Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Jorden Rundt med 80 Retter | ||
Forfatter: | Courtine, Robert J.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1963 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Thaning & Rindom | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 150 | ||
Oversætter: | Rindom, Sonja | ||
Stikord: | etnisk; regional; amerikansk; illustreret; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5,25 | ||
BELGIEN
Belgisk fiskesuppe nr 1 Belgisk hønsesuppe nr 2 Bøf a la flamande nr 3 Asparges på flamsk manér nr 4 Endivie (julesalat) som i Belgien nr 5 ENGLAND - SKOTLAND - EIRE Skotsk hønsekødsuppe nr 6 Stegt søtunge nr 7 Stegte sild på skotsk nr 8 Oksekøds- og nyre-pie nr 9 Skotsk rype nr 10 Irsk stuvning nr 11 Lammekød som i Lancashire nr 12 Hyrde-pie nr 13 Irsk kaffe nr 14 Welsh rarebit nr 15 Stikkelsbærcreme nr 16 Risbudding nr 17 Christmas Pudding nr 18 FRANKRIG Klar kødsuppe nr 19 Fransk løgsuppe med mælk nr 20 Gratineret søtunge nr 21 Ål med tartarsauce nr 22 Stegt bedekølle med hvide bønner nr 23 Fransk grydesteg nr 24 Ristede lammenyrer med madeira nr 25 Ung høne marengo nr 26 Stegt and med appelsin nr 27 Béchamelsauce nr 28 Mornaysauce nr 29 Smørkogte kartofler • • • nr 30 Franske grønærter nr 31 Gulerødder som i Vichy nr 32 Farserede løg nr 33 Omelet med kryddergrønt nr 34 Arme riddere nr 35 Risrand med æbler nr 36 Jordbærtærte nr 37 GRÆKENLAND Græsk citronsuppe nr 38 Kold grønsagsmos med yoghurt nr 39 Farserede grønne pebere nr 40 Lam i tomatsauce nr 41 Anissoufflé nr- 42 HOLLAND Stegte sild på hollandsk nr 43 Hollandsk bankekød nr 44 Hollandsk oksegryde nr 45 Endiviesalat med hvid sauce nr 46 Citroncreme nr- 47 Æblepandekager nr 48 ITALIEN Minestrone nr- 49 Fisk stegt i ovn nr 50 Kylling på jægermanér nr 51 Kødret af kalvekød og skinke nr 52 Ris og ærter nr 53 Asparges som i Firenze nr 54 Lever som i Venezia nr 55 Broccoli som i Rom nr 56 Risotto med champignons nr 57 Neapolitansk pizza nr 58 Nøddetærte nr- 59 Æggepunch nr 60 RUSLAND OG POLEN Rødbedesuppe med kød (Rusland) nr 61 Kaukasisk shashlik (Rusland) nr 62 Bøf Stroganoff (Rusland) nr 63 Blinier (Rusland nr 64 Agurkesalat med sur fløde (Rusland) nr 65 Russisk salat nr 66 Alexandradessert (Rusland) nr 67 Mazurki (Rusland) nr 68 Polsk æblesuppe (Polen) nr 69 Piroger (Polen) nr 70 Polsk svampesuppe nr 71 Husarsteg (Polen) nr 72 Polsk hvedekage nr 73 SCHWEIZ La fondue nr 74 SKANDINAVIEN Gule ærter (Danmark) nr 75 Rødgrød (Danmark) nr 76 Jansons fristelse (Sverige) nr 77 Greta Garbo-pandekager (Sverige) nr 78 Norsk fiskebudding (Norge) nr 79 Hummersauce (Norge) nr 80 Sommersuppe (Finland) nr 81 Finsk fiskekage (Finland) nr 82 SPANIEN OG PORTUGAL Klipfisk på portugisisk nr 83 Klipfisk på spansk nr 84 Paella nr 85 Ragout af svinekød (Portugal) nr 86 Cocido (Spanien) nr 87 Ung høne i oliven (Spanien) nr 88 Baskisk røræg (Spanien) nr 89 Blandede grønsager (Portugal) nr 90 Fiskesalat (Spanien) nr 91 Spansk chokolade nr 92 TYSKLAND Ølsuppe fra Berlin nr 93 10 Hamburgsk ålesuppe nr 94 Morgenrødesuppe nr 95 Vinsuppe med makroner nr 96 Surkål nr 97 Farseret gedde nr 98 Kød å la Pickelsteiner nr 99 Labskovs fra Bremen nr 100 Svinekoteletter å la Ernst Creutznr 101 Kalvesteg, stegt i øl nr 102 Peberkød nr 103 Kalvelever med tomatsauce nr 104 Hareragout nr 105 Himmel og jord nr 106 Berlinerkage nr 107 Majvin nr 108 UNGARN OG BALKANLANDENE Ungarsk gullash nr 109 Kartofler med paprika (Ungarn) nr 110 Husarbrød (Ungarn) nr 111 Bøf Esterhazy (Ungarn) nr 112 Tjekkisk ærtesuppe nr 113 Bøhmisk rødkål (Tjekkoslovakiet) nr 114 Bøhmiske klejner (Tjekkoslovakiet) nr 115 Majsmelsgrød (Rumænien) nr 116 Karpe, fyldt med oliven (Rumænien) nr 117 Kold agurkesuppe (Bulgarien) nr 118 Gratinerede auberginer med tomat og hakket kalvekød (Bulgarien) nr 119 Balkandolmer (Jugoslavien) nr 120 ØSTRIG Ål å la Donau nr 121 Wienerschnitzel nr- 122 Kogt oksetunge med peberrodssauce nr 123 Kartoffelsalat nr 124 Sachertærte nr 125 Æblestrudel nr 126 Wienerkaffe nr 127 Wienerchokolade nr 128 ISRAEL Suppe på hårdkogte æg (fra Rusland) nr 129 1 AR Myntesuppe (fra Tunis) nr 130 Fiskekugler (fra Polen) nr 131 Karpe på jødisk manér (fra Alsace) nr 132 Tafifa (fra Nordafrika) nr 133 Sefrito (fra Ægypten) nr 134 Keftele (fra Rumænien) nr 135 Jødekager (fra Nordafrika) nr 136 Vinsoufflé (fra Tyskland) nr 137 Sød pilaff (fra Tyrkiet) nr 138 DEN NÆRE ORIENT Adjem pilaff (Tyrkiet) nr 139 Hønsepilaff (Syrien) nr 140 Fasan som i Libanon nr 141 Inam bayaldi (Tyrkiet) nr 142 Taraba (Syrien) nr 143 Auberginer å la Soraya (Iran) nr 144 Beurrek (Tyrkiet) nr 145 S'baa el aazoussa (Irak) nr 146 Rahat el halkum (Tyrkiet) nr 147 Tyrkisk kaffe nr 148 INDIEN Indisk karry nr 149 Ris, kogt på indisk manér nr 150 Høne i karry fra Nordindien nr 151 Rejer i karry nr 152 Fisk i karry nr 153 Bedekød i karry nr 154 Semoulekager nr 155 Æblechutney nr 156 KINA Ris, kogt på kinesisk manér nr 157 Stegt benfri fisk nr 158 Svinekød med snittebønner nr 159 Høns med valnødder nr 160 Høne i ananas nr 161 Kinesisk omelet nr 162 Abrikosmarmelade nr 163 Friturestegte magnoliablade nr 164 JAPAN - INDOKINA - INDONESIEN Bambusskud (Japan) nr 165 Ål på japansk manér nr 166 Svinkeød med grønsager (Japan) nr 167 Friturestegt hummer (Japan) nr 168 Fiskesuppe (Cambodia) nr 169 Omelet, fyldt med svinekød og champignons (Annam) nr 170 Ris, kogt på annamitisk facon nr 171 Græskarmarmelade (Tailand) nr 172 Krydderhøne (Celebes) nr 173 Bananbeignets (Java) nr 174 NORDAFRIKA Fårekød i gryde nr 175 Æg i krydderurter nr 176 Ovnstegt fisk med tomat nr 177 Tunfisk med krydderurter nr 178 Tunesisk guldmakrel nr 179 Bederagout med svesker nr 180 Marokkansk høne nr 181 Kylling i sød anretning nr 182 Glaseret gås nr 183 Hønsehachis i æbler nr 184 Bedekødsdolmer nr- 185 Marokkansk ragout nr 186 Couscous nr- 187 Couscous marga nr 188 Farserede pebere fra Marokko nr 189 Artiskokker som i Oran nr 190 Hvide bønner med safran nr 191 Banandessert fra Tanger nr 192 Ostekage med syltetøj nr 193 ÆGYPTEN Fisk med citron nr 194 Hakket oksekød med tomater nr 195 Farseret kylling nr 196 Pilaff-ris nr 197 Fyldte dejgkugler nr 198 DET SORTE AFRIKA OG SYDAFRIKA Congolesisk suppe nr- 199 Suppe med jordnødder nr 200 Senegalesisk fiskeret nr 201 Bosaka nr 202 Kylling med jordnødder nr 203 Kylling med bananer nr 204 Svinekød med brøndkarse (Madagascar) nr 205 Madagascar-æg nr 206 Madagascar-salat nr 207 Mai'zenatærte fra Sydafrika nr 208 U S A Tomat-cocktail nr 209 Krabbe-cocktail nr 210 Reje- og grapefrugt-cocktail nr 211 Muslingesuppe nr 212 Majssuppe nr 213 Hvide bønner som i Boston nr 214 Høne å la Maryland nr 215 Grydesteg på amerikansk nr 216 Svinekoteletter med søde kartofler og æbler nr 217 Stegt kalkun med tranebærsauce nr 218 Hønse- og sellerisalat nr 219 Krabbesalat nr 220 Waldorf salat nr 221 Jordbærtærte nr 222 CANADA Laks å la tidmish nr 223 Stegt vildand nr 224 Canadisk hachis nr 225 Canadiske agerhøns nr 226 Doughnuts nr 227 Canadisk salat nr 228 Ahornsirup-tærte nr 229 VESTINDIEN Krabbesuppe nr 230 Calalou nr 231 Klipfisk som på Guadaloupe nr 232 Küpfisk i brune bønner nr 233 Fiskeret fra Haiti nr 234 Pepitoria nr 235 Almondigellas nr- 236 Chanfaina nr 237 Marinerede grønsager nr 238 Gratinerede bananer nr 239 Majscreme nr 240 Ananas med chokolade nr 241 Punch fra Antillerne nr 242 Creoler drink nr 243 MÉXICO - MELLEMAMERIKA - SYDAMERIKA Fiskeret fra Columbia nr 244 Fritada de mariscos (Brasilien) nr 245 Cubansk klipfisk nr 246 Mel poblana (Mexico) nr 247 Picadillo (Nicaragua) nr 248 Hønseret fra Brasilien nr 249 Kalkun på brasiliansk nr 250 Auberginer som i Peru nr 251 Puré af hvide bønner (Brasilien) nr 252 Bananer i rødvin (Mexico) nr 253 Majsbrød (Mexico) nr 254 Mælkebudding nr 255 AUSTRALIEN OG OCEANIEN Fiskeret fra Tahiti nr 256 Kage fra Marquesasøerne nr 257 Papaya-syltetøj nr 258 Kokos-marengs (Ny Calédonien) nr 259 Punch fra Tahiti nr 260a | ||
(211) Reje- og grapefrugt-cocktail - Shrimp- and grapefruit cocktail
Skær grapefrugten midt igennem på sædvanlig måde; tag kødet ud ved hjælp af en grapefrugtkniv; bland kødet med så mange kogte, pillede rejer, De vil ofre, tilsæt lidt tomatketchup, lidt tabascosauce og lidt salt. Kom denne blanding i de fint afpudsede halve grapefrugtskaller og servér anretningen meget kold. | ||