tyrkisk 202 Æggestand 94 Æggetønder 103 Æg og spinat i fad 130 Æg, pikante 195 Æg, pocherede 44 Ærtepurée 163 Ærter, gule 34 Øllebrød 156 Øllebrød, norsk 191 Østers, kogning og anretning 196 (artiklen) Ål, bordelaise 126 Ål, stegte 94 | ||
29. August
Fisk på spinatbund Pandekager Fisk på spinatbund. Ca. 3/4 kg fiskefileter (gedde, rødspætte, forel eller aborre), hakket dild, kogelage: 1/2 l vand, 2 spsk. hakket løg, salt og peberkorn. Ca. 3/4 kg spinat (smørdampet). - De rensede fileter deles og rulles sammen om hakket dild. Stil »rouladerne« tæt sammen i en gryde og overhæld dem med den kogende lage. Anret dem, når de er møre, på spinat og overhæld fiskene med forloren hollandaisesauce (se 24. jan.). Pynt retten med tomatbåde og servér flute eller kartofler til. Pandekager, se 24. februar. | ||