Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Billig mad med sjov i | ||
Forfatter: | Thyregod; | ||
Pseudonym: | Thyregod | ||
Årstal: | 1956 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Nyt Nordisk Forlag; Arnold Busck | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 58 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | økonomisk; billig; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 6,85 | ||
Til Herren i huset!
Vi ved godt, at De foretrækker engelsk bøf, flæskesteg med rødkål og stegte kyllinger. Det gør nok de fleste af os. Men den slags mad er dyr. Nu lærer jeg Deres kone at lave billig mad, der smager godt. Og De vil synes om maden, bare De holder op med at tænke på engelsk bøf og flæskesteg hele tiden. Ros Deres kone, fordi hun laver god mad og samtidig holder budgettet. Så bliver der måske råd til flæskesteg ind imellem. | ||
Abelone-frikadeller 13 Abrikosfromage 45 Abrikoskager 45 Agurkemos 34 Agurker, stuvede 34 Appelsingelé 44 Bagning 49 Bankeflæsk 9 Blomkål-kartoffelmos 36 Blomkål, spansk 39 Brun gemmekage I 50
- - II 50 Brændende kærlighed 9 Brødæggekage 43 - svensk 43 Bum 14 Bøfbrød 11 Bønnegryde 37 Chartreuse med brunkål 14 Chokoladekage, Georginas 50 Cremebudding 43 Desserter 42 Dildkartofler 36 »Døde frikadeller« 57 Engelsk fiskepie 24 Fars 12 Farserede løg 13 Farserede porrer 13 Fars-frikassé 15 Fedtegrever 52 Figenkage 50 Fisk 20 Fiskefrikadeller 26 - med bacon 26 Fiskepie, engelsk 24 Fiskeret, svensk 24 Fiskeroulader 24 Fiskeruller 24 Flæskeragout, Leifs 10 Forloren and 15 - hare 19 Formad 30 Franskbrød, Lises 51 Frikadeller, Anettes 13 Gemmekager 50 Gratin 57 - med franskbrød 57 Grenå-kød 12 Gryde-makrel 23 Grønsager 34 - indbagte 38 Grønsagssuppe 31 Gulerodsgryde 37 Gulerodskød 11 Gulerodssuppe 31 - med løg 32 Gulerødder, brunede eller glaserede 35 - panerede 39 Hachis 56 - indbagt 56 Halvmayonnaise 48 Heksedessert 55 Hjerte 17 Hjertegryde 19 Hjertegullasch 19 Hjerter, farserede 18 - fyldte 18 - stegte med persille 18 Hornfisk 22 Hornfiskefrikassé 23 Hornfisk i fad 23 Indbagte grønsager 38 Indianergryde, Gretes 29 - Lisbeths 28 Indmad 16 Ingefærkager, skotske 51 Jordskokker 35 Jysk leverret 17 Kakaobrødsuppe 33 Kalv i tomat med makaroni 29 Karamelkiks 51 Karamel-øllebrød 32 Karbonader 10 - Gurlis 11 - med rødt i 11 Karrykartofler 36 Kartoffelgratin med tomater 38 Kartoffelfrikadeller 37 Kartoffelmos, grøn 36 - rød 36 Kartoffelsalat 35 Kartoffelsuppe 31 Kartoffelæggekage 39 Kartofler, stuvede 35 Kedgeree 25 Kiksebidder 51 Kokosmakroner 56 Koteletfisk 25 - i tomatsauce 25 - stegt 25 Krydderfedt med løg 47 Kryddersild 49 Kærnemælksbrødsuppe 33 Kærnemælksfromage 45 Kærnemælksost 54 Kød 9 Kødsuppe, Lises 32 »Köttbullar«, svenske 14 Kålgryde 10 Kålrabi-kartoffelmos 36 Lever-frikadeller 16 Lever-gullasch 16 Lever, marineret 17 - på Mariannes facon 17 Leverpostej 47 Leverret, jysk 17 Lyngvig-makrel 23 Lyn-spaghettiret 29 Lyse frikadeller 13 Løg, farserede 13 Løg-kartoffelmos 35 Løgsauce 22 Løgsuppe 32 Makaroni 27 - fru Jacobsens 29 Makaronirand 28 Makrel 23 - kogt 23 Mandagssteg 57 Marengs 55 Marinade 40 Marineret lever 17 Mayonnaise 47 Nyre med grønærter 17 Nyreragout 17 Nyrer, stegte 17 Opvarmet mad 58 Ostebrød 51 Peberrodssauce 38 Persille-hornfisk 23 Persille-kartofler 36 Pilaw 30 Porrer, farserede 13 - snurrede 35 - stegte 35 Porresuppe 31 Portionsanretninger (dessert) 42 Pærevælling 33 Pølse-gullasch 15 Pølsesalat 15 Pålæg 46 Rester 52 Reste-ret, Mette-Maries 58 Rige riddere 43 Ris, løse 27 Risotto 29 Rosenkåls-æggekage 38 Rosinriddere 43 Rullesteg 12 Rødbeder 34 Rød gryde 10 Råcreme 42 Salater 40 Sandkage 50 Sellerikød 11 Sellerirand 39 Sellerisuppe 32 Sennepskartofler 36 Sennepssild 21 Sild 20 - fyldte 21 - i fad 21 - kogte 22 - stegte med log og tomat 21 Sildebøf 22 Sildefrikadeller 22 Sildesalat 47 Slåbroksild 21 Smørepålæg 46 Snurregrønsager med ost 36 Snurreret 37 Sommergratin 25 Sommersteg 57 Spaghetti 27 - å la Julia 28 - fin 29 Spegesild 48 - med løgsauce 22 Spejlæg, forlorne 54 Spinatfrikadeller 38 Stenbider 25 Stuvede agurker 34 - kartofler 35 - tomater 13 Surmælksost 54 Svensk brødæggekage 43 - fiskeret 24 Svenske »kottbullar« 14 Tisvilde-blomkål 39 Tomater, stuvede 13 Tomatgratin 38 Tomat-kartoffelsalat 35 Torskerogn 26 Torskerognsfrikadeller 26 Urtefrikadeller 38 Vintersteg 57 Welsh rarebit 52 Ymer 43 Ymer-jordbær 43 Æblebrødpie 44 Æblebrødsuppe 33 Æblekage, Bettys 44 - fynsk 44 - med rugbrød 55 Æblemarengs 44 Æblepie, bagt 54 Æblesild 21 Æblestang 50 Æg i spinat 40 Ærtegryde 10 Åbenrå-gryde 9 | ||
Pølsesalat (4 personer)
700 g kogte kartofler, 2-3 leg, 2 tomater, 1 stk. agurk, 3/4 dl eddike, 3/4 dl vand, 1 lille tsf. salt, 1/4 tsf. peber, 1 1/2 spf. sukker, 73 g margarine, grøn salat eller purløg, 500 g god medisterpølse. Medisterpølsen koges, skæres i tynde skiver og steges let. I en gryde smeltes 30 g margarine, løgskiverne svitses, og vand og eddike hældes på. Løgene koger heri, til de er møre (4—5 min.), hvorefter marinaden smages til med salt, peber og sukker. Kartofler, tomater og agurk skæres i skiver og vendes i marinaden. Den lunkne salat lægges på et fad med de ristede pølseskiver ovenpå. Man pynter med grøn salat, skåret i strimler, eller hakket purløg. | ||