Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Moderne Mad | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1939 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Hernovs Forlag | ||
Varianttitel: | Den Røde Kogebog. 300 opskrifter | ||
Genudgivelsesår: | 1943; 1945; 1945; 1945; 1945; 1946; 1946; 1948; 1949; 1952; 1955; 1958; 1960; 1962; 1967; 1969; | ||
Sider: | 128 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | Tørsleff; | ||
Samlet oplag: | 29 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1 | ||
"Den røde Kogebog« giver Husmoderen Kogekunsten i en Nøddeskal. Læg Mærke
til, at der foruden de ca. 300 Opskrifter i Bogen ogsaa findes mange fortræffelige Oplysninger om Danske Krydderier, Vilde Planter, Anvendelse af det konserverede, Brugsregler for Gas og Elektricitet samt praktisk Orientering om de mest brugte Varer i Husholdningen. Tørsleffs Husholdningsbøger er blevet poplære som smaa nemme Boger, man kan have liggende paa Køkkenbordet, medens man ælter Dejg eller sier Suppe, gør Grøntsager i Stand eller rører Jævning ud. Bøgerne er saa billige, at man kan tillade sig hvert Aar at købe en ny Udgave med aktuelle Opskrifter og nye Ideer — altsaa en Bog, der stadig er aktuel. Tørsleffs Husholdningsbøger er udarbejdet af examinerede Husholdningslærerinder, som staar til Deres Disposition, saafremt De ønsker at drøfte Opskrifter eller andre husholdningstekniske Problemer — De kan blot ringe til Central 612 eller skrive til Tørsleffs Husmoder Service, Kronprinsessegade 36, København K. | ||
A
Aal, stegt 30 Afbagning 7 Agerhøns 56 Agurkesauce 78 Allehaande 121 Andesteg 53 Ansjossmør 96 Anvendelse af det Konserverede 107 Asparges, flødestuvede 19 Atamon 120 Aubain Aubergines, stegte 20 B Baconterninger, ristede 15 Bacontriller 15 Bankebyggrød 18 Bankekød 45 Basilikum 101 Bearnaisesauce, billig '9 Bechamelsauce 78 Blodbudding 58 Blomkaal med Pølser 20 Blomkaal, polsk 20 Bobs Æblekage 76 Boller, bagte 15 Boller, bagte med Kartoffelmos 16 Boller, bagte, uden Smør 16 Bornholmersalat 83 Bridgesnitter 96 Brisler, panerede 58 Brisler, stuvet 58 Brune Bønner 21 Brunkaal 20 Brændenældesuppe 104 Brødboller 16 Byggrynssødsuppe 8 Bøf 45 Bøf a la Lindstrøm 46 Bøf a la Mode 46 Bøf med pocheret Æg 46 Bøf Stroganoff 46 Bøgebladssalat 103 Bønneret, italiensk 21 Bønnesuppe, hvid 10 C Cardemomme 121 Carry 121 Carryhøne 54 Carrysalat 83 Carrysauce 79 Carrysuppe 11 Champignonsauce 79 Champignons i Fløde 92 Champignons, ristede 93 Champignonsuppe 11 Citronmelisse 101 Side Citronsuppe 8 Crebinetter 50 Cremesauce 82 D Danske Krydderier 99 Desserter 72 Dessertsauce 82 Drypning (Gammeldags Stegning) 39 Duer 53 Duer, sprængte 53 Duer, stegte 54 E Elektricitets-Spareregler 113 Essenser 121 Estragon 100 Eventyrbudding 72 F Faaremælk 82 Fars I 51 Fars II, (billig) 51 Fasan 56 Fedtstof 117 Finker 59 Fisk 30 Fiskefars 30 Fiskefarsrand 30 Fiskefilet, dampet 31 Fiskefrikadeller med indbagte Muslinger 31 Fiskeret, krydret 31 »Fisk i det Grønnet 83 Fisk i Gasbageform 62 Fisk i Gelé 84 Fjerkræ 53 Flydende Øer 73 Flæsk 41 Flæskerouletter 41 Flæskesteg 40 Flæskesteg af Brystflæsk 40 Flæskeæggekage 42 Flæsk i Carry 42 Fløde 118 Fløderand 73 Fløderand, billig 73 Flødeskum, Erstatning 82 Foraarssuppe 11 Foraarssuppe 103 Forloren Hare 51 Fremmede Benævnelser 4 Frikadelle, stor 51 Frokostretter 90 Frugtpie 70 Frugtsalat 76 Side Sandwich Sandwich, varme 98 Sauce Selleribund med Tunge 27 Sellerirand 26 Sellerisuppe Semuljevælling Sennepssauce Sennepssmør Sild, kogt 33 Sild, røgede med Grøntsager 34 Sild, stegt med Fyld 34 Sildegratin 33 Sildekræs 91 Sildesalat Sildesalat, svensk Skaldyr Skildpadde, forloren 00 Skilt Sauce 81 Skinke, paneret 43 Skinkefugle 43 Skinkekroketter 43 Skinkeost i Peberhylstre 68 Skinkepie 71 Skinkesmør 97 Skipperlabskovs, hvid 65 Skorzonerrødder, kogte 27 Skummetmælk 119 Skv 88 Smør Smørrebrød 94 Sneppebrød 57 Snepper 57 Snitter Snurreret Sommerfisk 34 Sommerlam 49 Sommersalat 88 Soya 123 Spegepølse, jydsk 88 Spegepølserest 88 Spegesild i Flødepeberrod 91 Spinat, smørdampet 28 Spinat, stuvet 28 Spinatgratin 70 Spinatrand 27 Spinatret med Makaroni 27 Spinatsuppe 15 Spiselig Rørhat med Bacon og Kørvel 93 Stege 39 Stegning i Gasbageform 40 Stenbider, kogt 35 Støvbolde stegt med Flæsk 93 Supper 7 Suppeurt (Løvstikke) 101 Surkaal 28 Sursteg 49 Svampe 9- Svinekød i Kaal 43 Svineragout 43 Sødgrød 18 T Tartarsmør 81 Tarteletter 91 Tawana-Kød 48 The 123 Tomater, fyldte, med Roræg 92 Tomatrand 89 Tomatsalat 89 Tomatsauce Tomatsmør 97 Tomatsmør med Ost Tomatsuppe med Mælk 15 Torsk i Gasbageform 36 Torsk, kogt Torsk med Selleri 89 Torskefilet med røget Flæsk 36 Torskelever med Persille 35 Torskerogn, ristet Tunfisk med Tomater 37 Tunfiskebøf 36 Tunge, farseret Tunge, kogt Tungeragout 62 Tvebakker 17 Tørmælk Torstegning (Grillstegning) 39 u Udenlandske Krydderier 121 Ungarsk Gullasch 48 Ungarske Fugle 48 Urtebiksemad 28 Urtefrikadeller 28 V Vandbakkelser 17 Vanila 123 Vanilagrød Varekundskab Varme Sandwich 98 Vesterhavstorsk 36 Vilde Planter 102 Vildt Vitaminsalat 39 Welsh Rarebit G8 Y Ymer med Frugt 78 Ymertykmælk 78 M Æblebakkelse 76 Æblefedt Æblemostfromage 77 Æblepie, dansk 71 Æbler i Frakke 77 Æbleskiver 77 Æg 119 Æg, farserede 90 Æg, pocherede 17 Æggegrød Æggestand Ænder Ærtekoteletter Ærterand 29 Ærteret, russisk Ø Ølkoldskaal Øllebrød Øllebrød, kold 10 | ||
4. Hestekød: Sursteg.
1 kg Hestekød (Mørbrad), 100 g røget Spæk, Salt, Peber, Alléhaande, Tawana Nelliker, 40 g Smør, Sukker, 4 syltede Løg, 3-4 dl Vand eller Sparesuppe, 1/2 dl Asieeddike, 40 g Mel. Spækstrimlerne rulles i Krydderiblandingen, og Kodet spækkes, eller man kan binde Spækstykkerne om Kødet. Derefter trilles Kødet i Krydderierne og brunes i Smør. Vand eller Sparesuppe og de syltede Løg tilsættes. Kødet steger, til det er mørt, ca. 1 Time. Skyen jævnes og smages til. Denne Steg er velsmagende og billig. Serveres med kogte Kartofler eller Grøntsager. (160) | ||