Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kogebog for danske hjem | ||
Forfatter: | Hjul, Helene; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1939 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Christtreu's Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1942; 1952; | ||
Sider: | 213 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | lærerinde; | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,75 | ||
Supper
Aalesuppe 7 Abrikossuppe 7 Aspargessuppe 8 Blaabærsuppe I 8 Blaabærsuppe II 8 Blomkaalssuppe 8 Blommesuppe 9 Bouillon 9 Brun Suppe 9 Brunkaalssuppe 9 Brødsuppe 9 Byggrynssødsuppe 10 Citronsuppe 10 Grønkaalssuppe 10 Grønærtesuppe 10 Gule Ærter II Gulerodssuppe 11 Havresuppe 11 Hindbærsuppe 12 Hvidkaalssuppe 12 Hybensuppe 12 Hyldebærsuppe 12 Hønsekødsuppe 12 Jordbærsuppe 13 Julienne-Suppe 13 Kakaosuppe 13 Kalkunsuppe 13 Kallunsuppe 14 Kalvekødsuppe 14 Karrysuppe '4 Kartoffelsuppe '5 Kirsebærsuppe 15 Klaring af Kød-Suppe 15 Klar Suppe 16 Kraasesuppe 16 Kraftig Suppe 16 Kærnemælkssuppe I 17 Kærnemælkssuppe II 17 Kørvelsuppe '7 Lammekødsuppe '7 Legeret Suppe 18 Oksehalesuppe 18 ¦' Oksekødsuppe 18 Perlegrynssuppe '8 Rabarbersuppe '9 Risengrynssuppe '9 Rosenkaalssuppe '9 Sagosuppe, hvid '9 Sagosuppe, rød '9 Sellerisuppe 20 Solbærsuppe 20 Sparesuppe 20 Spinatsuppe • 21 Stikkelsbærsuppe 21 Tomatsuppe 21 Torskesuppe 21 Urtesuppe 22 Æblesuppe I 22 Æblesuppe II 22 Flak 23 Aal, kogte 24 Aal i Karry 24 Aal, stegte 24 Aborre, kogt 24 Aborre, stegt 25 Gedde 25 Helleflynder 25 Hornfisk 26 Karpe 26 Klipfisk 27 Kuller 27 Laks 27 Laksørred 27 Makrel 28 Plukfisk 28 Rødspætter 29 Rødspætte-Fileter 29 SUd 30 Stenbider 30 Suder 31 Torsk 31 Torskefilet 31 Tunfisk 32 Ørred 32 Hummer 32 Krabber 32 Krebs 32 Rejer 33 Østers 33 Fiskeretter Fiskefars 34 Fiskeboller 34 Fiskefrikadeller 35 Fiskerand 35 Fiskerand i Tomatsauce 35 Torskerogn , 35 Stege Agerhøns 36 Andesteg 36 And, sprængt 36 Duer 36 Dyreryg 37 Fasan 37 Flæskesteg 37 Gaasesteg 38 Gaas, sprængt 38 Haresteg 39 Høns 39 Kalkun 40 Kalvesteg 40 Kanin 40 Kyllinger 41 Lammesteg 4' Raager 41 Ribbensteg 42 Ryper 42 Svinekam 42 Vildænder 43 Saucer 44 Hvid Afbagning 44 Brun Afbagning 45 Sauce af Meljævning 45 Sky 45 Klaring af Sky 45 Lyse Saucer Aspargessauce 46 Bearnaise-Sauce 46 Champignonssauce 46 Frikassésauce 47 Hollandaise-Sauce 47 Kaperssauce 47 Karrysauce 48 Persillesauce 48 Sellerisauce 48 Søde Saucer Chokoladesauce 48 Frugtsauce 49 Vanillecreme 49 Fløde- og Mælkesaucer Flødepeberrodssauce 49 Løgsauce 49 Brune Saucer Skysauce til Steg 50 Vildtsauce 50 Kolde Saucer Mayonnaise 50 Remoulade 51 Rørt Smør 51 Sennepssauce 51 Tomatsauce 51 Kødretter og Anvendelse af Rester Bankekød 52 Benløse Fugle 52 Biksemad 53 Blodpølse 53 Blomkaal, farseret 54 Bøf, hakket 54 Fars 55 Flæsk 55 Forloren Hare 56 Forloren Kylling 56 Forloren Skildpadde 56 Brisselragout 57 Bøf, engelsk 57 Bøf, fransk 58 Fricandeau 58 Frikadeller 58 Frikassé 59 Gulasch 59 Hachis 60 Hvidkaal, fyldt 60 Kalvebryst 60 Kalvefilet 61 Kalvehjerte 61 Kalvekarbonade 61 Kalvekød i Karry 62 Kalvelever som Bøf 62 Kalvekoteletter 62 Kødboller i Selleri 63 Kødboller i skarp Sauce 63 Kødrand med Grønsager 63 Kødrand med Makaroni 64 Labskovs 64 Lammebryst, grilleret 64 Lammebryst i Karry 64 Lam i Grønærter 64 Lammehoved, grilleret 65 Lammekoteletter 65 Lammelever som Bøf 65 Medisterpølse 65 Mørbrad 66 Oksebryst 66 Oksefilet 66 Oksehjerte 67 Oksekød i Tomatsauce 67 Oksetunge 67 Ragout 68 Rouletter 70 Skinke, kogt, røget 70 Svinehjerter som Bøf 71 Svinehjerter som forl Kyllinger 71 Svinekoteletter 71 Svinekød i Karry 71 Svinelever 71 Tunge 71 Grønsager 72 Artiskokker 73 Asparges 74 Blegselleri 74 Blomkaal 74-75 Brunkaal 75 Brune Bonner 76 Champignons 76 Grønlangkaal 77 Grønærter 77 Gulerødder 77 Hvidkaal 77 Jordskokker 78 Kaaldolmer 78 Kaalrabi 78 Karse 79 Kartofler 79-80 Kartoffel-Frikadeller 81 Kartoffelmos 81 Kartoffelrand 81 Kartoffel-Rouletter (Kroketter) 81 Kartoffel-Salat 82 Løg 82 Majroer 83 Pastinakker 83 Perlebønner 84 Porrer 84 Purløg 84 Radiser 85 Rosenkaal 85 Rødkaal : 85 Selleribøf 86 Skorzonerødder 86 Snittebønner 86 Spidskaal 86 Spinat 86 Surkaal 87 Tomatbøf 87 Tomatpuré 87 Voksbønner 88 Dessert 89 Abrikoser 89 Appelsiner 90 Arme Riddere 90 Bananbaade 90 Banan-Omelet 90 Bondepige med Slør 91 Ferskener 91 Fromage Ananas 92 Appelsin 92 Chokolade 93 Citron : 93 Fløde 93 Hindbær 93 Jordbær 94 Kærnemælk 94 Makron 94 Mandel 94 Rom 95 Hof-Dessert 95 Is 96 Appelsin-Is 97 Creme til Is 97 Chokolade-Is 97 Jordbær-Is 97 Nougat-Is 98 Pistacie-Is 98 Kaffe-Is eller Iskaffe 98 Vanille-Is 98 Melon 98 Ris å l'amande 99 Triflis 99 Frugtgrød 100 Abrikosgrød 100 Ferskengrød 100 Jordbærgrød 100 Rabarbergrød 101 Rødgrød 101 Stikkelsbærgrød 102 Sveskegrød 102 Tyttebærgrød 102 Æblegrød 103 Mælkemad o 1 Bygvandgrød 104 Fløjlsgrød 104 Havregrød 105 Maizenagrød 105 Majsflagegrød 105 Mannagrød 105 Perlegrynsgrød 105 Risengrød 106 Rismelsgrød 106 Risvandgrød 106 Smørgrød 106 Sødgrød 107 Æggegrød 107 Byggrynsvælling 107 Risvælling 107 Sagovælling 107 Tykmælk 108 Oplagt Mælk 108 Varme Buddinger 109 Asparges-Budding 110 Blomkaals-Budding 110 Fiskefars-Budding 110 Hvidkaals-Budding 111 Karamel-Budding 111 Klipfiske-Budding 112 Kød-Budding med Asparges 112 Pulm-Budding "2 Rom-Budding "3 Prinsesse-Budding "3 Gratin Asparges-Gratin 115 Blomkaals-Gratin 115 Fiske-Gratin 116 Kartoffel-Gratin 116 Klipfiske-Gratin 116 Makaroni-Gratin 116 Æg og Æggeretter Brød-Æggekage 117 Flæske-Æggekage 117 Flødelapper 117 Klatkager 118 Omeletter 118 Pandekager 119 Røræg 119 Spejlæg med Madeirasky 119 Spejlæg med Skinke 120 Æbleskiver 120 Æg 120-121 Krustader Krustader 122-124 Tarteletter 125 Smaa Postejer 126 Créme-Dessert Vanille-Créme 127 Kaffe-Créme 127 Likør-Créme '28 Mandel-Créme 128 Nougat-Créme 128 Pistacie-Créme 128 Gelé-Dessert Appelsin-Gelé 129 Hindbær-Gelé 129 Kærnemælks-Gelé 130 Rabarber-Gelé 130 Stikkelsbær-Gelé 130 Vin-Gelé 130 Likører o 1 Afbrændt Rødvin 131 Appelsin-Likør 131 Hindbær-Likør 131 Jordbær-Likør 132 Kirsebær-Likør 132 Majdrik 132 Solbær-Rom • 132 Kompot Appelsin-Kompot 133 Banan-Kompot 133 Blomme-Kompot 133 Jordbær-Kompot 133 Kirsebær-Kompot 134 Rabarber-Kompot 134 Stikkelsbær-Kompot 134 Æble-Kompot 134 Koldt Bord Aspic 13S Hurtig lavet Aspic 135 Aal i Gelé 136 Bøf-Tartar 136 Grisetæer i Gelé 136 Hornfisk i Gelé 137 Leverpostej 137 Leverpostej i Aspic 137 Oksefilet i Sky 138 Potkäse 138 Rullepølse 138 Salater Agurke-Salat 139 Asparges-Salat 139 Frugt-Salat 139 Gulerods-Salat 140 Hoved-Salat 140 Hummer-Salat 140 Italiensk Salat 141 Karry-Salat : 141 Kartoffel-Salat 141 Peberrods-Salat 142 Silde-Salat 142 sad Kryddersild 143 Marinerede Sild 143 Sild i Gelé 143 Sild i Skysauce 144 Sylte 144 Tunge i Sky 145 Æbleflæsk 145 Boller o 1 til Suppe Brødboller 146 Brød-Croutons 146 Brød-Terninger 147 Kartoffelboller 147 Kartoffelmelsboller 147 Melboller 147 Rismelsboller 148 Æggeboller 148 Æggestand 148 Vælling o 1 Bollemælk 149 Byggrynsvælling 149 Pærevælling 149 Risengrynsvælling 149 Rismelsvælling 150 Sagovælling 150 Semouillevælling 150 Æggemælk 150 Koldskaal 151 Oplagt Mælk 151 Tykmælk 151 Sagoøl 152 Æggeøl 152 Øllebrød 152 Marmelade Abrikoser 153 Appelsin 153 Blomme 153 Brombær 153 Fersken 154 Græskar 154 Gulerod 154 Hindbær 154 Jordbær 154 Rabarber 155 Stikkelsbær 155 Æblemarmelade 155 Frugtsaft Blaabærsaft 156 Brombærsaft 156 Hindbærsaft 156 Hyldebærsaft 156 Jordbærsaft 157 Kirsebærsaft 157 Rabarbersaft 157 Ribssaft 157 Solbærsaft 158 Stikkelsbærsaft 158 Tyttebærsaft 158 Æblesaft 158 Syltning 159 Agurker 160 Asier 161 Blaabær 162 Blommer 162 Brombær 162 Fersken 162 Græskar 163 Hindbær 163 Jordbær 163 Kirsebær 163 Morbær 164 Moreller 164 Paradisæbler 164 Pickles 164 Pærer 165 Rabarber 165 Ribs 165 Solbær 165 Stikkelsbær 166 Tomater 166 Tyttebær 166 Saltning af Grønsager Agurkesalat 167 Asier 167 Champignons 167 Lageagurker 168 Persille 168 Snittebønner og Voksbønner 168 Spinat 169 Tomater 169 Ærter «69 Henkogning af Frugt 170 Blommer 170 Brombær 171 Fersken 171 Hindbær 171 Jordbær 171 Kirsebær 171 Morbær 171 Paradisæbler 172 Pærer 172 Rabarber 172 Ribs 172 Solbær 172 Stikkelsbær 173 Æbler 173 Henkogning af Grønsager 174 Asparges 174 Blomkaal 174 Champignons 174 Karotter 175 Perle- og Voksbønner 175 Spinat 175 Tomater 175 Tomatpuré 176 Ærter 176 Bagning Baeckenkage 177 Borgmesterstang 177 Briocher 178 Brune Kager 178 Chokoladekage 178 Creme til Lagkage o 1 179 Fastekringler 179 Fastelavnsboller 179 Finsk Brød 179 Flødekranse 180 Franskbrød 180 Franskbrødshorn 180 Fødselsdagskringle 180 Galopkringle '81 Gifler 181 Glasur 181 Grahamsbrød 182 Honningkager 182 Hverdagskage 182 Ingekage '83 Ingridkage '83 Julekage 183 Kaffebrod 183 Kagen, som ikke skal bages 184 Kiks 184 Klejner 184—185 Klejner, Svigermors 185 Kokos-Makroner 185 Kommenskringler 185 Kransekage 185 Kræmmerhuse 184 Kyskager 186 Lagkage '86 Linser '86 Makroner '87 Mandelkage 187 Marengs 187 Medaljer 187 Napoleonshatte 187 Ostestænger 188 Othellokager 188 Pebernødder 188 Pleskener 188 Plumkage 188 Roulade 189 Rundstykker 189 Sandkage 189 Sigtebrød 189 Sirupskage Smørkage Sodakage 190 Strassburgere 190 Sukkerbrødskager 191 Søsterkage 191 Teboller 191 Tebrød 191 Tekringler 192 Tvebakker 92 Vafler 192 Vandbakkelser {92 Vandkringle Vanillekranse Vrøvl Wienerbrød Æblekage 1)4 Konfekt Brændte Mandler Flødekarameller 195 I Is Marcipan Nougat 196 Overtræks-Chokolade 19A Trøffel 196 Gode Raad for Dagliglivet 197 | ||
Abrikosgrød (250 g Abrikoser, 3/4 1 Vand, 125 g Melis).
Abrikoserne skylles og sættes i Blød Dagen før sammen med Sukkeret, koges i samme Vand et Kvarter og tilsættes Jævning. Serveres med Mælk, Fløde eller Creme. | ||