Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Den lille Hüttemeier, alle Hjems Kogebog | ||
Forfatter: | Hüttemeier, Kirsten; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1958 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlaget Fremad | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1958 | ||
Sider: | 133 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | illustreret; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 9,75 | ||
A
Abrikosgrød 97 Abrikosmarmelade 126 Abrikossovs 88 Agerhøne, stegt 77 Agurker, søde 127 Ananasfromage 96 And, sprængt 76 And, stegt 75 Appelsincreme 115 Appelsinfromage 95 Appelsinkage 110 Appelsinmarmelade 126 Artiskokker 36 Asier, syltede 127 Asparges 36 B Bagning 104 Bagværk med ost 91 Bankeflæsk 56 Bankekød fra Skovhuset 65 Bearnaisesovs, uægte 84 Bearnaisesovs, ægte 85 Bladselleri 46 Blomkål, kogt 36 Boller i selleri 71 Boller, bagte, små, til suppe 15 Boller, te 105 Bondesuppe, fransk 12 Bouillon 11 Bouillon, klaring 11 Brisler, kogte 72 Broccoli 37 Brune kager 108 Brunkål, jysk 38 Brødterninger, sukker-ristede 16 Byggrynssødsuppe 14 Bøf, fransk 64 Bøf, hakke- 67 Bøf, Lindstrøm 57 Bøf, Tartar 120 Bønner, friske, tørrede 37 C Champignons à la crème 51 Champignons, ristede 51 Champignonsovs 84 Citroncréme 115 Citron-appelsin fromage 95 Chokoladeglasur 116 Chokolade- og kaffefromage 95 Chokoladelagkage, Møllens 100 Crepinetter 58 Crémeboller 114 Creme, rå 87 Cumberlandssovs 85 D Desserter 93 Drømme, småkager 108 Duer, stegte 75 Dyreryg, stegt 79 Dyrevildt 78 F Fars, farsretter 68 Fars 1 68 Fars 2 69 Fars 3 69 Farslåda 70 Fasan, stegt 78 Fisk 19 Fiskefars, hjemmelavet 27 Fisk i aluminiumsfolie 19 Fisk i gelé 20 Fisk, kogning 19 Fisk, stegning 19 Fjerkræ, rensning 73 Flæskekød 54 Flæskekød, røget 59 Flæskesteg, m sprød svær 55 Flødekarameller 122 Fløjlsgrød 17 Forel, kogt 21 Formkager 110 Franskbrød 104 Fricandeau 62 Frikadeller 69 Frugtgrød, jævning 97 Frugtpie, svensk 102 Frugtsuppe 13 Frugttærte, stor 113 Frysebox 130 Fuglevildt 77 Fyld og glasurer til bagværk 114 Fyld til supper 15 Får i kål, tante Jo's 68 G Gelé 124 Glasur, hvid, 1 116 Glasur, hvid, 2 116 Gratin, gammeldags 32 Grundsovs, lys 82 Grundsovs, mørk 82 Grød og vælling 17 Grønkål 37 Grønkålssuppe 12 Grønlangkål 37 Grøntsager 36 Grøntsager i frituredej (beignetsdej) 50 Grøntsager i gelé, aspic 49 Grøntsagssuppe 11 Gulerødder, eller karotter, brunede 38 Gulerødder, kogte 38 Gule ærter 9 Gullasch, ungarsk 65 Gås, stegt 75 Gås, sprængt 76 H Hakkebøf 67 Hamburgergryden 60 Hamburgerryg, kogt, sukkerglaseret 60 Hane, stegt 74 Hare, stegt 78 Havregrød 17 Hellefisk 22 Hestekød 67 Hindbærsyltetøj 125 Hollandaisesovs, uægte 84 Hollandaisesovs, ægte 84 Honningkage 111 Hornfisk, stegt 22 Horn, fyldte 105 Hummer, kogt 27 Husblas, anvendelse af 94 Hvidkål 38 Hvidkål, fyldt 39, 70 Hvidløgssmør 86 Hybensuppe 14 Høne, kogt 76 Høne, krydderstegt 76 Høns, kyllinger, ænder, frosne 74 Hønsekødsuppe 10 I Indmad 71 Is, frosset i køleskab 103 Is, parfait 103 Is, varm 102 Italienske pizza'er 91 j Jordbærsyltetøj 125 Jordskokker 39 Jordskokker, gratinerede 39 Jomfruhummer eller dybvandshummer 28 K Kagedesserter 100 Kalvefrikassé 63 Kalvekød 61 Kalvesteg, stegt i gryde 61 Kalvesteg, stegt i ovn 61 Kalvemedaljoner 62 Kalverullesteg 61 Kanelsnegle 114 Kantareller 51 Karamelrand 99 Karamelsovs 87 Kastanier, kogte 43 Kastanier, ristede 42 Kartoffelfrikadeller (døde frikadeller) 40 Kartoffelmayonnaise 40 Kartoffelmos 41 Kartoffelsalat, kold 41 Kartoffelsalat, varm 41 Kartoffelsne 42 Kartoffelsuppe 12 Kartofler, brunede 39 Kartofler, kogte 39 Kartofler, kogte i fedt 40 Kartofler, ovnstegte 42 Katrineblommekage 98 Kiks 107 Klaring af suppe 11 Klejner 109 Klipfisk 22 Kokosmakroner 109 Ko mm ens kringler 105 Konditorkager 112 Konfekt 122 Konservering 124 Koteletfisk eller havkat 22 Krabber 28 Krebs 28 Kringle eller Krans 106 Kræmmerhuse 100 Krydderhøne 76 Krydder kage 111 Kryddersmør 86 Kråser 73 Kærnemælksuppe 14 Kyllinger, stegte 74 Kyllinger, stegt på spid 54 Kød, indkøb, opbevaring 52 Kød beregnet pr person 79 Kødboller, små til suppe 16 Kødrand 70 Kødsuppe 9 Køleskabet 131 Kørvel 43 Köttbullar, svenske 69 Kåldolmer 43 Kålrabi 43 Kålrouletter 43 L Laks 23 Lamme- og fårekød 67 Lammefrikassé 68 Lammekoteletter, stegte 68 Lammeryg, stegt 67 Lever, stegt 71 Leverpostej 117 Linser 112 Lobescoves 65 Løg, stegte 44 Løg, sukkerbrunede 44 Løgsuppe, fransk 13 Lada 32 M Majs 44 Makaroni 35 Makrel, røget 23 Marengs 109 Marinade, 1 80 Marinade, 2 80 Marinade, agurkesalat 81 Marinade, med fløde, sur-sød 81 Marmelade 126 Mayonnaise 118 Mayonnaisesovs 85 Medaljer 112 Moccacrème 101, 115 Muslinger 29 Muslinger på fransk 29 Mørbrad 58 Mørbrad, Moster Bobs 59 Mørbrad som forloren and 59 Mørbrad som bøf 58 Mørbrad som vildt 58 Mørdej til linser 112 N Nougat 123 Nyreragout 72 O Oksebryst, sprængt 66 Oksehal eragout 66 Oksehalesuppe 10 Oksekød 63 Oksekødsuppe 11 Oksesteg, helstegt 63 Omelet, 1 32 Omelet, 2 33 Ost i bagværk 91 Ostebid, skovriderens 89 Ostecrème 90 Ost, god-nat 90 Ostemad, kongelig 89 Ostemedaljer 91 Ostescones 92 Ostesoufflé 90 Ostetomater, bagte 89 Ost i vindruer 89 P Pandekager 93 Pariserbananer 98 Peber, farseret 45 Peber, frisk, gul, grøn, red 45 Peberrodssmor 86 Persillesmør 86 Pighvar 23 Pommes frites 40 Porrer 45 Pålæg og smorrebrød 117 R Rabarbergrød 97 Rejer 29 Remouladesovs 85 Ribsgelé 124 Ris og spaghetti 33 Ris, løse 34 Ris, kogte i bouillon 34 Ris å la mande 98 Risengrød 18 Rismelsvælling 18 Risotto 34 Risrand 34 Risvandgrød 18 Roastbeef, oksefilet 64 Rosenkål 45 Roulade 113 Rugbrødstoppe 17 Rullesteg 55 Rødbeder, syltede 46 Rødkål 46 Rødspætter 23 Rødspættefilet med vin og svampe 23 Røræg 31 S Sagosuppe, hvid 15 Sagosuppe, rød 15 Saft 125 Saftgrød 97 Saftrand 97 Saftsovs, kirsebærsovs 88 Salater og marinader 80 Saltlage, mindre stærk 128 Saltlage, stærk 128 Sandwich 120 Sandwich, luksus 121 Savarin med frugt 103 Scones 106 Selleri 46 Semoulevælling 18 Sigtebrød 104 Sild, marineret 24 Sild, stegte 24 Skaldyr 27 Skinke, kogt 60 Skorzonerrødder 48 Sky 118 Smørrebrød 119 Smørrebrød og pålæg 117 Smørrebrød, raffineret 120 Smørcréme 116 Smørepålæg 121 Småkager 107 Snepper, stegte 78 Snurregryde 57 Solbær, syltede 125 Solbærgelé 124 Sovs 82 Sovs, afbagt 83 Sovs til desserter 86 Sovs, legeret 83 Soufflé, 1 94 Soufflé, 2 74 Spaghetti, kogte 35 Spaghetti Venturi 35 Spidskål 47 Sparesuppe 9 Spinat, dampet 47 Spinat, frossen 47 Spinatrand 48 Spinat, stuvet 47 Spinatsuppe 13 Stegning i aluminiumsfolie 53 Stegning i bordgrill 53 Stegning efter dryppe-metoden 53 Stegning i gryde 54 Stegning i ovn 52 Stegning i ovn under infrarøde stråler 53 Stegning på pande 54 Stenbider 24 Stikkelsbærgelé 124 Stikkelsbærgrød 97 Stroganoff 66 Studenterguf, konfekt 122 Sukkerbrødskage 111 Supper 9 Supper, søde 13 Svampe 50 Svinehjerter, stegte 71 Svinekam 56 Svinekoteletter, stegte 56 Syltning 124 Syltning, sur, 127 Sønderjysk sur rib 118 Søtunge 25 Søtunge å la Maxim 25 T Teboller 105 Tomater 48 Torsk 25 Torsk, stegt 25 Torsk, stegt i ovn 25 Torskefilet, stegt 26 Torskerogn 26 Trylledej 107 Trøffel-chokolade 123 Tunge 73 Tunfisk, stegt med tomat og svampe 26 Tvebakker 106 Tørstegning i ovn 52 V Vandbakkelser 101 Vanillecreme 115 Vanillecrémesovs 87 Vanillekranse 109 Vildand 78 Vildtsovs 85 Vin-gelérand 96 Vælling 18 W Wienerbrød 113 Wienerschnitzel 62 Æ Æblegelé 124 Æbleflæsk 57 Æblekage, fransk 99 Æblekage, gammeldags 100 Æblemarmelade 126 Æbleskiver 93 Æg, blødkogte 31 Æg, pocherede 31 Æg, spejlede 31 Æggekage 33 Æggeretter 31 Æggestand 17 Ærter, frosne 49 Ærter, stuvede 49 Ø Øllebrød 15 Østers 29 Å Ål, kogt 21 Ål, stegt 21 | ||
Oksehaleragout:
Kviehaler er lidt mindre og lidt hurtigere at koge more end oksehaler. 2 oksehaler eller 3 kviehaler, fedtstof, 2 gulerødder, 3 porrer, 6 laurbærblade, salt, peber, paprika, kogende vand, jævning, vin, sherry eller madeira. Serveres med kartoffelmos. Oksehalerne får De slagteren til at hugge ud i leddene, så de er nemme at skære fra hinanden. De brunes i smør eller margarine, helst på en stegepande, og lægges derefter over i en gryde. Grøntsagerne brunes med til sidst, og det hele blandes i gryden sammen med laurbærblade, salt peber og så meget kogende vand, at det knapt dækker. Under et tætsluttende låg koger oksehalerne i mindst 3 timer. De skal være så møre, at De kan løsne kødet fra benene med en ske. Til sidst jævnes sovsen. Den smages til med krydderier og vin. | ||