Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Ovnmad: nemmere - billigere - bedre | ||
Forfatter: | Gunnarsen-Jensen, Ruth; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1956 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Jul Gjellerups Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1964; | ||
Sider: | 113 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | ovn; el; amerikansk; international; børn; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 7,75 | ||
I bestræbelserne for at forenkle den daglige madlavning har forsøgene med
ovnmad bragt arbejdet et godt stykke frem. Gennem talrige demonstrationer har jeg lært mange husmødre denne rationelle arbejdsmetode, hvorved der spares arbejde, tid og penge. Interessen for ovnmad er stadig stigende, og jeg håber med anvisningerne i denne lille bog at kunne række mangen travl husmor en hjælpende hånd. Sorø, marts 1956. Ruth Gunnarsen-Jensen. | ||
A
Abrikospie 84 Agurker, fyldte 27 Amagerkål 22 Amerikansk bøf 70 Amerikanske dolmer 65 Amerikansk grønsagsbrød 27 Amerikansk leverbrød 76 Amerikansk risbudding 41 Appelsindessert 84 Appelsinris 41 Aspargeslåda 35 Atten-karat-appelsinkage 105 B Baconhamburgere 66 Bagerkonens torsk 49 Bagte kartofler 28 Bagte æg og skinke 35 Banansoufflé 83 Banantærte 83 Bedstemors æblekage 96 Bedstes æbledessert 94 Besugo 52 Blomkålsbudding 19 Blomkålsrand 26 Blommepie 86 Bouef a la Nelson 69 Bondekonens høne 81 Bondekonens stegte æbler 98 Bondeomelet 36 Bostons bagte bønner 26 Brunkål 22 Brødbudding 86 Brødomelet 86 Brødpie 86 Bøf, amerikansk 70 C Canadisk frugtpie 87 Champignongratin 19 Champignonsoufflé 19 Chartreuse 62 Chokoladesoufflé 87 Citrontærte 84 D Dessertæblekage 95 Duer m grønsager 81 Duchesse-kartofler 30 E Efterårs-grønsagsgryde 18 Engelsk æblepie 96 F Farserede gulerødder 21 Farserede selleri 24 Farsbrød m ananas og nelliker 60 Farsbrød, italiensk 60 Farsbrød, orange 63 Farsbrød, svampefyldt 63 Farsbrød, krydret, fersken 64 Farsbrød m æble-løgfyld 65 Farsbrød, gyldent 65 Farsrand m ris og karotter 64 Farsroulade 59 Festkartofler 28 Fersken, bagte 87 Fisk, alm ovnstegt 47 Fisk i godt selskab 49 Fisk og selleri 50 Fisk og urter 50 Fiskefilet Albert 50 Fiskefiler m amerikansk sauce 51 Fiskefilet, fyldt i pakke 51 Fiskefarsbudding 58 Fiskeret, indisk 51 Fladfisk stegt i ovn 48 Flutes 105 Flynderfad 52 Flødeost-pie 46 Forloren hare i hast 59 Fransk grønsuppe 27 Fransk kartoffelgratin 31 Franske makrelfileter 48 Fransk æblepie 94 Frugtbudding 87 Fruit-Crisp 88 Fyldte agurker 27 Fyldt knudekål 25 Fyldte bagte kartofler 28 Fyldte tomater 34 Fyldt skinkefars 66 Færøisk torskerognsrand 55 G Gaylord Hausers kødfarsbudding 60 Gratin m afbagt dejg 38 Gratin m brøddejg 38 Gratin m kartoffeldejg 39 Gratin m skorzonerrødder 25 Grillerede pølser m forskelligt fyld ioi Grilleret skinke m bananer 102 Grønærtebudding 20 Grønærte-kartoffelmosrand ____ 20 Grønsagspie 24 Gulerødder, sauterede 20 Gulerødder, farserede 21 Gulerodsrand 21 Gulerodspie 20 Gyldent farsbrød 65 Gylden skinke 71 H Hamburgerkoteletter i fad 79 Hamburgerryg m orange-ananassauce 78 Hamburgerryg m grønsager 78 Hawaii-meddaillon 70 Helleflynder m creolersauce 54 Hollandske benløse fugle 74 Hollandske kartofler 29 Honning-creme 88 Hornfisk, mormors pikante 50 Huldas æblekage 98 Hummergratin 57 Hurtigt æblefad 99 Hverdagens æblepie 93 Hvidkålsgryde 23 I Inderlår m grønsager 68 Indianerbøf 71 Indisk fiskeret 51 Italiensk farsbrød 60 Italiensk kalvemedalje 102 K Kalvehjerte 77 Kaffesoufflé 88 Karens æblekage 92 Karotter a la vichy 21 Karottebudding 22 Karottesoufflé 21 Kalv a la maniere 73 Kalveroulader 74 Kartoffel-ansjosgratin 32 Kartoffelbudding 31 Kartoffelbudding m æggestand 32 Kartoffelmosrand m skinke og ananas 31 Kartoffelsoufflé 30 Kartoffel-tomatgratin 32 Kartofler i æske 28 Kartofler m bacon 29 Kartofler, nye stegte 31 Kartofler, duchesse 3° Kartofler, hollandske 29 Kineserfad 72 Kongedessert 92 Kokosdessert 88 Koteletter, bagte, fyldte 75 Koteletter gourmet 75 Koteletter som i Madrid 76 Koteletter, meksikanske 76 Klipfiskegratin 57 Krydret kødret 62 Krydret ferskenfarsbrød 64 Krydret skinkebrød 66 Kuller som i Hamburg 52 Kuvertbrød 105 Kylling i fad 80 Kylling m ærter og ris 80 Kylling gourmet 81 Kød og ris i fad 72 Kålsuppe m tomater 18 L Laksebudding 57 Lam i karry 74 Leverfad 76 Lever, bagt, fyldt 77 Lever i hvidvin 77 Leverbrød, amerikansk 76 Leverpostej 106 Leverkasserolle 76 Lyngrarin 39 Lyn-æblekage 95 Lækkermundeguf 89 Løg i gratinfad 24 Lada 35 M Madam Villadsens æblekage 96 Mager hverdagsgratin 38 Majssoufflé 27 Makaronibudding m skinke 42 Makaronibudding, amerikansk 43 Makrel, fyldt 47 Makrelfileter, franske 48 Mandelkrans 89 Mazurka 65 Malayens søndagsret 73 Mannheimer-æblekage 100 Milanokoteletter 75 Medisterpølse i fad 68 Mixed grill 104 Meksikansk hønseragout 81 Mors lollandske æblekage 99 Mormors pipante hornfisk 50 N Nyreragout m svampe 78 Nødde-ostebrød 46 O Oksesteg m ost 71 Orange-farsbrød 63 Ostebrød 102 Ostebrød-nødde 46 Ostegratin 43 Ostekage 45 Ostepie, fløde 46 Osterissoufflé, Susans 44 Ostesoufflé 43 Ostesoufflé, let 44 Ostetærte 44 Ostindisk torskeragout 104 Oven æggekage 36 Ovnstuvede kartofler 29 P Pandemad 62 Parisersmørgås 102 Prinsessebudding 39 Pilaff-ris 42 Pizza 43 Pocherede æg i soufflé 40 Pomme Anna 29 Pærepie 89 Pølsegryde 18 Pølser i barbecuesauce 79 Pølser i kalvepels 72 Pølse-kartoffelfad 80 R Rabarberkage 89 Risbudding, amerikansk 41 Risbudding m chokolade 41 Risengrød i ovn 40 Ris, løse 41 Riskage 42 Rismels-æblekage 94 Ris, pilaff 42 Ristet brød 101 Rejefad 56 Rejesouffléer, små 55 Rognfad 55 Rosenkålgratin m skinke 39 Russiske koteletter 74 Rødkål 23 S Saras æblekage 95 Sauterede gulerødder 20 Sellerirand 25 Selleri, farserede 24 Shortcake-omelet 38 Sildegratin 56 Sild på udkig 52 Sild m fyld 48 Skjulte øjne 62 Skinke bagt i mælk 71 Skinke m bananer og ost 79 Skinke og bananer, grillerede 102 Skinke, gylden 71 Skinke-resteret 104 Skinkepie m tomater 33 Skinkehorn, små 105 Skånsk æblekage 97 Slotspie 90 Skipper-søbe 69 Sommer-grønsagsgryde 16 Sommer-kartoffelfad 30 Spansk ærtegryde 18 Spanske æg 36 Spansk dessert 90 Spaghettirrand m karbonadepølser 42 Spækket fisk 51 Spinatrand m skinkestuvning 25 Spinatgratin de luxe 26 Stribet flæsk i fad 68 Stegte æbler m appelsin 97 Stikkelsbærsoufflé 90 Stikkelsbærtærte 90 Surkål 23 Susans oste-rissoufflé 44 Svensk fiskebudding 56 Svampefyldt farsbrød 63 Svensk farsskinke 66 Svensk høkerfad 78 Svensk æblekage 9S Sveskesoufflé 9* Svinekød i karry 73 T Tomatkage 32 Tomatgratin 33 Tomater, fyldte 34 Tomatbudding 34 Tomat-ost 44 Torsk, Bagerkonens 49 Torsk m fyld 48 Torskefilet m orange 49 Torsk m æble-peberrod 49 Torskefilet m rogn 54 Torskerognsrand, færøisk 55 Torskerognssoufflé 55 Tunfiskekasserolle 56 U Ungarsk æblekage 98 Upside down cake 91 V Vegetarisk baccalao 16 Vegetariske kåldolmer 23 Walisisk æbletærte 94 Wienerpie 91 Y Yorkshirepudding 82 Æ Æblebudding m marengs 92 Æblekage, Bedstemors 96 — Dessert 95 Æblekage fra Lausanne 95 — Huldas 98 — Karens 92 — Lyn 95 — Madam Villadsens 96 — Mannheimer 100 — Mors lollandske 99 — Rismels 94 — Saras 95 — Skånsk 97 — Svensk 98 — Ungarsk 98 Æblepie, Engelsk 96 Æblepie, Fransk 94 Æblepie, Hverdagens 93 Æblepie, æltet 96 Æblefad, hurtigt 99 Æbleomelet 99 Æbleris-dessert 97 Æbledessert, Bedstes 94 Æblesoufflé 97 Æbler, stegte, bondekonens 98 Æbler, stegte m appelsin 97 Æbletærte, Walisisk 94 Æggebudding 4° Æggetand 40 Æg og tomater i fad 33 Æg m fløde 35 Æg, loraine 36 Æg, spanske 36 Æggekage, Ovn 36 Æg, pocherede i soufflé 4° Å Ål i det grønne 54 | ||
Løg i gratinfad
8 spanske løg, salt, væde, 4 skiver bacon, 4 skiver fersk spæk, 4 spskf. tomatpuré, karry, sukker, 1 kop kogte ris. Løgene pilles, et låg skæres af og løgene udhules. Løgresterne svitses sammen med bacon og spæk, der er skåret i terninger, blandingen koger godt igennem, tomatpuré, karry og sukker tilsættes, tages af ilden, de løse ris blandes i. Denne masse fyldes i de udhulede løg, lågene lægges på løgene igen, og de sættes nu side om side i et velsmurt fad, lidt væde hældes ved og løgene står i ovnen ca. 3 kvarter ved 200 c. Serveres med smeltet smør, smørristede champignon kan hældes over ved serveringen. | ||