| Et Par Ord med paa Vejen, før De prøver mine Opskrifter.
SUPPEN er som Regel Optakten til Dagens Hovedmaaltid - til den overdaadige
Festmiddag som til den jævne, borgerlige Middag - men hvor ofte har vi ikke alle
været ude for en Suppe, der hverken smagte af det ene eller det andet, men i
Stedet var saa tyndbenet og sløj, at den næsten kunde ødelægge baade Humør og
Appetit for os.
Det er ofte Biprodukter og Rester, der anvendes til Fremstilling af Supper, og det
er derfor af den største Betydning at have et Middel, som kan give Suppen forøget
Næringsværdi, pikant Smag, og en god Aroma. Tidligere kendte man ikke et
saadant tilfredsstillende Middel; de udenlandske Ekstrakter, man havde til
Forstærkning af Supper, bestod væsentligt af Salt tilsat Sellerismag, og deres
Næringsværdi og hele Værd som Hjælpemiddel var rent minimal og stod saaledes i
et skærende Misforhold til de høje Priser, som betaltes derfor.
Det var derfor et fortræffeligt Udslag af dansk Initiativ, da VITAMON Ekstrakten
for nogle Aar siden fremkom; den har alle de gode Egenskaber, som de hidtil
kendte Ekstrakter manglede. Den er en god Ven og Hjælper i Restauranter og
Pensionater, hvor der paa én Gang skal laves Mad til mange, men dens Fortrin er
ikke mindre fremtrædende, naar det gælder de.Titusinder af store og smaa Hjem,
hvor man ved Hjælp af lidt VITAMON paa et Øjeblik kan skaffe sig en Tallerken
Suppe eller Kop Bouillon, der virkelig smager af noget. Og
VITAMON har den gode Egenskab, at den med lige tilfredsstillende Resultat kan
anvendes selvstændig og som Tilsætningsmiddel og er lige fortræffelig, hvad
enten det drejer sig om Suppe eller Sauce. Den er f. Eks. udmærket, hvor man
mangler Kødsuppe og gerne vil spare den Ulejlighed og Udgift, der er forbundet
med at koge Suppe af Kød — den rene Vita-monsuppe staar højt baade i Smag og
Næringsværdi.
Det er min personlige Erfaring, at den danske VITAMON staar som en flot Nr. 1,
den giver Fylde og Kraft og en sjælden fin Aroma, og dertil kommer, at den er
overordentlig økonomisk i Brug, og den vil sikkert hurtigt skaffe sig Plads i flere
og flere danske Spisekamre og vil paa Udflugter eller Campingture vise sig som et
af de ypperligste og mest uundværlige Hjælpemidler.
Det har været en paa en Gang interessant og for en Fagmand tilfredsstillende
Opgave at udarbejde nærværende lille Samling Opskrifter paa Supper og Saucer,
hvortil VITAMON med Fordel kan anvendes. Disse Opskrifter er selvfølgelig ikke
udtømmende, der kunde skrives Masser af andre, hvortil VITAMON med Fordel kan
anvendes, men Publikums Forsøg med efterstaaende Opskrifter kunde maaske
føre til, at der foruden de Titusinder af Hjem, hvor Vitamonen allerede er et
fortrinligt Hjælpemiddel, vil melde sig nye Titusinder med Lyst til at prøve dette
gode danske Produkt, og det skal da nok vise sig, at VITAMON med sine mange
gode Egenskaber vil vinde almindelig Anerkendelse overalt.
ALF. BRYDESEN
Kokkenchef hos Hs. Maj. Kongen. | |