Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Kom og spis med | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1947 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Høst & Søns Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 80 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | |||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,75 | ||
Skal vi ikke slaa fast — at det, vi danske Kvinder sidst af alt maa blive — er
ugæstfri? — Tværtimod vi maa holde ekstra sammen, og kalde paa Familie og Venner, og med dem se at faa det mest mulige ud af Tilværelsen. — Min Bog KOM OG SPIS MED haaber jeg kan opfordre Dem til at se Gæster, og som De hurtigt vil opdage, kan De alligevel godt i Dag holde hyggelige smaa — eller store — Selskaber med morsom og nem Mad — og alligevel uden Hushjælp og uden for meget Besvær for Dem. — og naar De har kigget denne lille Bog igennem — vil De da ikke — med Haanden paa Hjertet — indrømme, at man trods alle »Mad-Vanskeligheder« godt kan have Gæster i Dag? Kirsten Hüttemeier | ||
Aal, stegt Skipper 28
Agerhøns i Kaal 58 Asparges m revet Ost 35 Augustselskab 46 Bernaisesauce 17 Blomkaal m Svampestuvning 44 Bridgebrød o s v 7 Bridgemiddag 7 Bøf 52 Bønner, grønne m revet Ost 49 Citroncreme 71 Cocktails 7, 73 Creme 44 Cremerand 14 Duer, sprængte i Spinatrand 22 Dyrekoteletter, marinerede 8 Efter Teaterturen 59 Fiskefilet, vindampet 46 Fisketimballe m Tomatsauce 25 Flødemayonnaise 47 Fremmede paa Daasemad 13 Fremmede uden Hushjælp 65 Frikadeller, Klostrets 17 Frugtsalat 48 Frugttærte 44 Fødselsdagslagkage 55 Gaa med hjem 10 Græsenkemanden har Gæster 35 Gæster til koldt Bord 27 Hare fra Operakælderen 70 Herremiddag 62 Hindbærfromage 42 Hindbærkage 42 Hjertecocktail 7 Hollandaise Sauce 70 Hyggemiddag 51 Hønsepostej m Svampe 74 Hønsespagetti 19 Jagtmiddag 57 Jordbær m Grønt 37 Jordbærbowle 38 Julemiddag, Familie- 69 Kagecreme 23, 44 Kager: Frugttærte 44 Hindbærkage 42 Kanelstang 15 Katrineblommekage 53 Kringler 54 Krumkager 9 Lagkage 55 Luksusbrød 32 Marengs 50, 64, 72 Paaskekager 23 Studenterkage 39 Kakaocreme 39 Kakkelovnæbler 11 Kalkun m Pikanteri 26 Kaninen fra Paris 66 Kantarelsuppe 51 Kartofler fyldte m Sardeller 28 Katrineblommekage 53 Klostrets Frikadeller 17 Koldt Bord 27 Kom Klokken 8 19 Konfirmationsmiddag 24 Kringler 54 Krydderi-Kanin 66 Krofars Hemmelighed 60 Kyllinger fyldte m Vindruer 47 Københavnerpunch 76 Lagkage 55 Laks, fersk, røget 35 Laks, kogt 43 Lammekoteletter, Stegeso 32 Luksusbrød 32 Lyn-Middag for selverhvervende 48 Lyn-Æblepien 18 Løgsuppe, fransk 16 Mad ud i det blaa 31 Madpakken smøres 33 Majs (Krofars Hemmelighed) 60 Marengs 50, 64, 72 Marmeladebrød m Marengs 50 Mayonnaise, Fløde- 47 Muslinger, marinerede 30 Muslinger i Tomat-Flødesauce 74 Natmad 59 Niggers Æbleboller 54 Nytaarsaften-Souper 73 Omelet m Svampe 28 Ost internationale 26 Ostebid, varm 63 Ostebolle m Melonsalat 52 Ostesouflé 20 Paaskekager 23 Paaskemiddag 21 Pandekage, Den kræsnes 04 Paradis-Øer 69 Pigvar, kogt 42 Pindemad 38 Pludselige Gæster 16 Prinsessebudding 59 Punch 76 Pølsemiks 33 Rejer i udhulede Agurker 32 Rokokoæblekage 75 Rydden-op-i-Spise- kammeret 10 Salat, Tunfiske- 29 Salat, Frugt- 48 Sandwich, Skinke-Oste 61 Sauce : Bernaisesauce 17 Fiskesauce, fransk 63 Mayonnaise, Fløde- 47 Hollandaisesauce 70 Tomatsauce, kold 25 Sellerimedaljon m Spinat og Laks 66 Sild fra det Høje 60 Sildecocktail 57 Sildeøje 27 Skinke-Oste Sandwich 61 Skipper-Aal, stegt 28 Solbærost 58 Solskinstærte 71 Sommermiddag i Haven 41 Spagetti, Hønse- 19 Spinatbrød 41 Spinatrand 22 Studentergilde 37 Studenterkage 39 Suppe, Foraars- 24 Suppe, Kantarel- 51 Timballe, Fiske- m Tomatsauce 25 Tomat-Røræg 29 Tomatsauce, kold 25 Torsk, vindampet m Muslinger 62 Torskerogn, ristet 14 Tunfiskebøf m Kantareller 49 Tunfiskesalat 28 Tærtebunde 71 Urterand m Remoulade 29 Vafler, Pernilles varme 30 Vandbakkelser fyldt m Is 26 Venindefrokost paa Altanen 43 Vibbe bliver 4 Aar 54 Vingelérand 75 Æbleboller 54 Æblekage, En kongelig 67 Æblepie 18 Æg-Chasseur 21 Æggekage 36 Øl, Godt Raad 11 | ||
Omelet med 8 Æg, 10 Spsk. Fløde, Salt, Peber,
svampe Margarine til Stegning, Flødedampede Svampe af: 500 g Champignons, 4 dl Fløde. Æggeblommerne piskes med lidt Salt og Peber samt Fløde, hvorefter de stiftpiskede Æggehvider vendes forsigtigt i. Massen hældes ud paa en Pande, hvori der i Forvejen er smeltet rigeligt med Smør eller Margarine, og under Laag og med en Asbestplade under bager Omeletten i 10 Min. Naar den skal serveres, skubbes den over paa et Fad, og alle de flødestuvede Svampe (de kan evt. være jævnede lidt) hældes over. Serveres straks. | ||