Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Puk Kogebog | ||
Forfatter: | Meister, Knud; Andersen, Carlo; | ||
Pseudonym: | Werner, Lisbeth | ||
Årstal: | 1957 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | E. Wangels Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 94 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; børn; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 4,5 | ||
Kære køkkenskriver
(Ja, for jeg går da ud fra, at du er noget af en køkkenskriver, som gerne ser til — og måske endda giver en hånd med — når der laves mad hjemme). Denne kogebog udkommer, fordi et ganske overvældende antal læsere af PUK- bøgerne og af PUK-lomme-bogen har bedt om det. De skrev, at de savnede en kogebog, som fortalte om sjov mad og nem mad og ikke alt for kostbar mad. De skrev, at de godt kunne tænke sig at få nogle ideer at arbejde med i køkkenet. Og så måtte vi jo til at spekulere ... Bogen er ikke nogen lærebog i huslighed. Meningen med den er heller ikke, at du skal kunne tage fat på at ordne familiens madproblemer, når du har læst den. I virkeligheden er den snarere en slags hobby-bog, som fortæller løst og fast om, hvordan man uden at stå på hovedet i gryderne fra morgen til aften kan lave små, fikse, velsmagende retter — ofte på en ny og nem måde. Du vil lægge mærke til, at der ikke kræves af dig, at du skal kunne lave det hele selv. Nu om stunder kan man købe så mange færdige madvarer (herom nærmere i det følgende afsnit), at det da ville være tåbeligt ikke at benytte sig af de gode tilbud. PUK KOGEBOG vil hjælpe dig til at bruge chancerne og først og fremmest til at more dig godt. Så vi siger: GOD FORNØJELSE og VELBEKOMME! Hvor der ikke er anført andet (og hvor der ikke er tale om portionsanretninger), er opskrifterne i denne bog beregnet til 4 personer. Målene er såvidt muligt angivet i »kopper«, »skefulde« o. s. v., fordi erfaringen viser, at de færreste »køkkenskrivere« bryder sig om at veje af. Men efterhånden som begynderen bliver ekspert, kan det tilrådes at tage vægt og måleglas i brug. | ||
HVOR står HVAD i kogebogen?
Ananas-ost 39 Amerikanske pandekager 21 Appelsin-kræs 76 Arrivederci Roma 30 Assiette des jeunes filles 80 A Thousand Islands' dressing 45 Bacon 12 Bacon and eggs 49 Bagte kartofler 29 Bajerske pølser 31 Banana 65 Banana-flakes 62 Banana-split 65 Blomkåls-ret 79 Bombay-taffel 52 Borddækning 84 Bornholmer-kræs 24 Brændenælde-salat 80 Bøf i bolle 37 Cacao 15 Champs-Elysées-dressing 44 Cheeseburger 40 Chokolade 15 Chokoladebudding 57 Crebinet Harlekin 74 Creme 61 De tusind øer-dressing 45 De unge pigers tallerken 80 Dressings 43 Dukkedessert 60 Egg-shake 63 Festlig frugtsalat 59 Figenpølse 57 Fiskefilet å la Hanne 81 Fløde-dressing 44 Franskbrød 69 Fransk løgsuppe 50 Fransk marinade 43 Frikadeller 38 Fru Franks thekringle 69 Frugt-cobbler 66 Frugtsalat 59 Grøntsagssuppe 37 Gulerods-is 65 Gullasch 54 Hachis 22 Hakkebøf 35 Hamburgers 55 Havregrød 11 Hot cakes 21 Husmands-suppe 35 Husmands-æggekage 26 Ingers chokoladebudding 57 Is-desserter 62 Is-kaffe 65 Jet-suppe 37 Kaffe 13 Karens yndlingsdessert 62 Kartofler 11 Kartoffelmos 33 Kartoffelmos m brunede løg 33 Kartoffelmos-roser 33 Kartoffel-pandekage 76 Kastanjer 32 Kokosmakroner 68 Larms makroner 70 Larsens specialiteter 79 Lucullus' drøm 78 Lækker forret 17 Løgsuppe 50 Makroner 70 Makrondessert 62 Marengs 70 Marengs-lagkage 71 Medistertomater 36 Melon à la Annelise 60 Milk-shake 63 Mine venners livretter 91 Mit selskab 92 Nybygger-kartofler 29 Omelet 23 Osteæbler 40 Ost i etage 40 Ost i ovn 39 Overflødigheds-pandekage 22 Overraskelse fra Gudhjem 74 Pandekager 20 Pandekager uden sukker 21 Paprika-ost 41 Pirouski 51 Pleskener 68 Puk's delikatesse 74 Pølser à la Egeborg I 31 Pølser à la Egeborg II 32 Pølser med æggestand 79 Risklatter 61 Risotto alla Milanese 51 Rugbrøds-omelet 19 Rødt-hvidt-og-gult 27 Røget sild24, 74 Røræg å la Skip 18 Salat, tilberedning af 43 Schnitzel 54 Sildeblommer 18 Siamesisk ret 52 Singapore 63 Skinkeost 39 Skinke-tartar 25 Sommersmil 45 Spaghetti 31 Spansk æggekage 77 Specier 72 Spejlæg 15 »Spejlæg« (kager) 71 Spege-madder 26 Spinat med æg 19 Stegning 12 Strakte bøffer 35 Stuvede grøntsager 36 Susannes lyn-specier 72 The 14 Thekringle 69 Tips til den unge værtinde 83 Tomater med æg i 27 Tomat-ost 41 Tomatsalat 46 Torsk Espagna 53 Tropedrøm 64 Uhm- og knas-lagkage 71 Ungarsk gulyas 54 Ungarsk mos 34 United Nations' salat 46 Valdemar-dessert 77 Walesbrød 71 Yankee-dessert 58 Æbler i ovnen 59 Æbleskiver 23 Æg, kogte Æg-dressing Æg med rejer 17 Æg med sildesalat 27 Æg på plænen 10 Æggedrink med is 63 Æggekage 26 Æggekage, spansk 77 Æggepunch 58 | ||
UNITED NATIONS' SALAT
Den hedder sådan, fordi der er så mange forskellige ting i den! 2 salathoveder 4 små tomater 1 appelsin 1 æble 1 dusk persille eller lidt kørvel eller grønkål 1/4 blomkålshovede Rens det altsammen godt. Blomkålens små buketter pilles fra hinanden. Tomaterne skæres i skiver eller små både. Salathovederne skæres på tværs, sådan at bladene bliver skåret i strimler. Appelsinen pilles, og kødet skæres i små stykker. Æblet rives på råkostjernet eller skæres i små strimler. Persille (kørvel, grønkål) hakkes fint. Som dressing kan bruges den franske eller den amerikanske. | ||